Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bladerunner
HV Guru
|
07.05.2015 09:52:46
|
|
|
DigeBeni, vana FW juhtus seda mul mingi 4 korda viimase 3 kuu jooksul, nüüd on uus FW peal varsti juba mingi kuu ning wifi ärakadumist pole veel esinenud.
Aga liialt lühike ajaperiood siiski millegi kindla järeldamiseks.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2015 10:01:43
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
Tomorrow, DMZ kasutamine puhtalt laiskuse pärast on rumalus aga eks saad selle kunagi omal nahal tunda, kui teiste vigadest õppida ei soovi |
Millistest vigadest siis täpselt?
Kõik hoiatavad, kui ohtlik see väidetavalt on, aga on kellelgi ka reaalseid näiteid mida halba on juhtunud DMZ lubamise tagajärjel?
Mis puutub omal nahal tundmisse, siis pole juba 4+ aastat antiviirust ega pahavaratõrjet igapäevaselt kasutanud. Korra kvartalis lasen antiviirusega kõik üle aga kunagi ei leia midagi (NOD32 kasutan). Tulge nüüd ütlema, et arvuti on saasta täis ja ma ise ei teagi (kindlasti mõni tarkpea juba valmistab vastavat kommi ette oma mõtetes). Aga ärme jumala eest räägi sellest palju aega ja arvutijõudlust ma kokku olen hoidnud püsiva viirusekaitse mittekasutamisega.
Eks siinkohal tuleb ka vahe selgelt välja. Kui ikka tahtmist on saab arvuti sodi täis laadida ka siis, kui püsiv kaitse on peal. Seega see pole argument. Samamoodi nagu pole argument see, et kõik pordid on lahti, siis kotermannid kohe tulevad ja zombistavad arvuti ära. Kui keegi ikka väga tahab, siis saab ta seda teha ka siis, kui DMZ pole lubatud - vaadates kasvõi populaarsemate programmide või mängude porte ja proovides järgi. Lihtsalt veidi kauem aega läheb.
Turvalisus vs mugavus on alati balansi küsimus. Muidugi võib istuda VPN proxy tulemüüride antiviiruste pahavaratõrjete jms taga nagu maailma viimane paranoik, aga ega internetiga seonduvad toimingud kah siis väga mugavad pole. Võrgumängudest ma ei räägigi. Samas pole muidugi mõistlik täiesti ilma kaitseta olla (mida ma pole) ja igalpool suvalisi linke klikata. Tuleb lihtsalt hea balanss leida mis sobib kasutusharjumustega.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
07.05.2015 10:45:12
|
|
|
Tomorrow, mine õpi natuke võrgundust, siis saad targemaks, keegi siin sulle tasuta kiirkursust tegema ei hakka. Piltlikult on su suhtumine umbes sarnane inimestega, kes jätavad oma lapsed vaktsineerimata lihtsalt seetõttu, et nad ei mõista selle protsessi olemust ega vajadust. Võib-olla läheb sul tõepoolest õnneks ja sa ei saa millegi koledaga pihta aga teisalt, ükskord on alati esimene kord ...

viimati muutis DigeBeni 07.05.2015 10:54:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
07.05.2015 10:53:31
|
|
|
DMZ on laiskus. Loodan et sellist adminni kuhugi tööle ei võeta.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
07.05.2015 11:40:21
|
|
|
Oli ajad, kus värskelt installitud XP mis otsapidi välisvõrgus istus, tõmmati maha ennem, kui jõudsid 1. asjana SP1 alla tirida.
Keegi ei oska ette öelda, kuna järjekordne 0-day exploit massiliselt ringlema hakkab ja mida tollega teha suudetakse.
Meeldetuletuseks:
tsitaat: |
A DMZ (demilitarized Zone) is a conceptual network design where publicly accessible servers are placed on a separate, isolated network segment. The intention of a DMZ is to ensure that publicly accessible servers cannot contact other internal network segments, in the event that a server is compromised.
For home routers, it refers to a DMZ Host. Strictly speaking, this is not a true DMZ. A home router DMZ host is a host on the internal network that has all ports exposed, except those ports otherwise forwarded. Which is often used a simple method to forward all ports to another firewall /NAT device. |
Juhul kui sul on kodus veel teisi arvuteid peale sinu oma ning nood jagavad ka mingit ressurssi välja, siis on see lisaks ka vastutustundetu nende suhtes. Sinu masina ülevõtmise korral on ka nemad ohus.
See tundub senikaua naljakas kuni see ühekorra juhtub.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2015 11:42:38
|
|
|
keegi siin sulle tasuta kiirkursust tegema ei hakka. |
Pole tahtnudki. Küsisin konkreetseid näiteid aga ei siit ega googlest ma neid ei leidnud. Kõik räägivad, kui paha-paha on DMZ lubamine aga kas keegi, kuskil, kunagi ka selle tõttu kahju on kannatanud ei tea justkui keegi. Hakka või linnalegendiks tembeldama...
Piltlikult on su suhtumine umbes sarnane inimestega, kes jätavad oma lapsed vaktsineerimata lihtsalt seetõttu, et nad ei mõista selle protsessi olemust ega vajadust. |
Ma mõistan vajadust aga nagu ma eelnevalt läbi lillede ütlesin on see minu jaoks aksepteeritav risk mugavuse huvides.
Võib-olla läheb sul tõepoolest õnneks ja sa ei saa millegi koledaga pihta aga teisalt, ükskord on alati esimene kord ... |
Võibolla varastatakse tänaval paelaga kaelas olev rahakott ära. Aga võibolla mitte. Eestis pigem mitte. Ei saa elada kartes mis võib juhtuda. Paljugi võib juhtuda ja kui nii suhtuda, siis peaks keldris elama nelja seina vahel ja oma nina mitte välja pistma.
ufo56 kirjutas: |
Loodan et sellist adminni kuhugi tööle ei võeta. |
Siis on meie kõigi jaoks hea, et ma pole admin.... The world is safe for another day
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
07.05.2015 12:30:56
|
|
|
... need paralleelid pole adekvaatsed ja mind ei huvita üldse, mida sa personaalselt teed, kuid väga vastu hakkab sellise suhtumise laiem levitamine. DMZ ohtlikus sõltub sellest, kas sinu vastu huvi tuntakse ja kas DMZ stsooni paigutatud arvuti on piisavalt turvatud nii arvuti enda seisukohast kui ka rünnaku mujale sisevõrku edasi levitamise suhtes. Sinu arvuti on võib-olla tõesti piisavalt turvatud, kuid teiste omad ei pruugi seda olla ning seetõttu on DMZ väga halb mõte propageerida alternatiivina kindlate portide suunamise asemel. Rahakoti võrdlusega paralleeli tuues, kindlalt põuetaskusse varjatult rahakoti puhul pole tõesti põhjust vargust väga karta (ruuteri suunatud pordid), kuid kui see rahakott panna lohakalt ja nähtavalt tagataskusse, siis tõstab see varguse ohtu kordades (DMZ). Pealegi, tänapäeval ei pea isegi sinu vastu konkreetselt keegi huvi tundma, piisavalt skännitakse võrke botide abil, mis suudavad üsna edukalt tuvastada võimalikke auke rünneteks. Lisaks, ei näe ma mingit põhjust, miks peaks statsionaarselt sisevõrgus istuv lauaarvuti tegelema välise võrgu probleemidega st. selle asemel, et suunata ruuterist vaid vajalikud prodid, lased sa oma arvuti pihta kõik, mis iganes internetist tuleb ja arvuti müür peab sellega mõttetult tegelema ja hakkama saama, kõlab väga ebamõistlikult. Seda veel eriti põhjusel, kui mängid võrgumänge, millede puhul on keskmisest olulisem, et arvuti võrguotsaga miski üleliia ei soperdaks ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
07.05.2015 19:23:08
|
|
|
Jättes nüüd vaidluse ja rääkides sisulise poole pealt sai kinni keeratud või eemaldatud järgnevad asjad:
SNMP (by def pole aktiivne)
SIP Accounts
SMB (by def pole aktiivne)
MiniUPnP ACLs
NAT-PMP
OpenVPN (by def pole aktiivne)
Guest-Elion WiFi (by def pole aktiivne)
Traffic Rules
Multi-WAN Interfaces
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
07.05.2015 22:35:48
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Jättes nüüd vaidluse ja rääkides sisulise poole pealt sai kinni keeratud või eemaldatud järgnevad asjad:
SIP Accounts
MiniUPnP ACLs
NAT-PMP
Traffic Rules
Multi-WAN Interfaces |
Huvitav, aga pooli asju, mis sa kinni keerasid, eemaldasid mul by default ei olegi...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.05.2015 07:36:56
|
|
|
Vb oleks selle karbi jaoks vaja eraldi teemat nagu see?: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=453623
Muidugi Inteno on rohkem piiratud. Niipalju, kui ma uurinud olen ja näen CLI ligipääs puudub ja peale veebiliidese linnukeste ärakorjamise muud teha ei saa. Isegi vist firmware ei saa "stock"-ga üle lasta (st kaotada lukustus ja elioni poolsed modifikatsioonid).
Õnneks see mind väga ei häiri, sest nagu eelnevalt mainisin kasutan seda ainult ajutiselt. Mis muidugi ei tähenda seda, et ma midagi üldse teha ei üritaks.
Mis puutub ise nokitsemisse, siis jah see ei tule mulle üllatusena, et minusugused inimesed on vähemuses. Enamus inimesti tahab, et "it just works" oleks. Muidugi, kui kõik oleks sellised, siis poleks meil ei tarkvara ega riistvara osas mingit arengut, sest kõik oleks nagu tädi maalid. Mis aga mind alati vihale ajab on suhtumine sellistesse inimestesse. Vastupidi isetegemist tuleks igati soosida mitte maha teha või üleolevalt suhtuda. |
Nokitsemiseks on olemas need mikrotikud, buffalod, tp-linkid jms. mida kasutajad on tööle pannud.
Inteno peabki olema see valmis purk ja vigade korral nokitseb Elion tarkvara kallal ja pakub kliendile tuge.
SIP Accounts
MiniUPnP ACLs
NAT-PMP
Traffic Rules
Multi-WAN Interfaces |
Ma ei taha sõnuda, aga siit need probleemid algavadki... Osade seadistusete eemaldamine võib selle ruuteri selliseks zombiks muuta, et kunagi ei tea kus need bitid ja baidid on.
Viitsid sa üldse seda igakord teha kui Elion teostab tarkvarauuenduse? Isiklikult, kui ma ei vajaks Elioni supporti ruuterile, hangiks mingi teise ruuteri ja konfiks nii nagu tahan. (eelmainitud)
Mul on inteno by default konf, seadistatud wifi nimi ja pordi suunamised, ruuter on unustatud. Hulk erinevaid masinaid võrgus nii kaabli kui wifiga.
Soovitan, kui hangid teenusepakkuja teenusruuteri, kus peavad kõik teenused töötama, ei ole mõtet hakata jalgratast leiutama. Mingi mure on, kõne tukke ja uurida kas on teadaolevat lahendust. Seade on kaughallatav ja tüüpvigade puhul peab lahenduse saama.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
08.05.2015 08:32:20
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Viitsid sa üldse seda igakord teha kui Elion teostab tarkvarauuenduse? |
No kui tihti neid uuendusi ikka tuleb? RC7 on alles kolmas alates väljatulekust (niipalju, kui olen silma peal hoidnud). Lisaks on ju confi backup ja restore võimalus liideses olemas (iseasi, kui vana versiooni conf ei sobi uuele). Ja lisaks on see mul tagastatud ilmselt enne, kui elion järgmise uuenduse väljastab.
Soovitan, kui hangid teenusepakkuja teenusruuteri, kus peavad kõik teenused töötama, ei ole mõtet hakata jalgratast leiutama. |
Kindlasti mitte, aga tahtsin lihtsalt näha, kui kaugele võib minna enne kui asi enam ei tööta. Õnneks paistab, et võib asju eemaldada ja kinni keerata küll ja tuumaplahvatust ei järgnegi
Ainus põhjus miks ma üldse Inteno ajutiselt võtsin on see, et lähen vaselt optikale üle ja vajan ametlikult toetatud ja teenusepakkuja poolt kaughallatavat seadet, et kontrollida, et uus ühendus toimib nii nagu ette nähtud (mul on põhjust arvata, et võib esineda probleeme). Mõistagi esimestel päevadel optika taga resetin inteno def seadesse, et välistada confi muudatustest tulenevad probleemid. Kui kõik toimib, siis ostan juba valmisvaadatud TP-Link switchi (mis on üsna samas hinnas Inteno endaga) ja tagastan Inteno.
Pealegi, et kogemus Inteno kasutamisest mööda külgi maha ei jookse. Tuttavad ju vahetavad kah järjest speedtouche välja inteno vastu ja siis on hea, kui oled ise seadet näppinud ja oskad öelda kas kõlbab kuhugi või mitte.
Ahjaa, et post ikka asjakohane oleks, siis väga olulised numbrid kah: Uptime: 2d 9h 8m 31s
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
11.05.2015 22:02:57
|
|
|
Siinpool on Intenoga seis hetkel selline:
iopsys Version DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654
Local Time Mon May 11 21:39:58 2015
Uptime 35d 15h 39m 1s |
Kõik see aeg on probleemivabalt! Ma sain selle aja alguses Elioni kolleegidelt proovimiseks veel ühe AP EnGenius EAP600, et lülitaksin Inteno Wifi välja ja kasutasksin selleasemel seda AP'i. Ilmselt mu Inteno sellepeale ehmatas ära ja hakkas korralikult tööle
Varem, kes mu varasemaid postitusi on lugenud, siis Wifi hangumine toimus mul pea ülepäeviti ja ruuteri resettimine oli mul igapäevane toiming. Vajadusel võin sellest EnGeniusest midagi pajatada, kui kedagi huvitab? Päris põnev vidin Wifi laiendamiseks.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
superior
HV Guru
|
18.05.2015 20:34:07
|
|
|
Mis seisus OpenVPN sellel purgil on?
|
|
Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
19.05.2015 11:11:43
|
|
|
Uus ruuter suutis töötada päevakese, kui juba wifi panges.
_________________ PSN: powwa25 |
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.05.2015 15:23:13
|
|
|
Väike update siis. Üleeile oli voolukatkestus ja uptime katkes (mul küll UPS-i taga aga see juba vanake). Enne seda püsis umbes poolteist nädalat. WiFi samuti ei zombistunud ja iseeneseslikke restarte polnud. Seda isegi peale seda, kui kustutasin-kinni keerasin ja muidu veebiliideses möllasin erinevate seadetega.
|
|
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
swompy
HV vaatleja
|
20.05.2015 09:11:39
|
|
|
Uuendasin enda 100/100 + Tomson TG585 paketi 300/300 + Inteno vastu.
Testisin seda kooslust mõned päevad oma kodus ja avaldan oma tulemused siin.
Kaabliga tuli speedtestis 290 Mbit/s nii üles kui alla ja sellega võib rahule jääda.
Rääkides Inteno wireless võimekusest on lugu hoopis teine. Lülitasin kõik WiFi tarbijad välja v.a üks laptop (802.11n kaardiga). Ruuteris valisin ka 802.11n režiimi ja WiFi analyzeriga kõige vabama kanali.
Istudes füüsiliselt ruuteri kõrval maksimum kiirus, mis õnnestus saada oli 50 Mbit/s üles/alla.
Ruuterist kaugemale minnes (3-5m) ja ilma otsenähtavuseta oli kiirus väga kõikuv 1- 30 Mbit/s. Üleslaadimine oli reeglina alati kiirem kui alla. Vaadates WiFi analyzerist signaali levikut siis see kõikus sadades kordades (dBM) ja see oli ka kiirusetestis selgelt näha. Testi alustades oli kiirus kuskil 5-15 Mbit/s ja see varieerus suurel määral ning testi lõpuks suutis vaevu üle 20-25 ennast venitada ja seda 802.11n režiimis! Minu empiiriline kogemus näitas, et interneti lehitsemine üle WiFi muutus uue ruuteriga hoopis aeglasemaks kui oli seda olnud varem Tomsoni ruuteriga. Kuigi tippkiirus võib uue ruuteriga küll parem olla aga keskmine on aeglasem. Hetkel kavatsen võtta uuesti kasutusel 100/100 koos Tomsoni ruuteriga, kuna selle WiFi (802.11g) oli küll umbes 20 Mbit/s aga selle eest väga stabiilne ja levi ei kõikunud absoluutselt. Tehes speedtesti lendas seier sinna 20 Mbit/s kanti ja püsis seal kuni testi lõpuni, mitte ei pendeldanud nagu rohukõrs tuulekäes.
TL;DR Inteno ruuteriga WiFi kiirus suhteliselt aegalne, levi ebastabiilne. Kaabliga on kiirus OK.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.05.2015 09:55:53
|
|
|
swompy, mis on Wifi kaardi mudel?
Niisama pimesi huupi tagudes ei ole sellest testimisest mitte mingit kasu.
Nagu on ka Wifi kaarte väga erinevaid. Kõik ei suudagi head kiirust kätte saada. Heaks näiteks on kasvõi ajast ja arust (nüüdseks) Intel 4965AGN, mis 2.4 GHz peal ongi ette nähtud maksimaalselt 150 Mbps suhtluskiirusega, kuigi kaart ametlikult ja välja reklaamitult toetab kuni 300 Mbps. Reaalsus on aga see, et 300 Mbps on saavutatav vaid 5 GHz sagedusega.
150 Mbps tähendab aga seda, et reaalne kasutatav kiirus on alla 75Mbps.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
swompy
HV vaatleja
|
20.05.2015 18:59:00
|
|
|
Testid tegin laptopiga milles on Realtek RTL8188CE Wireless LAN 802.11n WiFi kaart. Hiljem testisin ka wifi-usb adapteriga (TP-LINK High Gain Wireless N USB Adapter Wifi TL-WN722N), mis kirjade järgi peaks toetama kuni 150 Mbps. Olen nõus, et kui kirjas on 150 Mbps siis reaalne 2.4 GHz juures on võib-olla pool sellest. Aga isegi poolest oli asi kaugel. Sain mingi hädise kolmandiku ja seda 1 m kaugusel ruuterist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
20.05.2015 19:28:50
|
|
|
Siis otsi müraallikat, mis seda kiirust alla toob. Naabri wifi, töötav mikrouun jne.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
jannp
HV kasutaja

|
22.05.2015 00:17:39
|
|
|
Maciga saab 90% juhtudest 100/100 kätte Intenot kasutades.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
kontro
HV vaatleja
|
24.05.2015 11:16:32
|
|
|
Ma pean samuti ruuterile päevas korra restarti tegema. Wifi kaob tagant lihtsalt ära.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
27.05.2015 22:38:34
|
|
|
Nokitsemiseks on olemas need mikrotikud, buffalod, tp-linkid jms. mida kasutajad on tööle pannud.
Inteno peabki olema see valmis purk ja vigade korral nokitseb Elion tarkvara kallal ja pakub kliendile tuge. |
Võibolla oleks asjakohane ka Intenole rohkem nokitsejaid ligi lubada, saaks olemasolevate probleemide põhjustele isegi kiiremini jälile?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
29.05.2015 19:38:05
|
|
|
Minu ruuter kes ööpäevas rebutas on vast saanud lahenduse.
Elionil võib öelda, et on nii öelda õigus, süüdi oli võrgukoormus. Ruuter küll lubab maksimaalselt 16tuhat ühendust aga poole peal ta juba sureb.
Nüüd kus server on kolinud Win platvormilt Linuxile on ühenduste arv kukkunud üle 2x ja ruuter juba pikemat aega ilma rebuta püsti.
Ilmselt selles on süüdi ikkagi riistvara mitte tarkvara, ja kohaliku tehniku jutt, et jahutus intenos on nadi võib ka olla selle probleem.
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
208 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
29.05.2015 19:40:44
|
|
|
Elionil võib öelda, et on nii öelda õigus, süüdi oli võrgukoormus. Ruuter küll lubab maksimaalselt 16tuhat ühendust aga poole peal ta juba sureb.
|
milles tal õigus oli, et ühendusi palju?
selle järgi ytleks, et riistvara on sitt kui kannatab alla poole lubatud ühenduste arvu
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
29.05.2015 19:45:02
|
|
|
Elionil on ka varasemate ruuteritega olnud täpselt sama lugu. Ehk siis reklaamitu ei vasta tegelikkusele. Mul oli enne Intenot TG789vn võetud ja sellel oli sama probleem, 40+% ühendusi ja wifi jooksis maha.
Sai selle probleemiga ikka maadeldud ja lõpuks ütles tehnilisest toest asjalikum isik, et see ruuter ei kannatagi üle 2000 ühenduse välja, kuigi on lubatud rohkem. Vöhemalt ei hakanud ma peale seda tõdemust ennast vaevama wifi probleemiga.
Ning muidugi ma ei olnud ainukene sama murega.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 29.05.2015 19:46:13, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|