Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Owuu Camel
HV vaatleja
|
10.05.2015 23:23:28
Ei õnnestu marsruuterisse sisse logida Inteno DG301A-R1 Elion (Oli: Port Forwardingul abi vaja!) |
|
|
Nimel probleem on selles et üritan porte avada. Kuid kui üritan ruuterisse sisse logida ütleb et valed andmed.
Ruuter: Inteno DG301A-R1 Elion
Kui kellelgi on sama ruuter või oskab aidata siis abi on tere tulnud!
Ette tänades!
|
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
11.05.2015 09:32:43
|
|
|
Algatuseks soovitan värdmõiste "port forwarding" asemel kasutada korrektset terminit dNAT ehk Destination NAT.
Teiseks, kui see on Elioni seade, kas Sul on üldse õigus sinna sisse logida? Kui on, siis ilmselt on Sulle antud vale kasutajanimi v. parool ja kui tegu on Elioni seadmega, siis oleks kõige mõistlikum seda muret kurta Elioni abiliinile.
Pealkiri on ka natuke eksitav, otsekui delfi suust kukkunud. Sul ei õnnestu seadmesse sisse logida, NATi konfigureerimiseni sa ülde ei jõuagi
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
11.05.2015 10:15:58
|
|
|
OFFF kirjutas: |
Algatuseks soovitan värdmõiste "port forwarding" asemel kasutada korrektset terminit dNAT ehk Destination NAT.
Teiseks, kui see on Elioni seade, kas Sul on üldse õigus sinna sisse logida? Kui on, siis ilmselt on Sulle antud vale kasutajanimi v. parool ja kui tegu on Elioni seadmega, siis oleks kõige mõistlikum seda muret kurta Elioni abiliinile.
Pealkiri on ka natuke eksitav, otsekui delfi suust kukkunud. Sul ei õnnestu seadmesse sisse logida, NATi konfigureerimiseni sa ülde ei jõuagi  |
Antud kontekstis port forwarding, ehk portide suunamine on täiesti õigustatud kasutus. Destination NAT'ist saab heal juhul väga pisike murdosa kodanikest aru.
Elioni seadme kõhuall on ligipääsu kood kirjas. Kasutaja on Administrator suure algustähega.
Kõige lihtsam on porte suunata aktiveerides uPNP protokolli
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
0 :: |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
11.05.2015 10:40:36
|
|
|
Siis peavad kodanikud ennast harima. Ma olen jätkuvalt korrektse terminoloogia kasutamise pooldaja
Ja PALUN ära soovita mitte mingil juhul algajale sellist asja: "Kõige lihtsam on porte suunata aktiveerides uPNP protokolli"
See on kõige rämedam mõeldav turva-auk mida saab välja mõtelda. UPnP-d tohiks kasutada ainult isikud, kes väga täpselt teavad, mis seadmed neil võrgus on ja mida nad soovivad jagada.
Ja ka siis oleks parem uPnP kinni keerata ja asju valge inimese kombel teha.
Las algne postitaja saab oma marsruuterisse sisse algatuseks, siis võib edasi uurida, milliseid teenuseid ta soovib dnati abil välisilmaga jagada ja kuidas seda oleks kõige parem teha.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
11.05.2015 16:43:28
|
|
|
Siis peavad kodanikud ennast harima. Ma olen jätkuvalt korrektse terminoloogia kasutamise pooldaja
Ja PALUN ära soovita mitte mingil juhul algajale sellist asja: "Kõige lihtsam on porte suunata aktiveerides uPNP protokolli"
See on kõige rämedam mõeldav turva-auk mida saab välja mõtelda. UPnP-d tohiks kasutada ainult isikud, kes väga täpselt teavad, mis seadmed neil võrgus on ja mida nad soovivad jagada.
Ja ka siis oleks parem uPnP kinni keerata ja asju valge inimese kombel teha.
Las algne postitaja saab oma marsruuterisse sisse algatuseks, siis võib edasi uurida, milliseid teenuseid ta soovib dnati abil välisilmaga jagada ja kuidas seda oleks kõige parem teha. |
Oh jah, ütleme nii, et algajal on lihtsam see pagana upnp proto aktiveerida ja ära unustada. Vastasel juhul jääbki neid suunamise poste tulema.
Lõppkokkuvõttes vahet pole, upnp või mitte, nii kui sa kasvõi ühe pordi oma masinasse oled ära suunanud, leiab potentsiaalne pahalane selle üles ja kukub laamendama.
Selleks, et uPNP ebaturvaline oleks, peab arvuti mingi tagaukse tegitava pahalasega pihta saama ning siis omale sobivad pordid/suunamised ruuterist ära tellima. Samas pole tegijamatele tagaukse pahalastele vajagi mingeid suunamisi teha, kuna liiklus ei tule mitte väljaspoolt sisse, vaid kogu inf saadetakse masinast väljapoole, sarnaselt teamviewerile või mis iganes lahendusele. Seetõttu ei näe küll mingid lisaohtu upnp käitamisel.
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
11.05.2015 16:54:12
|
|
|
Pole pahalast vajagi, ma olen kohanud vähemalt ühte veebikaamerat, mis vaikekonffis tahtis kohe ennast upnp kaudu välja jagada. Samuti on vastavasisuline kogemus olemas ühe dlna serveriga, kes tahtis kohe kangesti igale poole serveerida.
Oleks hea, kui inimesed endale selliseid ohte teadvustaks.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
11.05.2015 16:58:59
|
|
|
Pole pahalast vajagi, ma olen kohanud vähemalt ühte veebikaamerat, mis vaikekonffis tahtis kohe ennast upnp kaudu välja jagada. Samuti on vastavasisuline kogemus olemas ühe dlna serveriga, kes tahtis kohe kangesti igale poole serveerida. |
Vähemalt jagas väljapoole
Ja kusjuures need samad IP kaamerad jagavadki ennast kohe väljapoole ning seda sellepärast, et jagamine võimalikult lihtsaks teha.
upnp'ta peab suunamise käsitsi tegema, ning kui see tehtud, jagab ta ennast samuti väljapoole kohe. Selleks peaks/võiks seal krüpto peal olla, mille lahti murdmiseks kulub korralikul tegijal tervelt paar minutit
Ehk siis, potentsiaalne aluspesu eksponeerimine hakkab hetkest, mil teenusepakkuja poolt on portide suunamised tellitud.
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
KunnAllu
HV vaatleja
|
12.01.2017 11:54:53
Ruuteri seadetesse sissepääsemise õpetus |
|
|
Tervist!
Kõigil kellel on Telia ruuter Interno firma poolt näiteks ning kui Teil peaks tekkima vajadus pääseda oma ruuteri seadetesse näiteks port forwarding, kuid Sa ei oska kuidagi sisse logida, siis siin on Teile minupoolne abi.
Minge antud lingile: https://www.telia.ee/abi/view/229
Telial on endal pandud ilusasti kirja õpetus ja abi oma ruuteri seadetesse pääsemiseks.
Ma leidsin ka endale sealt abi, loodan et ka kõik teised saavad nüüd abi.
Lugupidamisega!
|
|
tagasi üles |
|
 |
|