Keegi siit asjalikke toitumiskavasid ka teeb ( a la eri päevadel eri toidud )?
Tuli üks õhtu mõte et korjaks 40ndaks sünnipäevaks ( sinnani veel 1,5 aastat ) nii 20 kg alla. 110 pealt 90 peale. Stabiilselt ja vaikselt, nii 1,5kg kuus.
Tõsisemat jõusaalisporti enam ei tee ega harrasta ja ei taha ka. Elustiililt kontorirott pigem. Õhtuti käin lastega jalutamas - ca 5km ring - või siis jalgrattaga sõitmas 10-15km ring. Nii 4-5x nädalas. _________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
ja lisaks ERYONE filamendid ( küsige HVs ): www.eryone.ee
Lihtsalt kaloreid piirata toimib vista ka aga makrode jaotust söögikordade lõikes on ka oluline siiski.
+ tasuks jäldiga et ei tarbi ülearu suure GI indeksiga toite jne. _________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it... ss
Mul endal kaalu ja füüsisega probleeme otseselt ei ole (192cm ja momendil 85-86kg), aga aasta alguses puht sportlikust huvist ostsin endale aktiivsusmonitori ja võtsin eesmärgiks 10k sammu päevas. Viimased 3 kuud olen iga päev (sh nädalavahetused) vähemalt 10k sammu teinud (nädalavahetustel rohkem, eile tuli gramm alla 20k sammu 4h discgolfi mängides).
Tulemus on see, et mingit toitumist jälgimata (söön nagu meesterahvale kohane) olen 3 kuuga 90-91kg pealt (kus olen koguaeg stabiilselt aastaid püsinud) kukkunud 85-86kg peale. Kuhugi kaugemale ei püüdlegi ja kaalukaotus polnud eesmärk, aga no hea on lihtsalt teada, et lihtsa, aga eesmärgistatud ja distsiplineeritud liigutamisega saab midagi ära teha. Ma kujutan ette, et ülekaalulistel annaks selline tavaline 10k sammu/päev eesmärk päris häid tulemusi. Eriti kui toitumist ka veits jälgida.
Loe lihtsalt kaloreid Ei ole mingeid spets kavasid selleks nüüd vaja eriti kui tõsiselt spordiga ei tegele.
lihtsalt kalorilugemine on jama... jah... alla võtad, kuid samas treenid organismi vähemaga hakkama saama
alustuseks tasub jälgida, mida tavaliselt suhu paned ja millest see koosneb
teoreetiliselt paksemaks tegev toit (loe: pakil on kirjas rohkem kaloreid) võib tegelikult olla hoopis kehale kasulikum, sest kalorid tulenevad seal nn headest rasvadest jne
vältida tasuks kõike kunstlikku... näiteks tahad shokolaadiga maiustada, siis söö korralikku tumedat shokolaadi... tahad jäätist, söö koorejäätist, mitte taimerasvaga jäätist jne. _________________ Честных психов можно не лечить...
Tegelt oli mul jah toitumiskava küsimus selle mõttega, et seal kavas võiks olla päevale kalori ja muu mudru arvestus kirjas.
Loomulikult ei ootaks seda asja tasuta. Ja hea oleks, kui kava koostajale võiks vahepeal tagasisidet ka anda, mispidi ja kuidas asi arenenud on vahepeal. _________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
ja lisaks ERYONE filamendid ( küsige HVs ): www.eryone.ee
Tegelt oli mul jah toitumiskava küsimus selle mõttega, et seal kavas võiks olla päevale kalori ja muu mudru arvestus kirjas.
Loomulikult ei ootaks seda asja tasuta. Ja hea oleks, kui kava koostajale võiks vahepeal tagasisidet ka anda, mispidi ja kuidas asi arenenud on vahepeal.
Võid kirjutada Sten Lõhmusele, vaata mis ta arvab. Alustasin tema kavadega.. olin nn tema projekt, siiamaani nähtud kavadest oli tema oma kõige parem. Arvestas kuidas ma söön/ mida ma söön. Nii sain sellest tupikust välja (Olin üsna kurnatud teatud asja pärast)
Kirjutas ka kaloraazi välja
viimati muutis owndyaa 13.04.2015 21:56:19, muudetud 1 kord
Loomulikult ei ootaks seda asja tasuta. Ja hea oleks, kui kava koostajale võiks vahepeal tagasisidet ka anda, mispidi ja kuidas asi arenenud on vahepeal.
Võid kirjutada Sten Lõhmusele, vaata mis ta arvab. Alustasin tema kavadega.. olin nn tema projekt, siiamaani nähtud kavadest oli tema oma kõige parem. Arvestas kuidas ma söön/ mida ma söön. Nii sain sellest tupikust välja (Olin üsna kurnatud teatud asja pärast)
On sul mingi ülevaade oma hetke toitumisharjumustest või võimalus neid kirja panna (kõik söömised) nädala jooksul minimaalselt?
Üldkaloraazi arvestus ongi see, millega tulemust teha, kuigi saab elimineerimismeetodil ka jama välistades "pinnapealsemalt" seda rihtida.
Võin aidata, aga see eeldaks enda poolset eeltööd ja siis hilisemat järjepidevust tulemuste saamiseks.
Võimalik ka üsna lihtsal tasemel asju paika sättida, huvi korral, kui täpsem ja tulemuslikum kaalumismeetod tundub liiga keeruline.
Just nädalavahetusel andsin ka loengu ülekaaluliste jõutreeningutest. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
On sul mingi ülevaade oma hetke toitumisharjumustest või võimalus neid kirja panna (kõik söömised) nädala jooksul minimaalselt?
Üldkaloraazi arvestus ongi see, millega tulemust teha, kuigi saab elimineerimismeetodil ka jama välistades "pinnapealsemalt" seda rihtida.
Ikka on.
Kuna mul on suht haugi mälu, siis tänane toitumine nägi sedamoodi välja:
- hommik kell 7.30 - 4 saiaviilu vorsti, tomati ja basiilikuga, kõrvale tass teed
- lõuna kell 12.30 - 1 baguette mingi kanapostlamasla, viilu juustu ja 4 viilu munaga, kõrvale 0.33 fanta
- õhtusöök kell 20.00 - 3 tükki lõhepirukat ja pool ritteri tumedat sokolaadi, kõrvale klaas apelsinimahla
Aga see on suht-koht erandlik päevamenüü.
Okei, alates tänasest panen nädala jooksul kirja kõik mida tarbin iga päev ning annan ülevaate.
Mille kasulikuga täna tegelesin - õhtul 10 km rattasõitu ja pool h niisama uina-muina sirutus ja pingutusharjutusi seljale ( pea igaõhtune tegevus ) a la ravivõimlemine kodus. Noh, istuv töö on teinud suht seljahaigeks. Poolteist aastat tagasi doktor pakkus välja, et äkki tõesti operatsioon või siis hakkan selja harjutusi tegema igal hommikul või õhtul. Valisin raskema tee. Aga endalegi üllatusena pea aasta möödumisega pole enam seljavalusid olnud. Varasemalt kippus nii olema, et kui seljavalu külge tuli, siis esimese hooga traumapunkti ( seal siis sai süsti ja kuu aja Tramadoli retsepti ) ning siis kuu aega sinisel lehel. Alguses pikali asendis ja siis vaikselt ringi komberdades. Aga selline elu hakkas ära tüütama pikapeale.
Järjepidevusega pole probleemi - kui midagi plaani võtan siis pean kinni küll.
Sellisel kujul info oleks ideaalne, aga see on juba peaaegu maksimaalne lähenemine.
Umbes saab ka tulemusi teha (enamus kavad ongi sellised) ja ka siis saab tulemusi.
Mul on mitmeid kliente, kellega koostööd teeme. Enamus on sportlased, mistõttu toitumine on aeg-ajalt vestlemine ja piisab, aga olenevalt murest on mõistlik rohkem sügavuti minna (mõistuse piires).
Parim on alati näost-näkku suhtlemine, aga kirjasõna kannatab samuti. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
sai, fanta, liigselt suhkrut sisaldavad asjad... eks sealt tulebki vist algus teha. _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
kuidas on saia asendamine mitte-nisu-sepikuga? süskareid on ikkagi seal omajagu, aga suhkru osakaal vist ka tavaliselt sepikus väiksem?
pudru sisse või panemine on vist ka kaloraazilt overkill? pudru + rosinad jms on vist kõige tervislikum ja maitsvan versioon, kui võid ei ole mõistlik lisada? _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
Oleneb.
Asi on pigem glükeemilies koormuses mitte niivõrd "nisu tapab" suhtumises.
Oluline on rahulikult seeduv süsivesik ehk mitte soodustada insuliin resistentsuse, rasvade ladustamist.
Mina eelistaks arukat kogust võid (asjalikud rasvad) peotäiele rosinatele pudrul. Rosin on paras jama tegelikult ja mina ei tarbi. Ideaalis aktiivsel inimesel parim aeg rosina jaoks on hommikusöögi ajal ja peale trenni. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Metsjeesus, mis sa arvad kas laktoositalumatuse korral ( veretestidega diagnoositud, mitte doktor internetiga konsulteerides ) oleks kaltsiumi toidulisandina tarbimine vajalik ? Kui just muust toidust tuleval kaltsiumil näpuga järge ei aja
Oleneb.
Asi on pigem glükeemilies koormuses mitte niivõrd "nisu tapab" suhtumises.
Oluline on rahulikult seeduv süsivesik ehk mitte soodustada insuliin resistentsuse, rasvade ladustamist.
Mina eelistaks arukat kogust võid (asjalikud rasvad) peotäiele rosinatele pudrul. Rosin on paras jama tegelikult ja mina ei tarbi. Ideaalis aktiivsel inimesel parim aeg rosina jaoks on hommikusöögi ajal ja peale trenni.
On sul näidata ette mingisugust kava ? 2500-3000kcal juures ?
Endal küsimus kust neid rasvu piisavalt saada. (Pähkleid ei saa süüa, õuna, pirni ega midagi sellist - allergia)
Hetkel rasvaallikad: oliiviõli (10g), hapukoor (päevas 200g) , lihast vahepeal - mitte alati, kodujuustust, juustust saab rasvu - Sellised rasvaallikad mul ongi
Seda saiavärki on natukene raskem asendada millegi sepikulaadsega, kuna asun Belgias ning siin on pea igas poeriiulis vastu vaatav asi lumivalge nisusai. Aga tahtmise korral leiab vähe pruunikamat värvi viljatooteid ka mõnest "ekstreemsemast" poekesest.
Ühesõnaga - sellist kena tabelit nagu Metsjeesus, pidas, ma esialgu teha ei mõika.
Panen enda jaoks nädala jooksul toidukorrad, ajad, kogused kirja ja vaatame mis sest ülestähendamisest tuleb.
Ahjaa - on kuskilt kõrva jäänud, et mõistlik uneaeg on ka hea ja vajalik asi kaalust allavõtmise juures. Sellega probleemi ei ole - ööpäevane uneaeg on 7-8h öösiti. Ja mingit unetust või lammaste lugemist või niisama rähklemist ka ei ole.
Alkot ka suurt ei tarbi - kuu aja jooksul maksimaalselt 6x 0,33 l õlu. Ja kogu lugu.
Peamine teema ongi selles, et tõsist trenni jõusaalis teha enam ei taha ja ei näe sel mõtet. Niisama igaõhtune liigutamine tundub ok. Ja mingil määral on tekkinud ettekujutus, et peamise kaalulangetamise saab siiski eluviisi muutva toitumisega ära tehtud.
Panen enda jaoks nädala jooksul toidukorrad, ajad, kogused kirja ja vaatame mis sest ülestähendamisest tuleb.
tap.nutridata.ee
Just, see on piisavalt OK koht, mida ma ise kasutan ja kust pilt tehtud.
Sinna on hõlbus ka lisada neid toite, ma ise ei soovita retsepte kasutada eriti vaid eraldi lisada, kuna varieeruvus väiksem.
Laktooitalumatuse korral (kodujuust ja kohupiim ei ole tegelikult eriti suured kaltsiumi allikad, aga mul veretestid hiljuti tehtud ja oli Ok ka selle pealt ja liha, multivitamiinid) ehk mugavaim tarbida eraldi toidulisandit. Igaks juhuks oleks hea enne ka veenduda, mis seis sellega üldse veres on, ehk on näit normivahemikus? Laias laastus allikaks rohelised, oad, pähklid ja osa kalu.
Siin lingil on üsna viisakalt kirjutatud valik:
http://greatist.com/health/18-surprising-dairy-free-sources-calcium
Rasva allikaid on üsna adekvaatsed, piimatoodete, liha ja mõne õliga saab üsna rahuldava koguse ja suhtega rasvad kätte. Sisuliselt lisaks sinna muna ja lõhe ka veel sul, kui keha tolereerib. Õlide asemel tarbin ise maapähklivõid maitse ja mugavuse pärast, aga see muidugi mõista allergeen.
Ära liialt pead vaeva omega 3,6,9 ja küllastunud rasvadega, commonsense niikuinii ei lase sul seapekki uhada kilo kaupa.
http://www.bodybuildingpro.com/fatsources.html _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
yerba, proovi myfitnesspal rakendust. Andmebaas on lai, nii et sul Belgia poetoidud on seal kindlasti suures osas olemas, lihtsalt skännid nende tootekoodid sisse ja kirjutad palju sellest sõid, pole vaja karbi pealt numbreid taga ajada.
Kui asja veidi detailsemalt võtta, siis toitumise puhul on tegelikult ka tähtis milliseid toiduaineid millistega koos süüa ja milliseid toiduaineid sisaldav toidukord sellele eelnes või järgneb. Näiteks tuntuim reegel peaks olema see, et ei ole hea süüa liha ja piimatooteid koos.
Kui asja veidi detailsemalt võtta, siis toitumise puhul on tegelikult ka tähtis milliseid toiduaineid millistega koos süüa ja milliseid toiduaineid sisaldav toidukord sellele eelnes või järgneb. Näiteks tuntuim reegel peaks olema see, et ei ole hea süüa liha ja piimatooteid koos.
See toiduainete paaritumine on kaunis mõttetu tegevus ja on rida mõtestatumaid tegevusi.
Parem paranda oma toidu kvaliteeti kui et lükkad kaalika ja lambaliha eri aegadele. Tegemist laias laastus broscience'iga. Ma enda arust võtan väga tõsiselt, sh ka teised võistlejad, seda mida ma söön ja sellist vigurdamist teeb vist ainult Kalmus ja seda ka teisel moel kui piim+liha.
See hooaeg sai natuke kiirema lõpu kuna Siilile minek.
Tulemusteks:
Lõuna-Eesti karikavõistlus kat. 2, abs. 3
Eesti Karikavõistlus kat. 2, abs. 6
Balti Matš kat. 6
Pildimaterjali lisan hiljem. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Ohohh. Küta aga allikaid siia.
+1
See ei ole internetist leitud info, kuid võibolla midagi leiab kui otsida. Ilmselt, et kõik asjad ideaalselt paigas oleksid, siis sellele ka tähelepanu pööratakse ikka, vähemalt tipptaseme puhul. Mulle tundus, et mu toitumiskava (enam küll juba mitmeid aastaid ei järgi seda) on ka neid reegleid järgides koostatud.
SKG, glükeemiline indeks või koormus pole nüüd küll bioscience... Insuliin, insuliin resistentsus ja tundlikku ju sünteesi alustaladest. Pigem vaieldav, kuna ja kellele see oluline. _________________ Füsioteraapia alane hindamine & nõu ¤ treeningfilosoofia & toitumine ¤ kaela- ja õlavöötme lihaspingete leevendamine
Mingit appi iphone-le, mis asendaks "treeningpäevikut"? Hajutuste, seeriate, korduste jne sisestamiseks. Võimalikult hea statistika selle juures ei teeks paha.
Neid nii võrratult palju, et kõiki testima ja katsetama hakata ei tahaks. Ehk on kogemusi kellelgi.
SKG vaatasin et sa fitness.ee's mainisid amp citrate. Mis normaalne doos on et oleks tunda ka aga oleks ohutu?
Võtsin 200mg aga ausaltöeldes oli vaevumärgatav efekt. Tavaline self nutritioni pre-workout mõjub ka tugevamalt. _________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it... ss
luimarco pre-workouti järgi ma tellisingi eraldi puhast ainet kuna ta haipis seda kõvasti. see 500mg seal tundus liialdus aga kui sa võtsid ja infarkti ei saanud siis vast õige. _________________ DO you want it.. And if you had it would you flaunt it... ss
See doos on individuaalne. Ma kannatan 450mg kofeiini tühja kõhu peale. Üle selle saan peavalu. Mõni aga ei saa isegi 200mg panna. Mõnele piisab 3g beetalaniinist, et "sipelgad" saada, mulle vaja 5g. Samuti on muude ainetega. Ei maksa teiste järgi võtta, tuleb ise katsetada.
Küsimus nende harjutuste kohta. Seal on vist kõik (vähemalt need mida vaadanud olen) sedasi, et teed ühe seeria ära, siis puhkad veits ja teed sama harjutuse 2. seeria jne. Seejärel võtad järgmise harjutuse ja teed järjest kõik selle harjutuse seeriad ära.
Näiteks see https://www.jefit.com/routines/workout-routine-database.php?id=20365
Ise seal programmis proovisin siis saab teha ka sedasi et näiteks
1. set
Dumbbell Bench Press 10x
Dumbbell Incline Bench Press 10x
Dumbbell Fly 10x
...
2. set
Dumbbell Bench Press 10x
Dumbbell Incline Bench Press 10x
Dumbbell Fly 10x
...
ja siis otsast peale kuni kõiki harjutusi mingi vajalik arv tehtud.
Circuit. Kui õigesti aru saan siis esimene variant puhtalt jõu saamiseks (massi?) ja teine annab nii jõudu (vähem kui 1. variant) ja samas ka vastupidavust?
Lollid küsimused, ma tean aga tahaks üle kontrollida kas olen asjadest õigesti aru saanud. _________________ Imperfection is perfect
Üldse tekib palju küsimusi vaadates neid kavu. Miks ja milleks. 3 erinevat sääreharjutust jalapäeval? 24 seeriat biitsepsiharjutusi? jne Srs...
Läheb vist palju eri hantleid vaja selle teise variandi jaoks..
Ma kasutaks JEFIT-i pigem enda progressi trackimiseks kui võtaks sealt valmis treeningkavu.
edit:
Tegin esimest korda õues sel aastal.
Neutraalse haardega lõuatõmbed, 6 seeriat, kodused 10-15.
Teemant-kätekõverdused, 4 seeriat, 15 kordust.
Dips, 4 seeriat, kodused 12-15.
Lõpus veel niisama paar seeriat kätekõverdusi, 25 kordust.
Üldse tekib palju küsimusi vaadates neid kavu. Miks ja milleks. 3 erinevat sääreharjutust jalapäeval? 24 seeriat biitsepsiharjutusi? jne Srs...
Läheb vist palju eri hantleid vaja selle teise variandi jaoks..
Ma kasutaks JEFIT-i pigem enda progressi trackimiseks kui võtaks sealt valmis treeningkavu.
Nojah, kuskilt peab alustama Plaan midagi omale kokku meisterdada, eks näeb mis edasi saab.
Aga siiski, mis mõte on neil kahel variandil kus teed ühe harjutuse kõik seeriad ära ja siis võtad alles järgmise vs see et teed järjest harjutusi? _________________ Imperfection is perfect
Aga siiski, mis mõte on neil kahel variandil kus teed ühe harjutuse kõik seeriad ära ja siis võtad alles järgmise vs see et teed järjest harjutusi?
Ma ei tea, kas on tehtud mingeid uuringuid võrdlemaks mõju jõule ja hüpertroofiale. Ma isiklikult ei tea.
Samas endale tundub esimene mugavam, et teha ühe harjutuse kõik seeriad enne ära kui järgmise juurde asuda. Siis ei hoia saalis asju kinni ka. Pealegi kui puhkepause pole, siis kannatab ka sooritus. Ringtreening kergelt aeroobne juba.
edit:
Mr. O 2015? Suurim kindlasti. Jalad on kreisid.
ostsin ära, nüüd on ka põhjust kindle tööle panna peale seda kui ostijärgselt sai krabist välja võetud
Tänud! Iga ost on kuldaväärt.
Muide, kes veel ei tea, siis Kindle raamatuid saab lugeda ükskõik mis arvuti, nutitelefoni või tahvli peal (Windows, Android ja Apple). Siit saab tasuta alla tõmmata:
Muide, kes veel ei tea, siis Kindle raamatuid saab lugeda ükskõik mis arvuti, nutitelefoni või tahvli peal (Windows, Android ja Apple). Siit saab tasuta alla tõmmata:
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.