|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mis mootorrattast/rollerit omad või ostad? |
| Yamaha |
|
6% |
[ 34 ] |
| Honda |
|
8% |
[ 46 ] |
| ATM |
|
0% |
[ 5 ] |
| KTM |
|
2% |
[ 13 ] |
| Aprilia |
|
4% |
[ 23 ] |
| Cpi |
|
1% |
[ 7 ] |
| BMW |
|
1% |
[ 11 ] |
| Harley-Davidson |
|
1% |
[ 10 ] |
| Kawasaki |
|
5% |
[ 30 ] |
| Suzuki |
|
8% |
[ 47 ] |
| Vene masin |
|
9% |
[ 50 ] |
| Pocketbike |
|
1% |
[ 7 ] |
| Mingi muu veereja ... |
|
9% |
[ 50 ] |
| Polegi sellist sõidukit. |
|
39% |
[ 221 ] |
|
| hääli kokku : 554 |
|
| autor |
|
LKits
HV Guru

|
21.04.2015 08:29:34
|
|
|
| rex kirjutas: |
| LKits kirjutas: |
Kõige keerulisem neist on kiiruselt pidurdamine. Tagumine ratas ei tohi hetkekski blokeeruda ning see on vägagi lihtne tulema, seda veel kergelt halva/mureneva asfaldi peal. Eks peab harjutama  |
Tuleb lihtsalt teadvustada endale põhjus, miks ees on kaks suurt (no ok, lahjematel pillidel vaid üks) ja taga üks väike ketas. |
Ei, ei - see ei ole põhjus. Isegi, kui on üks, pidurdab esimene samuti vägagi hästi, aga algajal (minul) on lihtsalt hirm, et kui lappad esimest liiga palju, siis lendad üle (mis võib ka reaalselt juhtuda, kui järsult vajutada). Eks tuleb harjutada
Veider on see, et mulle räägiti autokoolis, et A1, A2, A "kaheksa" kastid on erineva suurusega.
On see 8m x 16m ikka A-kat suurus?
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
21.04.2015 08:47:35
|
|
|
Ei, ei - see ei ole põhjus. Isegi, kui on üks, pidurdab esimene samuti vägagi hästi, aga algajal (minul) on lihtsalt hirm, et kui lappad esimest liiga palju, siis lendad üle (mis võib ka reaalselt juhtuda, kui järsult vajutada). Eks tuleb harjutada  |
Just - neid hirme on veel mitmeid, millest pead tsikliga hästi sõitma hakkamiseks üle saama. Samas eks loomulikult võib ka niisama rutiinselt rehve kandiliseks sõita... Aga see, et algul alati esipidur ja siis võibolla natuke tagumist ka, on elementaarne nii jalg- kui ka mootorrattaga. Auto jagab pidurdusjõudu automaatselt ja ka alati enamus ette, kuna just see ots muutub pidurdades raskeks ja tagab teekattega haardumise.
Veider on see, et mulle räägiti autokoolis, et A1, A2, A "kaheksa" kastid on erineva suurusega.
On see 8m x 16m ikka A-kat suurus? |
Hmm... Miks nad peaks? Sellist manöövrit teed ju väikese kiiruse pealt ja siis ei mängi (eri)võimsus mingit rolli. Ainult ratta kaal, gabariidid ja rooli ning raami geomeetria, seega A1/A2 puhul võiks kastid väiksemad olla kui A-l. Aga tõenäoliselt see ju nii ikkagi pole?
|
|
| Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
21.04.2015 09:07:18
|
|
|
Kõige keerulisem neist on kiiruselt pidurdamine. Tagumine ratas ei tohi hetkekski blokeeruda ning see on vägagi lihtne tulema, seda veel kergelt halva/mureneva asfaldi peal. Eks peab harjutama  |
Tuleb lihtsalt teadvustada endale põhjus, miks ees on kaks suurt (no ok, lahjematel pillidel vaid üks) ja taga üks väike ketas. |
Ei, ei - see ei ole põhjus. Isegi, kui on üks, pidurdab esimene samuti vägagi hästi, aga algajal (minul) on lihtsalt hirm, et kui lappad esimest liiga palju, siis lendad üle (mis võib ka reaalselt juhtuda, kui järsult vajutada). Eks tuleb harjutada
Üks ketas vs kaks ketast on omaette teema.
Aga millest tahtsin kirjutada, on see, et Sa ei lenda kuskile üle järsult pidurdades. Jätame välja eelduse, et oled superbaigiga või kerge krossikaga ning ennast viinud väga ette ( raskuskeskme esiratta kohale ). Jah, siis lendad tõesti üle.
Aga tavalise klassikuga või matkakaga juhtub see, et järsk esipiduri vajutamine blokeerib esiratta ja see läheb lihtsalt lohisema ( märja teepinna peal ). Kuiva sooja asfaldi peal on esiratast väga raske lohisema üldse saada. Ja kogu lugu. Kui ratas on sirgelt, siis ei kukugi kuskile ka mitte 50 pealt. Proovitud-testitud huvi pärast.
Ja tuleviku osas üks soovitus - kui väga esipidurit pelgad, siis soeta ABSiga tsikkel tulevikus. Ka proovitud-omatud. Mõnus ja muretu, pidurda kasvõi kruusatee peal süüdimatult.
Rex - ära sellist asja küll soovita, et peale esipidurit tagapidur. Sel asjal puudub igasugune mõte ja teed sellega noorele hakkajale inimesele karuteene. Kui juba esipidur on rakendunud, siis ratta raskus vajub ette ära ning tagapidurit kasutades läheb väga kiirelt tagaratas lohisema ( kuna tänu ära kadunud massile on kontakt teepinnaga üsna õrn ) ning vähekene alustavam kodanik ehmatab sellest veel tsikli pikali. Lisaks on asi ka kasutu sellises rakendatud esipiduriga olukorras. Rääkimata sellest et ohtlik.
Kui on huvi tõesti õpiku järgi pidurdada, siis esmalt nõks tagapidurit - viib tsikli raskuse madalamale ja esipidur ei tekita sellist "sukeldumisefekti". Okei, kõigil tsiklitel seda ei tekigi, näiteks paljudel BMWdel ( nt K1200RS ) on telelever amordid, mis ei lase tsikli sukelduma. St pidurdamisel jaotub raskus niimoodi ühtlasemini ja esipidur ei saa kogu koormust endale. Seda oleks mõistlik harjutada. Mina näiteks harjusin valesti ära ja sõidan siiani vaid esipidurit kasutades. Ja seda harjumust on raskem muuta kui suitsetamist vms asja maha jätta.
Ühesõnaga - ära karda esipidurit. See on Sinu sõber ja teeb 90% tööd ära. Suurtel kiirustel ( 150+ ) on tagapidur sama hea hoo maha võtja nagu tuuletakistus.
|
|
| Kommentaarid: 1224 loe/lisa |
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
21.04.2015 09:33:45
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| käiguhoova saad ka kõrgemale panna. |
Loomulikult saab ja selle olengi ma oma kõrgusele vastavaks reguleerinud ning hetkel ongi mugavaim võimalik asend. Kui tahta veel mugavamaks, siis tuleks lühem hoob panna, sest praegune ulatub praegu liiga palju tahapoole.
Eks see turvariietuse kasutamine on ka filosoofia ja väärtushinnangute küsimus rohkem. On palju rattureid, kes leiavad, et teksad on väga turvaline ja tugev riietus ning sellest piisab. Mõni jõukam raatsib suvalise nahktagi selga ajada.
Reaalsus on selline, et enamik õnnetusi, kus kaitseriietuses ka kasu on toimuvad linnakiirustel ja linnas (s.t. tihedamas liikluses) ja sellistes olukordades ongi just kaitseriietusest ka kasu. Püüan olla tark ja õpin sõbra vigadest.
Mõtles ka, et mis see kaks kilomeetrit siis on. Läks teksade t-särgi ja tossudega. Mustamäe tee ja Keskuse tänava ringteel läks ratas alt ära. Tulemuseks oli jalast välja paistvad sääreluud ja muudki. Oleks olnud saapad ja püksid ning jakk poleks seda juhtunud. Seda kahjuks veel ka kaks korda Seega näed, loll ei õppinud isegi enda vigadest.
Eks mul praegu olegi algaja asi ja hiljem lähen kindlasti lohakamaks (kuigi püüan mitte minna), aga panen praegu ka lühikese sõidu jaoks täiskomplekti selga. Endal on ka palju mõnusam olla, kuigi kohati on see pseudoturvalisus.
Mis eksamitest rääkida, siis mina tegin oma A-kati eksami 98 aastal 250ccm Jawa 353-ga. Mäletan täpselt, et "8" kasti suurus oli ainult 4x8m ja seal selle ära tegemine oli meeletu vaev. Harjutasin ikka meeletult. Lisaks oli slaalomi sõitmine (see oli lihtne, kuna kiiruspiiranguid jms polnud) ning kahe joone vahel seisma saamine enne "stoppjoont". Samuti ei olnud minimaalse kiiruse nõuet. Nõuti vaid, et käiku peab vahetama. Eks ma siis vahetasin. Estakaadilt ärasõitu, linnasõitu jms teemat polnud.
_________________ Rakvere parasiit |
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
21.04.2015 09:50:43
|
|
|
aga algajal (minul) on lihtsalt hirm, et kui lappad esimest liiga palju, siis lendad üle (mis võib ka reaalselt juhtuda, kui järsult vajutada). Eks tuleb harjutada  |
Nagu yerba enne ütles, siis enne pidurdad ratta alt ära, kui stoppie teed.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
21.04.2015 10:14:08
|
|
|
Riietuse koha pealt - jah, turvalisus on kohal nr 1.
Aga turvalisus pole alati mitte riietusega seotud vaid on seotud ilmastikuoludele vastava õige riietusega.
Toon näite, et minust valesti aru ei saadaks.
Õues on +35 varjus, asfaldilt kõrguvad miraazhid ja õhk virvedab. Kui ajad linnas endale selga täistekstiili ja kinnise kiivri, siis varem-hiljem võib üsna paha hakata. Ja pildi tasku visata.
Ilmselgelt on parem riskida katkiste jalgadega kui sellega, et lihtsalt autode vahele ära vajuda.
Mul on sõiduks mitu erinevat riietust:
külma ilma jaoks tekstiilisett
soojema ilma jaoks sõiduteksad ( kevlar ) ja nahktagi
palava ilma jaoks sõiduteksad ja bodyarmor t-särgi peale
kiiremate sõitude jaoks nahkkombe
Ja see ongi mu meelest turvalisus, kui riietus vastab ilmale ja oludele. Mitte, et kütan kuumalaine ajal tekstiilisetiga ja olen pärast kurb kui kuskil nurga peal siruli ära vajun palavusest.
| Rasmus kirjutas: |
| käiguhoova saad ka kõrgemale panna. |
Loomulikult saab ja selle olengi ma oma kõrgusele vastavaks reguleerinud ning hetkel ongi mugavaim võimalik asend. Kui tahta veel mugavamaks, siis tuleks lühem hoob panna, sest praegune ulatub praegu liiga palju tahapoole.
Eks see turvariietuse kasutamine on ka filosoofia ja väärtushinnangute küsimus rohkem. On palju rattureid, kes leiavad, et teksad on väga turvaline ja tugev riietus ning sellest piisab. Mõni jõukam raatsib suvalise nahktagi selga ajada.
Reaalsus on selline, et enamik õnnetusi, kus kaitseriietuses ka kasu on toimuvad linnakiirustel ja linnas (s.t. tihedamas liikluses) ja sellistes olukordades ongi just kaitseriietusest ka kasu. Püüan olla tark ja õpin sõbra vigadest.
Mõtles ka, et mis see kaks kilomeetrit siis on. Läks teksade t-särgi ja tossudega. Mustamäe tee ja Keskuse tänava ringteel läks ratas alt ära. Tulemuseks oli jalast välja paistvad sääreluud ja muudki. Oleks olnud saapad ja püksid ning jakk poleks seda juhtunud. Seda kahjuks veel ka kaks korda Seega näed, loll ei õppinud isegi enda vigadest.
Eks mul praegu olegi algaja asi ja hiljem lähen kindlasti lohakamaks (kuigi püüan mitte minna), aga panen praegu ka lühikese sõidu jaoks täiskomplekti selga. Endal on ka palju mõnusam olla, kuigi kohati on see pseudoturvalisus.
Mis eksamitest rääkida, siis mina tegin oma A-kati eksami 98 aastal 250ccm Jawa 353-ga. Mäletan täpselt, et "8" kasti suurus oli ainult 4x8m ja seal selle ära tegemine oli meeletu vaev. Harjutasin ikka meeletult. Lisaks oli slaalomi sõitmine (see oli lihtne, kuna kiiruspiiranguid jms polnud) ning kahe joone vahel seisma saamine enne "stoppjoont". Samuti ei olnud minimaalse kiiruse nõuet. Nõuti vaid, et käiku peab vahetama. Eks ma siis vahetasin. Estakaadilt ärasõitu, linnasõitu jms teemat polnud. |
|
|
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Fisher
Kreisi kasutaja
|
21.04.2015 10:28:03
|
|
|
Kui juba sooja ilma riietuseks jutt läks.
Soetasin endale eelmine suvi sellise asja - https://www.planet-knox.com/product/venture-shirt-motorbike-gear/ Noh, ikka rohkem inimese tunne on küll, eriti kui meremehemaika vms peale visata. Kuigi 35 kraadise ilma vastu ei aita isegi see, kui just lubatust kiiremini ei liigu:) Kindad said ka ostetud lahtiste sõrmedega ja oli päris mugav. Natuke leevendas hirmu see, kui MotoDepoos tuli müüjannaga jutuks ja ta mainis, et palju sa ikka nii käte peale kukud, et sõrmeotsad haiget saavad, et ta sõidab samamoodi sarnastega.
Pükste alla olemas põlve/sääre kaitsmed ning noh ... selle sama 35 kraadise ilma jaoks Troy Lee kaitsmetega lühikesed püksid, mis väga robustsest materjalist ja peavad kindlasti paremini, kui teksad. Eks ta kahtlane teema on, aga no pika püksiga sureb täitsa ära.
Ega see palava ilmaga sõit ongi kompromissi leidmine turvalisuse ja inimesena tundmise vahel.
|
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
65 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.04.2015 14:34:08
|
|
|
| yerba kirjutas: |
| mõneti kummaline, et kroomiga. ratta järgi pidi juba mitu aastat sõitma (või oli lihtsalt palju raha või rattaga jopanud). tavaliselt lähevad sellistel poolsoojadel ilmadel paigilised külma asfaldiga käest ära.. |
Kahtlustaks sellises vanuses pigem terviseriket. Mõistust peaks nagu olema ja rattavalik ka väga kihutamist ei soosi. |
Kõigepealt muidugi kaastunne omastele, traagiline õnnetus igal juhul.
Mina kahtlen jälle omakorda terviserikkes. Oma taat on isuga üle 60, teeb telkidega loodusmatkasi gruppidele, mägimatkasi jms. mitu päeva telkida ja asjadega metsas, pole häda midagist. Samas eks jah, inimesed on erinevad. Mina julgen pigem selle härra puhul kahtlustada "teist noorust" mis kipub selles eas, sellise masinaga ja ilusate ilmadega välja lööma. Tihti vahetatakse ka elukaaslane ses eluperioodil oma tütre vanuses tibi vastu. Keegi targem härra tegi kunagi statistikat, et saatusliku tagajärjega mootorratturid on:
1) äsja load saanud ja kelle meelest "alla tonni" pole mingi ratas ja omavad enesestmõistetavalt koheselt nii häid sõidukogemusi, et igal teelõigul, sõltumata teeoludest, tuleb proovida ja näidata, mida ratas suudab.
2) teises nooruses härrad, kel "nooruses oli ka jaava", ning seepärast on samuti omateada tohutu sõidukogemusega, et mis see suurem ratas siis ikka ära pole. Kui ratas uhkem, ilm ilusam ja hoidku selle eest, kui mõni atraktiivsem daame lähistel, kellele midagi demonstreerida vaja, siis võib jama juhtuda küll.
Mõlemal juhul on ratta võimed juhi võimetest üle.
Samas eks ole hetkel inetu spekuleerida, kui asjaolud alles selgitamisel.
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
21.04.2015 14:51:55
|
|
|
Mul endal on tekstiil, millel saab soojustuse ära võtta. Suvel teen tuulutuse lukud lahti ja siis ok sõita. ~100 spido järgi on isegi 30kraadi ilmaga ka ok sõita. Kiiver kinnine, kuid kiivril on ka ju tuulutus sees.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
21.04.2015 15:26:52
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| Mul endal on tekstiil, millel saab soojustuse ära võtta. Suvel teen tuulutuse lukud lahti ja siis ok sõita. ~100 spido järgi on isegi 30kraadi ilmaga ka ok sõita. Kiiver kinnine, kuid kiivril on ka ju tuulutus sees. |
Linnas pole väga hea pidevalt 100 spido järgi sõita...
|
|
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.04.2015 20:02:40
|
|
|
Nu ma olen liiga pehmo - talvistel sõitudel ikka vooder sees olnud. Vahel varakevadel, või hilissügisel ka, kui selline rõve niiskus ja tuul, mis igalt poolt läbi "võtab". Teiseks voodriga jope alla ei pea muud tavaari peale T-särgi toppima koledama ilma puhul.
Suvel loomulikult ei vooderda
Ma vahel vaatan suvel tõsiseid tsiklimehi, kes +30ga nahkpükstes ja kõrvuni tagis sõidavad, ning foori taga higi pühivad. Sedasi võtab vist päris kiirelt alla...
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.04.2015 20:12:10
|
|
|
mul on +10 ga ilma voodrita jope all miski fliis. seda on lihtsam seilast ära võtta kui voodrit välja rookida. ahjaa, pidurdamisest. mu vanal fvr il peaks olema selline asi nagu dual braking system, mis esipiduri vajutamisega pidurdab 80/20 ka tagaratast.. tagapidur on vajalik vaid lahtise lägaga teel.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
21.04.2015 21:03:46
|
|
|
| Mul on üks ratas, millega tundub enesestmõistetav nahkkombesse pugeda (mul on nii 1- kui 2-osaline olemas) ja teine, millega võib vabalt plätudega sõita (käigud käivad ülespoole hoova tagumisele otsale astudes, nii et pole vajadust varbaga tõsta). Esimesega naudid automaatselt 200+ kiirusi ja kurvides põlveslideri kulutamist, teisega on lühkaritega ja 50 kandis täiesti nauditav plödistada (ja kui meil poleks kiiver kohustuslik, kannaks vaid päikseprille). Nii et ei saa siin dogmadest suurt lähtuda isegi ühe indiviidi piires, kui erinevaid rattaid ette visata.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.04.2015 21:09:23
|
|
|
Klassikalise rinkapilliga olekski veider mingi Rukka tunkede ja jopega lasta.
Spoiler 
Ma pidasin silmas tegelikult chopperi-mehi, kes higistavad nahkpükste ja tagiga.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran

|
21.04.2015 21:11:46
|
|
|
Ei, ei - see ei ole põhjus. Isegi, kui on üks, pidurdab esimene samuti vägagi hästi, aga algajal (minul) on lihtsalt hirm, et kui lappad esimest liiga palju, siis lendad üle (mis võib ka reaalselt juhtuda, kui järsult vajutada). Eks tuleb harjutada  |
Just - neid hirme on veel mitmeid, millest pead tsikliga hästi sõitma hakkamiseks üle saama. Samas eks loomulikult võib ka niisama rutiinselt rehve kandiliseks sõita... Aga see, et algul alati esipidur ja siis võibolla natuke tagumist ka, on elementaarne nii jalg- kui ka mootorrattaga. Auto jagab pidurdusjõudu automaatselt ja ka alati enamus ette, kuna just see ots muutub pidurdades raskeks ja tagab teekattega haardumise.
Hmm... Miks nad peaks? Sellist manöövrit teed ju väikese kiiruse pealt ja siis ei mängi (eri)võimsus mingit rolli. Ainult ratta kaal, gabariidid ja rooli ning raami geomeetria, seega A1/A2 puhul võiks kastid väiksemad olla kui A-l. Aga tõenäoliselt see ju nii ikkagi pole? |
On küll kahte eri mõõtu kastid. Peast ei mäleta täpselt mis millega käis, aga A1 oli väiksemas.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.04.2015 21:26:56
|
|
|
A puhul:
A1 puhul mõõdud 12 x 6 m
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
21.04.2015 22:03:09
|
|
|
ark. sai tehtud 2k6 sauel. nagu ma ütlesin, szr660 tollal 25kw ratta kasti kaheksaga ei mahtunud. oma rattaga tegin. ainuke sooritamata element. tõus, jalakäija kiirusega sõit ja pidurdamine ning siis linna. (naljakas oli see, et ilma lubadeta kohale ja sealt linnapoole lasti sõita) hessburgerist pääskülas hakkas linn. nõmmele samanimelistele ukerdama, sealt mustamäele ja tagasi. mingile teisele vanale sai veel ratast laenatud, sest tema ratas oli vale kilovatiga..
hakkasin "täisaini" tegema ja kimasin arki, seal termikas ütleb, et õu, sul pole sõidupükse.. fck! mäepealsest teisele poole linna (laulupeo tn, kus mu asjad olid sellel ajal) ja tagasi. ca 30 min läks. võeti uuesti jutule.. aeglus, kaheksa, pidurdamine ja tõus.. ning linna..
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
21.04.2015 22:27:50
|
|
|
Nojah, eks näis, kui palav mul suvel hakkab. Praeguste temperatuuridega tahan igatahes veel vägagi voodriga, paksu kiivrisuka ja kinnastega sõita.
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
21.04.2015 22:32:00
|
|
|
| paksu kiivrisuka |
Kiidan heaks, esimene hooaeg ma sain endale bronhiidi ja kopsupõletiku. Ostsin peale seda endale korraliku windstopperi kiivrisuka ja need probleemid kadusid.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
22.04.2015 19:24:02
|
|
|
| inimesed ja nende temperatuuritaluvus on väga erinevad. |
Täiesti nõus. Mulle soe ilm täiega meeldib. 30 kraadi on väga mõnus. 20 on külm
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
22.04.2015 20:12:45
|
|
|
| inimesed ja nende temperatuuritaluvus on väga erinevad. |
Täiesti nõus. Mulle soe ilm täiega meeldib. 30 kraadi on väga mõnus. 20 on külm  |
30 tapab. Parim on 18-22 vahele jääv. Plusskraade pean silmas.
|
|
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
22.04.2015 21:06:20
|
|
|
| Kolige ilmavaatlusse.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.04.2015 12:48:01
|
|
|
kaevasin eile ratta välja. aku peale ja peale teist nupuvajutust jäi kenasti käima aga ilmnes, et külm oli kuidagi jagu saanud ventiilitorust. monteerisin hommikul ratta alt ja viisin lappida. 6.- jaama tänava üv punktis motadele ülevaatust tegevat meest tööl polnud ja sain argi juurde sõita.. seal vana imestas, et ma sain tema pandud koonuste vahel täpselt poolel maal pidama.. ÜV 17.- huuaeg alaku! givi kiiver tundub täitsa hea olema. ilma kinnasteta, jope teesärgi peal tundus kella 11 paiku veel jahe olema trassil.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
24.04.2015 12:50:07
|
|
|
| kaevasin eile ratta välja. aku peale ja peale teist nupuvajutust jäi kenasti käima aga ilmnes, et külm oli kuidagi jagu saanud ventiilitorust. monteerisin hommikul ratta alt ja viisin lappida. 6.- jaama tänava üv punktis motadele ülevaatust tegevat meest tööl polnud ja sain argi juurde sõita.. seal vana imestas, et ma sain tema pandud koonuste vahel täpselt poolel maal pidama.. ÜV 17.- huuaeg alaku! givi kiiver tundub täitsa hea olema. ilma kinnasteta, jope teesärgi peal tundus kella 11 paiku veel jahe olema trassil. |
Ma tegin detsembris ülevaatuse. Ülevaataja küsis, et kas saadab sinna jääplatsile pidurduskatset ka tegema või mis rattal viga on, et selline ajal ülevaatust teen
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
24.04.2015 14:00:32
|
|
|
| Veel ilmavaatlust. Kuhjaga aastaid tagasi sai jaanuari kuus ühiselt sõbra korviga vana jaava ülevaatusele viidud. Sel päeval oli väljas üsna krõbe, ehk -20 kanti, või jahedam. Kui ülevaatuspunkti (Aravete) kohale jõudsime, leidsime hoonest seest radika ligi lõdisevad härrased, kes jaheda toatemperatuuri üle kurtsid. Küsisime, et kas ülevaatust saab. Millele? Ajage auto sisse. Ei, ei, näe, see korviga vana jaava seal õues akna all. Kuradi hullud, teid on isegi külm vaadata, õue me küll tulema ei hakka, kui sellega kohale tulite ja elus olete ju ta siis on korras, anna pass ja 40 krooni.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
24.04.2015 14:56:37
|
|
|
Huvitav, mis saaks siis, kui rattaomanikul lube polegi. Kes seda pidurdustesti teeb?
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.04.2015 15:02:56
|
|
|
kui treilaga viid, võiks ju kinnisel platsil nagu neid parklaid tituleerida annab, ära teha. üv tegemiseks ei pea sa omanik olema. kui ratta omanikul lube pole, tuleb oma plastikutükki ja dokumente hoolega kaasas tassida ning neid vajadusel esitada.
kui tallinnas, pikaliival hunt5 veel tööl oli, tegi ta rattaga tiiru ümber putka ja vastavalt tulemusele pani siis passi tulemuse kirja. ma täna siis protseduuri lõpus arendasin teemat, et "iga kord kui ma üv i teen, leiutatakse mingi uus meetod" vana tunnistas, et tal on load ja üv pädevus aga rataste vastu huvi puudub..
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
24.04.2015 16:12:57
|
|
|
| Huvitav, mis saaks siis, kui rattaomanikul lube polegi. Kes seda pidurdustesti teeb? |
Ei teinud sel ajal ükski (kus sai käidud) ülevaatuspunkt pidurdustesti. Hea, kui tulesi ja raaminumbrit vaadati. Kes tahtis pädevam välja paista, surkis tähtsa näoga rehvi ja lisas vastavalt seisundile kommentaari.
Veel ülevaatuse teemal õrritamiseks. Kui M oli ainus 4-taktiline, mida kätte oli võimalik saada ja muud asjad olid veel üliharuldased, võttis üks sõber vaevaks teha emm-koldving: http://www.hot.ee/r/raasik/ . Toona üliedev aparaat. Sõber läks siis ülevaatusele, aga onul oli paha tuju vms. Kui tehniliselt oli korras, no nii korra,s kui emmiline saab olla, siis - miks kollased tuled on. Neil pole juhtmeid ja pirne, need dekoratiivsed. Mis esimeste jalatugede siruulatus, mõõdan ära, äkki passis antud gabariidist väljas jne jne. Küsis siis, et kus raami number on. Sõber ütles, et hoia ratast, ma näitan. Ülevaataja oli üsna lühike ja väike mehike, ning mingi hetk hakkas onkile see aparat selga vajuma. Olla piiksund veel, et "kukuuub". Sõber sai lenksu otsast kinni ja ülevaataja jäi ka all terveks. Rohkem ratta seisundi kohta ühtegi küsimust ega pretensiooni polnud - puhtalt läbi. No kuidas sa ikka oma elupäästjat nöökima hakkad...
Kusjuures, kui aastaarvude peale mõelda, siis polnudki see ju nii ammu, aga praegu tunne, nagu kõik see pull oleks aastatuhandeid tagasi toimunud.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RaidoR
Kreisi kasutaja

|
27.04.2015 12:31:11
|
|
|
| Soovitage autokooli A-kat lubade tegemiseks Tartus, kus saab teooria läbida e-õppes. Motohunt tundus pädev, aga seal A-katile e-õpet ei pakuta.
|
|
| Kommentaarid: 52 loe/lisa |
   |
50 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hmekk
HV Guru

|
27.04.2015 14:01:54
|
|
|
neid tunde on vähe - soovitan pigem kuulata kui e-õppes teha. Motohundis jagatakse elutarkusi piisavalt ja neid lambist e-õppes ei saa.
_________________ Fotoblogi / Flickr |
|
| Kommentaarid: 102 loe/lisa |
   |
8 :: |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.04.2015 17:17:19
|
|
|
| tsitaat: |
Usun et kohapeal käimine oleks olnud mõttetu.
|
sõltub õpetajast. e-õpet võiks teha need, kellel kategooria on lihtsalt vormistamise küsimus. kes varem ratta otsa saanud pole või sellest on möödas n+25 aastat, võiks reaalselt proovida kuskil kohal käia. kui õpa ja grupp on asjalikud, saab muud elu-olulist teada ka enne ja pärast loenguid.
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ragnar7474
HV veteran
|
27.04.2015 18:16:47
|
|
|
Ega sul sõitu ju e-õppena ei tehta..
_________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte. |
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
27.04.2015 18:48:24
|
|
|
Motokoolitus.ee ja sõiduõpetajaks Uno, sellest Olaf hoia eemale mõttetu raharaisk lihtsalt soiub sulle kõrva mingit mõttetut möla ja vahest ei ütle midagi ja peale sõitu hakkab sonima, et kõik oli nii halb ja paha ütleks siis sõidu ajal mis ja kus valesti aga ei.
Uno on seevastu supper teeb kõik kenasti selgeks.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
27.04.2015 22:14:46
|
|
|
Sain juba linnas esimese ettekeeramise kogemuse. Õnneks nägin olukorda juba ette (tundsin kohalikke olusid kah) ja mitte midagi ei juhtunud. Vehkisin rusikaga. Bussijuht vaatas ikka väga "kala" näoga. Tõenäoliselt ta absoluutselt ei näinudki mind. Peab hakkama eredavärvilist vesti kandma.
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.04.2015 22:36:09
|
|
|
Ei näe sind seal liikluses keegi, sumps tuleb hoopis ära vahetada.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oskar.r
HV kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.04.2015 23:34:41
|
|
|
| Päeval täistulega sõitmine oligi tegelikult tsiklistide seas mingi aeg suht soovitatud ja levinud.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|