Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Inteno DG301 ruuter märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 58, 59, 60  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Six
HV veteran

sõnum 26.04.2015 20:57:24 vasta tsitaadiga

Kuidas seda viga sinu arust peaks lokaliseerima, kui ainuke muudatus, mis tehtud, on ruuteri firmware upgrade?
Kõik ülejäänud on sama. Sama võrgu konf, samad arvutid nii üle wifi kui läbi kaabli.
Isegi oma netikäitumises pole midagi muutnud.
Kõik on sama.
Ja vana firmware keeldutakse mulle tagasi panemast.
Peetakse otstarbekamaks saata tehnik ja panna kliendile uus ruuter...
Kuidas seda "viga" saab lokaliseerida?

indrekp kirjutas:

Six, Mina sinu asemel nii positiivne poleks, seal kus juba restardib tuleb viga lokaliseerida. Ei aita siin ei uus ega vana soft ega ka vahetatud uus ruuter.
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 26.04.2015 21:10:50 vasta tsitaadiga

Six, mina mõistan sind, aga sa võiks ka teisi mõista, kellel tarkvara vahetus parandas wifi probleeme või ei muutnud midagi, ehk kõik töötab.
Lokaliseerida on vaja, aga suhteliselt raske on kui restart toimub 2x kuu jooksul, kord öösel, kui su võrgus ei toimunud midagi, ja kord õhtul kui töötas iptv ja ilmselt ka mingi netikasutus.

Mis sa ise arvad, mida Elion tegema peaks? Uurima-puurima, seadmeid huupi vahetama, huupi vasepaare vahetama, tehnikuid ja helpdeski jooksutama? Lihtsalt sellepärast, et toimus üks restart üks õhtu?
Sellepärast ma ei liigitakski sinu probleemi veel eriliseks suureks probleemiks sest hetkeni näib, et tegemist on harukordse juhtumiga aga nagu näha, Elion on nõus garantiilise ruuteri vahetama, et EHK lahendab probleemi.
Ei saa mainimata jätta, et kindlasti oleksin ka ise marus kui üks päev lihtsalt pilt seisma jääb aga midagi pole ju lahata. Lase settida ja kui sa kirjutad siia juba üle päevastest restartidest, on põhjust probleemi otsida sest see poleks normaalne kui tuhanded ruuterid pidevalt restardivad. Hetkel midagi sellist pole ja seda kinnitavad ka siin vahepeal tekkinud postitused, et mitte ainult minu kahtlase väärtusega sõnu uskuda.

OT: Ükskord käivitasin (suhteliselt uue) auto ja lampi lõi turvapadja tule armatuuris põlema, no sõitsin sõidu ära ja edaspidi pole kordagi seda tuld näinud. Ma kujutan ette, et kui remonti sõidaks, need vaatavad arvutiga, on jah padja alarm olnud aga ega nad selle järgi viga ei leia.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 26.04.2015 21:11:15 vasta tsitaadiga

Viis korda olen öelnud - pange mulle vana firmware tagasi ja kõik oleks häppid!
Aga ei...

indrekp kirjutas:

...

Mis sa ise arvad, mida Elion tegema peaks?
...

Ja tuues selle jutuga paralleele elioniga, siis peaksid uue auto saama?
indrekp kirjutas:

OT: Ükskord käivitasin (suhteliselt uue) auto ja lampi lõi turvapadja tule armatuuris põlema, no sõitsin sõidu ära ja edaspidi pole kordagi seda tuld näinud. Ma kujutan ette, et kui remonti sõidaks, need vaatavad arvutiga, on jah padja alarm olnud aga ega nad selle järgi viga ei leia.

viimati muutis Six 26.04.2015 21:13:32, muudetud 1 kord
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 26.04.2015 21:13:40 vasta tsitaadiga

Six kirjutas:
Aga ei...
indrekp kirjutas:

...
...

süsteem ei võimalda downgrade teha, aga võiks ennustada, see teeks sul mingi pooleteise kuu pärast raudselt restardi...
uues tarkvaras pole restardi osas midagi muudetud, parandused on wifi stabiilsuses, voip jms osas.
tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 26.04.2015 21:14:53 vasta tsitaadiga

Huvitav, miks ta peaks nüüd restardi tegema, kui vana firmwarega ei teinud kordagi aasta jooksul restarti?

indrekp kirjutas:
Six kirjutas:
Aga ei...
indrekp kirjutas:

...
...

süsteem ei võimalda downgrade teha, aga võiks ennustada, see teeks sul mingi pooleteise kuu pärast raudselt restardi...
uues tarkvaras pole restardi osas midagi muudetud, parandused on wifi stabiilsuses, voip jms osas.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 26.04.2015 21:18:00 vasta tsitaadiga

Huvitav jah, sest mul ei teinud ei vana, ega uus restarte... samas on neid kellel teeb nii vana kui uus.
Ma lõpetan siinkohal teema sest pädevust nende restartide osas mul ei ole, jälgin kasutajate kommentaare siin foorumis nagu me kõik, kellel vanad softid, kellel uued ja kuidas käituvad.
Üks asi mida ma esimest korda kuulsin, et vanaga ei teinud ja uuega teeb, ilmselt siis on kõigil nii, ainult minu ruuter oskab kuidagi eriliselt püsti seista. :S

Six kirjutas:
Huvitav, miks ta peaks nüüd restardi tegema, kui vana firmwarega ei teinud kordagi aasta jooksul restarti?

indrekp kirjutas:
Six kirjutas:
Aga ei...
indrekp kirjutas:

...
...

tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 26.04.2015 21:20:58 vasta tsitaadiga

Ah hea küll, aitab.

Kas uued ruuterid, mis elion garantiikorras välja vahetab on juba kõik RC7 softiga?
Vana softiga pole võimalik saada?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 26.04.2015 21:24:15 vasta tsitaadiga

Six kirjutas:
Ah hea küll, aitab.

Kas uued ruuterid, mis elion garantiikorras välja vahetab on juba kõik RC7 softiga?
Vana softiga pole võimalik saada?

Võimalik, et saad veel laost vanaga. Sinu jaoks kehv lugu on see, et esmasel käivitamisel lastakse kolinal uus peale.
Kinnitan veel, see soft ei muuda sul siiski midagi, kõik peab olema kokkusattumus.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 26.04.2015 21:26:47 vasta tsitaadiga

Mind on restartidega tihedamini õnnistatud, wifi pangepanemist on harvem esinenud. Samas, üle mitme kuu oli sel nädalal jälle juhus, et õhtul koju tulles kuulsin, netti pole (kadus ilmselt öösel). Kaabliga muidugi oli ja teler toimis.
Sedakorda siis, ja ka esimest korda üldse, sain ECO nupu vahendusesl wifi tagasi. Varasemalt on pidanud eranditult restarti tegema, et wifi taastuks.

Küll aga ei hakka mu pere liikmed kusagile lae alla ronima, et saaks mingit nuppu otsida. Tavalisele netikasutajale, kes ei tea, misasi see ruutergi õieti on, see häiriv probleem meeltmööda kindlasti pole.
Peab tõesti hakkama ruuterit kusagile teleri kõrvale aukohale paigaldama, nagu seda paljudes kodudes näha võib, et igaüks saaks seda torkida, kui nett ei tööta?

Ei. Minu arusaamisega peaks see karbike olema pandud kusagile ära ning unustatud, et see üldse olemas on. Aga ei, ei lase see Inteno end unustada.

target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 26.04.2015 21:34:34 vasta tsitaadiga

Sai üks päev helistatud ja öeldud, et wifi panges jälle. Soovitati seal igasuguseid asju ning kõige parem soovitus oli, et hankige mingi teine seade wifi jaoks. kopp.gif
indrpo
HV Guru

sõnum 26.04.2015 21:54:27 vasta tsitaadiga

jägaja, wifi peaks ikkagi uue softiga lahenema, restardid on arusaamatud.

target kirjutas:
Sai üks päev helistatud ja öeldud, et wifi panges jälle. Soovitati seal igasuguseid asju ning kõige parem soovitus oli, et hankige mingi teine seade wifi jaoks. kopp.gif

Ma ise kasutaksin seda silmapilk kui probleem oleks. Isegi mõtlesin Apple airport peale aga ei leia piisavat põhjust.
tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 26.04.2015 21:59:15 vasta tsitaadiga

Ahjaa, üks asi tuli veel meelde, mille üle võiks nuriseda RC7 puhul.
Nimelt (jutt siis lisavaatajakohaga ADSL 12/1 ühendusest) kui 2 telekat mängivad korraga erinevatel kanalitel, siis on hakanud esinema ruudutamist.
RC1-ga seda ei esinenud. Samal ajal võis isegi torrent tõmmata, pilti ikka ruuduliseks ei võtnud.
Nüüd ruudutab juba ilma samal ajal netis käimata.
Ja seda märkasin kohe, kui RC7 peale läks.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 26.04.2015 21:59:45 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
jägaja, wifi peaks ikkagi uue softiga lahenema, restardid on arusaamatud.

On juba paar kuud see viimane soft peal.
tsitaat:
DG301-W7P2U_ELION2.4.12RC7-150302_1654

target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 26.04.2015 22:15:32 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Ma ise kasutaksin seda silmapilk kui probleem oleks. Isegi mõtlesin Apple airport peale aga ei leia piisavat põhjust.

Sel juhul võiks tootele juurde kirjutada, et esineb probleeme wifiga ja soovitame osta teine seade wifi jaoks.

Six
HV veteran

sõnum 27.04.2015 14:52:54 vasta tsitaadiga

Nii.
Ruuter vahetatud ja arvatavasti jõudsime tehnikuga koos arutades ka restartide põhjuseni.
Arvatavasti, eks aeg näitab.

Probleemi põhjustajaks on RC1 backupist settingute restoorimine RC7 peale.
Tundub, et kui on vähegi keerulisem konff (portide suunamised, DHCP static leases jms), siis RC1 salvestatud konfi backupi fail ei ole ühilduv RC7-ga.
Ehk seadete taastamisel tekib kuhugi RC7 seadetesse viga.
Veast saab aru kõige lihtsamalt nii, kui lasta elioni tehnikul/helpdeskil vaadata, kas pärast seadete restoorimist hakkab Inteno korralikult Elioni serverisse uploadima konfi backuppe.
Mul oligi logidest näha, et pärast RC7 pealepanekut ja seadete resoorimist katkesid uploadid Elioni serverisse erroriga.
Ja arvatavasti tänu vigasele konfile hakkaski ruuter restarte tegema.

Siit soovitus neile, kellel peale RC7-le uuendamist ja seadete taastamist backupist jätkuvad restardid - tehke ruuterile reset ja sisestage kõik portide suunamised jm seaded käsitsi uuesti.
Natuke tülikas ja aegavõttev tegevus on, aga võib olla abi.

Siit ka helpdeskile mõtlemisainet - esmalt võiks vaadata logidest, kas ruuter töötab korralikult - kas uploaditakse regulaarselt konfist backuppe jne.
Kui ei, siis järelikult konff vigane.
tagasi üles
SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 27.04.2015 15:03:07 vasta tsitaadiga

Six, Juba proovitud. Lasin enne uuendust backup maha ja tegin nulllist uued seaded RC7 peale uued suunamised ja seaded. Ikka restardib. Ma pole neid backupe kunagi usaldanud.
Six
HV veteran

sõnum 27.04.2015 15:13:51 vasta tsitaadiga

Aga logidest oled lasknud vaadata, kas ruuter uploadib konffe?
Ja teine asi mida kontrollida - kas suunamistes jms kohtades, kus ip-aadressidega tegu, pole aadressides vigu jms.
Eriti kui käsitsi sisestatud. Sellised vead pidid ka ruuteri lolliks ajama.

SilQ kirjutas:
Six, Juba proovitud. Lasin enne uuendust backup maha ja tegin nulllist uued seaded RC7 peale uued suunamised ja seaded. Ikka restardib. Ma pole neid backupe kunagi usaldanud.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 27.04.2015 18:46:56 vasta tsitaadiga

Six, kaheldav, kuigi loomulikult ka see võib probleeme tekitada.
Varasemalt oli ju kõigil RC1 peal väga pikka aega ja siis ei saanud vana konfi varukoopiad probleeme põhjustada.

Kõigepealt oli see nn. karbist väljavõtmise soft peal, ning Elion mõned kuud hiljem väljastas selle RC1, mis oli toimiv kuni käesoleva aasta alguseni.

SilQ
HV Guru
SilQ

sõnum 27.04.2015 19:10:37 vasta tsitaadiga

Six kirjutas:
Aga logidest oled lasknud vaadata, kas ruuter uploadib konffe?
Ja teine asi mida kontrollida - kas suunamistes jms kohtades, kus ip-aadressidega tegu, pole aadressides vigu jms.
Eriti kui käsitsi sisestatud. Sellised vead pidid ka ruuteri lolliks ajama.

SilQ kirjutas:

Ma olen 99% kindel, et läheb. Ei viitsi helistada ka, nad ei võta juba mu kõnesid vastu icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 251 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 215
tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 27.04.2015 19:24:20 vasta tsitaadiga

Eks on võimalikud erinevad variandid. Ma üritan endale selgeks teha, mis mul võis selle restartimise põhjustada.
Kuni mul oli RC1 peal oli kõik ok, siis panin Rc7 ja taastasin Rc1 pealt tehtud backupiga oma seaded ja peale seda mingi asi enam rc7-le ei meeldinud. Ruuter lõpetas konfi uploadi elioni serverisse ja algasid restardid.
Siit loogiline järeldus, et rc1 backup sobib ainult rc1 peal seadete taastamiseks. Rc7ga pole enam 100% ühilduv.
Järjekordne kivi softitegijate kapsaaeda.

jägaja kirjutas:
Six, kaheldav, kuigi loomulikult ka see võib probleeme tekitada.
Varasemalt oli ju kõigil RC1 peal väga pikka aega ja siis ei saanud vana konfi varukoopiad probleeme põhjustada.

Kõigepealt oli see nn. karbist väljavõtmise soft peal, ning Elion mõned kuud hiljem väljastas selle RC1, mis oli toimiv kuni käesoleva aasta alguseni.
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 27.04.2015 21:00:24 vasta tsitaadiga

TP-Link ruuter, millest käib terve ettevõtte liiklus läbi, näitab selliseid numbreid. Eks näe kui suureks see number lõpuks läheb icon_smile.gif

System Time: 2015-04-27 19:36:10 Monday
Running Time: 287 Day, 107 Hour, 56 Min, 282 Sec

indrpo
HV Guru

sõnum 28.04.2015 07:15:21 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
TP-Link ruuter, millest käib terve ettevõtte liiklus läbi, näitab selliseid numbreid. Eks näe kui suureks see number lõpuks läheb icon_smile.gif

Ma ei saaks isegi ups abiga EE katkestuse tagajärjel sellist uptime. Samas 4-5 kuud on pikemad ajad olnud, see juba näitab, et igal ruuteril, igal tarkvaral probleemi ei ole.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 28.04.2015 09:17:37 vasta tsitaadiga

-parun- kirjutas:
TP-Link ruuter, millest käib terve ettevõtte liiklus läbi, näitab selliseid numbreid. Eks näe kui suureks see number lõpuks läheb :)

> uptime
9:15am up 1294 days, 21:09, 1 user, load average: 0.01, 0.01, 0.01
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
target
Kreisi kasutaja
target

sõnum 30.04.2015 10:31:44 vasta tsitaadiga

Sai siis ka elioni käest uus ruuter. Täna kuskil 19.30 ajal oli restart ja peale seda TV pilt must. Ei aidanud Motorola restart. Tugi siis uuris, aga midagi tarka ruuteri restarti kohta öelda ei osanud. Katsetasime mitmeid asju ja aitas ainult ruuteri restart. Mis võttis ka kaua aega. Lõpuks öeldigi, et võite esindusest uue võtta, kuna teil liiga palju jamasid ruuteriga olnud. Loodab, et uus ruuter on siis stabiilsem.
5-ndal mail on mingi elioni hooldus, lootus on et saab natukene kiirema neti icon_smile.gif

EDIT: Nagu naksti, oli hommikuks wifi panges. Vana ruuteriga siis.

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 01.05.2015 23:28:02 vasta tsitaadiga

Ikka meenutatakse, et keegi ei lülita mitte kunagi oma digiboksi välja, las ta tühi olle, egas ta voolu ju ei võta.

Inteno kuu elektritarbimine.

PS. Kiri nädalane alumise rõnga kohal on ekslik. Nädalane on ülemine graafika, alumine on kuu kogutarbimne.

jannp
HV kasutaja
jannp

sõnum 01.05.2015 23:30:55 vasta tsitaadiga

Mis see eurodes teeb?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 01.05.2015 23:43:20 vasta tsitaadiga

jannp kirjutas:
Mis see eurodes teeb?

Vaatasin huvi pärast hetke elektrihindade liikumist. ümmardatult 2€, sõltub elektripaketist.

Ning lisaks on veel igasugu võrguseadmeid. Need kokku tarbivad mul ainuüksi 25kWh kuus.
Odavam oleks pilveteenust osta. icon_biggrin.gif

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 01.05.2015 23:45:08 vasta tsitaadiga

No inteno pole ka digiboks, seal otsas veel palju asju......see selleks. 400-450kw-st 7kw kõik on suhteline. Võiks kõik ootel asjad välja lükata, aga mugavus maksab
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 02.05.2015 00:08:16 vasta tsitaadiga

Mugavuseks tuleb seadmed automatiseerida. Samas ei tasu automatiseerimine ennast oma hinna tõttu ilmselt ära. Mugavamaks teeb küll üht koma teist.
Küll aga on igas kodus selliseid vooluvõrku unustatud asju tasakesi arvet tiksutamas.
Ise enda arvet ei saa kuidagi madalamaks. Küll aga paneb hämmelduma mõnede 15€ kuu elektritarbimise arve. No tegelikult on lihtne, neil käivadki asjad seinast välja, kui ei kasutata.

Mugavus maksab.

jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 02.05.2015 00:23:12 vasta tsitaadiga

15€ arvest võin ma vaid und näha ja kindlasti enamus arvest ei moodusta idles asjad.
Kui kodus ei sööks (külmkapp tühi, pliiti ei kasuta) ja pesu ei peseks, telekat ei vaataks no äkki siis venitaks välja, aga kahtlen selles icon_lol.gif
Vannitoa põrandaküte tahab ikka koos arvutiga oma osa

Ps: väljas õgimine kordades kallim kui kodus seda teha ja elektri eest maksta

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 02.05.2015 09:54:20 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
15€ arvest võin ma vaid und näha ja kindlasti enamus arvest ei moodusta idles asjad.
Kui kodus ei sööks (külmkapp tühi, pliiti ei kasuta) ja pesu ei peseks, telekat ei vaataks no äkki siis venitaks välja, aga kahtlen selles :lol:
Vannitoa põrandaküte tahab ikka koos arvutiga oma osa
ot:
Mul ongi igakuine elektriarve 15€ kusjuures. Põrandakütet muidugi pole, telekat ei vaata. Pliit saab tavalist kasutust mitu korda päevas, pesumasin käib pigem tihti (mitu korda nädalas) kuna üks noorem kodanik suudab päris palju ära määrida :). Aga igasuguseid idlevaid või mugavusseadmeid pole. Ruuter on ilmselgelt vajalik (et oleks pidevalt sees), NASi kohapealt saaks natuke argumenteerida. Arvutid on äärmiselt säästlikud, ei ole kilowatti laua all undamas. Tegelikult on kogu kodutehnika säästlik, maksis küll omal ajal pigem palju kui oli odav.

tsitaat:
Ps: väljas õgimine kordades kallim kui kodus seda teha ja elektri eest maksta
ot:
Absoluutselt. Tegelikult saab enda elu üsna palju optimeerida nii, et raha kulub üsna vähe. Väljas söömisel on ka omad võlud, seda pattu aeg-ajalt ikka juhtub - aga kui kodus telekavaatamise asemel näiteks koos süüa teha siis on mitmed kulud kohe kadunud ja rõõmu ka rohkem (kui inimesed omavahel hästi läbi saavad).
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 04.05.2015 22:03:05 vasta tsitaadiga

Need Inteno probleemid ei taha mitte lõppeda. Paar päeva tagasi andis Wifi probleem pärast mitmekuulist vaikelu endast uuesti märku. Teine probleem on veel. Mul on digiboks ja meediapleier ühendatud Intenoga läbi Trendneti 100M switchi. Mingil hetkel kaotavad läbi switchi ühendatud seadmed Intenoga ühenduse ära. Ainuke asi, mis aitab ühenduse taastada, on see kui tõsta switchist tulev juhe ümber mõnda teise Inteno porti.
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.05.2015 22:25:04 vasta tsitaadiga

-parun-, kindel et asi switchis pole?

Ega asjata trendnet'e ei kutsuta trendneedusteks... icon_rolleyes.gif

Endal pole mingeid anomaaliad esinenud, switchideks siis nii TP-Link kui Cisco Catalyst...

tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 04.05.2015 22:47:45 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
-parun-, kindel et asi switchis pole?

Ega asjata trendnet'e ei kutsuta trendneedusteks... icon_rolleyes.gif

Endal pole mingeid anomaaliad esinenud, switchideks siis nii TP-Link kui Cisco Catalyst...

No eks ta vast switchi ja Inteno mingi omavaheline kius ole icon_smile.gif Iseküsimus on see, kas switchil midagi viga kah on. Naljakas on see et juhtmete väljakakkumine ja tagasiühendamine ei aita, switchi väljalülitamine ei aita, aitab ainult Inteno pordi vahetamine. Mida iganes see switch ka ei tee, Inteno oskab ta lolliks ajada...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 04.05.2015 22:55:13 vasta tsitaadiga

-parun-, ega ma muidu ei küsiks, aga justnimelt Trendneedustega on mul igasugu naljakaid juhtumisi olnud (Inteno talist karpi siis veel ei toodetudki), seetõttu olen üritanud neid ka vältida... icon_lol.gif

Samas, tont seda teab, inimesed siin kiruvad ka Inteli võrgukaarte ja ülistavad Realtek'i...enda kogemused on taaskordmristi vastupidised, seega mingile absoluutsele tõele ma parem ei pretendeeri... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 05.05.2015 17:24:58 vasta tsitaadiga

Homsest siis kah Inteno kasutaja. Karbi tõin täna ära, aga peavalu juba niigi seega pole mõtet seda võimendada alustades täna näppimist. Saab kah uptime comparsion maratoniga liituda icon_lol.gif
Plaan kasutada paar kuud ja siis tagasi viia (renditud, seega kulu tuleb mingi 7€ ainult).

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 05.05.2015 18:12:16 vasta tsitaadiga

Ei ole sellel karbil häda midagi. Töötab väga kenasti. Või mind ei huvita kui kunagi öösel restardi teinud ja "uptime" nulli läinud lihtsalt.
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 05.05.2015 18:26:36 vasta tsitaadiga

ufo56, siis hakkab huvitama, kui peale restarti mõned seadmed üle ei tule ja vajavad omakorda restarti.
Ja nii iga kord. Lisaks wifi kokkujooksmised.

ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 05.05.2015 18:27:11 vasta tsitaadiga

Okei, wifi tõesti. Selle jaoks oma ruuter. Ei tulnud pähegi kohe.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.05.2015 09:59:33 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Homsest siis kah Inteno kasutaja. Karbi tõin täna ära, aga peavalu juba niigi seega pole mõtet seda võimendada alustades täna näppimist. Saab kah uptime comparsion maratoniga liituda icon_lol.gif
Plaan kasutada paar kuud ja siis tagasi viia (renditud, seega kulu tuleb mingi 7€ ainult).

Nii sai nüüd tööle see karbike. RC7 laskis üsna kiiresti peale. Arvasin, et peab mingi 15min passima aga polnud isegi 5min. Kummaline oli alguses see, et kõik oli ulmeaeglane. Asi paranes tuntavalt peale seda, kui avastasin taustalt windowsi akna, kus tuli võrk valida (Home, Public jne) ja tegin arvutile restardi. Enne seda laadis isegi inteno enda lehekülge terve minuti, veebist rääkimata.

Keerasin ka juba mõned ebavajalikud asjad kinni (see mulle meeldib icon_razz1.gif ) nagu DECT ja UPnP. Ühtlasi ei viitsi hakata eraldi porte suunama ja lülitasin DMZ sisse. Erinevad pordi kontrolli leheküljed küll kaebasid, et pordid oleks justkui ikka kinni, aga hilisem võrgumängude hostimine kinnitas, et kõik peaks korras olema. Vs 784 leidis kiiremini mängijaid ja läägi üle keegi ei kurtnud. Võibolla hiljem ikkagi testin UPnP kah. Lihtsalt 784-s oli see nii katki, et ei kasutanud.

Kiirusetestid näitavad kah justkui õigeid numbreid v.a väike probleem WiFi-ga. Telefonis oli WiFi millegipärast aeglasem. Ma ei tea kas sellepärast, et lukustasin vähemkoormatud kanalile (kanal 6) või sellepärast, et lülitasin sisse suurema turvalisuse vs def seadistus (Force TKIP and CCMP (AES) ). Veebiliideses näitab kah millegipärast 65Mbps mitte 144Mbps nagu peaks olema ja speedtest telefonis oli kah väiksem, kui võks arvata, kuigi signaalitugevus on parem vs 784.

Ühenduste hulk on umbes 1k / 16384 (<10%) ja CPU kasutus <30%. Mälu on sel karbil vist 256MB kui ma liidesest õieti loen ja sellest on umbes pool vaba pidevalt.

Oskab keegi veel soovitada mida kinni keerata/eemaldada?

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 06.05.2015 12:42:45 vasta tsitaadiga

DMZ lubamine on kui härja ees punase rätikuga vehkimine juhul kui loodad ainult oma masina sisemise tulemüüri peale.
UPnP ja valitud portide suunamine on tunduvalt ohutum.

Sellel ruuteril tundub olema lisaks mingi sisemine mäluleke veebiliideses.
Nimelt panin ühe purgi seda ruuterit pollima iga 3min järel, käib ja küsib üle http curliga ruuterist tema logid.
Mida päev edasi, seda aeglasemaks veebiliides jääb, ca 7 päevaga on olukord selline, kus sisselogimine võtab 30+sekundit aega.
Restart päästab ajutiselt olukorra. Viimati tiksus mingi 15p täis, aga viimane nädal sai curl ühenduse timeouti ainult.
Browseriga sai peale pikka ootamist siiski ligi, aeglane oligi ainult sisselogimine, UI's endas liikumine oli enamvähem OK kiirusega.

Hetkel võtsin logimise sagedust maha 30min peale, üldiselt tundub et midagi kasulikku sealt ei leia peale juba eelpoolmainitud mälu CRC checksum vigade.
Lootsin ennekõike restartide kohta sealt midagi leida aga viimased 3 nädalat pole nagu kiuste sellega probleeme olnud.

EDIT: kirjavead.

viimati muutis bladerunner 06.05.2015 13:11:15, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 169 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 158
tagasi üles
mannatera
Kreisi kasutaja
mannatera

sõnum 06.05.2015 12:57:34 vasta tsitaadiga

Mul selle karbiga selline häda, et lambiajal lihtsalt jookseb nii kokku, et ei saa mitte kuidagi kastile ligi - ainult restart päästab. Läheb vahetusse, arvatavasti ASUS'e vastu.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 19
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.05.2015 18:41:00 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Oskab keegi veel soovitada mida kinni keerata/eemaldada?

Internet.

jägaja kirjutas:
+1

A.S. kirjutas:
Aga kas poleks mõttekas ka sisevõrk kinni keerata?

Mark0 kirjutas:
Fooliumisse võiks ka mässida ning seejärel raudbetooni valada.

Tänan väga teie nelja täiesti kasutu postituse eest thumbs_up.gif . Oleks siis vähemalt humoorikad olnud, aga te ei suutnud isegi seda. Võibolla tasuks oma liistude juurde jääda ja mitte üritada kildu rebida?

bladerunner kirjutas:
DMZ lubamine on kui härja ees punase rätikuga vehkimine juhul kui loodad ainult oma masina sisemise tulemüüri peale.
UPnP ja valitud portide suunamine on tunduvalt ohutum.

DMZ on just see mida mul vaja on. Minevikus olengi ükshaaval porte suunanud, aga see on paras keberniit, sest iga kord peab spetsiaalselt uurima milliseid porte mingi programm või mäng kasutab ja kui ära suunad ei saa kunagi kindel olla, et nüüd kõik korras on. Lisaks selle info leidmine pole kunagi nii lihtne, kui võiks olla.
UPnP ise kah pole ju teab mis turvaline. Nagu ma aru saan, siis ühendus luuakse ilma igasuguse autentimiseta ja mingit ülevaadet kasutajal pole mis pordid UPnP nüüd suunas.

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 06.05.2015 19:01:19 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
DMZ on just see mida mul vaja on. Minevikus olengi ükshaaval porte suunanud, aga see on paras keberniit, sest iga kord peab spetsiaalselt uurima milliseid porte mingi programm või mäng kasutab ja kui ära suunad ei saa kunagi kindel olla, et nüüd kõik korras on. Lisaks selle info leidmine pole kunagi nii lihtne, kui võiks olla.
UPnP ise kah pole ju teab mis turvaline. Nagu ma aru saan, siis ühendus luuakse ilma igasuguse autentimiseta ja mingit ülevaadet kasutajal pole mis pordid UPnP nüüd suunas.
DMZ on nagu lahtijäetud topeltuks Koplis ning kõik ümbruskaudsed käivad pidevalt proovimas, kas sisemine ikka ka peab.
Ja mis uurimist sul niiväga vaja teha on, masina sisemine tulemüür peaks märku andma kui keegi hakkab miski pordi otsas "kuulama". Saadki kiirelt teada mis-ja-kus.
Ja UPnP puhul lähed ja vaatad vajadusel ruuterist järele et mis suunamised hetkel aktiivsed on.

Aga noh, eks igaüks ise hindab omi riske. Sind on hoiatatud.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 06.05.2015 19:06:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:

Turvalisusega on nii ja naa, aga suunatud porte näed ruuterist... icon_wink.gif
Igal juhul on see parem kui puhas DMZ...

tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.05.2015 21:30:24 vasta tsitaadiga

Einoh, kui inimene tahab kõike ise teha siis ei saa seda pahaks panna, isegi kui see paljudele veider tundub. Kedagi ei saa keelata endale jalga tulistamast, pealegi läbi enda läbikõnnitud rehade tulebki kõige parem teadmine.

DMZ pole otseselt halb, mis sest, et "keeran kõik kinni!" kontseptsiooniga hästi kokku ei taha minna. Kui ikka ise oskad müürida ning tööriistad ja oskused on tasemel siis - tuld!

Muide - "programmide" poolt esitatavate võrgunõudmiste ja portide kohapealt on reeglina manuaalis kõik ilusti kirjas, PEBCAK'i ei saa muidugi kunagi välistada. Ja noh - kui see ei õnnestu siis uPNP aitab. Muidugi on ka sellel omad head ja vead - aga kui on valida DMZ ja uPNP vahel siis ma võtaks selle relva, millega halvimal juhul laseb otsast sõrmeotsa, mitte pea.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 06.05.2015 21:51:01 vasta tsitaadiga

Mark0, sinu jutu peale meenub mulle kohe millegipärast see...

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.05.2015 09:15:11 vasta tsitaadiga

Vb oleks selle karbi jaoks vaja eraldi teemat nagu see?: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=453623
Muidugi Inteno on rohkem piiratud. Niipalju, kui ma uurinud olen ja näen CLI ligipääs puudub ja peale veebiliidese linnukeste ärakorjamise muud teha ei saa. Isegi vist firmware ei saa "stock"-ga üle lasta (st kaotada lukustus ja elioni poolsed modifikatsioonid).
Õnneks see mind väga ei häiri, sest nagu eelnevalt mainisin kasutan seda ainult ajutiselt. Mis muidugi ei tähenda seda, et ma midagi üldse teha ei üritaks.

Mis puutub ise nokitsemisse, siis jah see ei tule mulle üllatusena, et minusugused inimesed on vähemuses. Enamus inimesti tahab, et "it just works" oleks. Muidugi, kui kõik oleks sellised, siis poleks meil ei tarkvara ega riistvara osas mingit arengut, sest kõik oleks nagu tädi maalid. Mis aga mind alati vihale ajab on suhtumine sellistesse inimestesse. Vastupidi isetegemist tuleks igati soosida mitte maha teha või üleolevalt suhtuda.

tagasi üles
DigeBeni
HV Guru
DigeBeni

sõnum 07.05.2015 09:32:13 vasta tsitaadiga

Tomorrow, DMZ kasutamine puhtalt laiskuse pärast on rumalus aga eks saad selle kunagi omal nahal tunda, kui teiste vigadest õppida ei soovi icon_rolleyes.gif

... kas kellelgi on viimane tarkvara wifi zombistumise ka reaalselt ära parandanud?

McSilmus
HV kasutaja

sõnum 07.05.2015 09:50:52 vasta tsitaadiga

DigeBeni kirjutas:
Tomorrow, DMZ kasutamine puhtalt laiskuse pärast on rumalus aga eks saad selle kunagi omal nahal tunda, kui teiste vigadest õppida ei soovi icon_rolleyes.gif

... kas kellelgi on viimane tarkvara wifi zombistumise ka reaalselt ära parandanud?

Minul on 2.4.12RC7 olnud peal ca 2 nädalat. Selle aja jooksul on WIFI pange pannud 2X. Seega vastus on, et ei.
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 97
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Riistvara »  Inteno DG301 ruuter mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 58, 59, 60  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.