Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: ligi 90 protsenti eestlastest vahetab mobiiltelefoni vähemalt kord kahe aasta jooksul märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 17.04.2015 13:29:40 Uuring: ligi 90 protsenti eestlastest vahetab mobiiltelefoni vähemalt kord kahe aasta jooksul vasta tsitaadiga

link :: TELE2

TELE2 PRESSITEADE - Meediaagentuuri Inspired Universal McCann märtsis läbiviidud uuringu kohaselt on 52 protsenti eestlastest vahetanud oma mobiiltelefoni viimase aasta ning 37 protsenti kahe aasta jooksul.

Uuringu kohaselt on kaks peamist põhjust, miks eestlased telefoni vahetavad uue mudeli ihaldamine (53%) ning seadme katkiminemine (35%).

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on eestlased trenditeadlik ja moodne rahvas ning ligi 90 protsenti mobiiltelefoni omanikest on seadet vahetanud kahe aasta jooksul.

Uuringu kohaselt on kõige aktiivsemad telefonivahetajad kuni 30-aastased naised, kellest 62 protsenti on telefoni viimase aasta jooksul vahetanud. “Noored inimesed jälgivad rohkem trendi ning ostavad seadme vastavalt emotsioonile, vanemad kui 50-aastased üritavad tarbimisväärtust kauem hoida,” ütles Seema.

Uuringu järgi on oma telefoni lasknud viimase kahe aasta jooksul parandada kolmandik vastajatest. 71-protsendil juhtudest oli peamine katkiminemise põhjus õnnetu juhus, kus telefoni ekraan läks katki, seade kukkus maha või sai veekahjustusi. Uuringus nimetas kuus protsenti vastanutest katkiminemise põhjusena viirust.

Kristjan Seema sõnul ostavad eestlased pigem uue telefoni, kui vana remont läheb kallimaks kui sada eurot. “Eestlased pole harjunud nutiseadmeid remontima, kuigi see tasuks tihtipeale ära. Ka mobiile ja tahvelarvuteid saab kindlustada, mis maksab väikese murdosa keskmisest remondihinnast või uue seadme maksumusest,” ütles Seema.

“Rootsis kindlustatakse operaatori juures varguste ja õnnetusjuhtumite vastu 80 protsenti uutest nutiseadmetest, mis võimaldab kalli seadme eluiga pikendada ja raha säästa,” ütles Seema ja lisas, et seadmekindlustus kogub ka Eestis populaarsust.

Uuringu käigus küsitleti 305 inimest vanuses 15-69 aastat.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
commer
HV Guru
commer

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.04.2015 13:39:40 vasta tsitaadiga

2 aastaga on aku läbi ja seetõttu ostetakse ka uus icon_wink.gif

Kommentaarid: 894 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 690
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
TALIBAN
HV kasutaja

sõnum 17.04.2015 15:56:47 vasta tsitaadiga

mobiilside operaatorid on viimasel ajal kuidagi eriti aktiivsed igasuguste uuringute tulemustega esitlemisega. Ei tea kas suunitlus igasugustest katkiminemistest rääkida on seotud Tele2 seadmekindlustusega icon_lol.gif

Ehk on ka üks põhjustest miks telefoni vahetada see, et nt android mudelite puhul on raske saada süsteemiuuendusi. WP on ka omaette ooper.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 17.04.2015 16:19:10 vasta tsitaadiga

Jep pigem ma pakuks, et kui vahetada, siis selleks, et saada kasutada uuemat tarkvara. Muidugi võib oodata garantiiaja lõpuni (või mitte - nagu mina) ja rootida ära ja lasta kodukootud tarkvarauuendus peale. Või veel parem osta Nexuse seeria android mis saab väga kiiresti uuendusi. Motorola on kah kiire. Viimased nexused on paraku kalliks ja suureks läinud. Umbes nexus 4 või vanemad olid ideaalsed.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.04.2015 21:55:25 vasta tsitaadiga

Sel juhul kuulun mina ülejäänud 10% hulka, kes seda ei tee. Mul on telefon mis saab selle aasta sügisel 3. aastaseks. Ei kavatsegi välja vahetada. Liiga hea ja liiga armas minu jaoks. icon_biggrin.gif
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.04.2015 21:56:43 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Sel juhul kuulun mina ülejäänud 10% hulka, kes seda ei tee. Mul on telefon mis saab selle aasta sügisel 3. aastaseks. Ei kavatsegi välja vahetada. Liiga hea ja liiga armas minu jaoks. icon_biggrin.gif
Rebel
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 17.04.2015 22:45:02 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
ab79 kirjutas:
Rebel

icon_biggrin.gif
Vahet pole. Aku kestab siiamaani normaalselt ja telefon täidab oma funktsiooni enam kui küllalt. Miks ma peaksin välja vahetama??? Ma ei taha suurt labidat. Ma ei pea massiga kaasa jooksma.
tagasi üles
robertjako
HV vaatleja

sõnum 18.04.2015 10:20:23 vasta tsitaadiga

"Meediaagentuuri Inspired Universal McCann märtsis läbiviidud uuringu kohaselt on 52 protsenti eestlastest vahetanud oma mobiiltelefoni viimase aasta ning 37 protsenti kahe aasta jooksul." - õigem vist oleks öelda: ".. ning 89 protsentsi kahe aasta jooksul,"?
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 18.04.2015 13:20:12 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
mikk36 kirjutas:
ab79 kirjutas:
Rebel

icon_biggrin.gif
Vahet pole. Aku kestab siiamaani normaalselt ja telefon täidab oma funktsiooni enam kui küllalt. Miks ma peaksin välja vahetama??? Ma ei taha suurt labidat. Ma ei pea massiga kaasa jooksma.
Eks see oligi huumoriga mõeldud, endal samamoodi saab oktoobris kolm aastat (ostetud oktoober 2012, Nexus 4).
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
lopes39
HV Guru
lopes39

sõnum 18.04.2015 13:24:47 vasta tsitaadiga

Mul saab suvel 2 aastat vist. Aga kui vahetada, siis võtaks mingi vanema wp telefoni millel on välk ja fotoka jaoks nupp.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
karukas
HV veteran
karukas

sõnum 18.04.2015 21:39:14 vasta tsitaadiga

icon_smile.gif mul oma föön juba miskit kuus aastat vana. Kasutan rääkimiseks.
NPedro
HV kasutaja

sõnum 18.04.2015 22:07:29 vasta tsitaadiga

Mul on Nokia 1610i ja Erikkson GH688
Viimast kasutan vaid siis, kui vaja diskole eputama minna icon_smile.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 19.04.2015 15:28:03 vasta tsitaadiga

NPedro kirjutas:
Mul on Nokia 1610i ja Erikkson GH688
Viimast kasutan vaid siis, kui vaja diskole eputama minna icon_smile.gif

Ega sa juhuslikult see tüüp pole?
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Bratac
HV kasutaja

sõnum 20.04.2015 14:37:09 vasta tsitaadiga

Mina kuulun kah 10% hulka. Praegune telefon on Nokia N80, ostetud 2009 ja enne seda oli Nokia 6310, mille sain töö telefonina mingi 2002-2003... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 38
tagasi üles
NPedro
HV kasutaja

sõnum 20.04.2015 19:05:17 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

Millega sinukse peake küll vaeva näeb, sul kade meel et mul sellised föönid või mis paeluss see selline sinu sees on, et kohe inimesest nii hästi mõtlema ? icon_biggrin.gif beer_yum.gif
Muideks Ericsson 628 on ka, sellega käeb naene juuksuris eputamas icon_smile.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 4
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 20.04.2015 19:56:42 vasta tsitaadiga

Sony Neo ja vist 4 aasta juba. Kvaliteet hea va. et ekraan võiks tugevam olla ja et HV foorum laseb nüüd browseri kokku (varem ei lasknud).
Sony on selgelt kompaktsem kui 2a uuem LG thumbs_up.gif
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 21.04.2015 09:25:08 vasta tsitaadiga

NPedro kirjutas:
Betamax kirjutas:

Spoiler Spoiler Spoiler

Millega sinukse peake küll vaeva näeb, sul kade meel et mul sellised föönid või mis paeluss see selline sinu sees on, et kohe inimesest nii hästi mõtlema ? icon_biggrin.gif beer_yum.gif
Muideks Ericsson 628 on ka, sellega käeb naene juuksuris eputamas icon_smile.gif

Ei vaevagi. Lihtsalt mõtlesin, et sa muus osas oled samuti retro icon_lol.gif
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 22.04.2015 00:00:18 vasta tsitaadiga

lopes39 kirjutas:
Mul saab suvel 2 aastat vist. Aga kui vahetada, siis võtaks mingi vanema wp telefoni millel on välk ja fotoka jaoks nupp.

mul endal on üks selline rariteet kasutuses: Xperia mini pro: QWERTY Slide-out klaviatuur, välklamp ja nupp klõpsutamiseks, kui ka nupud zuumimiseks. Fotoka funktsioon on minu jaoks teisejärguline,kuigi kasutan vastavalt vajadusele, välklamp on harva taskulambi eest,aga kõige rohkem kasutan pikema teksti kirjutamise korral või olude sunnil,kui tekstiväli on liiga väike, siis füüsilist klaviatuuri, virtuaalse klaveri alt vabaneb väga palju visuaalset pinda, mis sellise tillukese ekraani puhul onväga oluline. Xperia Mini, ilma klaviatuurita Mini pro "vend" või "õde" on selles mõttes suure miinusega. ei kahetse minutitki, et mul on sk17, mitte st15.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Uuring: ligi 90 protsenti eestlastest vahetab mobiiltelefoni vähemalt kord kahe aasta jooksul
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.