praegune kellaaeg 19.06.2025 19:24:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kevin3220
HV vaatleja
|
05.04.2015 13:04:04
üleüldine tarkava arenduse küsimus |
|
|
Tere,
Mind hakkas huvitama selline asi, et tean siin foorumis on nii algajad, harrastajad, kui ka inimesed, kes teenivad programeerimisega elatist. Mul on selline küsimus, mis on pigem suunatud inimestele, kes teenivad sellega elatist, ehk käivad tööl. Kui palju Teie kasutate nö copy paste code-i? Kas seda tuleb tihiti ette? Kas see on normaalne? Ise olen isiksus, kes lähtub printsiibist , et ma ei hakka jalgratast leiutama. Kas nii on õige mõelda? Toon näite, mul oli vaja teha ära üks töö, mis loeb sisse maatriksi failist ja siis kontrollib, kas tegu on magic square-ga. Kopeerisin vastavad meetodid internetist, muutsin neid vastavalt oma vajaldustele ja kõik on OK. Kas nii on õige teha? Et kopeerid baas koodi ja kohandad, seda vastavalt oma vajadusetele? Või tuleb ikka kõik ise teha?
Ette tänades,
Kevin
|
|
tagasi üles |
|
 |
Psych0
HV veteran

|
05.04.2015 13:06:06
Re: üleüldine tarkava arenduse küsimus |
|
|
kevin3220 kirjutas: |
Tere,
Mind hakkas huvitama selline asi, et tean siin foorumis on nii algajad, harrastajad, kui ka inimesed, kes teenivad programeerimisega elatist. Mul on selline küsimus, mis on pigem suunatud inimestele, kes teenivad sellega elatist, ehk käivad tööl. Kui palju Teie kasutate nö copy paste code-i? Kas seda tuleb tihiti ette? Kas see on normaalne? Ise olen isiksus, kes lähtub printsiibist , et ma ei hakka jalgratast leiutama. Kas nii on õige mõelda? Toon näite, mul oli vaja teha ära üks töö, mis loeb sisse maatriksi failist ja siis kontrollib, kas tegu on magic square-ga. Kopeerisin vastavad meetodid internetist, muutsin neid vastavalt oma vajaldustele ja kõik on OK. Kas nii on õige teha? Et kopeerid baas koodi ja kohandad, seda vastavalt oma vajadusetele? Või tuleb ikka kõik ise teha?
Ette tänades,
Kevin |
Tuleb lähtuda eetikast, st päris koodi varastada ja müüa ei tohiks, aga muidu vähema tööga kvaliteetne toode valmis saada on ju hea.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.04.2015 17:41:14
|
|
|
No kui sellel koodil mingit copyright'i pole nagu näiteks mõnest foorumi postitusest võetud kood, siis eetikaga vist probleemi ei teki. Kui vabavaraline 100% toimiv kood on juba kuskil olemas, siis peaks ju loll olema, kes selle töö tellib ehk copy-pastega saab lahendusele mingi komponendi mitte lahendust ennast Ise ikka mõne asja googeldan ja copy-pasten, samuti võtan vahel copy pastega mõnest enda varem tehtud asjast mõne tüki.
Aga copy-pastega on reeglid, mida peaks jälgima:
1. kui kellegi teise koodi copy-pasted, siis pead olema võimeline seda lugema ja aru saama, mida see teeb. Vastasel juhul on aja küsimus, millal suuremad või väiksemad probleemid tekivad.
2. On mõned üksikud erandid, aga ühe projekti sees enda koodi copy-paste on väga kehv stiil. Kui sama funktsionaalsust on mitmes kohas vaja, siis tuleb selleks teha eraldi klass/meetod/funktsioon
3. koodi, mille juures on disclaimer "for m personal use only" või "for educational purposes" ei ole ilus kommertsprojektis autorile käest luba küsimata kasutada.
Ehk lühidalt copy-paste ei ole iseenesest midagi halba, aga samamoodi nagu panniga on võimalik ka inimene maha lüüa, saab ka oskamatult copy-pastega võõrast koodi kokku tõstes paraja jama kokku keerata
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
05.04.2015 23:29:51
|
|
|
Tõenäoliselt oma 30-50 rea pärast keegi mingit copyright jama korraldama ei hakka. Rohkemat kopeerides on suur tõenäosus, et suure osa sellega pole midagi teha ja solgid ainult oma terviklahendust.
Igast reast tuleb kindlasti aru saada mida kopeerid. Tuima copy-paste'i korraldades oled varsti kadunud mees - nii igas mõttes.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Supiplex
HV veteran

|
06.04.2015 15:29:51
|
|
|
Copy-paste on OK üsna vähestel juhtudel. Näiteks kui on tegemist mõne arenduskeskkonna või library näidiskoodiga otse arendaja dokumentatsioonist ja selle litsentsitingimused on minu tootega ühilduvad; või mingi imetillukese jupiga näiteks stackoverflow.com-ist mis lahendab spetsiifilise probleemi mida ma ise ei välja ei mõtle.
Muudel juhtudel ei copy-paste ma midagi (noh, tegelt ettevõtte arenduseeskiri keelab vist kah niisama koodi copy-pasteda). Reeglina on lihtsate probleemide lahendused kiirem ise ära teha ja keeruliste probleemide jaoks ei saa netist copy-paste koodi. Kui ka saaks, ei ole seda võimalik usaldada ei tehnilisest küljest ega legaalsest - kui hiljem keegi crashbugiga pähe peksab või koodirevision avastab kolmanda osapoole koodi siis tuleb see copy-paste lõpuks ikka ümber kirjutada. Seega väldin.
_________________ The young lady had an unusual list,
Linked in part to a structural weakness.
She set no preconditions. |
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
1 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
06.04.2015 15:49:24
|
|
|
Kasutan erinevaid library'eid ja komponente, mis tulevad sisse näiteks composeriga. Copy-paste'i otseses mõttes ette ei tule. Stackoverflow sirvimist ja lugemist, et mõista mõningat probleemi või leida ideeline lahendus, tuleb aeg-ajalt üksjagu ette küll.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonis
HV vaatleja
|
08.04.2015 10:45:50
|
|
|
Päris suuri probleeme ei lahenda copy-paste koodiga. Kui vaja välja mõelda rakenduse erinevate komponentide vaheline suhtlusprotokoll siis mõne tüki mis üht osa seal teeb võib (ühenduse avamine, sealt lugemine vms) võib ju netist leida aga kuidas neid juppe kasutada ja need koos tööle panna peab ikka ise välja mõtlema.
See on see keeruline osa progemise juures, mõelda välja mida teha ning kuidas peaks olema asjade ülesehitus, kuidas midagi täpsemalt teha on tihti juba tehniline detail. Ehk et vahel võib võtta õige lahenduse valimine 10x rohkem aega kui selle tegelikult ära tegemine koodis.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|