Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Reaalajas mikrist tuleva heli moonutamine... märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nimetu sell
Aeg maha 60
nimetu sell

sõnum 05.01.2004 18:14:51 vasta tsitaadiga

Effects-seal all on palju efekte ja on ka (vocoder,envelope follower,frequency band splitter)-aga neid valida ei saa need on hallid ..aga need effectid mis on valged neid saab valida ..milles värk on..kas see on siis ikka puudu?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nimetu sell
Aeg maha 60
nimetu sell

sõnum 05.01.2004 18:37:11 vasta tsitaadiga

kust saab tõmmaa vocoder-i puldibg-in ja kuhu kausta selle panema peab ( cool Edit 2) -l
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.01.2004 20:48:22 vasta tsitaadiga

See jubin ei sobi: http://www.epiphyte.ca/code/vocoder.html ?
Pole küll real-time... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 168 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 25.01.2004 16:05:57 vasta tsitaadiga

nunii... sai ka proovitud. kuid mingi kala on vahel. line in-i sound tuleb otse läbi. tee, mis tahad, kuid tuleb igat moodi otse läbi.
ning seda spinaudio asio fx processorit pole tööle saanud ( SE versioon ) koos kx driveritega, et heli ka moonutaks. vaikselt juba kopp sõidab ette. eile terve õhtupoolik sai mässatud. sai isegi terve posu manuale loetud ja muid helpe.
tahaks asja ikkagi tööle saada, saaks kidrale natukene efekte vahele.

kui kellelgi natukene viitsimist, siis võiks seletada. icon_rolleyes.gif teha kasvõi puust ja punaselt kõik ette. koos piltidega.
viimase üle oleks eriti hea meel.

' helikaart: sb live 5.1 digital ' - kx driverid näitavad selle kohta, sb0220 10k1 [a000]

ette tänades.
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 25.01.2004 20:30:00 vasta tsitaadiga

Ehk kirjutaksid-joonistaksid enne, mida konkreetselt ise teinud oled, et mingit asja käima saada? Siis aitaks hea meelega icon_confused.gif Kogu teooriat ja võimalusi ei jõua/viitsi keegi kirja panna...
Ja mida üldse teha tahad, kidrit salvestada effektidega või lihtsalt kuulata? Mis see "spinaudio asio fx processor" üldse on? icon_redface.gif Mingi plug-in?
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 25.01.2004 23:52:37 vasta tsitaadiga

paneme siis midagi kirja...
alustaks siis sellest et tahaks kidrale lihtsalt efektid peale lasta ning kuulata seda. salvestada pole vaja.

minu kx dsp siis selline - http://www.zone.ee/aif/kxdsp.jpg

asio fx processor on programm, tegijaks spinaudio. see asio fx processor töötab siis käsikäes asio-ga, ühesõnaga sellega saad helile mille oled suunanud näiteks asio0 juurde pookida vst efekte ja instrumente.

ahjaa... probleemist veel niipalju, et line-in jookseb otse läbi miskipärast. ometi kx dsp's 'prolog'il oleva line-in'i suunanud asio0'i ja asio1'e (olen proovinud ka nii, et 'prolog'ist tulev line-in otse 'epilog'i, pannud sinna kx efekte vahele, kuid asjata, ikka laseb heli otse läbi :S ). see spinaudio proge peaks võtma sealt asio0'i ja asio1'st heli, lisama vst effekti ning edasi saatma. kuid kui heli otse läbi jookseb, siis pole midagi muuta icon_rolleyes.gif
peamine probleem on siiski, et ma ei saa kontrollida line-in'i kx dsp-ga :S

kui midagi arusaamatuks jäi, siis võib julgelt küsida.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 26.01.2004 00:12:44 vasta tsitaadiga

Nüüd saan ma aru küll, milles probleem, sest installisin ka selle fx processori. Siiani sama tark kui sina... icon_neutral.gif
Minu kx dsp küll erinev (proovisin ka default dsp). Kas xrouting ei peaks ka olema veidi asjasse segatud? Sul läheb prologist otse epilogi? Asio värk minu jaoks veel veidi udune - kust tuleb, kuhu läheb. Nuputan......... Kui ise ka aru saan, mida teen, panen ka mõne illustratsiooni mittetöötavast setupist üles icon_smile.gif

1 tund hiljem:
Sinu setup oleks pidanud töötama icon_eek.gif
Sellise DSP-ga
http://www.hot.ee/karzumm/asiovst.jpg
hakkas mul asi igatahes tööle! Sisse tuleb stereosignaal AUX2-st (prolog 12-13). Protsessori setupis seega sisendiks 12-13 ja väljund 00-01 (02-03 töötas kah). Otsesignaali igatahes polnud thumbs_up.gif Ehk tahab kusagil restarti saada...? (Mul oli vahepeal väike shutdown, kui kõrvaklapi sissetorkamise peale arvut ära kustus icon_biggrin.gif ... seda juhtub ikka kx-ga...)
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 26.01.2004 19:56:04 vasta tsitaadiga

no täiesti lõpp, jumala müstika asi ikka. ma keelan kõik soundi ära, igal pool panen mute kus võimalik. ning siis ainult line-in'ile panen unmute. laseb otse läbi.
kuigi heli ei tohiks kuulda olla, kui 'master'-ile mute panen. mõistus otsas :S
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 27.01.2004 20:23:21 vasta tsitaadiga

blahh... sai kablasid ehitatud, lõhutud jne. proovitud sai aux'id, tad'id, mic'id, line-in'id, cd-in'id. tulemus 0 ( null / zero ). kõik jooksevad otse läbi. ei anna kontrollida kx dsp tabloga. ei allu nad 'master'-ile kah( ei saa kõvamaks keerata voli ega maha ).
tagasi üles
aif
HV kasutaja

sõnum 27.01.2004 22:48:03 vasta tsitaadiga

jee... sain lõpuks tööle, peale täieliku windoosa installi. eks see kx ei korjanud neid ise maha nii tõhusalt kui vaja oleks olnud. ning manuaalselt creative driverite eemaldamine ei paistnud kah sobivat.
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 18.03.2004 14:07:43 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru, kuidas ma kx-driveritega saan mikrofoni tööle.

MatiKala kirjutas:

link :: Scootri moonutus

Mikserdasin siis Scootri - Nessaja veidi ära ja tulemus on kõigile vaadata...

Muideks...täitsa mõnus on selle SB Live HQ ga mängida...aga rohkem efekte tahaks...Siiamaani pokle ma "Kraftwerki" robothääle effekti leidnud..

Kas sa tegid seda Creativi enda driveriga? Kui, siis kuidas? Mina mul töötasid need efektid ainult väljundile...
Ka salvestades salvestas selle, kuidas originaal on. Ainult kõlarites muutis.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 18.03.2004 15:12:36 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Ma ei saa aru, kuidas ma kx-driveritega saan mikrofoni tööle.
Räägi enne, mida ja kuidas oled teha püüdnud, siis saab aidata! Mõni screenshot DSP-st!?

Neid allikaid tasub ka uurida: http://www.driverheaven.net/showthread.php?s=&threadid=35163

Samast veel üks eriti kasulik õpetus:
Btw; just play around with the DSP window.
You can't break anything. It's not that difficult, and once understood, it's very flexible and powerfull.
thumbs_up.gif
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 18.03.2004 15:58:03 vasta tsitaadiga

Siiamaani olen ainult püüdnud neid poste seal valikutes üles ja alla kerida...
Miskipärast ei saa Windowsi enda heli kontrollilt (see, mis avaneb kui vajutada kõlari pildile syster-trail) maha võtta mutet kX1/micln alt.
St. Mute on kogu aeg peal ja mikrofoni nagu ignoreeritakse. Kui võtan sama asja recording optioni, siis seal saab valida ainult ühe asja (recording level), ja see on kah miskipärast hall. Creativi enda driveritega tuli sinna recordinu alla kah igasugu asju (näiteks mic, what u hear, wav jne.)

Mic2 left ja right on mõlemad prologist epilogi viidud

www.hot.ee/indrekluuk/helid.PNG
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 18.03.2004 16:13:37 vasta tsitaadiga

Vaatan õhtul järele kui vahepeal abi ei saa. Püüa seni mõni screenshot teha, siis kõige lihtsam nõu anda icon_exclaim.gif
tsitaat:
Mic2 left ja right on mõlemad prologist epilogi viidud
Kas päris default DSP-ga pole proovinud, ilma et midagi sorgiks. Siis peaks küll kõik asjad tööle minema. Kui ise midagi ehitama hakata, kaotab windooza mixer üldse oma funktsionaalsuse ja tuleb kogu heebeldamine kx-is ära teha...
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 18.03.2004 16:21:32 vasta tsitaadiga

See, mis mul eelmse kommentaaril pildil on, ongi see, mis indtallides kaasa tuli (peaks olema default). Mikkel ise töötab, see on kindel. Ma Panin vahepeal korra Creative driverid tagasi ja seal töötas kõik. Asi ongi selles, et ma pole seal veel midagi näppinud.

Kui see eelmine pilt ei sobi, siis millest ma pean screenshoti tegema? icon_neutral.gif
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 19.03.2004 00:20:35 vasta tsitaadiga

Vabandust, ei pannud tõesti seda linki tähele icon_redface.gif
Proovisin siis omal ka mikrivärgi ära (seni pole vaja läinud...). Torkasin juhtme kaardi külge MIC IN pesasse. KX mixeris default settingud (Reinitialize DSP). KXmixeris AC97 paneelil valikuaknasse (kus on AC97 ja küsimärk) MIC. Ja juba hääl tuligi! Ainuke volüüminupp, mis mõjub, on Ins 'n' Outs paneelil AC97 ja muidugi üldtugevus.
Kui nüüd tahad mingit efekti järgi, sikutad Prologi 0;1 väljundist traadid FXMixi näiteks 5endassse sisendisse (l ja r). Kui nüüd igalt poolt efekte peale keerad, peakski tulema. Katseta!
Kõige parem on muidugi tühjalt lehelt alustada ja lisada ainult neid pluginaid ja ühendusi, mida reaalselt vaja läheb
tagasi üles
Ohohh
Kreisi kasutaja
Ohohh

sõnum 21.03.2004 17:40:46 vasta tsitaadiga

Jess... Hakkaski tööle. Tänan

EDIT: Nüüd ma enda arvutis küll kuulen oma häält, aga see ei taha kuidagi skypesse minna...
Kui vedasin jooned mic2 left -> rec left ja sama rightiga, siis see ei aita. Nende postide üles ja alla kruvimine kah ei aita
EDIT2: Ma ei saa üldse aru... Teine on võimeline kuulma WinAmpi heli, aga mikrofoni nitte. Ma avastasin niipalju, et kui ma prologist kustutan ära jooned, mis viivad rec lefti ja righti, siis ei kuule ka winampi enam. Siis ma mõtlesin, et hakkan järjest kustutama kuni ma enam mikrofoni häält ei kuule, aga tundub, et mikrofoni jaoks seal ei olegi ühtki joont. Kustutasin kõik jooned ära. Ka winampi heli kadus kõlarites, kuid mikrofoni ama jäi alles

EDIT3: Mikrofoni sain skypesse tööle... Aga ma ei saa ikka aru, miks mikrofoni ei mõjuta üldse DSP seaded...
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 21.03.2004 22:22:03 vasta tsitaadiga

Eks see DSP üks paras müstika ole..., aga nagu näha, on oskused kiired tulema icon_wink.gif
tsitaat:
Aga ma ei saa ikka aru, miks mikrofoni ei mõjuta üldse DSP seaded
Kui DSP on päris tühi, tuleb heli ikka otse läbi, see nagu mingi avariivariant. Eks seal või veel mingeid vahepealseid võimalusi olla... icon_confused.gif Ei ole seda mici ja AC97 värki eriti uurinud...
tagasi üles
MatiKala
Kreisi kasutaja

sõnum 13.01.2006 22:41:03 vasta tsitaadiga

Varskendaks teemat ja uuriks,ehk on kusagilt veel vahvaid vocoderiprogramme voi sedasorti stuffi valja ilmunud?
nüüd ju hoopiski uutmoodi haalemoonutamise kunst valja ilmunud,nagu seda kasutas cher ja meie oksmaa poiss ja see moldoovia-rumeenia band oma hitsinglis numa-numaa jeeei...

icon_razz1.gif beer_yum.gif beer_yum.gif beer_yum.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
lamp
HV Guru
lamp

sõnum 14.01.2006 14:33:16 vasta tsitaadiga

MatiKala kirjutas:
Varskendaks teemat ja uuriks,ehk on kusagilt veel vahvaid vocoderiprogramme voi sedasorti stuffi valja ilmunud?
nüüd ju hoopiski uutmoodi haalemoonutamise kunst valja ilmunud,nagu seda kasutas cher ja meie oksmaa poiss ja see moldoovia-rumeenia band oma hitsinglis numa-numaa jeeei...

cheri believe tuli välja 10.11.1998.. "uutmoodi".. icon_lol.gif
aga tollel "efektil" pole vokoodriga midagi pistmist.. saad siukse pluginaga tekitada seda nagu "autotune".
kunagi välismaa artistid kasutasid efektina, eesti lauljate puhul kasutatakse enamuses korrektuurina,
et maskeerida ära viisipidamatust.
usu mind, ma olen ise ka viimases hädas seda teinud icon_lol.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
MatiKala
Kreisi kasutaja

sõnum 14.01.2006 15:08:08 vasta tsitaadiga

beer_yum.gif

ok,see "uutmoodi" siis..

Aga Vokoodrist siiski midagi uuemat programmi..?Robotihaale loomiseks
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 14.01.2006 15:12:28 vasta tsitaadiga

thumbs_up.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Petz
HV Guru

sõnum 15.01.2006 02:52:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:
cheri believe tuli välja 10.11.1998.. "uutmoodi"..
aga tollel "efektil" pole vokoodriga midagi pistmist..
Tegelikult ikka on vägagi! icon_wink.gif
"I played around with the vocals and realised that the vocoder effect could work, but not with the Korg -- the results just weren't clear enough. So instead, I used a Digitech Talker -- a reasonably new piece of kit that looks like an old guitar foot pedal, which I suspect is what it was originally designed for [see review in SOS April '98]. You plug your mic straight into it, and it gives you a vocoder-like effect, but with clarity; it almost sounds like you've got the original voice coming out the other end. I used a tone from the Nord Rack as a carrier signal and sequenced the notes the Nord was playing from Cubase to follow Cher's vocal melody. That gave the vocals that 'stepped' quality that you can hear prominently throughout the track -- but only when I shifted the the Nord's notes back a bit.......

Kogu tõde siin!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Reaalajas mikrist tuleva heli moonutamine... mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.