|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
erik111
HV Guru
|
22.03.2015 21:50:40
|
|
|
| tont23 kirjutas: |
oleneb mis hinnaga kätte saad
väikeseks miinuseks võiks lugeda mälukaardi võimaluse puudumise |
299€ ju hetkel.Või LG G3 S oleks parem valik?Aga vist ikka Alpha parim valik hetkel 300€ eest.
|
|
| Kommentaarid: 183 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
23.03.2015 10:55:42
|
|
|
Ostsin ka 299€ ja kasutanud 2nädalat. Asjaga väga rahul ja kvaliteetne tükk. Üllatus oli veel, et see lahja aku peab ka kenasti vastu. Oli paar kiiret päeva, ainult kõned ja meilid, seal sees ka 24h avarii valve. 3 päeva vedas kenasti välja. Lisan veel, et kasutan greenpoweri rakendust aku säästmiseks. Pilte teeb ka siga ilusaid. Isegi kui see maksab 400€ siis võiks ka asjaga rahul olla.
Üks viga siiski hetkel on, nimelt mul aegajalt hangub avaekraan ära, Enam ei uuenda seal toimivaid rakendusi, isegi kell jääb seal seisma. Eks tegemist on mingi softi veaga, võimalik, et olen ise mingi olulise teenuse kinni keeranud aga mis, seda ei ole veel uurinud. Ideid?
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
24.03.2015 00:08:53
|
|
|
Leidsin interneti avarustest veel inimesi kellel telefon mõistliku kasutamise juures paindunud. Huvitav on see, et paindumise koht on pea kõigil sama olnud. (Volum rockeri all).
Ootab ametliku vastuse ära, kui ei rahuldata mu pretensiooni siis tuleb ilmselt tarbijakaitsesse pöörduda.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
24.03.2015 13:30:48
|
|
|
| On kuskilt välja ka reklaamitud millal ametlikult Alphale Lollipop valmis saab?
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran

|
24.03.2015 14:36:23
|
|
|
| erik111 kirjutas: |
| tont23 kirjutas: |
oleneb mis hinnaga kätte saad
väikeseks miinuseks võiks lugeda mälukaardi võimaluse puudumise |
299€ ju hetkel.Või LG G3 S oleks parem valik?Aga vist ikka Alpha parim valik hetkel 300€ eest.  |
Kus seda 299 eest jagatakse?
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
24.03.2015 15:41:17
|
|
|
| Elion või EMT
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
radarist
HV kasutaja

|
24.03.2015 17:56:53
|
|
|
| xda-s olemas vist kaks rom-i kokku ja mõlemad kitkati põhised. Custom rom lollipopiga tuleb (kui üldse, kuna arendus väga tagasihoidlik Alphal) alles siis kui ametlik lollipop väljas.
|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.03.2015 18:10:28
|
|
|
siis eriti nutune. kartsin küll väiksemat arendajaskonda, aga nii väikest poleks osanud oodata (mälukaardi puudumine ja vähene levik olidki põhilised põhjused miks jätsin S2-lt Alphale kolimata)
_________________ nooope! |
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
24.03.2015 19:54:19
|
|
|
| Seletage mulle lollile ära, et kas odiniga üldse tohib tel. torkida kui sooviks, et garantii säiliks? Asi selles, et kui teen reseti siis algab uuesti kõik otsast peale. Rida tel. uuendusi (3x). Aga netis on vist saada mingeid uuemaid romme kus on need uuendused sisse monteeritud? Mõtlen orginaale. Või olen valesti aru saanud. Ei räägi ainult alphast vaid teistel mudelitel on ka nii.
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
24.03.2015 20:38:16
|
|
|
| ega tegelikult rootimise ja rom-idega hullata ei tohi. aga kui oskad hullamisjäljed eemaldada enne garantiisse viimist, siis pole häda (Alpha jt Samsade puhul lased stock rom-i peale ja Triangle Away-ga pühid jäljed e resetid counteri).
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
26.03.2015 12:19:36
|
|
|
Nagu võis arvata, ütles Diil, et nende ekspertiis tuvastas mehaanilise vigastuse (mis oligi minu pretensioon, mitte puuduse põhjus) ning garantiihoolduse alla antud puuduse kõrvaldamine ei kuulu. Diili esindaja väitis, et telefoni taskus kandmine ei ole telefoni sihtotstarbeline kasutamine, millega meie vestlus ka lõppes.
Seejärel võtsin ühendust Eesti Samsungi esindajaga kes oli märks abivalmiv, kuid jagas sama arvamust Diili esindajaga, et telefoni taskus kandmine ei ole sihtotstarbeline kasutamine, kuna selle tagajärjel võib telefon saada kahjustada. Seepeale palusin Samsungi esindajal mulle loetleda viise kuidas nende ettevõtte arvates tuleks telefoni hoida kui telefon ei ole parasjagu kasutuses (rääkimine vms. tegevus). Esindaja loetles muu hulgas: põuetasku, kott, käekott. Seepeale palusin neil esitada dokumendid kus on vastav sisu ka ametlikult esitatud, kuna olen läbi töötanud nii Diili garantiitingimused, Samsungi garantiitingimused, Konkreetse telefoni kasutus- ja ohutusjuhendi ning nendes dokumentides sellist informatsiooni ei leidnud.
Samsungi esindaja lubas asja uurida ning tulemused mulle e-maili teel edastada. Jään ootama mitte väga suure lootusega. Internetist leidsin mõned sarnased juhtumid, vähemalt 2 korral vahetati telefon välja (üks nendest Rumeenias, millest teavitasin ka Samsungi esindajat).
Olen üsna nõrgas seisus, kuna pole tõestada väga millegagi, et antud deformatsioon pole väärkasutamisest tingitud. Ainukene fakt mida saaksin enda väidete tõendamiseks välja tuua on see, et telefonil pole ühtegi kriipsu, kraapsu, kulumis jälge - mis minu arvates võiks seal olla kui telegoniga on käidud ümber vääralt.
Next step on Samungi vastuse ära ootamine, kui see on minu jaoks negatiivne pöördun tarbijakaitsesse ning kui ka sealt on negatiivne vastus siis väänan telefoni ise sirgeks lahkun Diilist konkurendi kasuks ning ei soeta enam kunagi ühtegi metallkorpusega telefoni.
Ilmselt Samsung ega Diil minu käikudest kahju ei saa, kuid sõnum on oluline
Aga jah, ärge siis telefoni püksitaskus hoidke
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
26.03.2015 12:44:04
|
|
|
kui negatiivsed vastused kätte saad, siis saada oma lugu ka meediasse. see on ju paras absurdilaks
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
26.03.2015 12:56:39
|
|
|
No andke andeks, Samsungi ametlik vastus:
Täname, et võtsite ühendust Samsung Electronics Baltics.
Toote kasutusjuhendis ei leidu viitet, kuidas toodet sihipäraselt kasutada. Samas garantiitingimustes on ära toodud klausel, mis kinnitab, et toote garantii ei kehti, kui toodet on väärkasutatud. Samsung on seisukohal, et füüsiline jõud, nagu telefon pükste esitaskus istumine, võib põhjustada toote kahjustust. Seetõttu Teie toote garantii on kehtetu mehaanilise kahjustuse tõttu.
Kena päeva jätku Teile!
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
26.03.2015 13:36:31
|
|
|
Juriidiliselt täiesti korrektne olukord Samsungi ja erinevate vahendajate/edasimüüjate jaoks. Kui see nii jätkub siis mina selle tootja suunas väga ei vaataks sest...
...võiks võtta äritegemisel arvesse kolme asja:
* Tarbijad tahavad kasutada järjest suurema ekraaniga telefone.
* Tarbijad on nõus nende eest päris viisaka rulli rahapappi letile köhima.
* Tarbijad kannavad telefone püksitaskus.
Ma isiklikult mõtleks Samsungi (või kelle iganes) rollis olles sellele, et äkki oleks mõtet see äririsk võtta arvesse, arvutada kasvõi toote hinda sisse. Kui me räägime 500-600€ isendist siis tarbija ei pane tähelegi kui hind on seal 10-20 eurot näiteks kallim. Aga samal ajal võtab Samsung kobinata vastu mõned üksikud paindunud telefonid ja vahetab garantiiajal need tasuta ära. Sest neid ei saa palju olla. Kui aga neid on palju - siis on ilmselgelt hoopis muu mure, millega tuleb tegeleda.
|
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
1 :: |
1 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
26.03.2015 13:47:26
|
|
|
Kogu see asi on veerenud jah sinna maani, et tahavad vaidlema hakata, et kas telefoni püksitaskus kandmine on väärkasutus või mitte?
Kus see mõistlikuse printsiip nüüd jookseb, või selge mõistus (common knowledge) - et meil seda kirjas pole kusagil, aga peaks olema iseenesest mõistetav?
Mul ei ole küll statistilist tõendusmaterjali kuid usun siiralt, et iga tavaline mõistlik telefoni kasutaja on arvamusel, et telefoni peab saama kanda taskus nii, et sellega midagi ei juhtu.
Sellise loogika järgi võib ju väita, et inimesed kes käivad teksade ja T särgiga peavad telefoni kandma käes.
Panin probleemi ja kogu info ka Tarbijakaitseametile edasi, vaatab mis saab.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dateight
Kreisi kasutaja
|
26.03.2015 16:43:02
|
|
|
Tüüpiline kliendi peetimine jälle, nii tavapärane siin riigis. Okei, Samsungil tõesti võib nii pisikesest turust suva olla aga kohalikud teenusepakkujad võiks lõpuks aru saada, et kliendi kaotamine ja halb PR peale kliendile pähe kusemist mingite paarisajaeuroste keisside puhul ei ole lihtsalt good business.
Ma ise olen sel põhjusel loobunud päris mitmest teenusepakkujast ja kui kuskil jutuks tuleb, siis jagan oma negatiivseid kogemusi ka tuttavatega.
_________________ Ma ei tee ettemaksu ega saada kaupa enne kasutajatele, kellel on väiksem tehingute ajalugu kui minul. Kui see ei sobi, siis ära minu müügiteemasse pakkumist tee või minu pakkumist oma müügiteemas arvesta! |
|
| Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
179 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
26.03.2015 17:18:34
|
|
|
| Kas sul tuleb vea tuvastamise eest ka maksta? Eriti jultumus oleks seda küsida aga üldjuhul küsitakse mingit raha kui remondiga nõus pole.
|
|
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
26.03.2015 17:24:03
|
|
|
Kui viisin Diili (EMT) esindusse, siis klienditeenindaja seletas et kui viga ei ole nende poolne siis tuleb mul tasuda vea tuvastamise eest 16 EURi.
Koduleheküljel on kirjas, et kui klient pöördub pretensiooniga 6 kuu jooksul ostukuupäevast, siis seda tasu ei tule tasuda ka siis kui viga pole nende poolne.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
28.03.2015 00:02:03
|
|
|
nexus4, võitle edasi ja jälgin suure hea meelega su teemat ning võidukat lõppu teemas
Ise ma muidugi kartlik selle koha pealt. LG G3, 5,5" ja paras "labidas". Külmal ajal jope välimises rinnataskus. Kui on soe ja jopet pole, siis tagataskus. Automaatne liigutus on autosse istudes telefon sealt välja ja topsihoidjasse. Sama kontorisse jõudes, taskust välja ja lauale. Olen muidugi paar korda ka peale istnud, aga plastmass ei "kooldu" nii ja õnneks purunenud pole ka. Aga tuleb tunnistada, et kui teksade esitaskus on, siis saab telefon ikka korralikult pinget paindumiseks. Mis ei ole muidugi teema, sest paberitest seda välja ei loe kuskilt. Selle viimase tõttu soovingi edukat võitu!
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
28.03.2015 00:49:01
|
|
|
ega jah, tahaks lõpuks näha kuidas keegi Samsungi maha võtab, parandus - murrab
see on fakt, et niipea kui Samsungi nõue esitaskus mitte-kanda riigivälisesse meediasse jõuab, kukub müük räige kolinaga. või siis olemasolev kohalik (või noh, lätlased) juhtkond saab nii kiiresti kinga, et silm ka ei pilgu
|
|
   |
97 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
28.03.2015 19:34:39
|
|
|
| Keegi äkki oskaks selle vastuse korralikku inglise keelde tõlkida?
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tuut
Kreisi kasutaja
|
30.03.2015 05:41:09
|
|
|
arm2004 ja dateight, see paindumise värk pole üldse nii mustvalge.
nexus4, kui algust sellega juba tegid, siis tasub jätkata. Ära võta spoileris olevat juttu isiklikult, see oli pigem eelmainitud kasutajate silmaringi avardamiseks. Edu.
Spoiler 
Kõik uued õhukesed nutitelefonid painduvad. Alpha suurim pluss on ta suurim miinus ühtlasi. Alumiinium tugeval painutamisel deformeerub ehk pärast ei võta endist kuju tagasi. Plastmassist Samsungid painduvad samamoodi banaaniks, kuid pärast painutamist võtavad enamasti endise kuju tagasi. Oleneb küll sees olevast raamist ning jõust (display'd lõhkuda ei tasu).
Toon siia ühe näite plastmasskorpusega telefonist. Note3 võtab ilusti oma vana kuju tagasi pärast päris korralikku toorutsemist.
Sellised videod on muidugi suurim põhjus, miks paindunud telefonide vahetamisse skeptiliselt suhtun. Miks peaks tavaline klient rohkem maksma, et mingi jorss saaks youtube'i tasuta video teha telefoni painutamisest? Pealegi kui ametlikult paindunud telefoni välja vahetakse, siis ma painutaks enda oma iga 6 kuu tagant. Mingid mikrokriimud ikka tekivad, aku vananeb jne.
Muidu Samsungi tippmudelitele pakutakse tasuta ekraanikindlustust (ka Alphale, aga see ei aita hetkel). Tele2 tuli hiljuti välja telefonide kindlustamise võimalusega (mis tegelikult välismaal juba üsna levinud). See kindlustamise suund on minu meelest kordades mõistlikum kui telefoni hinnale mõne protsendi otsa kruvimine ning garantii korras vahetamine.
nexus4, ära saa minust valesti aru. Toetan telefoni väljavahetamist 100%, kui viga Samsungis ehk raam vms defektiga. Samas ma ei poolda telefoni väljavahetamist juhul, kui väänasid ise telefoni liigse jõuga (teadlikult või mitte, vahet pole). Alphat hinnatakse üldiselt paindumise suhtes märksa vastupidavamaks kui iPhone 6 (plussi) või HTC M8-t.
| nexus4 kirjutas: |
| Telefoni kasutan ikka sihtotstarbeliselt ning heaperemehelikult. Väljas kusagil ronimas ei käi, enamus ajast veedan koolis ja kontoritööl. Telefoni kannan teksade esitaskus nagu tavaline inimene ikka. |
Enne istumist ikka pea 5-tollise telefoni taskust välja võtad nagu tavaline inimene? Kitsaste teksade taskus võib istudes tekkida ikka päris korralik jõud (pinge), tasku suurus ja kuju pole enam endised ning see on küll kasutaja viga. Ignorance is bliss? Teadmatus ei päästa vastutusest. Ise olen üritanud telefoni taskust alati välja võtta istumise ajaks. Pärast istumist taskus ruumi on, siis lükkan tagasi.
Teisest küljest kui istudes see juhtus, võiksid ju Samsungi asemel kaevata teksatootja peale. Tema vastutus oluliselt suurem hetkel võrreldes telefonitootjaga, kuna taskud polnud kas piisavalt suured disainitud või piisavalt elastsest kangast, mis tõi kaasa taskutes olnud esemete hävimise Saad sama vastuse arvatavasti, mis Samsungilt ehk need teksad polegi mõeldud telefoni taskus kandmiseks.
Mainiks lõpetuseks ära, et ega Apple ei vahetanud ka kõiki paindunud iPhone 6 plusse välja. Ka teistel tootjatel on painduvusega probleeme, väiksemate müüginumbrite tõttu ei saa need probleemid aga nii palju kajastust. Ei tea ühtegi tootjat, kes garantii korras kõik paindunud telefonid välja vahetaks ehk ei tasu seda Samsungi ka mustata. Esitaskus kandmist ära ei keelata, tulevased kasutusjuhendid (for dummies) vb sisaldavad mõnda pilti sellest, kuidas enne istumist telefon taskust välja võtta.
lauri23, hetkel Eestist mitte.
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
31.03.2015 00:10:18
|
|
|
tuut, pole viga, egas ma midagi loodagi siit väga - lihtsalt põhimõtte pärast.

|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|