Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jägaja
HV Guru

|
19.03.2015 20:41:53
|
|
|
Tehniline tugi ütles, et mul on kõige uuem juba olemas. Kuigi nüüd on jah see RC7 peal.
Igatahes kirjutati tarkvara üle ja taastati ka tehaseseaded. Halleluujah.
Restardi põhjus on aga ikka selgusetu. Kuigi olebn mingi aeg DSL probleeme kahtlustanud, et leidnud see tehnikute väitel kinnitust.
Liin on korralik ja katkeb ikka ruuter ise, mitte ei põhjustavat seda häired liinis ja sellest tingitud DSL kadu, mis ruuterit koheselt restardib.
Miks see DSL restart üldse vajalik on? Vanasti sed polnud ja pigem on see kui pind tagumikus. Välja saab seda kuidagi lülitada?
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.03.2015 22:31:30
|
|
|
jägaja, Siin on spekuleeritud, et ehk pole mõnede Intenode vooluadapterid kõige paremad. Võibolla, kui testida teise ühilduva adapteriga...
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
19.03.2015 22:42:05
|
|
|
Jah. Olen kuulnud sellest spekulatsioonist. Samas, endal on seade UPSi taga ja 20+ päeva ülalolekut on suht vähetõenäoline kahtlustada toiteplokki.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
20.03.2015 12:16:04
|
|
|
Ma usun, et rumalamat küsimust annab siin esitada aga... kuidas seda viimast tarkvara "selga lasta"? Ma ei leia Intenos ringi sobrades kuskilt mingit "update" kohta...
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
-parun-
Kreisi kasutaja
|
20.03.2015 22:00:11
|
|
|
Minul see reset nupp ei mõjunud, ikka vana tarkvara tuli.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
superior
HV Guru
|
20.03.2015 22:54:29
|
|
|
Proovi uuesti.
Mul ka esimene kord ei uuendanud.
|
|
Kommentaarid: 139 loe/lisa |
   |
130 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
21.03.2015 10:02:08
|
|
|
Uurime minu Wi-Fi probleemi nüüd lähemalt. Hea kolleeg Elionist vaatas minu ruuteri üle eemalt ja kommenteeris, et ainus asi, mis erineb standardseadistusest, on kaheksast aadressist koosnev MAC filter. Ta pakkus, et ehk on minu Wi-Fi vea põhjuseks see, et ruuter "unustab" need MAC aadressid mingil põhjusel ära, mis on filtrisse lisatud. Proovime praegu nõnda, et võtsin MAC filtri maha ja vaatame, kas probleem kaob ära. Esmaspäeval lubas ta mu ruuteri logisid täpsemalt uurida. Loodan, et saame veale jälile ja ehk õnnestub see ka kõrvaldada. Põhjus kõlab igatahes loogiliselt ja ausalt öeldes ma pole ilma filtrita kunagi olnudki.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.03.2015 10:37:04
|
|
|
UrmasP kirjutas: |
...et võtsin MAC filtri maha ja vaatame, kas probleem kaob ära. Esmaspäeval lubas ta mu ruuteri logisid täpsemalt uurida. Loodan, et saame veale jälile ja ehk õnnestub see ka kõrvaldada. Põhjus kõlab igatahes loogiliselt ja ausalt öeldes ma pole ilma filtrita kunagi olnudki. |
Ma olen koguaeg ilma filtriteta olnud ja pole probleeme ka. Mingit turvariski nagu pole kui korralik pass peal.
Tuletasin korra siin juba meelde, et vanad speedtouch thomson probleemid võisid ka siis alata, kui seade korralikult "üle" konfida. Samas tõsi on see, et kui ruuteri liidesesse on loodud erinevad seadistusvõimalused, peaksid need ka toimima.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
21.03.2015 11:04:17
|
|
|
Pole kunagi MAC filtrit kasutanud ning Wifi on 2x viimase 2 nädala jooksul ära kadunud.
Viimati siis eile millalgi.
Kõik seadmed koduvõrgus on samad mis Inteno saabudeski, 2014 suvel sai Thomson asendatud.
1. restart tuli millalgi nov. vist, järgmine mingi kuu-poolteist hiljem, ning edaspidi on nende sagedus justkui aina tihedamaks läinud, viimati siis ~6p tagasi kus ruuter suutis veidi alla 7p püsida.
Kogu "erikonf" on paar staatilist IP-d ja mõned pordisuunamised.
Hetkel on "DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519" peal, ootan veel veidi selle uuendamisega, äkki tuleb lähiajal veel midagi "värskemat" välja kui see mida hetkel pakutakse.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
21.03.2015 11:18:21
|
|
|
bladerunner kirjutas: |
Pole kunagi MAC filtrit kasutanud ning Wifi on 2x viimase 2 nädala jooksul ära kadunud.
Viimati siis eile millalgi.
Kõik seadmed koduvõrgus on samad mis Inteno saabudeski, 2014 suvel sai Thomson asendatud.
1. restart tuli millalgi nov. vist, järgmine mingi kuu-poolteist hiljem, ning edaspidi on nende sagedus justkui aina tihedamaks läinud, viimati siis ~6p tagasi kus ruuter suutis veidi alla 7p püsida.
Kogu "erikonf" on paar staatilist IP-d ja mõned pordisuunamised.
Hetkel on "DG301-W7P2U_ELION2.3.11RC1-140422_1519" peal, ootan veel veidi selle uuendamisega, äkki tuleb lähiajal veel midagi "värskemat" välja kui see mida hetkel pakutakse. |
Mul teeb eesti energia ka rohkem katkestusi kui sul restarte on olnud. Õnneks hoiab küll ups seadmed töös.
Softi soovitaksin täna juba ära uuendada kui tundub, et restardid muret valmistavad või wifi kaob. Samas ma ei oska arvata, kas see kellelgi mure lahendab, mul ei olnud ei vana ega uuega probleeme.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
21.03.2015 15:07:42
|
|
|
suur tänu - proovin ära
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
-FoX-
HV Guru

|
21.03.2015 15:38:45
|
|
|
Kasutan hetkel seda TG798 ja samsungi telekas kus see äpiga elioni teenus.
Kui jätan ööseks arvuti asju uploadima siis hommikul telekas tööle pannes on pilt ruuduline ja siis mingihetk viskab üldse no connection vms.
Aitab ainult ruuterile restart.
Oskab keegi öelda milles asi või kas see inteno suudaks sellest probleemist jagu saada?
Proovisin asuse ruuteri ka vahele panna lisaks ja pc asuse ruuteri taha aga abi sellest polnud.
_________________ Aita suve, söö lund! |
|
Kommentaarid: 365 loe/lisa |
   |
6 :: |
3 :: |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
22.03.2015 19:20:46
|
|
|
Local Time Sun Mar 22 16:55:45 2015
Uptime 6d 21h 55m 31s
Niipaljukest siis kestis seekord. Puht juhuslikult oli admin liides lahti, seal hangunult lehelt oli hea copy-paste nüüd teha.
EDIT: mnjah, uuesti re-start.
Local Time Sun Mar 22 18:10:53 2015
Uptime 1h 14m 47s
EDIT: täna kohe üldse enam ei tööta.
Local Time Sun Mar 22 21:53:53 2015
Uptime 3h 42m 42s
4x
Local Time Sun Mar 22 23:21:27 2015
Uptime 1h 21m 51s
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
viimati muutis bladerunner 23.03.2015 00:26:28, muudetud 2 korda |
|
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lazy_Jones
HV vaatleja

|
22.03.2015 20:01:44
|
|
|
Mul wifi mure avaldus selles, et nii kui mingi seade wifiga ühendus kukkus wifi maha aeg-ajalt, aitas ECO nupus sisse-välja lülitus.
Panin ka uue tarkvara peale, 2.4.12RC7-150302, hetke seisuga kõik ok.
Uptime 1 days 23 hours
//keegi võiks teema nime ka ära muuta
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
22.03.2015 23:31:35
|
|
|
-parun- kirjutas: |
Minul see reset nupp ei mõjunud, ikka vana tarkvara tuli. |
Ma olen sama "küna" ees... esimesel korral ei muutunud midagi ja kuna siin soovitati korduvalt proovida siis ka peale 5 korda ei teinud reseti 30s allhoidmine mitte midagi peale reseti. Any tips?
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
22.03.2015 23:36:15
|
|
|
Pole vaja tingimate ise pusida, kui ei taha millegipärast õnnestuda.
Pöördu tehnilise toe poole (telefon 165) ja kurda oma Intenol "wifi kadumise muret" ning avalda soovi, et nad tehnik laseks uue püsivara peale.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
22.03.2015 23:43:04
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Pöördu tehnilise toe poole (telefon 165) ja kurda oma Intenol "wifi kadumise muret" ning avalda soovi, et nad tehnik laseks uue püsivara peale. |
Keegi "kõrgem" vist kuulis mu hädaldamist Masin hangus ja pärast juhtme väljatirimist oli värskeim soft peal. Case closed vist...
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
23.03.2015 08:51:58
|
|
|
ents75 kirjutas: |
Pöördu tehnilise toe poole (telefon 165) ja kurda oma Intenol "wifi kadumise muret" ning avalda soovi, et nad tehnik laseks uue püsivara peale. |
Keegi "kõrgem" vist kuulis mu hädaldamist Masin hangus ja pärast juhtme väljatirimist oli värskeim soft peal. Case closed vist... |
Võibolla kiirustasid enne liigselt, peale resetti võib kuluda 10min kuniks algatatakse uuendamine ning see võtab omakorda 15min aega.
Mitte, et ruuteri telliseoht väga suur oleks, aga ei soovitaks väga resettide ja restartide ning juhtmetega mängida kui 1x reset tehtud, oleks mõistlik oodata. Pikema hangumise järel muidugi pole varianti, või restarti teha.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ents75
HV kasutaja
|
23.03.2015 10:24:39
|
|
|
indrekp kirjutas: |
ents75 kirjutas: |
Keegi "kõrgem" vist kuulis mu hädaldamist Masin hangus ja pärast juhtme väljatirimist oli värskeim soft peal. Case closed vist... |
Võibolla kiirustasid enne liigselt, peale resetti võib kuluda 10min kuniks algatatakse uuendamine ning see võtab omakorda 15min aega.
Mitte, et ruuteri telliseoht väga suur oleks, aga ei soovitaks väga resettide ja restartide ning juhtmetega mängida kui 1x reset tehtud, oleks mõistlik oodata. Pikema hangumise järel muidugi pole varianti, või restarti teha. |
tundub jah, et kukkusin ise kiirustama. Paar korda peale softi uuendamist hangus ära, nii et pidin uuesti reseti tegema aga nüüdseks tunub et kõik on korras. Tänud kaasaelajatele
PS. See jutt ja õpetus mida ma siit saan, võiks muidugi ka kuskil Elioni avarustes kirjas olla...
|
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran

|
23.03.2015 15:50:34
|
|
|
Panin ka RC7 peale ja nüüd on probleem nn Guest wireless networkiga.
Network->Wireless->General Setup->Wireless Security all määran Encryption WPA-PSK, Cipher auto ja Key panen paika, siis Save & Apply, aga Statuse all näitab ikka Encryption: No Encryption.
Kui nüüd üritan mingi seadmega wifi võrku liituda, siis näitab lukku ehk nagu oleks Encryption peal, aga parooli ei aktsepteeri.
Milles kamm? Bugi?
Vana firmwarega seda probleemi polnud.
Tegin veel katsetusi ja lühidalt on olukord selline, et kasutades multi-SSID võimalust ja tehes juurde wireless networke (wl0.1, wl0.2 jne), siis neile võrkudele ei saa panna peale WPA encryptionit.
Interface Configuration -> Wireless Security all näitab, et Encryption on peal, aga Wireless Overview või Edit -> General Setup -> Status all näitab et No Encryption ja tänu sellele lahkhelile ei lase ka parooliga võrgule ligi.
Kui valida No encryption, siis Configuration ja Status näitavad mõlemad, et No Encryption ning kõik toimib.
Samuti toimib, kui valida WEP Open System või WEP Shared Key.
Ei toimi WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK Mixed ja teised WPA-...
Wireless võrguga wl0 seda probleemi ei esine.
Tundub, et uue firmwarega tekitati ka uus bugi.
Spoiler 
viimati muutis Six 23.03.2015 18:54:43, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
23.03.2015 16:23:17
|
|
|
Mul 10 püsinud töökorras. Ise keerasin selle guesti kinni, tundub paremini töötavat, samas kui see täiesti eemaldada, siis hakkavad probleemid tekkima.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
rumpy
HV vaatleja
|
24.03.2015 20:24:46
|
|
|
Vahetasin nädalavahetusel oma 5+ aastat vana speedtouchi ka intento vastu välja. Mõtlesin et saab parem, eriti kuna vana ruuteri wifi on viimastel kuudel väga katkendlik olnud ja kuus ikka korra tegi ise restarti kah.
Lootsin, et ei teki jamasid, nagu siin paljudel on olnud, kuna mingit konfimist nagunii ise ei tee, kuna vajadus puudub. Aga oh üllatust, 3 päeva on ruuter olnud, iga päev on ta lampi mingil hetkl restardi teinud (mingeid seadeid ei muutnud, liht juhtmed taha)
Lasen nädala lõpuni olla tal, äkki saab üle, vastasel juhul tuleb siis suppordiga rääkida. Vähemalt wifi tundub korras olevat ja signaal levib omajagu paremini ja tugevamini.
|
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasP
HV vaatleja
|
28.03.2015 12:19:17
|
|
|
Peale minu Inteno ruuteri uuesti resettimist on mul seis selline:
Uptime 6d 12h 11m 17s (ehk on töötanud kogu selle aja probleemivabalt).
Ruuteris jätsin standardkonfi ja ühtegi asja peale resetti ei muutnud. Siiani kõik töötab! Kas keegi teab kedagi, kes kasutab selle Intenoga MAC Filtrit ja Wi-Fi sellega jääb püsima? Mul ongi praegu selline kahtlus, et Inteno ruuter unustab mingi aja möödudes ära filtrisse lisatud MAC aadressid ja meelde tuleb Intenole alles siis, kui teha reset või mõni muu muudatus ruuteri kaustas /etc/config/wireless
Seega kes kasutab veel MAC filtrit- kas Teil Wi-Fi jääb tööle sellega?
Kindluse mõttes lasen oma ruuteril selliselt "konfivabalt" veel edasi tiksida, et olla kindel, et praegu asi kindlasti püsib.
Indrekp- kas Sa viitsiksid oma ruuteriga ka MAC filtri ära proovida. Nii nädal aega näiteks?
Ma ei tea veel, kas seadmete arv ka rolli mängib. Minul olid filtris, kui ma seda kasutasin kaheksa seadme aadressid.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
28.03.2015 14:13:39
|
|
|
UrmasP kirjutas: |
Indrekp- kas Sa viitsiksid oma ruuteriga ka MAC filtri ära proovida. Nii nädal aega näiteks? |
Põhimõtteliselt ju võiks aga kuramuse keeruliseks läheks, peaks koduvõrku iga päev veel lisaks muule tööle haldama, turvariske saab ka muudmoodi maandada ja mac filter tundub,et on juba üsna paranoilisele kasutajale mõeldud või siis staatilisele võrgule, kus masinaid ei lisandu.
Point sest mingitel aegadel vaja ikka sõbra masin võrku kiirelt lisada, mõned updated ja hooldused teha ning selleks veel ruuterisse mac lubada on liigne ajaraiskamine.
Isegi kui see on probleemide allikas, siis tuleb sul see hästi välja kui ruuter selleta kenasti üleval püsib koos wifiga. See on üks selge põhjus miks ma ise probleemide otsa ei kolista, kolm ruuterit on vaid muudetud wifi ja suunatud portidega. hetkel üks vana softiga, teised uuega, pole ühelgi restarte, wifi kadumisi.
Käsin tuttava juures kus kurdeti wifi katkemist, 4 läpakat millest 2 tirisid torrentit...üle wifi. Ma ei osanud suurt midagi öelda, et kui kaabel sappa, kes tõmbavad ja ruuter sai uue softi. Võiks ikka mõista, et kui paketid põrutavad püsivalt üle wifi ühte masinasse, siis teisele uudiste lugemiseks jäävad viimased hingetõmbe pausid.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|