Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
busse
HV veteran
|
15.02.2015 16:05:18
Videotöötlus, Pinnacle Studio ja selle alternatiiv |
|
|
Hetkel on huvi Pinnacle Studio 18 vastu. Kunagi sai möned videod tehtud Studio 8ga, kuid vahepeal on videoteemal palju aega edasi liikunud.
Kas on Pinnacle mõistlik või hobikasutaja jaoks on paremaid ja tasuta lahendusi välja tulnud?
Eesmärk eelkõige GoPro 4 videosid editida.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
15.02.2015 16:07:50
|
|
|
Adobe Premiere Elements 13 on ka väga hea ja odavam kui Pinnacle Studio.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
15.02.2015 16:09:32
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Adobe Premiere Elements 13 on ka väga hea ja odavam kui Pinnacle Studio. |
Keerulisuse poolelt?
Ca 15a tagasi oli Studio 8 kasutamine nagu lapselt pulgakommi ära võtmine. Samas Adobe video programm oli ikka siga keerulisem.
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
15.02.2015 16:17:09
|
|
|
Lapselt pulgakommi ära võtmine on teatavasti väga raske. Adobe programm pole minu meelest kunagi väga keeruline olnud, Elements on muidugi ka tehtud lihtsam kui Pro.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.02.2015 16:26:31
|
|
|
Pole Adobe rakendusi kunagi kasutanud. Pinnacle proget tean alates selle 7. versioonist (15. endal viimane), kui see mu kaameraga kaasa tuli.
Suht lihtne kasutada, igasugu efekte on vast ülearu palju.
Cyberlink Power Director: http://www.cyberlink.com/products/powerdirector-ultra/features_en_EU.html?&r=1 veelgi lihtsam, kui pulgakommi teema.
Igasugu Sony Vegas, Corel jne teevad asja ainult kirjuks. Kusagilt tuleb nende vahelt omale see sobiv leida.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
15.02.2015 16:47:52
|
|
|
Sony Vegast sai kunagi proovitud, mitte muhvigi ei saanud aru.
Müüa igasugu asju |
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.02.2015 16:51:40
|
|
|
Jah, kodus vahel kasutamiseks on see liiga vaevanõudev, iga kord meelde tuletada, kust miski asi käib.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
16.02.2015 11:44:52
|
|
|
Ma olen ka üsna pikaajline pinnacle kasutaja, viimane enda versioon on 14. Aga olen liikumas üle premierele. Põhjusd: 1. ei ole võimalik kokku panna mõistlikult erinevate fps -idega filmitud klippe. näiteks 30 fps ja 25 fps. Premierega õnnestub see suhteliselt valutult. 2. Ei ole rahul tulemusega - tihti tekib pilti hüplev liikumine (nagu field order oleks paigast ära) ja sellest lahti ei saa. Premieres pole seda nagu täheldanud.
Tõsi ta on, et kodukasutuseks on premiere paras overkill ja kasutajaliides tahab harjumist. Aga olen selle tee ette võtnud :p
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
16.02.2015 12:30:37
|
|
|
Ise Power Directori peal viimased paar aastat. Praegu numbriks 13. Viimasel ajal pole teisi kasutanud ja adekvaatset võrdlust ei oska välja tuua. Samas kui millestki puudust ka ei tunne, siis miks peakski.
Hind on ka ok, eriti alede ajal.
|
|
Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
2 :: |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
rainisk
Kreisi kasutaja
|
16.02.2015 19:17:59
Videotöötlus |
|
|
Tervitused!
Oleks vaja siis programmi millega saab töödelda videosid ja eriti oluline pidi asja juures olema see et saaks kindlasti lisada 2 heli korraga, kuna windows moviemaker ei võimalda just palju siis sooviti midagi paremat.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
D3ff
HV kasutaja

|
16.02.2015 20:51:46
|
|
|
Adobe Premiere.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.02.2015 21:14:43
|
|
|
Jälle uus sarnane teema. Siin on just alustatud sarnane arutelu. (Moded võiks kaks teemat kokku tõsta.)
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=636746&highlight=
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
rainisk
Kreisi kasutaja
|
16.02.2015 22:49:37
|
|
|
Täpsemalt on tarvis et oleks olemas programmis võimalus muuta heli kõrgust, kiirust, et mitu heli korraga saaks muuta, videol- kiirust, värvi/filtreid, animatsioonid, nt üle ekraani lendab lennuk ja jääb sinna hetkeks seisma, video peale saaks kirjutada, nt et filmid kahte puud ja hiljem lõikad sealt välja ainult ühe puu st. videos näidatakse ainult 1 puud, kuigi filmisid kahte.
_________________ ( -_・) ︻デ═一 ▸ |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
17.02.2015 13:27:45
|
|
|
rainisk, video heliga tõsisemaks mässamiseks on DAW. Valmis monteeritud video impordid DAW'i video rajale ja saad seal helisündmusi sünkroonida videopildi järgi.
Ise olen seda proovinud Cakewalk Sonar'i keskkonnas, saab hakkama küll.
Parim lahendus oleks muidugi AVID Media Composer http://www.avid.com/US/support/downloads/media-composer-trial
seal on video ja helitöötlus ühes pakis koos.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tossakas
HV vaatleja

|
18.02.2015 20:16:59
|
|
|
link :: VideoStudio
Siin pole veel sõnagi kirjutatud Coreli poolt hallatavast VideoStudio programmist, mis hetkel jõudnud versioonimi X7. Ise kasutan seda juba aastaid FullHD videote toimetamiseks. Olemas kõik põhiliselt vajaminevad funktsioonid ja filtrid. Olen kunagi katsetanud nii Sony Vegast, kui Pinnacle Studiot, kuid Corel VideoStudio minu meelest üks loogilisemaid ja lihtsamaid. Olemas tal ka prooviversioon ostueelseks tutvumiseks.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.02.2015 16:31:14
|
|
|
Huvitav, keegi Blenderit polegi nimetanud veel. Töötab edukalt nii Linuxis kui Windowsis ja tasuta ka veel.
Kasutab keegi seda videote monteerimiseks ka? Küsin, sest ma ise pole veel jõudnud proovida.
Otsisin just Windowsi jaoks võimalikult korralikku tasuta tarkvara video monteerimiseks / töötlemiseks ja jõudsin järjega Blenderi juurde. Soovitatakse teda soojalt siin ja seal nii Linuxi kui Windowsi kasutajatele.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.02.2015 16:44:28
|
|
|
Blender ja videotöötlus? sel juhul on see ka videotöötlus.
igasugused 3D ja 4D animaatorid liigitaks ikka omaette asjaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
19.02.2015 19:06:45
|
|
|
Kui sa ei tea millest räägid, siis on vaja ikka mingi jabur võrdlus tuua? Blenderis on täiesti tasemel video lõikamise-kleepimise-efektide moodul sees olemas, toetab kenasti ka kõrglahutusega video töötlemise-aegset proxytamist jms. Mind ennast ka üllatas, aga nii see on. Hobikasutaja jaoks peaks rohkem kui küll olema sellest.
Kes rumalatele eelarvamustele eelistab sellega tutvumist, siis Youtube on vastavaid tutoriale ja demosid täis:
https://www.youtube.com/results?search_query=video+editing+in+blender
Et ta samas ka 3D modelleerimist-animeerimist jms pakub, on sinu meelest miinuseks, mitte plussiks?
Näiteks kõige esimene sealt leitav video ongi ehk kõige parem tutvustus igapäevaselt Final Cut Pro ja Premiere'i kasutajalt:
Spoiler 
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
|
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
19.02.2015 22:55:03
|
|
|
Lisaks tasuta Linux rakenduste juurde selle,
KINO: http://www.kinodv.org/
Proovitud, kasutasin seda fotodest filmi tegemiseks.
Leidub iga pingviinilise pakihalduris.
//teema päis vajaks juba op-süsteemide järgi liigendatud loetelu rakendustest.
Dogbert ei maksa solvuda. Blenderist räägitakse esmalt kui 3D disaini tarkvarast, millega tehakse karaktereid ja lavasid teiste 3D animaatorite jaoks. Blenderist eksportimine vajab muidugi spets pluginaid.
Blender on ühel real 3DS MAX ja Cinema4D rakendustega. MMD ei ole jama, see on üks lihtsamaid tasuta animaatoreid, millele tehakse karaketeid, lavasid juba mainitud kolme asjaga. Deviantart lehel pakutakse neid pea igale maitsele.
MMD renderdab sellise video (youtube on neid täis):
Spoiler 
Kõik videos kasutatud karakterid peaks olema loodud Cinema4D keskkonnas.
//rassismile kalduvatel ja muidu kiuslikel isikutel palun spoilerit mitte näppida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
20.02.2015 16:13:32
|
|
|
Ma ei solvunud absoluutselt, mind üllatas sinu pealiskaudsus igasuguse süvenemiseta Blenderi kohesel kõrvaleheitmisel, kui otsitakse hobikasutaja-tasemel tarkvara HD video lõikamiseks/töötlemiseks. Ja ma vabandan, et väljendusin natuke kehvasti, ma ei pea MMD-d jamaks, pidasin jamaks seda, et sa animeerimist võrdled videomontaažiga. Blenderi videomontaaži moodulil ei ole aga mitte midagi tegemist 2D ega 3D objektide animeerimisega, see on täiesti tavaline videofailide monteerimise ja töötlemise tarkvara, mille sisend- ja väljundfailideks on tavalised video- ja audiofailid.
Kui sellel MMD-l on ka sees piisavalt kobe videomontaaži moodul, siis võiks ju ka selle siia võrdluseks sisse tuua, miks mitte. Ja kui ta seda ei sisalda, siis ta ei sobi siia võrdlusesse - erinevalt Blenderist. Kui kusagil on animeerimise tarkvara võrdlus, siis võib ka MMD ja Blenderi kõrvuti panna.
Tean väga hästi, et Blenderist räägitakse kui 3D disaini ja animeerimise tarkvarast. Olen teda selles osas ka katsetanud mõnda aega tagasi, aga videomontaaži osa jäi mul siis märkamata (või polnud seda siis veel olemas?). Et ta aga Linuxile saada olevate videomontaaži programmidega, kas või Kdenlive'ga võrreldes täiesti tasemel videomontaaži moodulit sisaldab, oli ka mulle üllatuseks ja samas üllatas mind, et HV foorumis sellest keegi kunagi sõnagi pole poetanud ja soovitatakse hobitasemel Windowsi töövahenditena kõike muud, sageli tunduvalt kehvemat tarkvara. Ma tõesti soovitan seda proovida. Tutorialite abiga esialgu muidugi.
Et ta loodud on esmajoones 3D modelleerimiseks, ei tähenda automaatselt, et talle lisatud videomontaaži moodul teiste videomontaaži tarkvaradega võrrelda ei kõlba. Kui ta oleks tasuline tarkvara, siis muidugi hakkaks kohe mõtlema, et kas mul on ikka vaja seda 3D modelleerimise osa, kui mul ainult videot on vaja töödelda - et maksan nagu mittevajaliku asja eest. Aga ta on ju tasuta asi, st et kõik lisad mis tal küljes on, on ainult boonuseks. Ruumi ka ei võta ketta peal essugi.
Mõtle nüüd natuke - kas kontorikombain kõlbab võtta võrdlusesse, kui otsitakse printerit - juhul kui see kombain: 1. ei maksa midagi ja 2. pole printeriosa poolest teistest kehvem? Või tuleks ta automaatselt kõrvale heita, kuna ta on esmajoones ikkagi paljundusmasin ja tal on küljes skänner ja köitja?
Või on sul mingi muu konkreetne põhjus, miks sa Blenderit siia sobivaks ei pea? Kui on, siis palun täpsusta, sest see huvitab mind tõepoolest. Pole mõtet jutustada, kui üks räägib aiast ja teine aiaaugust.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
vfa373
HV vaatleja
|
26.02.2015 13:56:36
|
|
|
Kes midagi lihtsat otsib - mul siin üks Ulead (tänane Corel) Videostudio 11SE kasutamata plaat seismas...
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
27.02.2015 15:10:44
|
|
|
Kas keegi Lightworks'i http://www.lwks.com/ on proovinud v mida tast arvata? Paar numbrit tagasi ajakiri Digi kirjutas sellest, jättis päris hea mulje.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
grizzly
HV vaatleja
|
28.02.2015 16:14:46
|
|
|
Tahtsin ka just Lightworksi kohta küsimuse üles pista.
Kõik on just nii nagu Digi kirjutas, peale regamist pakub ka seitsmeks päevaks täisversiooni hinnasoodustust (€ 94.49).
Mina proovisin sellega autokaamera lõike kokku panna, aga ta miskipärast ei tunne selle heli ära. Ma ei tea, mis vorming sealt kaamerast õieti välja tuleb, arvutis näitab laiendiks ".mov". Igatahes Meediapleier ja BS pleier ei saanud samuti selle heliga hakkama, VLC seevastu mängib korralikult koos heliga maha. Mõtlesingi nõu küsida, et kas peaks kaamera failid enne monteerimist kuidagi ümber konvertima või tuleks video tegemiseks miski muu programm otsida.
Või hoopis kaamera välja vahetada, olemasolev on mingi noname hiinakas.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|