Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 357, 358, 359 ... 470, 471, 472  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 22.02.2015 22:11:57 vasta tsitaadiga

ükskõik, mis viga telefoniga on, kohe on elisa piiderdamine ilma, et teaks täpselt
vaheta oma kõnekaart ära ja mine sinna, kus parem thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Siim159
HV Guru
Siim159

sõnum 22.02.2015 22:56:55 vasta tsitaadiga

No kurat, mahu täitumisel pannakse nüüd internet kinni? Kolisin just 4G peale üle ning maht sai äsja täis. Enne seda teavitati ka ette, et mahu täitumisel kiirust piiratakse, millest võib ju aru saada, et netti saab ikka edasi kasutada, kuid kiirus on aeglasem (nagu mul eelmise 3G paketi puhul oli).
Ja muidugi pole Elisal vist ka võimalust mahtu juurde tellida ilma paketti vahetamata.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
maq85
HV vaatleja

sõnum 23.02.2015 00:30:31 vasta tsitaadiga

libe kirjutas:
ükskõik, mis viga telefoniga on, kohe on elisa piiderdamine ilma, et teaks täpselt

Piira nüüd natu erutust! lihtsalt teenusepakkujad ülbitsevad liialt. Aretatakse kaasaegseid moodsaid võrke, aga samas n****takse lõpptarbijaid mingi labase väiksese mahuga.

Igatahes hetkel on jamad kadunud! beer_yum.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 23.02.2015 01:19:57 vasta tsitaadiga

maq85 kirjutas:
libe kirjutas:

Piira nüüd natu erutust! lihtsalt teenusepakkujad ülbitsevad liialt. Aretatakse kaasaegseid moodsaid võrke, aga samas n****takse lõpptarbijaid mingi labase väiksese mahuga.

Igatahes hetkel on jamad kadunud! beer_yum.gif
nu teenusepakkuja ei tea, mida kuradit sa selle netiga teed, kas kasutad wifi jagamist, youtube rakendust või misiganes brauserit.
ei ole vaja igas kapis ka tonti näha

napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 23.02.2015 16:09:53 vasta tsitaadiga

See polegi väga teenusepakkuja asi, mis kasutaja netiga teeb, tema asi on tagada et net töötaks ning teavitada klienti enne lepingu sõlmimist piirangutest, kui päris kõike teha ei saa.
Mahud on natuke teine teema, mobiilne net on palju piiratum ressurss kui kaabel ja ei olegi mõeldud kaablit asendama. Kuskil metsatalus peab sellega lihtsalt leppima, et ei saa päev läbi youtube videoid vaadata ja/või <piiks> sikutada.
Sarnasel teemal natuke lõbusat lugemist ka http://thedailywtf.com/articles/getting-wired
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 23.02.2015 18:14:55 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
See polegi väga teenusepakkuja asi, mis kasutaja netiga teeb, tema asi on tagada et net töötaks ning teavitada klienti enne lepingu sõlmimist piirangutest, kui päris kõike teha ei saa.
Mahud on natuke teine teema, mobiilne net on palju piiratum ressurss kui kaabel ja ei olegi mõeldud kaablit asendama. Kuskil metsatalus peab sellega lihtsalt leppima, et ei saa päev läbi youtube videoid vaadata ja/või <piiks> sikutada.
Sarnasel teemal natuke lõbusat lugemist ka http://thedailywtf.com/articles/getting-wired

Mobiilnett kusagil õhus on väike osa tavapärasest raadiotehnikast ja seega kehtivad siin ka tavapärased raadiotehnikareegild:

1. Mobiilimastides kasutatakse korraga mitut sagedust ja minevikku on läinud aeg kus oli ainult üks sagedus kasutusel.
2. Mida kõrgema sagedusel ühendus töötab, seda rohkem tarbijaid võrku mahub või seda suurem on maht mida üks tarbija tarbida saab.
Ning mida madalam sagedus, seda vähem kasutajaid võrku mahub või seda vähem mahtu tarbida saadakse.

3. Mobiiltehnika on Default-lahendusena automaatse sagedusvalimisega.
- tugeivama signaaliga sagedus valitakse alati esimesena.
- madalama sagedusega signaal levib paremini kui kõrgema sagedusega signaal.

Ja siit siis tulemused:
A) LTE tugevaima signaaliga 800MHz-i ja nõrgema signaaliga 1800MHz-i või 2600MHz-i.
B) 3,5G tugevaima signaaliga 900MHz-i ja nõrgema signaaliga 2100MHz-i.

C) Ja vot nüüd on tulemuseks koormatud või ülikoormatud 800MHZ-i või 900MHz-i ja samas on olematu koormus kõrgematel sagedustel kuna tehnika valib automaatselt tugevama signaali.
---------------------------
Nii, et kui näed mingit ülekoormust, siis nuputa tibake ja võta kasutusele kõrgem sagedus ja näed kuidas saab palju rõõmsamalt elada. icon_cool.gif

PS: Ja nagu eespool juba kirjutasin, on mul siin piirkonnas Elisa 900MHz-i kõvasti umbes icon_smile.gif ja selle tulemusena on USB-modem fikseeritud jõuga sagedusele 2100MHz-i. Ja kenasti rahulik, kuigi tugeva signaali kättesaamiseks läks vaja ka lisaantenni.
-----------------------
ZEN-ist kah natuke - eespool kirjutasin, et ZEN-iga jukerdab näiteks Youtube kasutamine.
Ja tundub, et keegi Elisa-ZEN-tehnikutest märkas ka seda probleemi ja nüüd on see salapärane viga igatahes ära parandatud ning YT läheb tööle kenasti ka tavaliselt, mitte ainult HTTPS laiendiga.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 23.02.2015 18:42:00 vasta tsitaadiga

tahanteada, vahet pole kas 1, 2 või 10 erinevat sagedust, minu jutt selle kohta et tegemist on piiratud ressursiga kehtib sellest hoolimata ja ühegi operaatori võrk ei suudaks kvaliteetset ühendust pakkuda, kui kõik sikutaks 7x24h <piiks> nii palju kui torust tuleb.
tagasi üles
fanatic
HV vaatleja

sõnum 24.02.2015 00:11:57 vasta tsitaadiga

Siim159 kirjutas:
No kurat, mahu täitumisel pannakse nüüd internet kinni? Kolisin just 4G peale üle ning maht sai äsja täis. Enne seda teavitati ka ette, et mahu täitumisel kiirust piiratakse, millest võib ju aru saada, et netti saab ikka edasi kasutada, kuid kiirus on aeglasem (nagu mul eelmise 3G paketi puhul oli).
Ja muidugi pole Elisal vist ka võimalust mahtu juurde tellida ilma paketti vahetamata.

Mingit kiirust ei vähendatud, saadeti sõnum ja mõne ja pärast pandi lihtsalt kinni, tuli MiNT Unlimited võtta.
Endal kaablit ei ole, kuu maht on suur ja valikut ju täna ei ole. Elisa oma MiNT Unlimited-iga on ainuke mida võtta.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 26.02.2015 21:01:23 vasta tsitaadiga

Mis siis nüüd on ka staatilise IP omanikke korralikumalt kottima hakatud? Endal ja tuttaval mõlemal tänasest alates torrentid ei liigu mitte üks nõks. Varem nii hull pole küll olnud ja encryptioni forcemine ka ei aita.
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 26.02.2015 21:45:10 vasta tsitaadiga

jep kellad..

enam maal ei saagi normaalset netti tarbida icon_evil.gif

ricom2ger
HV veteran
ricom2ger

sõnum 26.02.2015 21:46:45 vasta tsitaadiga

Läbi onioni äkki?
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 26.02.2015 21:53:08 vasta tsitaadiga

ricom2ger kirjutas:
Läbi onioni äkki?

see liiga uimane.

VPN aitab..aga see tähendab seda et lisaks niigi suurele 46€ kuumaksule lisandub veel mingi 4€

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 26.02.2015 22:10:46 vasta tsitaadiga

Ega jah 45€ eest interneti "demoversiooni" pakkuda on ikka natuke liiast. Kui juba asja nimetatakse interneti pakkumiseks, siis ma ikka eeldan et ma saan ka kõike kasutada. Keegi pole veel torrenteid ametlikult illegaalseks ka märgistanud, et seda oma suva järgi piirata tohiks. Igasugune "koormuse kokkuhoid" on ka otsitud vabandus enda probleemile ja alles nad tõmbasid paketid niigi nulli, uusi kliente neil kohe hulga vähem kindlasti ja koormused madalamad.

Eks näis kas võtavad veel maha selle piirangu ja kui ei võta siis juba põhimõtte pärast ei kavatse neid rohkem oma rahaga nuumata. Nohjah neile peaks "boonuseks" loomulikult näitama, et ka ilma torrentita saaks ~1TB andmemahu asemel kuus läbi põletada näiteks ~13TB andmeid. icon_smile.gif Torrenti liiklus kusjuures on küllaltki väike osa sellest 1TB'st.

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.02.2015 23:43:31 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Ega jah 45€ eest interneti "demoversiooni" pakkuda on ikka natuke liiast. Kui juba asja nimetatakse interneti pakkumiseks, siis ma ikka eeldan et ma saan ka kõike kasutada. Keegi pole veel torrenteid ametlikult illegaalseks ka märgistanud, et seda oma suva järgi piirata tohiks. Igasugune "koormuse kokkuhoid" on ka otsitud vabandus enda probleemile ja alles nad tõmbasid paketid niigi nulli, uusi kliente neil kohe hulga vähem kindlasti ja koormused madalamad.

Eks näis kas võtavad veel maha selle piirangu ja kui ei võta siis juba põhimõtte pärast ei kavatse neid rohkem oma rahaga nuumata. Nohjah neile peaks "boonuseks" loomulikult näitama, et ka ilma torrentita saaks ~1TB andmemahu asemel kuus läbi põletada näiteks ~13TB andmeid. icon_smile.gif Torrenti liiklus kusjuures on küllaltki väike osa sellest 1TB'st.

Aga miks sa nii ilmtingimata maksta tahad VPN-i kasutamise eest ajal kui on olemas ka ei-tea-kui-palju tasuta VPN-i pakkujaid. icon_cool.gif

Igatahes, kui mul on ette jäänud mingi Linuxi distro, mille omanikud seda jagavad ainult torrenti vahendusel, siis on alati aidanud mõni ettejäänud tasuta VPN. Aga õnneks on viimasel ajal selliseid Distrode-tootjaid jäänud mõned üksikud, ülejäänud pakuvad lahkelt tavalist allalaadimist ja seda tavalist ei keela Elisa grammigi, tiri kasvõi 10 distrod korraga alla.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 27.02.2015 00:18:58 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:

lepingutingimustes on ometi kirjas, et ei ole mõeldud p2p failivahetuse jaoks, kuid te ikka nui neljaks peate seda kõike saama ning nüüd olete solvunud
võtke omale mingi seedbox, mitte vpn, mured lahendatud

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 27.02.2015 00:36:27 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Aga miks sa nii ilmtingimata maksta tahad VPN-i kasutamise eest ajal kui on olemas ka ei-tea-kui-palju tasuta VPN-i pakkujaid.

Ei taha ega ka peagi kasutama VPN-i. Mul on ligipääs õnneks piisavale hulgale masinatele, et läbi ssh tunneli omad torrentiasjad ajatud saaks. Praegune emotsioonitsemine on pigem põhimõtte pärast, mulle ei meeldi selline piiramine.

libe kirjutas:
lepingutingimustes on ometi kirjas, et ei ole mõeldud p2p failivahetuse jaoks

Lisaks on seal ka veel keeld kasutada üldse igasuguseid striimingusaite (youtube) või asju, mille kasutamine toob kaasa pidevaid andmesideseansse (põhimõtteliselt kogu interneti sisu tänapäeval va. mingi 15a vana koduleht). Elisa oma piiramistega lõpuks nendeni jõuab siis ka vaikid ja kasutad edasi kuna andsid ju oma allkirja sellele lepingule?

Mulle Mint Maximumi pakuti, siis minupoolt üheks tingumuseks oligi selle kasutamise võimalikkus kaablineti asemel. Loomulikult müügimehi see ei huvita ja nad valetaksid mida iganes, et kuulõpus väike preemia saada müügi eest aga mind huvitab ja võiks ka Elisat huvitada kui kliente soovib hoida.

Mario.
HV Guru

sõnum 27.02.2015 17:49:29 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Eks näis kas võtavad veel maha selle piirangu ja kui ei võta siis juba põhimõtte pärast ei kavatse neid rohkem oma rahaga nuumata.

Mis piirangu?

Ilma VPN'ita, Elisa piiramatu nutipakett
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
huntliba
HV vaatleja

sõnum 27.02.2015 19:16:16 vasta tsitaadiga

Tervist härrased/daamid,
oleks vaja vähe targemate inimeste abi. Nimelt asi selles, et minu (Mobile Partner-i) ja Elisa andmemahu logil on kuu kohta üle 10GB vahe ja aasta algusest võttes, siis lausa ca 24GB vahe (nendel on kasutatud andmemahu maht suurem).
Ehk oskab keegi öelda, millest selline vahe?!
Lisa infoks: netipulk pole arvuteid vahetanud selle aja jooksul, Wifit ei ole kasutanud. Kui on soovi, siis võin ka faili näidetega lisada.
Parimat,
Heints
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 27.02.2015 19:25:58 vasta tsitaadiga

Palju kogu maht on ehk palju see erinevus protsentides on? Üks võimalus erinevuse tekkimiseks on see, et üks ots võtab MB suuruseks 1 000 000 ja teine 2^20(1 048 576). Teine variant on palju lühikesi sessioone ja andmemahtu arvestatakse teatava sammuga. Kolmas variant on kehv levi ja see, et operaator loeb kokku kõik paketid kuid vastuvõtja vaid edukalt saadetud/kohale jõudnud paketid.
Ühe või mõlema poole mõõtmisviga on muidugi ka variant.
tagasi üles
huntliba
HV vaatleja

sõnum 27.02.2015 20:30:13 vasta tsitaadiga

Kuna kuu mahupiir on 50GB siis 10GB on päris korralik osa üldmahust. Nad küll kasutavad 30 päevast sammu andmemahu mõõtmisel ja mina kalendrikuud, seega peaksid minu mahu numbrid peaksid olema suuremad, kuna 02.02 oli veel jaanuari maht, seega alustasid nad mõõtmist 02.01 mis on minu statistikast 2 päeva lühem aeg. Kuid neil on hoopis kahe kuu raames ca 24GB vahe. ma lisasin pdf faili, kus on nende poolne andmelogi ja minu poolne Mobile Partneri statistika samast päevast. Ma mõistaks kui vahe oleks paar giga, kuid nõnda suur jääb selgusetuks. Ise nad ajavad mulle säärast mulli, et naerma ajab. http://www.upload.ee/files/4545341/andmemaht.pdf.html
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.02.2015 00:01:33 vasta tsitaadiga

huntliba kirjutas:
Kuna kuu mahupiir on 50GB siis 10GB on päris korralik osa üldmahust. Nad küll kasutavad 30 päevast sammu andmemahu mõõtmisel ja mina kalendrikuud, seega peaksid minu mahu numbrid peaksid olema suuremad, kuna 02.02 oli veel jaanuari maht, seega alustasid nad mõõtmist 02.01 mis on minu statistikast 2 päeva lühem aeg. Kuid neil on hoopis kahe kuu raames ca 24GB vahe. ma lisasin pdf faili, kus on nende poolne andmelogi ja minu poolne Mobile Partneri statistika samast päevast. Ma mõistaks kui vahe oleks paar giga, kuid nõnda suur jääb selgusetuks. Ise nad ajavad mulle säärast mulli, et naerma ajab. http://www.upload.ee/files/4545341/andmemaht.pdf.html

Elisa "matemaatikaga" icon_cool.gif on asi lihtne:
1. 30 päeva tagasi lugemise algus pole mitte 0-baiti vaid on tollane mahu jääkväärtus.
2. Ehk siis kui 30 päeva tagasi oli jääkväärtus 10GB, siis on kasutajal kasutada ainult 40GB, mitte 50GB.

Ja vot seetõttu ongi nii, et - selle näite korral - Mobile Partner näitab mahtu 40GB kuid Elisa loendur näitab juba kokku 50GB.
------------------
libe: Pisikesed asjad mille ära unustad, on siis need, et:
1. Mobiilimastides töötab korraga mitu sagedust
2. Ja kõige rohkem koormatud on see sagedus mille signaal on kõige tugevam kuna mobiilitehnika on selline mis ennast haagib automaatselt kõige tugevama signaali külge.

Reaalne näide Elisaga - Elisa muutis oma 3,5G 900MHz-i ja 2100MYz-i saatjate tööd ja nüüd on siis 900MHz-i oluliselt tugevama signaaliga.
Ja selle tulemusena tekkis sagedusel 900MHz-i suur ülekoormus kuna kõik seadmed lülitusid automaatselt sagedusele 900MHz-i. Ning 2100MHz-i, mis on oluliselt nõrgema signaaliga, on siis vähem koormatud kuna kasutajad on sagedusel 900MHz-i.

Ja mul lõppes siis selle lahendusega, et fikseerisin USB-modemi sagedusele 2100MHz-i ja ei mingeid ülekoormusprobleeme mis muidu kõvasti segasid kui USB-modem töötas sagedusel 900MHz-i.
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.02.2015 00:10:01 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:

libe: Pisikesed asjad mille ära unustad, on siis need, et:
1. Mobiilimastides töötab korraga mitu sagedust
2. Ja kõige rohkem koormatud on see sagedus mille signaal on kõige tugevam kuna mobiilitehnika on selline mis ennast haagib automaatselt kõige tugevama signaali külge.
möh..

mida sa ajad, peab sulle aasta AM puhkust soovitama, et mingit seosetut jama ei ajaks
mis selle perearsti nimi võiks olla, kellele sa viimati levist rääkisid?

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.02.2015 00:57:08 vasta tsitaadiga

libe, palun täpsusta, mis sulle tahanteada postituse juures siis täielik BS tundub? Ta küll kordab ennast, aga jutt on ju põhimõtteliselt õige....
tagasi üles
libe
kvaliteetne mees
libe

sõnum 28.02.2015 03:13:03 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
libe, palun täpsusta, mis sulle tahanteada postituse juures siis täielik BS tundub? Ta küll kordab ennast, aga jutt on ju põhimõtteliselt õige....
abs BS on see, et ta seda juttu mulle suunab icon_idea.gif

see kui ma põhimõtteliselt õiget juttu ajan, kuid seosetult lamisen, ei muuda seda lamisemist normaalseks

huntliba
HV vaatleja

sõnum 28.02.2015 11:25:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Elisa "matemaatikaga" on asi lihtne:
1. 30 päeva tagasi lugemise algus pole mitte 0-baiti vaid on tollane mahu jääkväärtus.
2. Ehk siis kui 30 päeva tagasi oli jääkväärtus 10GB, siis on kasutajal kasutada ainult 40GB, mitte 50GB.

Sellisel juhul ei saa ma andmemahtu kuidagi ise arvestada, kui just ei hakka vihikusse kirjapanema nagu küla poemüüja. Sest Starmani kaudu ei ole mul mingit otsest ligipääsu andmemahu graafikutele... Normi! thumbs_up.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Elisa mobiilne internet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 357, 358, 359 ... 470, 471, 472  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.