Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 113, 114, 115  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 26.10.2014 22:24:21 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:

aht0, kaabakas, ehk saab ka lihtsamalt, sain täna uuema võrkari, proovin.
Ja kaabakas, 12.04 on ju LTS, kohe kui RIA repos on uuendatud ID-kaardi pakid, uuendan 14.04 LTS peale.

Õhtuni siis. beer_yum.gif

See õhtu venis küll laiskuse tõttu tänaseni icon_redface.gif , neljas leitud võrkar hakkas matsust tööle ja elame jälle. thumbs_up.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ajee
HV kasutaja
ajee

sõnum 05.11.2014 17:56:56 vasta tsitaadiga

Kas keegi on 14.10 ID-kaardi tarkvara katsetanud ja toimib?

Muudetud: Toimib 14.04 versiooniga.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
aht0
HV veteran

sõnum 13.11.2014 06:53:04 vasta tsitaadiga

Märt. kirjutas:
Märt. kirjutas:

aht0, kaabakas, ehk saab ka lihtsamalt, sain täna uuema võrkari, proovin.
Ja kaabakas, 12.04 on ju LTS, kohe kui RIA repos on uuendatud ID-kaardi pakid, uuendan 14.04 LTS peale.

Õhtuni siis. beer_yum.gif

See õhtu venis küll laiskuse tõttu tänaseni icon_redface.gif , neljas leitud võrkar hakkas matsust tööle ja elame jälle. thumbs_up.gif

Inteli Pro1000 võrkarid töötavad kõigi "pingviinide" ja "deemonitega", lisaks suurema võrguliikluse korral võtavad protsessorilt koormust vähemaks (onboard prose majandab CPU asemel). Passi müügifoorumis peale, aegajalt liiguvad need kaardid ja suht odavalt (tavaliselt 5-10€ desktopivõrkarid), pcie dual-slot serverivõrgukat näinud ka paarikümne euro eest liikumas. Stabiilsuse mõttes väga viisakad kaardid.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
joonaskaru
HV vaatleja

sõnum 20.11.2014 23:38:47 vasta tsitaadiga

Tervitus!
Olen nüüd otsustanud main OS-iks valida Xubuntu 14.04 LTS versiooni. Et elu seisma ei jääks on Dualboot Windows7 kõrval.
Otsisin enne foorumist ka veidi infot, kuid vaja oleks maakeelset abi. Olen algaja linuximees.

On kellelgi nõuandeid/kogemusi pakkuda, kuidas hübriidgraafikaga laptopidel lülitada diskreet(AMD) video välja?
Koosluseks on AMD 8870M ja Intel video.
Olen netist uurinud aga ma ei saa vist asjast nii aru nagu õige on.
Proovisin fglrx peale ajada. Peale seda kõik lag-is ikka korralikult ja ajasin asja maha tagasi.
Läpakas ise on Samsung 770z5e

miks AMD disableda?
kasutan linuxit progremiseks ja selleks piisab see Inteli käkk ka mis seal sees on.

Windowsis kasutan AMD kaarti peamiselt, kuna seal on programmid mis tahavad directX-i ja Winega neid ei saa tööle...

Munade praadimisest on siiber. icon_biggrin.gif Ja akueluiga vist peaks ka sellisel juhul olema pikem kui see täitsa välja lülitada.

Kiire oma kogemus.
Windows Office asendasin Office Onlinega. Igapöevaasjadega saab hakkama.
Word Online on suht okei, kasutusmugavus parem kui google oma.
Enamus programmid olen asendanud ja paljud vajalikud asjad juba tööle ajanud ka linuxi keskkonnas.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

sõnum 20.11.2014 23:54:35 vasta tsitaadiga

Kui algaja linuximees, siis ära üle pinguta väga, sest reinstall on nagu vikatimees, tuleb siis, kui teda kõige vähem oodata!
joonaskaru
HV vaatleja

sõnum 21.11.2014 00:05:35 vasta tsitaadiga

Tiiger15 kirjutas:
Kui algaja linuximees, siis ära üle pinguta väga, sest reinstall on nagu vikatimees, tuleb siis, kui teda kõige vähem oodata!
Nii eilne inimene ma ka pole.

Sain asja dualbooti jooksma ja isegi paar Wine programmi käima. Peaks ka selle pähkli suutma siis väikese abimüksuga ära lahendada.
Loodan siit abi saada selle probleemi kohta, kuna ei soovi oma mune praadida ja aku eluiga võiks ka pikem olla. Windowsis on umbkaudu 5-6h olenevalt kuidas kasutada....
Ongi hea harjutada ennast linuxiga ka lihtsalt.

Jäänud vaid see hübriid graafika probleem ja siis välja raalida kuidas Eclipse peale ehiada ARM-i MCU-de IDE.
Peale seda on mul suured verstapostid tehtud.
Siis jäänud väikesed probleemid veel lahendada sellega. Paar riistvaalist ühendust väliste seadmetega. Loogika analüsaator ja Oss.
tagasi üles
Tiiger15
HV veteran
Tiiger15

sõnum 21.11.2014 00:08:38 vasta tsitaadiga

http://subhoworld.wordpress.com/2013/04/25/disabling-discrete-amd-graphics-card-in-linux/ Äkki siis siit väike abi? icon_rolleyes.gif
joonaskaru
HV vaatleja

sõnum 21.11.2014 00:23:10 vasta tsitaadiga

Aitäh lingi eest, kuid seda sama linki olen ka uurinud ise ja takerdunud täitsa algusesse

lspci | grep VGA ei näita mul AMD videot, ainult Intel.
Edasi nagu ei oska minna kuna enamus tutorialites on mainitud et peab olema selle käsuga peaks ennast manama sinna nimekirja ka AMD kaart.

lspci
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
kaabakas
HV veteran
kaabakas

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 21.11.2014 14:58:10 vasta tsitaadiga

joonaskaru kirjutas:
01:00.0 Display controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Venus XT [Radeon HD 8870M] (rev ff)

uldreg
HV vaatleja
uldreg

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 30.11.2014 11:12:51 vasta tsitaadiga

Proovi kernelit uuendada, opensource graafika draivereid (mitte fglrx) ja vgaswitcheroo'd (kindlasti abiks mõni kerge guugeldamine). Väikse guugeldamise järel leidsin sellise proge, mis peaks aitama sul amd kaarti välja lülitada (ise pole proovinud seega võta näpust, kas toimib või mitte).
Kommentaarid: 18 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
TGEgL
HV vaatleja

sõnum 03.12.2014 23:39:09 vasta tsitaadiga

Kubuntu versioonid ei tule ju kellelegi üllatusena ja seega jääb arusaamatuks, miks ei suudeta ID kaardi tarkvara pakke õigeks ajaks valmis teha.
14.10 on väljas aga ID kaardi tarkvara uuendada ei saa. WTF!

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 04.12.2014 10:14:24 vasta tsitaadiga

Sest ID-kaardi tarkvara ei pane kokku Ubuntu, Kubuntu ega keegi kolmas buntuliste arendusmeeskonnast - sellega tegeleb riigi tellimusel Sertifitseerimiskeskus ja riik on tellinud neilt vaid n versiooni aastas. Vahepeal, väljaspool graafikut tegeletakse vaid kriitiliste turvaaukude lappimisega.
Kuna Ubuntu uus versioon ilmus pärast ID-kaardi tarkvara ühe versiooni avaldamist ja enne järgmise versiooni avaldamist, siis ei tule uuele Ubuntule ID-kaardi tarkvara enne järgmise versiooni avaldamist. Sama lugu on (või oli) ka Mac OS-iga.
Vähemalt nii olen mina asjast aru saanud.

Uuel Ubuntul pidi aga edukalt töötama eelmisele versioonile kompileeritud ID-kaardi tarkvara - vaid automaatne paigaldusskript ei tööta ja repositoorium tuleb lisada käsitsi.
Hetkel puudub mul võimalus seda väidet kinnitada või ümber lükata, sest pole olnud aega uue Kubuntuga tegeleda. Paigaldatud ta ühele masinale sai mõned nädalad tagasi, aga ID-kaardi tarkvara paigaldada ei jõudnud veel.
Omal vastutusel võid paigaldada vana versiooni käsitsi:

Kui sul on Kubuntu uuendatud eelmisest versioonist ja varem oli ID-tarkvara paigaldatud, siis ava tekstiredaktoris (näiteks kate või vi või nano või gedit) /etc/apt/sources.list.d/ria-repository.list ja kontrolli, kas seal sees on rida:
deb https://installer.id.ee/media/ubuntu/ trusty main
Kui failinimi on uuenduse käigus deaktiveeritud failinime muutmisega, siis muuda nimi tagasi eelpool toodud kujule. Kui uuendamise käigus on repositooriumi aadressis uuenenud distro nimi, siis muuda ta tagasi trusty-ks, sest uut repot pole olemas ja sa tahad paigaldada vana.
Kui ülalnimetatud faili ei ole olemas, siis loo see ise. Faili sees on just seesama üks rida teksti.
Kõigi nimetatud muutuste tegemiseks peavad sul olema sudo õigused.

Kui sinu Kubuntu on uuendatud eelmiselt versioonilt, siis peaks RIA repo võti olema juba paigaldatud ja võid järgmise sammu vahele jätta. Kui on tegemist puhta installiga, siis:

wget https://installer.id.ee/media/install-scripts/ria-public.key
sudo apt-key add ria-public.key
rm ria-public.key

Edasi
sudo apt-get update
sudo apt-get install estonianidcard

tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 15.02.2015 00:06:01 vasta tsitaadiga

uues 3.19 kernelis on sissetoodud HSA toetus. Kas ma pean hakkama tervet 3.19 kernelit kompileerima või on see draiver ka kuskil 3.19 backportsis sisalduv? Tuhlan backport'sis aga vot krt ei leia seda draivut. Ubuntu muidu masinal stock 3.13 kerneliga.

EDIT: ei sisaldu icon_sad.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 15.02.2015 13:44:38 vasta tsitaadiga

Ega see kerneli kompileerimine nüüd nii hull töö ka ei ole. Kui teha kiiruga ja olemasolevas kerneli konfis ainult ennast huvitav osa üle vaadata, siis ainult kompileerimise aeg sisuliselt. Kui hoolega teha ja samas võimalikult optimeerida mitte kunagi vaja minevate moodulite eemaldamisega, st sisuliselt terve konf läbi lapata, siis minul on läinud sellele nii nelja tunni ringis varemalt.
Seda kõike muidugi eeldusel, et buntus mingid uuele kernelile vajalikud sõltuvused puudu ei ole ja kõik läheb libedalt.
Kui ikka huvitab nii palju, et stocki versiooninumbri edenemist ära oodata ei jõua, siis teed ära icon_smile.gif

tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 15.02.2015 18:42:44 vasta tsitaadiga

low-power süsteemi peal (Kabini SOC) võtab stock seadetes vanillakerneli kompileerimine ca seadistamise aeg + 3h+2h. Ja Ubuntu peale millegi kompileerimine on nagu üritada läbi tagumiku hambaid pesta. Kõigepealt kaevu manuaalidesse, et mida teistest linuxitest erinevalt peab tegema.. Stockis on puudu EDAC_amd64 moodul, ath9k modifikatsioonidega (erinevad OpenWRT regdomaini puudutavad patchid + EEPROMi patch) draiver, HSA Radeonile.. pmst võta päev vabaks, sest esimese korraga niikuinii midagi läheb nihu v jääb puudu icon_neutral.gif
tagasi üles
Adebisi
Kreisi kasutaja

sõnum 15.02.2015 19:22:02 vasta tsitaadiga

Aga lase kohe mainline build 3.19 peale? Mu 14.10 peal jookseb tükimat aega ilma probleemideta, peaks samamoodi ka 14.04 peal jooksma.
http://linuxg.net/how-to-install-kernel-3-19-on-ubuntu-14-10-ubuntu-14-04-and-derivatives/
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 55
tagasi üles
aht0
HV veteran

sõnum 15.02.2015 20:06:42 vasta tsitaadiga

Zentyal'i jaoks pole saada muid kui LTS versioonide pakke. Eri versioonide pakid kompotis on pahatihti tekitanud rohkem probleeme kui lahendanud.. icon_neutral.gif
tagasi üles
karm
HV vaatleja

sõnum 18.02.2015 17:08:06 vasta tsitaadiga

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2265688

on kellelgi mingeid ideid? suures osas instructionid ja tutorialid mis ma netis olen leidnud, ei tööta (low graphic session error).
rõve lag on sees ja ideed on otsas.

ja kui suurem linuxi isu on siis peaks äkki mingi lubuntu peale tõmbama?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.02.2015 00:35:46 vasta tsitaadiga

Mul ei ole ka hybrid graafikaga masinat, selles osas nõu ei oska anda. Aga tööl oli mu tööarvutil, mis on i5 prosega ja kasutan int graafikat, vahepeal sees ATI kaart. Ja siis sai paigaldatud fglrx draiverid ja üritatud ka tekitada võimalust, et kasutada korraga või vaheldumisi mõlemat graafikat, aga see ei õnnestunud kuidagi.
fglrx tahab konfi saada xorg.conf failist, inteli xorg draiver aga saab kreepsu, kui fglrx konfiga xorg.conf-i näeb (vabandust, detaile enam täpsemalt ei mäleta). Ehk parandatakse xorg poolt edaspidi midagi, aga ATI/AMD poolt seda ootama jääda on vist suhteliselt lootusetu. Igatahes oli ainsaks võimaluseks inteli graafika kasutamiseks fglrx-i seadistusega xorg.conf "ära kaotada" (fail ümber nimetada) ja ATI kasutamiseks see taastada. Mina paremat lahendust leida ei suutnud, ehk mõni guru suudaks...

tagasi üles
Supiplex
HV veteran
Supiplex

sõnum 19.02.2015 12:03:25 vasta tsitaadiga

Kui sul õnnestub oma window manageri 3-d efektid kinni keerata (st et ta ei näita sulle ühtegi animatsiooni akende manipuleerimisel) ja see performib (pluss igasugu youtubed jne jaksavad kenasti videot näidata), siis ma soovitaks Inteli graafika peale jääda. Minu kogemused hübriidläpatsitega ütlevad et selle draiver lihtsalt töötab, erinevalt AMD/nVidia omadest.

Kui sul on aga otseselt vaja oma ATI kaarti, siis alusta BIOS tasemelt, vaata kas seal õnnestub näiteks videoseadme prioriteeti muuta või Intel üldse disableda.

Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 34
tagasi üles
DJope
HV veteran
DJope

sõnum 19.02.2015 21:27:25 vasta tsitaadiga

Olen ma õigesti aru saanud, et kui sambaga tahan kasutajate kaupa kataloogidele ligipääsu jagada, siis peab linuxis ka vastava kasutaja konto olema ning samba kasutaja niikuinii?
Ning et kõik ladusalt toimiks võiks kõik 3 kasutajat samade kasutajanimede ja paroolidega olla?
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 141
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.02.2015 23:29:25 vasta tsitaadiga

Nii oleks kõige lihtsam ja valutum jah. Sama põhimõte on ju ka Windowsis.
Kui sa neile Samba kasutajatele Linuxisse (st desktoppi või terminali) sisselogimist lubada ei taha, siis võid neile shelliks määrata /sbin/nologin
Sellisel juhul ei ole vajadust Samba konfi ümber kirjutama ega Sambaga eraldi majandama hakata - piisab sellest, kui teed neile kasutajatele graafilises desktopis kontod. Ubuntuga kaasatulev Samba konf võimaldab graafilises desktopis user shared luua (folderi properties dialoogis) nagu Windowsis ja määrata, millised kasutajad neile ligi pääsevad ja milliste õigustega.
Nii ongi kõige valutum.

Samba 4 küll otseselt enam Samba kasutajale vastava nimega Unixi kasutaja olemasolu enam ei nõua, aga nende puudumisel tahab jälle natuke muul viisil süsteemi ümberseadistamist, millest siin täpsemalt pole mõtet vist rääkida, sest lihtsamaks sellest elu ei lähe icon_smile.gif

tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 22.02.2015 16:17:46 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda, kuidas Ubuntu (14.04; 64bit), suhtub protsessori vahetusse?
Vana prose E8400, uus Q9400. Bios tuleb teine versioon panna.
Kas tuleb üleminekuga toime või on lihtsam ja mõistlikum nullist üles ehitada?
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
mihkelv
HV kasutaja

sõnum 22.02.2015 16:28:00 vasta tsitaadiga

Prose vahetus linuxis on nagu lumme kusta. Olen ka kõvaketast masinate vahel liigutanud (erinev masina konf) ja pole midagi katki läinud. Üldjuhul läheb katki siis, kui on kasutuses mingi suletud koodiga draiver. Näiteks AMD videokaardiga masinast kõvaketas Nvidia kaardiga masinasses, siis tuleb arvestada, et videokaardi draiver tuleb uuesti paigaldada. Kui aga on kasutuses avatud koodiga draiver, siis ei juhtu küll midagi. Töötab edasi.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
karm
HV vaatleja

sõnum 22.02.2015 21:34:59 vasta tsitaadiga

karm kirjutas:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2265688

on kellelgi mingeid ideid? suures osas instructionid ja tutorialid mis ma netis olen leidnud, ei tööta (low graphic session error).
rõve lag on sees ja ideed on otsas.

ja kui suurem linuxi isu on siis peaks äkki mingi lubuntu peale tõmbama?

proovisin minti ja selle peal töötab asi
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Linux & UNIX »  Küsimused/vastused seoses Ubuntu linuxiga vol 2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 113, 114, 115  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.