09.02.2015 19:35:57
Samsung hoiatab SmartTV nutitelerite omanikke pealtkuulamise eest
BBC raporteerib, et Samsung hoiatab SmartTV nutitelerite omanikke, et teleri sisselülitatud häälkäskluste funktsiooni korral mitte pidada tundlikke vestlusi teleri ees, sest internetti ühendatud teler saadab vestluste sisu vaikimisi nii Samsungile kui kolmandatele osapooltele.
Voice Recognition
If you enable Voice Recognition, you can interact with your Smart TV using your voice. To provide you the Voice Recognition feature, some voice commands may be transmitted (along with information about your device, including device identifiers) to a third-party service that converts speech to text or to the extent necessary to provide the Voice Recognition features to you. In addition, Samsung may collect and your device may capture voice commands and associated texts so that we can provide you with Voice Recognition features and evaluate and improve the features. Please be aware that if your spoken words include personal or other sensitive information, that information will be among the data captured and transmitted to a third party through your use of Voice Recognition.
tsitaat:
Third Parties
Please note that when you watch a video or access applications or content provided by a third-party, that provider may collect or receive information about your SmartTV (e.g., its IP address and device identifiers), the requested transaction (e.g., your request to buy or rent the video), and your use of the application or service. Samsung is not responsible for these providers’ privacy or security practices. You should exercise caution and review the privacy statements applicable to the third-party websites and services you use.
Juba aastaid tagasi "kaklesin" Samsaga, et nende TV uus soft vajab neti ühendust ka lokaalseks tööks ja samal ajal kui sina oma faile vaatad laetakse nende kohta info ja ka väikepildid üles SAMSUNGI!
Et miks nii ja miks samsungil minu "kraami" vaja on ja miks seda keelata ei saa...
LG WebOS telekate privaatsus(õigemini privaatsuse puudumise)poliitika ütleb kohe, et absoluutselt kõiki andmeid, mis telekale ette juhtuvad, võib LG kasutada oma suva järgi ja jagada kõike suvaliste kolmandate osapooltega. Kui sellega nõus ei ole, võid oma teleka sisuliselt poodi tagasi või jäätmejaama viia, sest peaaegu midagi pole võimalik kasutada ilma selle nõusolekuta.
Vaid üks asi on (vähemalt sisseehitatud veebikaamerata telekate puhul) LG-l privaatsem kõnealustest Samsungidest - häälkäsklusi kuulav mikker on ehitatud (Magic Remote) puldi sisse ja see ei "kuula" muidu, kui ainult vastavat nuppu all hoides. Ja see muidugi muudab ta käskluste koha pealt suhteliselt kasutuks.
Või oligi dokumentatsioonis jutt vaid kõneutvastusest ja mitte häälkäsklustest? Ei mäleta nii täpselt enam. Minu meelest oli häälkäsklustest ka midagi... Minul teda igatahes käsutada pole õnnestunud, nupuvajutuse peale avaneb vaid otsing. Kui kursor on tekstilahtris, saab kõnetuvastust kasutada klaviatuuri asemel teksti sisestamiseks. Käsklustega on aga lugu kehv. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
I watch most of my TV shows on a Samsung Smart TV and it has been fantastic for the past year. Recently it has been stopping half way through a show or a movie and has played a pepsi ad that is muted.
It does not do this on any other platform (PC, PS4, tablet) has anyone else experienced this?
Samsung's Web-connected Smart TVs appear to be more than just a way to stream stuff from Netflix and Pandora. It looks like the company is also experimenting with ways to show you ads on your set, just like you'd see when browsing the Internet.
Mnjah mul ei ole samsa telekaid õnneks
Mul pole ka telekatel mikrofoni, ega ka kaamerat
Kuigi jah on LG nuti telerid mõlemad. Üks on 32" 2013 aasta mudel ja teine on 42" 2014 aasta mudel
Ostsin aasta algul spetsiaaselt ilma igasuguse nuti-jurata sony teleka. Pilt normaalne, DVB-C/T/S ja analoogTV.
Miks peaks mu telekas olema pidevalt arvutivõrgus ja suhtlema kurat teab mis serveritega, et miski triviaalne funktsioon töötaks?
voice activated featured on head aga telekas toas kuulata küll ei tohi.
jutu peale searchima peaks aga seda juttu üle võrgu saata ei tohi.
jumal hoidku kui nad peaks leidma, et on kaameraga telekad olemas...
/s
palju kära ei millestki.
effi tegelase lähenemine otse 1984 vs samsungi privacy policy on muidugi "õige" viis asjale tähelepanu juhtimiseks.
edit:
entr0cks kirjutas:
Käskluste kuulamine tavaliselt aktiveerub mingi võtmesõnaga, mille tuvastus võiks lokaalne (teleris tehtav) olla - koormab teenust vähem...
kui viidatud samsungi policyt loed, siis harilikud häälkäsklused toimivadki lokaalselt. eraldi tuuakse välja voice recognition, mis on veidi teine asi ja ilmselt pole telekas selle töötlemiseks lihtsalt piisavalt jõudu. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 10.02.2015 14:50:42, muudetud 2 korda
edit:
rõhuasetus on täiesti vale.
inimestes, kes ei saa aru või keda ei huvita kuidas asjad töötavad, näevad võrdluseid 1984ga ja rõhuasetust pealtkuulamisele.
need, kes näevad konkreetset muret (mis antud juhul paistab olema eelkõige kolmanda osapoole defineerimatus), ei võida kärast midagi. _________________ - londiste
viimati muutis londiste 10.02.2015 14:47:03, muudetud 2 korda
Oled sa tuntud arvamusliider või on see sinu isiklik arvamus? Kui viimane, siis lisa vastav klausel juurde.
Kui juba BBC võtab selle teemaks, siis on tegemist siiski olulise teemaga.
Usun, et paljud inimesed pole teadvustanud endale nutiteleriga seotud riske. _________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind! HV valuutakalkulaator
Tanel, oma teada arvamusliider ei ole, tuntud veel vähem. esindan foorumis siiski iseennast.
või mida sa täpselt silmas pead? _________________ - londiste
Ma pean seda silmas, et kui sa kirjutad "palju kära ei millestki" ja tehnikakauge nutiteleri omanik seda loeb, siis mida ta sellest sinu postitusest järeldab?
Et kas see "palju kära ei millestki" tähendab, et pealtkuulamine pole nutitelerite puhul uudiseks, või et kes see kolmas osapool ikka tahab su vestlust analüüsida?
Või et lülitagu see häältuvastus lihtsalt välja vms. Et retoorika on lahe, kui see on selgelt äratuntav. Aga praegu jääb asi segaseks, mida sa lõpuks öelda tahad?
mida tehnikakauge nutiteleri omanik sellest bbc nupukesest loeb?
et tundlikke vestlusi ei maksa nutiteleri sisselülitatud häälkäskluste puhul pidada.
Mul on seda uudist ka HV Facebooki lehel levitatud ja seda loevad päris paljud inimesed.
mul ei ole samsungi nutitelerit ega ole ka ühtegi kasutanud. aga tekst (nii autori kui samsungi poolne) väidab, et voice recognition eeldab eraldi sisse lülitamist.
edit:
muuseas, su teema pealkiri on clickbait.
samsung hoiatab, et kõnetuvastust kasutades saadetakse räägitud jutt (mingil kujul) kolmandale osapoolele (nende vastusest ajakirjaniku küsimusele - samsungi koostööpartnerile, kelleks on nuance).
tehnilisest küljest on selle taga nutiteleri enda riistvara piisava võimekuse puudumine kõnetuvastuseks ja seda tehakse kuskil serverites, mis on ka põhjus andmete/jutu edasi saatmiseks.
kui kasutaja seda ei soovi, on võimalus see feature välja lülitada või seda mitte kasutada.
lisaks täpsustab samsung, et andmevahetus on kohaselt turvaline ja neid andmeid ei salvestata ega müüda. nende väidete uskumine või mitteuskumine on juba eraldi tootja/teenusepakkuja usaldamise lugu.
edit2:
kõnetuvastus, mitte hääletuvastus. ma otsisin seda sõna _________________ - londiste
viimati muutis londiste 10.02.2015 15:35:16, muudetud 1 kord
JT17, jah.
teavitamaks klienti sellest faktist on samsungil (nagu ka teistel tootjatel) privacy policy. _________________ - londiste
Turgu tekib sellisel juhul häkkeritele, kes tarkvarast välja selekteerivad aadressid, milledele infot saadetakse. Enda LG teleris võin ka lihtsalt 127.0.0.1 aadressiks panna. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.