praegune kellaaeg 21.06.2025 02:18:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mazdagti
HV veteran

|
08.02.2015 20:46:00
HP Elitebook 8530w hiir ei tööta ja biose logimine kiilub kasutaja valikusse kinni. |
|
|
Tere.
Probleem siis järgmine. Tegin täna rutiinset tolmupuhastust ja pasta vahetust, käima läks uuesti ilusti ja algul probleemideta. Avasin Chrome ja äkki läpaka enda hiir ei reageeri. Panin siis USB hiire ja avastasin et Synaptic-u ikoon taskbarilt kadunud, üle installides ei miskit. Tegin restardi ja algul näitas et mouse not detected kuid siis kadus järsku ära aga probleem ei lahenenud. Driverid maha ja uuesti peale, ikka ei miskit. Siis läksin BIOS-esse kolama ja äkkitselt hiir tagasi. Nüüd panin sleepi, käisin kodunt mõne tunni ära ja tagasi tulles uuesti hiir kadunud. Üritasin minna BIOS-esse aga kiilub kinni konto valikusse kus saab valida kas Admin või minu sise logimine, ei toimi mingi nupp peale poweri millega koheselt välja lülitub. Proovisin teha ka System Diagnostic-ut aga kiilub ka sinna kohe algusesse kinni. Windows läheb ilusti käima, BIOS screen on küll pisut kauem ees kui varem aga siiski läheb.
Ise kahtlustan et patakas aga kas on võimalik et BIOS sassi läinud ja vaja ülekirjutada?
_________________ No ikka täitsa kagu nukas!
FB Volvokodu, diagnostikaabi Võrumaal. |
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
08.02.2015 21:19:24
|
|
|
Ma võtaks uuesti lahti ja käiks juhtmete, lintide ühendused uuesti üle.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
08.02.2015 22:00:55
|
|
|
Lahti ei võtnud enamat kui vaid klaveri juhtmed, neid olen mitu korda juba üle käinud. Kusjuures ei tööta ka klaviatuuri keskel olev "hiir joystic".
Pataka pinge mõõtsin kah nüüd ära ja sain 3,23V. Peab netist järgi uurima mis see nominaal pinge sellel arvutil peab olema.
EDIT:Pinge on üle nimiväärtuse milleks on 3V.
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
08.02.2015 22:24:32
|
|
|
Võiksid teha sellise eksperimendi, et ühendad klaviatuuri ja touchpadi lahti ning ühendad külge oma USB-hiire ja -klaviatuuri. Teoreetiliselt peaks arvuti sellega probleemideta hakkama saama. Ja kui selline kooslus toimib edukalt (st eelnimetatud anomaaliaid ei esine), siis on arvuti monteerimise käigus kas lintkaabel või mõni pistik saanud viga ning põhjustab ajutist lühist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
08.02.2015 23:19:40
|
|
|
Ainus mis viga võis saada oli see klaveri keskel olev joysticu kaabel sellisel juhul, kaen perra. USB hiirega hetkel kasutan.
EDIT:Olin vigastanud seda klaveri keskel oleva "joysticu" kablit, nüüd kõik toimib. Nagunii seda kunagi ei ole kasutanud kuid kuna tuleb palju projekti joonistamist varsti siis peab miskit moodi selle ära parandama. Oma viga, klaveri eemaldamisel ei võtnud lahti kuna ei oodanud et on see kaabel kleepunud klaveri külge ja seega tirisin jõuga pistikust välja. Mingid looklevad kriimud olid ka pisut näha. Tea kas neid mingit moodi parandada annab või peab jupi maha lõikama ja laki mingis ulatuses maha kraapima lihtsalt?
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
09.02.2015 18:08:54
|
|
|
Kui kaabel on kahjustunud (mitte pesa), siis omast kogemusest ütleks, et kergem on leida vastav kaabel või siis uus (või toimiv vana) klaviatuur. Olen paaril korral püüdnud elustada vigast lintkaablit (ühel juhul ka vedelikukahjustusega variant), kordagi pole õnnestunud see nii, et ta tööle jääks.
Kui aega ja viitsimist on, võib muidugi üritada, aga kergem on leida siit foorumist mõni doonoreksemplar või piisava ajavaru korral Hiinast uus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mazdagti
HV veteran

|
09.02.2015 19:38:31
|
|
|
Klaviatuuri kaabel korras, vigane on see keskmine punase nupu kaabel ja see selline kitsas. Samas pean vaatama kas olen judnud vana klaveri juba minema visata või on kuskil veel alles, seal kaabel toimis ideaaleslt.
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|