Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
alar26t
HV kasutaja
|
29.01.2015 23:55:55
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
alar26t kirjutas: |
Ei tea kas kunagi DDoS kaitse teenust saab ka kunagi osta. Praeguses maailmas, kus iga laps saab 5$ osta booteri ja sitesid maha tõmmata võiks juba mingit sorti investeering kaitsmise peale ka minna, mitte lihtsalt nullroute/katkesta teenus. |
See teenus on juba olemas. Lased enda trafficu teenusepakkuja juurest läbi kes seda filtreerib ja "puhta" liikluse edasi suunab. Ei ole ise ühtegi kasutanud seega konkreetseid näiteid ei oska pakkuda. |
Unustasi mainida, et Eestis võiks selline teenus olla. Praegu olemegi oma serveri viinud Hollandisse sellel samal põhjusel, et seal pakutakse seda teenust. Siiamaani on Eesti ainult sellised kogemused. Zone.ee nullroute IP mingit infot pole, mis vpsiga juhtus. Kolm päeva hiljem saime vastuse. Fastvps, nullroute ip, vähemalt siin oli automatiseeritud teade miks millal jne. Veebimajutus.ee pidi Samuti teenuse katkestama. Rohkem ei ole kuulnud võimalikest pakkujatest. Korraks mõtlesin Elioni VPSi kasutada ja vaadata mis nende reaktsioon, kuid hind päris krõbe lihtsalt proovimise jaoks.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
30.01.2015 00:04:22
|
|
|
alar26t kirjutas: |
Ei tea kas kunagi DDoS kaitse teenust saab ka kunagi osta. Praeguses maailmas, kus iga laps saab 5$ osta booteri ja sitesid maha tõmmata võiks juba mingit sorti investeering kaitsmise peale ka minna, mitte lihtsalt nullroute/katkesta teenus. |
Mul just sama teema käsil. Kahjuks pole miskit teha. OVH suudab 3 dollarisele vpsile isegi pakkuda, siin ei suudeta maagilistele 300€ dedi kastidele pakkuda isegi(mida saab välismaalt 30 dollariga osta). Masendav.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
BigBabba
HV kasutaja
|
30.01.2015 12:27:25
|
|
|
Eesti on lihtsalt liiga väike, et DoS kaitset pakkuda. Tänapäeva DoS-id on mitmetes kümnetes gigabittides. Puht füüsiliselt ummistatakse torud väga kergelt ära.
Veebilehele DoS kaitse lisamiseks on http://www.cloudflare.com kus on ka tasuta pakett. Töötab väga hästi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
30.01.2015 15:33:56
|
|
|
cloudflare ei kaitse kottigi, minut võtab aega et saada teada tegelik serveri ip ja attack sinna suunata.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
alar26t
HV kasutaja
|
30.01.2015 16:00:19
|
|
|
BigBabba kirjutas: |
Eesti on lihtsalt liiga väike, et DoS kaitset pakkuda. Tänapäeva DoS-id on mitmetes kümnetes gigabittides. Puht füüsiliselt ummistatakse torud väga kergelt ära.
Veebilehele DoS kaitse lisamiseks on http://www.cloudflare.com kus on ka tasuta pakett. Töötab väga hästi. |
Saan aru, kui 20+ Gbps puhul ip nullroutitakse. Sellest kõrgemaid rünnakuid ei juhtu väga tihti. Üritatakse mingite odavate booteritega, mis on piisavad, et ükskõik mis eesti hosti maha võtta. Huvi pärast küsisingi, kas meie uulele vpsile on rünnakuid olnud. Kuna DDoS protection olemas, siis loomuliklt ei pannud tähelegi.
Here are the attacks in the past week:
Jan 27 04:12:26 PST to Jan 27 04:23:09 PST 1.81 Gbps
Jan 29 11:16:34 PST to Jan 29 11:25:00 PST 3.55 Gbps
|
Nagu näha, siis script kiddied annavad alla päris kiiresti, kui server maha ei lähe.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
andris9
HV vaatleja

|
01.02.2015 11:12:47
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
cloudflare ei kaitse kottigi, minut võtab aega et saada teada tegelik serveri ip ja attack sinna suunata. |
Sama hästi võib iga teise teenuse kohta öelda. Kui lihtne see õige IP leidmine ikka on ja lisaks saab tulemüürist lubada liikluse vaid CloudFlare vms. pakkuja IP vahemiku pealt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
03.02.2015 23:29:43
|
|
|
Otsin majutust, mille põhiline märksõna sõna oleks "turvalisus". Ideid?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.02.2015 01:21:01
|
|
|
Majutuse pakkuja saab turvalisuse koha pealt ainult natuke teha, suurem osa sellest on ikka sinu enda vastutusel. Seda muidugi eeldusel, et pakkuja ise su andmeid ei varasta ja selle koha pealt ei saa ühegi majutusega 100% kindel olla kui jutt käib shared hostingust mitte VPS-st.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
BigBabba
HV kasutaja
|
04.02.2015 23:27:57
|
|
|
Turvalisus on nii lai mõiste, mis vajaks kindlasti täpsustamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
05.02.2015 20:09:36
|
|
|
Soovitage mõnda teenusepakkujat SaaS projekti jaoks. Kasutamine peab olema kiire Eestist, Saksamaalt, UK-st ja Skandinaaviast. Ise kaldun Zone poole, kuid äkki oskab keegi midagi veel paremat soovitada?
_________________ http://www.arvutiexpert.ee/pood - Sülearvutite varuosad Soodukas -50%
http://www.almond.ee - Tasuta veebipõhine kassa- ja laoprogramm |
|
Kommentaarid: 220 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
05.02.2015 20:20:30
|
|
|
praetor kirjutas: |
Soovitage mõnda teenusepakkujat SaaS projekti jaoks. Kasutamine peab olema kiire Eestist, Saksamaalt, UK-st ja Skandinaaviast. Ise kaldun Zone poole, kuid äkki oskab keegi midagi veel paremat soovitada? |
AWS. Kui Sul on vaja süsteemi scaleda, siis Zones on seda tõenäoliselt päris valulik teha.
Lisaks on AWS-s load balancerid, Mysql, Postgres hosting jne.
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.02.2015 20:27:30
|
|
|
https://www.runabove.com/instances/sandbox.xml
1 core
2 GB RAM
20 GB SSD
1 TB Bandwidth*
2.5$/kuu
Mida siin enam mõelda? Eestis ei anta taolist ressurssi isegi mitte parima tahtmise juures.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
05.02.2015 21:00:36
|
|
|
Pailaps, on see ka usaldusväärse mineviku ja kindla tulevikuga?
Sõber hostis enda servereid "ühe keskmise" väljamaise VPS-i pakkuja juures. St hind oli pigem soodne, nime ei mäleta. Igaljuhul paar kuud kannatas ära siis kolis Zonesse kuna oli imelikke katkestusi, vahepeal oli paar päeva teenus lihtsalt maas. Kui enda lõbuks midagi hostida siis on teine asi, säästukad on okei. SaaS kõlab aga vähe laiemalt juba - kui vähegi kasutajaid taha tuleb ja 99,x% uptime vajalik on siis ma vaataks AWS'i suuruses tegijate suunas. Kooner kipub topelt maksma - selline on minu arvamus.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
05.02.2015 21:55:46
|
|
|
Paar doltsi siia-sinna ei määra midagi. Zones skaleeruvad paketid ju hästi mu arvates.. Vajadusel saab ressursse juurde võtta ja isegi Virtuaalse pealt Pilve tõsta ja sealt edasi Privaatserverisse, kui peaks vaja minema... Zone klienditeenindus seda ka kinnitas. Eestis on Zone väga kiire, aga kuna Eesti turg on ainult väike osa klientuurist, siis oluline on just kiirus teistes riikides. Kuna mitut serverit teha ei taha esialgu, siis peaks olema selline variant, mis on normaalse kiirusega igal pool, olenemata klindi asukohast. Oluline on ka uptime ja usaldusväärsus..
_________________ http://www.arvutiexpert.ee/pood - Sülearvutite varuosad Soodukas -50%
|
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.02.2015 22:05:23
|
|
|
No Runabove on yhe Prantsusmaa suurfirma üllitis OVH SAS. Doteeritakse firma teenuseid riigieelarvest isegi. Hubic nimelt on 10TB 10 taala eest teenus.
Ahjaa, viimast liivakasti kruvin ma oma soovidele vastavalt maha või peale.
Kui on oluline oma raha eest saadav riistvara/teenuse parim hind, siis OVH Runabove.
Kui oluline on maakeelne teenindus, siis Zone.
Ämbreid on mõlemad suutelised kolistama. Zone pilveserveri paketid tunduvad mu maitse jaoks liig kohitsetud olevat.
Mida arvavad teised. http://www.lowendtalk.com/discussion/40497/what-s-your-runabove-uptime-would-you-consider-it-production-ready
Endal toimib juba 107 päeva.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
05.02.2015 22:57:10
|
|
|
Paar doltsi siia-sinna ei määra midagi. Zones skaleeruvad paketid ju hästi mu arvates.. Vajadusel saab ressursse juurde võtta ja isegi Virtuaalse pealt Pilve tõsta ja sealt edasi Privaatserverisse, kui peaks vaja minema... Zone klienditeenindus seda ka kinnitas. Eestis on Zone väga kiire, aga kuna Eesti turg on ainult väike osa klientuurist, siis oluline on just kiirus teistes riikides. Kuna mitut serverit teha ei taha esialgu, siis peaks olema selline variant, mis on normaalse kiirusega igal pool, olenemata klindi asukohast. Oluline on ka uptime ja usaldusväärsus.. |
Kui on vaja ülesse skaleerida ühte serverit, siis pead ju arvestama downtimega.
Mitte et oleks vaja kohe raketti ehitada aga võiks vähemalt olla tööristad selleks kui vajadus tekib.
Kui ma õigesti mäletan siis Zone VPS-s Linuxis swapi ei olnud. Kui mälu otsa saab, siis kernel tapab suurima õgardi ära.
Toodangu serveril pole see just parim.
Pailaps,
"RunAbove LABS are not subject to SLA and OVH has the right to change or terminate them at any time. These products and services are subject to the OVH Group Beta contract "
Seal võid niisama oma lehekestega mängida aga SaaS firmat sinna ehitama hakata on ikka suur julgustükk.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
05.02.2015 22:59:41
|
|
|
Xen/KVM puhul saad ise swap juurde ehitada. Teenusepakkuja ei pea seda lisama, kuid võib ressursside jaotamisel arvestada.
Igaljuhul SaaS teenust pakkudes arvestan ma võimalike probleemide tekkega. Teenusepakkujaid võiks olla mitte üks vaid mitu.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
05.02.2015 23:08:44
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
Igaljuhul SaaS teenust pakkudes arvestan ma võimalike probleemide tekkega. Teenusepakkujaid võiks olla mitte üks vaid mitu. |
Downtime pole aktsepteeritav. Või paned kohe alguses mitme teenusepakkuja vahel baasid master-slave ja teed automaatse failoveri?
2.5 dollarise serveri peal võib oma blogi jooksutada aga SaaSi sellel jooksutada on riskantne. Samas kui ei saa kallimat serverit kasutada, siis pole tõenäoliselt tegemist väga eduka äriga.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
05.02.2015 23:14:15
|
|
|
2ndalpha kirjutas: |
Kui ma õigesti mäletan siis Zone VPS-s Linuxis swapi ei olnud. Kui mälu otsa saab, siis kernel tapab suurima õgardi ära.
|
Linuxis saab ju swapi ka faili panna ja selle suurust piirab vaid eraldatud kettaruum. Linuxis pole ka performance suur probleem kuna erinevalt windowsist linux swapi ei kasuta kui see hädavajalik pole
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
05.02.2015 23:25:53
|
|
|
No Zone II pilvepakett on ~25€ kuus, mis on täiesti OK kulu. Kui kliente juba sadu, siis miks mitte ka mingi Pro kallis servu võtta, kuid alguses on hinna/kvaliteedi suhe oluline. Kuid nagu ma ütlesin, siis ei pole odavus kõige olulisem.. Samas on mõttetu kohe ka mingi väga hea (kallis) lahendus võtta, kui ressurssi nagunii ära ei kasuta.
|
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
05.02.2015 23:26:01
|
|
|
napoleon kirjutas: |
2ndalpha kirjutas: |
|
Linuxis saab ju swapi ka faili panna ja selle suurust piirab vaid eraldatud kettaruum. Linuxis pole ka performance suur probleem kuna erinevalt windowsist linux swapi ei kasuta kui see hädavajalik pole  |
Ok, võib-olla halb näide minu poolt. Kui toodangu server swapima hakkab on jama juba nagunii.
Lihtsalt mul kunagi Zones juhtus nii mõned aastad tagasi. Hostisin mitte väga tähtsaid veebisaite ning mälu sai otsa.
Hea meelega oleks paariks päevaks pannud suurema serveri jooksma. Selleks tuleb neile kirjutada, maksad kuu kaupa ning muudatus pole kohene.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
05.02.2015 23:35:30
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Lihtsalt mul kunagi Zones juhtus nii mõned aastad tagasi. Hostisin mitte väga tähtsaid veebisaite ning mälu sai otsa.
Hea meelega oleks paariks päevaks pannud suurema serveri jooksma. Selleks tuleb neile kirjutada, maksad kuu kaupa ning muudatus pole kohene. |
Aga Zone pilvepakett skaleerub ise? Ei ole sellest veel aru saanud. AWS vist teeb seda, nagu ma kodukalt aru sain..
|
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
2ndalpha
HV kasutaja

|
05.02.2015 23:46:15
|
|
|
Aga Zone pilvepakett skaleerub ise? Ei ole sellest veel aru saanud. AWS vist teeb seda, nagu ma kodukalt aru sain.. |
AWS puhul server ise ei skaleeru. Saad seisma panna, muuta tüübi suuremaks ja uuesti käima panna. Ehk on kuni 5 minutit downtime. Alguses on see tõenäoliselt ok.
Hiljem lood load balanceri ja siis võid selle taha panna 1...n serverit. Saad lasta neil automaatselt juurde tekkida vastavalt loadile. Selle vajadust tõenäoliselt lähiajal ei teki.
AWS-is minu jaoks üks suur plus on ka nö kõvaketaste haldus. Igal hetkel saad teha kettast backupi, backupitud kettast uue masina käima panna,
saad tekitada livega identse stagingu keskkonna kui vaja jne. Võib-olla alguses on hoomamatu mida kõike teha saab ja miks seda üldse vaja on aga kui lõpuks hakkad aru saama, siis enam muud ei taha
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
06.02.2015 00:07:21
|
|
|
AWS on tõesti supper asi.
Üle aasta tagasi kui mining oli teema siis ühte cpu coini sai mainitud awsis. max 5 minutiga oli 100 ja enam 36 tuumast servut üleval ja juba arvutamas
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
praetor
HV veteran

|
06.02.2015 00:28:25
|
|
|
AWS-i hind jääb arusaamatuks.. Räägitakse dynaamilisest hinnastamisest vastavalt reaalsele kasutusele, kuid mingeid häid näiteid ei leia. Kui te olete kasutanud seda teenust, siis oskate äkki öelda, mis see kuu kulu on umbes? Võtame aluseks mõne suurema magento poe või 100 yheaegse kasutajaga koduka...
|
   |
195 |
|
tagasi üles |
|