|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
londiste
HV Guru

|
27.01.2015 14:11:35
|
|
|
lükka chromest gpu acceleration välja, vaata kas siis ka lükatakse aero välja?
chromel peaks olema pidevalt rida jooksvaid buge gpu accelerationis, mis seda põhjustavad.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| Kommentaarid: 243 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
27.01.2015 14:21:54
|
|
|
ise lülitasin flashi jms. crashimise tõttu firefox'ist hardware acceleration'i välja..
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-vodafone-
HV Guru

|
27.01.2015 14:31:42
|
|
|
Viimased 2 lehte pole SSD vs HDD enam haisugi.
Püsime teemas
|
|
| Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
27.01.2015 14:56:27
|
|
|
Senise 4-5 kuuga on MX100 peale kirjutatud 2,2TB, ehk aastaga tuleb halvimal juhul 6TB kokku. Crucial ise annab elueaks 72TB ehk sellise kasutuse korral peaks mu MX100 kestma vähemalt 12 aastat. Et reaalselt kestavad need SSD'd sadu, kui mitte tuhandeid TB, ei näe küll, miks peaks oma aega mingite pagefile'ide jms jama peale kulutama.
_________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs |
|
| Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
27.01.2015 15:09:05
|
|
|
| krist2an kirjutas: |
| Senise 4-5 kuuga on MX100 peale kirjutatud 2,2TB, ehk aastaga tuleb halvimal juhul 6TB kokku. Crucial ise annab elueaks 72TB ehk sellise kasutuse korral peaks mu MX100 kestma vähemalt 12 aastat. Et reaalselt kestavad need SSD'd sadu, kui mitte tuhandeid TB, ei näe küll, miks peaks oma aega mingite pagefile'ide jms jama peale kulutama. |
Ei peagi, polegi mõtet. See 12 aastat on ka karmi kasutamise juures. Reeglina peavad ikka rohkem vastu.
Page fail on mul muude põhjuste pärast kinni.
|
|
| Kommentaarid: 251 loe/lisa |
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
CommandsRef
HV kasutaja
|
28.01.2015 08:00:26
|
|
|
| -vodafone- kirjutas: |
| Viimased 2 lehte pole SSD vs HDD enam haisugi. |
Aga mitu lehekülge pole enam olnud "vs HDD" juttu? Ainult SSD.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.01.2015 10:11:30
|
|
|
see pealkiri on iidamast siin, vaja ammu ära muuta.
sellele ennemgi tähelepanu juhitud
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
28.01.2015 10:12:15
|
|
|
Kui odavus loeb Nt ostsin vanasse lauaarvutisse 750gb ketta, kuigi ilmselt selle masina kasutusintensiivsuse juures kunagi üle 20gb täis ei saa, lihtsalt 25€ ketas oli odavam kui mistahes SSD ostmine masinasse, mida kahe kuu peale korra käivitatakse.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
28.01.2015 13:48:02
|
|
|
| nojah... kui ainult 20GB täis saad, oleks 30GB ssd saanud 34€ eest. Uue toote, koos garantiiga.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.01.2015 14:25:29
|
|
|
kui just ei ole huvi väga ruumi optimeerimisega tegeleda, siis alla 60gb süsteemiketast küll kellelegi soovitada ei julgeks.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
28.01.2015 15:17:50
|
|
|
| Jep, Windows updatedest tuleb siis igaljuhul loobuda
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
28.01.2015 17:08:48
|
|
|
Üks päev just panin, Win 7 pro X64. Page faili kinni, system restore kinni, hibernate kinni, peale mida kõik uuendused selga. Pärast lasin uuenduste kausta (SoftwareDistribution) ja temp kausta tühjaks ja kogu ketta kulu oli 11giga.
Peale softide ja muude asjade panekut ilmselt number kasvas aga hädapärast mahub 30gb'le ära küll.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.01.2015 17:43:33
|
|
|
Kui ei mängi, siis W7, Office, Photoshop, AutoCAD ja veel mõni asi mahub 32-gigasele vabalt ära. Kasutasin ise kunagi üle aasta 32GB-st Adata SSD-d, enne kui 64-sele kolisin. Praegu koliks ehk ainult kiiruse suuendamiseks. Mitte et aeglane oleks, aga...
Restore muidugi "off", pagefile 1 giga, hilberfile maas (lauamasin), uuendusi peale ei lase või koristad neist jäänud läbu ära.
|
|
| Kommentaarid: 249 loe/lisa |
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
28.01.2015 18:51:18
|
|
|
Kuida selle restore off saab panna?
PS. Kui SSd kirjutamisest rääkida, siis mul kirjutab iga päev 0,1TB. Ehk siis eile oli 6,31, täna 6,32 jne. See tähendab siis seda, et aastaga 3,60tb?
|
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
28.01.2015 19:36:33
|
|
|
| Mul samsung magician paneb segast, ei lase sinna alla minna kus system restore. Aga kui system restore lahti, siis mida see mõjutab?
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.01.2015 19:41:09
|
|
|
Võtab ruumi ja (kohutav!) kirjutab midagi pidevalt.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
28.01.2015 19:56:03
|
|
|
| On vaja nii kardinaalseid vahendeid kasutada ja soovitada inimestele, kelle teadmised on "keskmise kontoriinimese" tasemel? Et ainult kirjutamist võimalikult väiksemaks saada... Või peab igaüks ise omad vitsad saama (reha peale astuma)? Restore võiks siiski tiksuda (ja image tehtud olla) mul endal on seda vaja läinud vähemalt korra viimase 2-3 aasta jooksul. Võimalus ju sellele eraldatavat sdd mahtu muuta, kui väga häirib. Ja muu taoline teema...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
28.01.2015 20:10:04
|
|
|
| ewur kirjutas: |
| On vaja nii kardinaalseid vahendeid kasutada ja soovitada inimestele, kelle teadmised on "keskmise kontoriinimese" tasemel? Et ainult kirjutamist võimalikult väiksemaks saada... Või peab igaüks ise omad vitsad saama (reha peale astuma)? Restore võiks siiski tiksuda (ja image tehtud olla) mul endal on seda vaja läinud vähemalt korra viimase 2-3 aasta jooksul. Võimalus ju sellele eraldatavat sdd mahtu muuta, kui väga häirib. Ja muu taoline teema... |
See on väga individuaalne. Minul on alates vista ajastust (8 aastat) system restori läinud vaja 3 korral ja ühel korral oli sellest reaalselt kasu. Töötan igapäevaselt IT alal ja kõikidel oma klientidel keeran selle kinni. Pole vaja masinat koormata millegagi millest kasu ei ole.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
28.01.2015 20:24:37
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Dave20, Samsung Magician > OS Optimization > Adanced > System Restore Shortcut (viimane).
(C) (System) > Configure > Turn off system protection > delete (ekisteerivad taastepunktid) > ok. |
Ilma selle programmita ei saa ?
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
28.01.2015 21:03:57
|
|
|
| infect kirjutas: |
| Tomorrow kirjutas: |
Dave20, Samsung Magician > OS Optimization > Adanced > System Restore Shortcut (viimane).
(C) (System) > Configure > Turn off system protection > delete (ekisteerivad taastepunktid) > ok. |
Ilma selle programmita ei saa ? |
Alumine rida on ilma programmita, esimene Samsungi omaga.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
28.01.2015 21:50:58
|
|
|
| Windows 7 puhul pigem siis: Control panel - system and security - system- system protection - configure
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
28.01.2015 22:29:46
|
|
|
| Windows 7 puhul pigem siis: Control panel - system and security - system- system protection - configure |
8 ka nii. Sealt configure alt panen lihtsalt disable system protection jah?
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
28.01.2015 22:49:03
|
|
|
Dave20, jah, loomulikult keera süsteemi kaitse/taastamisvõimalus maha. Kas Sulle endale ei tundu see kergelt jabur? Need, kes eespool on selle maha keeranud, teavad täpselt mida teevad. Piisavalt advanced kasutajad saavad seda endale lubada. Algajale ma küll ei soovitaks system restore't kinni keerata. Kui midagi ikka op.süsiga pekki läheb siis on parem mingit õlekõrt omada.
Sama asi on (turva)seksiga - kui tead mis teed ja teinepool ka on rahul siis topi kuhu tahad. Kui aga natukegi on kahtlust siis tõmba kumm otsa.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
infect
Kreisi kasutaja

|
28.01.2015 22:51:09
|
|
|
| Dave20 kirjutas: |
| Windows 7 puhul pigem siis: Control panel - system and security - system- system protection - configure |
8 ka nii. Sealt configure alt panen lihtsalt disable system protection jah? |
Jah
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
29.01.2015 00:17:47
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
Dave20
Sama asi on (turva)seksiga - kui tead mis teed ja teinepool ka on rahul siis topi kuhu tahad. Kui aga natukegi on kahtlust siis tõmba kumm otsa. |
Eiei, see käib ikka nii: 1) kui ta ütleb et kummiga, siis kummiga 2) Kui ta ütleb et ilma, siis ikkagi kummiga 3) Kui ta ütleb et tal ükskõik, siis kindlasti kummiga.
Dave20
Sul on arvutis ju teine ketas, suuna backup sinna, ei pea koopiat SSD peale tegema ega hoidma.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
29.01.2015 01:06:43
|
|
|
| Täna on ssd ka midagi palju kirjutanud, hommikul oli 6,30Tb nüüd juba 6,35.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
29.01.2015 10:23:52
|
|
|
Dave20, jah, loomulikult keera süsteemi kaitse/taastamisvõimalus maha. Kas Sulle endale ei tundu see kergelt jabur? Need, kes eespool on selle maha keeranud, teavad täpselt mida teevad. Piisavalt advanced kasutajad saavad seda endale lubada. Algajale ma küll ei soovitaks system restore't kinni keerata. Kui midagi ikka op.süsiga pekki läheb siis on parem mingit õlekõrt omada.
Sama asi on (turva)seksiga - kui tead mis teed ja teinepool ka on rahul siis topi kuhu tahad. Kui aga natukegi on kahtlust siis tõmba kumm otsa. |
Alati kui kasutaja arvutis on midagi softiga tuksis ja ma avastan, et ka system restore on kinni keeratud, siis tähendab see kasutajale minimaalselt topelt aga vahel ka 4 kordset arvet. Kui talle ei meeldi, siis soovitan lahkelt pöörduda selle "admini" poole, kes seda soovitanud on. Tüüpilised jamad on peetis krüptoga. Selline reinstall, kus peab kõik kasutaja softi settingud, mailid jne taastama on vastik ja pikaajaline tegevus. 4 tundi minimaalselt. Ja reeglina pole kasutaja ikka rahul.
viimati muutis sukelduja 29.01.2015 10:25:37, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
29.01.2015 10:24:33
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
Alati kui kasutaja arvutis on midagi softiga tuksis ja ma avastan, et ka system restore on kinni keeratud, siis tähendab see kasutajale minimaalselt topelt aga vahel ka 4 kordset arvet. Kui talle ei meeldi, siis soovitan lahkelt pöörduda selle "admini" poole, kes seda soovitanud on. |
Mind kohe hakkas huvitama mis moodi 4 kordset. Lihtsalt kiusu pärast?
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
29.01.2015 10:26:21
|
|
|
| SilQ kirjutas: |
Alati kui kasutaja arvutis on midagi softiga tuksis ja ma avastan, et ka system restore on kinni keeratud, siis tähendab see kasutajale minimaalselt topelt aga vahel ka 4 kordset arvet. Kui talle ei meeldi, siis soovitan lahkelt pöörduda selle "admini" poole, kes seda soovitanud on. |
Mind kohe hakkas huvitama mis moodi 4 kordset. Lihtsalt kiusu pärast? |
Sest aega läheb niipalju rohkem. Mingit allahindlust ma sellel juhul ei tee. Põhimõtteliselt.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SilQ
HV Guru

|
29.01.2015 10:33:35
|
|
|
Sest aega läheb niipalju rohkem. Mingit allahindlust ma sellel juhul ei tee. Põhimõtteliselt. |
Minu kogemused ütlevad nii:
Kui on tõsised probleemid, registris vead, viirused või mis iganes. Siis inimene on juba nii palju ise seal näppinud ja proovinud et system restorist pole mingit kasu (mitu uut juba loodud). Või on olemasolev ka pekkis.
Kui lihtsalt softi peale panemisega midagi untsu keeranud või mõni muu lihtsam asi, siis neid saab eemaldada ka ilma uue winni installimatta. Enamus asju saab Commandpromptis tehtud.
Ja nende näidete puhul ongi mul vist 8 aasta jooksul 1 korra system restori vaja läinud.
Aga kui clean installiks läheb siis ilmselgelt läheb asi kallimaks.
Kuna HV's ei käi kõik vist sellised inimesed kes oskavad windowsi installida ja muid CMD asju teha siis sellistel võiks kindlasti system restore lahti olla.
|
|
   |
215 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
29.01.2015 10:40:50
|
|
|
Sest aega läheb niipalju rohkem. Mingit allahindlust ma sellel juhul ei tee. Põhimõtteliselt. |
Minu kogemused ütlevad nii:
Kui on tõsised probleemid, registris vead, viirused või mis iganes. Siis inimene on juba nii palju ise seal näppinud ja proovinud et system restorist pole mingit kasu (mitu uut juba loodud). Või on olemasolev ka pekkis.
Kui lihtsalt softi peale panemisega midagi untsu keeranud või mõni muu lihtsam asi, siis neid saab eemaldada ka ilma uue winni installimatta. Enamus asju saab Commandpromptis tehtud.
Ja nende näidete puhul ongi mul vist 8 aasta jooksul 1 korra system restori vaja läinud.
Aga kui clean installiks läheb siis ilmselgelt läheb asi kallimaks.
Kuna HV's ei käi kõik vist sellised inimesed kes oskavad windowsi installida ja muid CMD asju teha siis sellistel võiks kindlasti system restore lahti olla. |
Mina näiteks piiran System restore suuruse ära mingi paari gigabaidi peale, aga kinni ei keera kuskil. ISegi oma masina peal. See väike ruumikokkuhoid pole seda jama väärt. Näiteks ID kaardi tarkvaral ja mõnel Windowsi uuendusel on rumal komme vahel krüpto segamini keerata. Samuti driveri BSOD korral. Ma olen 2 korda püüdnud seda lahendada, aga neetult palju aega läheb. Samas System restore võtab aega 5 minutit.
viimati muutis sukelduja 29.01.2015 10:43:19, muudetud 1 kord |
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.01.2015 10:42:27
|
|
|
nende inimeste hulk, kes on ise piisavalt palju näppinud, kattub päris hästi selle hulgaga, kes system restore kinni keerab.
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
160 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
29.01.2015 13:25:04
|
|
|
| Mul näiteks krutib Acronis igal ööl SSD image-i HDD peale, seega ma olen ka ikkagi backupiga arvestanud, mitte ei keera native asja lihtsalt külmalt kinni.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
29.01.2015 18:16:43
|
|
|
| Tegin uuesti system restore lahti ja panin 5gb peale.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
chesm6mmi
HV Guru

|
29.01.2015 18:23:31
|
|
|
| Endal 250GB Samsa 840 seeria basic ketas aastaga kuskil kirjutand 16TB, pole ka miskit kinni keeranud ega teinud, ei näe üldse selleks nagu põhjust või muret, kestavad igastahes kaua, ja see hetk tuleb kindlasti ennem kui arvutit vahetada kui see hetk kus peaks ketast vahetada...
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
29.01.2015 18:26:26
|
|
|
rex, on see Acronise poolt tehtud "image" ka toimiv? Ses mõttes et tegu pole ju mingi andmebaasiga, kus suudetaks andmete terviklikust tagada.
Registry vms sisu võib ju poolik jääda kui parasjagu seda muudetakse.
Või see image tehakse kuidagi sel ajal, kui Win ise töös pole?
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
160 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
29.01.2015 18:39:03
|
|
|
| bladerunner kirjutas: |
rex, on see Acronise poolt tehtud "image" ka toimiv? Ses mõttes et tegu pole ju mingi andmebaasiga, kus suudetaks andmete terviklikust tagada.
Registry vms sisu võib ju poolik jääda kui parasjagu seda muudetakse.
Või see image tehakse kuidagi sel ajal, kui Win ise töös pole? |
Jah, loomulikult olen ma ka testinud. Tutikas SSD vana asemele, pulgalt buut, HDD-lt image ette ja ~15 min pärast on kõik olemas.
Tegu on hot backupiga - masina uptime on tihti nädalaid. Kord nädalas full, ülejäänud incremental.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
29.01.2015 18:57:58
|
|
|
rex, millist tööriista täpsemalt kasutad, trueimage?
|
   |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru

|
29.01.2015 19:02:37
|
|
|
Ja kaua üks backup aega võtab? Mul SSD kus ~100GB kasutuses. Kas full image võtaks nüüd 100GB või ketta täismahu ehk 180GB ruumi?
Mõtlen et laseks ka iga öö osa asju NAS-i.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
160 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
29.01.2015 21:05:08
|
|
|
| londiste kirjutas: |
| rex, millist tööriista täpsemalt kasutad, trueimage? |
True Image Home, jah.
| bladerunner kirjutas: |
Ja kaua üks backup aega võtab? Mul SSD kus ~100GB kasutuses. Kas full image võtaks nüüd 100GB või ketta täismahu ehk 180GB ruumi?
Mõtlen et laseks ka iga öö osa asju NAS-i. |
Mul on seni veel 64-ne M4 kasutuses, sellest natuke alla poole tühi (ei mängi ja data on kõik HDD peal). Viimane full backup on 35,2 giga. Kaua ta seda teeb, ei oska öelda, kuna ma sel ajal tavaliselt magan. Aga tõenäoliselt 10-15min. NAS-i pumpamine võtaks sul tõenäoliselt rohkem aega olenevalt 100/1000 lingist.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
29.01.2015 23:33:03
|
|
|
| rex kirjutas: |
Mul on seni veel 64-ne M4 kasutuses, sellest natuke alla poole tühi (ei mängi ja data on kõik HDD peal). Viimane full backup on 35,2 giga. Kaua ta seda teeb, ei oska öelda, kuna ma sel ajal tavaliselt magan. :) Aga tõenäoliselt 10-15min. NAS-i pumpamine võtaks sul tõenäoliselt rohkem aega olenevalt 100/1000 lingist. |
Ca 60 GB kasutatusega süsteemiketta (SSD) backup üle gigabiti NASi võttis mul praegu 10 minutit.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
31.01.2015 21:43:26
|
|
|
NVMe on siis chipseti poolne tugi vastavalt arendatud BIOS-ga? NVMe SSD-l(Samsung xp941 ja Plextor m6e??), mis jooksevad üle PCI-e siini- kas siis otse või läbi M2 pordi-, ei emuleeri kontroller enam SATA-AHCI ühendust ehk kui tavalist (kõva)ketast. Vaid SSD hakkabki oma tõelist potentsiaali lõpuks avaldama ja hakkabki rohkem meenutama RAM-diski?
Huvitav kas Win8.1 saab ilusti hakkama ning kas win10 NVMe boot tuge arendatud? Muidu ei näe üldse põhjust Ivy Bridge pealt ära kolida, aga see võib küll lükke anda.
Seda BIOS uuendust oodati vist päris pikka aega juba, MSI sai esimesena BIOS update väljastatud, et toetaks peale lihtsalt NVMe SSD-de ka nendelt bootimist, sisuliselt BIOS uuendus reklaamitakse välja kui täiesti uut chipseti\platvormi?
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
31.01.2015 22:18:38
|
|
|
| Vael kirjutas: |
| NVMe on siis chipseti poolne tugi vastavalt arendatud BIOS-ga? |
Jah aga füüsiliselt pole kiibistikus vaja midagi muuta minuteada. Uuematel kiibistikel peaks kõik juba olemas olema alates x9x seeriast. Kui see nii poleks, siis poleks MSI saanud lisada NVMe tuge puhtalt BIOS uuendusega juba tarbijatel olevatele emaplaatidele. Muidugi võimalik, et tulevikus tulevad kiibistikud juba vaikimisi NVMe toega ja emaplaadi tootjad ei pea eraldi arendust tegema v.a tavaline kvaliteedikontroll.
Raudavara poolelt peavad hoopis SSD tootjad pingutama, et NVMe tugi oleks olemas. Seal ma ei usu, et puhtalt firmware uuendusest piisab.
| Vaid SSD hakkabki oma tõelist potentsiaali lõpuks avaldama |
AHCI oli jah mõeldud siiski kõvaketaste jaoks ja kuigi toimib ka flash mäluga, siis pole nii efektiivne, kui võiks olla. Hoopis huvitavam saab olema, kas ka kõvakettad saavad NVMe ühendusest mingit kasu kui tootjad selle oma ketastele lisavad.
| Huvitav kas Win8.1 saab ilusti hakkama ning kas win10 NVMe boot tuge arendatud? |
Jah 8.1 ja 10 omavad NVMe tuge ilma vajaduseta lisadraivereid paigaldada. Vanemad OS-id saavd selle kah aga ainult läbi spetsiaalse miniport draiveri kui see kättesaadvaks muudetakse ja seda peab tegema iga tootja eraldi. Näiteks Intel pakub Windows 7 NVMe draiverit, et süsteem tuvastaks NVMe toega Inteli SSD-d.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |