praegune kellaaeg 19.06.2025 01:04:42
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Quixy
HV vaatleja
|
07.01.2015 16:21:40
BSoD 0xF4 probleem (Windows 7) |
|
|
Tere!
Kõigepealt tahaksin öelda, et ma tean, et minu jutt on segane kuna ma puutun esimest korda sellise probleemiga kokku ning kui on vaja võin lisada mõne pildi, video, et asja arusaadavamaks teha. Ma leidsin ka siit foorumist teise sarnase probleemiga teema, aga seal oli juhtunud asi läpakaga ja detailid olid teised.
Aitäh!
Nüüd siis probleemi kallale:
Kõik juhtus 2 päeva tagasi. Ma olin just maha tõmmanud Estobuntu 14.04. Aga partitsioonid, mis seoses sellega olid tehtud, tuli jälle lisada C-le ja D-le, et mälu tühjalt seisma ei jääks. Niisiis 'Disk Management'ist seda mul teha ei lubatud ja tõmbasin ühe 3rd party softi ning sain sellega ilusti kõik tehtud.
Nüüd aga märkasin ma, et väike osa mälu (alla 5GB) seisis lihtsalt tühjalt, kahjuks ei mäleta, mis tüüpi partitsioon oli, aga kas see võis olla see mälu, mis peabki HDD-le jääma, et ei saa näiteks C-le juurde lisada? Kui nii see oli, siis ma ei teadnud veel seda ning pusisin kaua, et seda mälu põhipartitsioonile juurde panna, aga see mul ei õnnestunud, siis lõpuks lihtsalt kustutasin selle ära, vajutasin programmist "Apply settings" ja arvuti läks restardile ning tegi seal 30 minutit mälu ümberpaigutamist. Kui see oli tehtud läks arvuti restardile ning lülitus ilusti sisse, lihtsalt natuke kauem läks aega kui tavaliselt, lülitasin arvuti välja. Paari tunni pärast avasin arvuti ning algul tuli kohe ette must taust, kus sai siis valida "Launch Startup Repair (recommend)" või "Start Windows Normally".
Error code on 0x000000F4.
Kahjuks mul mingit OEM repair disc´i pole. Ühendasin ka kõik seadmed lahti (veebikaamera, võrgujuhe) ning veel HDD SATA kaablid. Saan veel kasutada Startup Repair's olevat CMD-d, kus ma juba back-up'i failidele ära tegin.
Kas keegi oskaks lolli aidata? Ei tahaks kohe parandusse viia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Fortran
HV kasutaja

|
09.01.2015 07:25:15
|
|
|
Ma pakun, et Sul õnnestus kustutada nn System Reserved partitsioon, mis tegeleb opsüsteemi alglaadimist puudutavate andmetega. Vaikimisi selline part luuakse opsüsteemi installimise käigus, nii et suure tõenäosusega see eksisteeris ning selle kustutamine põhjustab käesolevat probleemi.
Taastamiseks on ilmselt mitu varianti, aga ilmselt ei pääse siinkohal installimeediast. Kui viimast siiski leida ei õnnestu, on olemas vastav third party tarkvara. Üheks selliseks on TestDisk (ning ilmselt on väga palju ka selle analooge). Isiklikult olen seda kasutanud mõneti sarnases olukorras, kuid minul oli vastavast asjast backup olemas ning programm aitas seda lihtsalt õigesti migreerida. Kustutatud asjade taastamise võimekuse osas ma kahjuks kaasa rääkida ei oska.
Ilmselt lihtsaim lahendus oleks leida installimeedia ning installida Windows uuesti. Saan aru, et mängus on ka andmed, mida ei tahaks kaotada. Niimoodi (ilma ketta formaatimiseta) peaks teoorias taastuma süsteemi funktsionaalsus täielikult - sisuliselt kirjutatakse eksisteerivad failid üle ning luuakse ka puuduolev partitsioon. Kui personaalandmed on eraldi partitsioonil, siis nende vigastamise oht on veelgi väiksem.
|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
09.01.2015 13:59:02
|
|
|
Kui HDD ei ole formaaditud või ümber partitsioneeritud (vaid op.süsteem installi ajal streigib) siis (linux) LiveCD sisse, moundid ketta külge ja kopeerid muule andmekandjale kõik vajaliku Data ära.
Pärast eelpooltoodud viisil uus Windowsi install. Olen x arvutil sedasi datat päästnud kui op.süsteem ülesse ei buudi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|