Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
08.01.2015 19:08:18
|
|
|
Piirid paneb paika pigem rahakott kui hetkelised eelistused. Katsu sa öelda, et 59 a Les Paul on pointless kidramehele, või pianistile, et su mobiiili app-is on 7 erinevat klahvpilli. Sama kehtib ka autode, kellade, raalide hobide jne kohta.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
08.01.2015 21:45:07
|
|
|
huvitav on iseenesest lugeda siit helitehnika tehnilisest poolest üsna kaugel seisvate inimeste kommentaare ja takkakiitmist...küll te kõik ostaksite ja oi kus siis oleks vägev, kui vaid oleks raha
miks uusrikkaid pilatakse? sellepärast, et nad kulutavad idiootseid summasid raha AINULT selle pärast, et neil on see raha ja see justkui tuleb mille iganes peale ära kulutada. samasse kategooriasse võiks siin kahjuks liigitada suurema osa kommentaatoreid. te ei tea helitehnikast ja helist mitte hiirepuuksu ka, vaatate, et kuskil keegi "oma" sai mingi auhinna ja mingi asi maksab hullu papüüri, no krt siis peab ju ILGELT KÕVA olema! aga kui keegi juhib tähelepanu tegelikkusele siis hakatakse rääkima hapudest viinamarjadest ja muust mütoloogilisest.
aga Alfred on muidu muhe vana tõesti, või vähemalt kunagi oli...kui talle veel vist nii uhkeid auhindu ei jagatud umbes 15a tagasi aitas ka mind minu esimeste audese baasil bassikõlari projektide juures ja andis head nõu mida ja kuidas teha ning mismoodi neid TS parameetreid tegelikult mõista tuleb mis puudutab sellist hirmkallist kõlarit ja selle hinda siis siin ei räägi enam mitte keegi reaalselt sellisest asjast nagu "on seda raha väärt" või "selle raha eest kindlasti parim" sound. või okei, mingid rahapatakate otsas istuvad ossid ilmselt siiski omavahel seda juttu räägivad
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
08.01.2015 22:13:53
|
|
|
Spoiler 
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
08.01.2015 22:29:57
|
|
|
Alati saab ju võtta noore pere laenu ja osta ka omale siuksed kõlarid
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
08.01.2015 22:30:57
|
|
|
Selline lõbus "proletariaadi" lõõpimine on eluterve.
Aga küsime siis nii - kas inseneri tipp-toode on sellepärast viletsam, et hinnasilt on "selle eest saaks kasutatud audi ja pool maja Nõmmel"?
Uudis oleks siis naeruvääristamist väärt, kui ülaltoodud "Nikolay" ütleks, et ostis mingid huipu kallid kõlarid - majal katus võeti pealt, tornkraanaga tõsteti sisse, 10 väikest koorilast ning 2 ansamblit elavad seal sees - juhuks kui originaalsalvestisel peaks, mingi viga olema.
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
caarel
Kreisi kasutaja
|
08.01.2015 23:00:39
|
|
|
Ah mis te jaurate. Te ei tea ka midagi. Stenil on vaja lihtsalt lõpuks kuskilt pappi teenima hakata. Panigi oma PR masina jälle tööle ja tulemus käes
MS andis kinga, kasepuu äri venelastega läks luhta, startupid kiratsevas. Vähemalt midagigi ja saab ka ise NINi mõnusalt kuulata:)
PS. kindlasti võtke seda surmtõsiselt nüüd ja fleimige nii kuis jõuate
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
84 |
|
tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
09.01.2015 00:35:09
|
|
|
ihvike kirjutas: |
jaank kirjutas: |
20000$ kõige odavama paari eest enda oludes, kehva ruumi ning ilma erilise armastuseta klassikalise muusika vastu tundub raiskamine, aga samas kui finantsi oleks ei mõtleks ka. |
20k$ eest (tegelikult ka märksa odavamalt) saab kõlarid, mille kohta ei pea mõistatama, kas nad on tegelikult ka head selles, mida üks kõlar tegema peab - muusikalise elektrilise signaali võimalikult väikeste moonutustega õhus levivateks helilaineteks muutmine. Tegelikult maksavadki maailma parimad kõlarid 20 000$ või vähem. Siit ka minu subjektiivne nägemus, et need estelonitaolised tooted on täiesti mõttetud. See subjektiivne nägemus muidugi põhineb eeldusel, et kõlari eesmärk on see, mis ma üle-eelmises lauses märkisin. Kui eesmärgid on muud, siis õige hind on see, mis asja eest makstakse. |
Kõlarid mis minu majapidamist ja rahakotti rahuldavad mul on juba olemas, tänan muret tundmast. Samas nagu öeldud, sobiva ruumi ning finantside olemasolu puhul kindlasti eelistaks midagi kohaliku.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
09.01.2015 00:36:32
|
|
|
marcor1, inseneri toode ei ole antud juhul kohe teps mitte vilets, usun, et tegemist on vägagi hea tootega. asi lihtsalt selles, et ka selliste toodete juures tuleks ikkagi väga selgelt eristada ja aru saada, et siin on mingi osa inseneritarkusi, väga kõva tehnilist poolt ja väga kvaliteetseid materjale - aga samas on ka väga suur osa puhast reklaami ja mulli selle kõige juures. see ei tähenda, et asi oleks kehv aga see tähendab, et puht tehniliselt aga miks mitte ka PUHThelilisest seisukohast ei ole see auhinnatud ja üüberkallis toodang tõenäoliselt kõrvaga eristataval määral parem mõnest teisest, sarnasest, odavamast kuid samuti tehniliselt väga-väga perfektsest tootest....millele lihtsalt ei ole nii head reklaami tehtud mis iganes põhjusel.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
liiv
HV Guru

|
09.01.2015 00:58:02
|
|
|
High-End tehnikaga ongi nii, et maksad juurde 100% aga kvaliteet paraneb 10%
Muide, kui keegi tahab tõesti head soundi koju siis saksa audiomarktis üks kreeklane, keegi herr GEORGE DOURMOUSIS müüb kogu oma kola kodust maha tühise € 300 000 eest. Sisaldab see näiteks Kuzma € 58 000 vinüülimängijat (Eestis ma tean kellel on Kuzma mängija, tõi küll, mitte see mudel) http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=8738756480&
ps. näib et majanduslangus on tõesti Kreekasse jõudnud, kui pead lausa oma saundi müüki panema
|
|
Kommentaarid: 627 loe/lisa |
   |
6 :: |
517 |
|
tagasi üles |
|
 |
joulukas
Kreisi kasutaja

|
09.01.2015 10:18:13
|
|
|
ihvike kirjutas: |
Tegelikult see dissonants on tekkinud sellest, et eduka turunduse tõttu on helitehnikast tekkinud laiapõhjaline kuvand kui millestki mütoloogilisest ja mõõdetamatust. Ilmselt on see nii hästi settinud seetõttu, et kaudselt on seos muusikaga, mis oma olemuselt on selline vaimne, emotsioonidel põhinev ja sügavalt subjektiivselt hinnatav kunst. Vajadus sellise turunduse järgi tekkis 1980. aastatel muide täiesti ratsionaalsel põhjusel - eristuvaid objektiivseid müügiargumente ei olnud enam lihtne kusagilt võtta - helitehnika oli arenenud piisavalt heaks. Ja selleks, et karavan edasi veereks, leiutati helitehnikaajakirjadega koostöös subjektiivne, täiesti suvaline, reklaamirahadest ning tujudest kantud hindamismeetod, kus täiesti mõttetute ilusate justkui heli (kuid tegelikult kirjutaja kujutlusvõimet) kirjeldavate sõnadega loodi mulje, et helitehnikas on üks ja ainus lihtne universaalne reegel, millest tarbija PEAB aru saama - mida kallim, seda parem. Punkt.
Tegelikult on helitehnika sisuliselt sama asi nagu iga muu elektroonika, arvutitehnika on siin eriti hea näide. Näidake idiooti, kes ostab hullkalli protsessori seetõttu, et see müüja arvates on maailma parim. Seda, kas ta ikka on, või ei ole maailma parim, panevad paika lihtsad objektiivsed kriteeriumid. Helitehnikas on see asi väga-väga käest ära läinud. Olgu, turundus on üks asi, kuid et tarbijad ise seda müüti kõigest hingest levitavad, on kergelt hale. |
Näin aastake paar tagasi ühte imelikku testi, kus see "kallim on parem" proovile pandi. Minu teada oli seal 25k$ helisüsteem, 125k$ helisüsteem ning live esitlus. Parim kommentaar oli Live kohta, et kui see on helisüsteem, ei ole vahet mis ta maksab - selle ma ostan. Aga lõpp point oli selles, et pimesi kuulates suutis inimene vahet teha, milline on 25k ja milline 125k süsteem, kusjuures see ei toimunud mingi super-hüper erilises ruumis, vaid täiesti tavalises elumajas.
See, kas ja kui palju hinnas õhku ja emotsiooni sees on eraldi teema, aga see, et "Kõik üle 20k on butafooria" ei ole väga vett pidav väide, lihtsalt selle pärast, et sinu kõrvad nii töötavad, sinu rahakott täpselt nii paks on ning sinu vajadus täpselt nii suur on, kui ta parasjagu on.
_________________ HinnaVaatlus liituja nr. 285 |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
09.01.2015 11:20:14
|
|
|
Kas tehniliste vahenditega on võimalik nende kõlarite headust mõõta ka? Millised parameetrid siin silmad ette annab?
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
09.01.2015 11:50:26
|
|
|
on kindlasti, aga tulemused võivad olla omamoodi üllatavad. eriti just selle silmade ette andmise osas.
põhiline point on siiski selles, et 99.99% populatsiooni ei tunne ära, et just see ülimalt kallis ja perfektne kõlar on parem kui mõni sadasid kui mitte tuhandeid kordi odavam. kuid inimene "hakkab" aru saama igasugustest imelikest asjadest kui kuskile juurde on kirjutatud erinevaid suuri ja imelisi numbreid. see on aga juba täitsa omaette teadusvaldkond
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sgrafito
HV vaatleja
|
09.01.2015 12:07:04
|
|
|
Täitsa lihtsalt huvipärast, kas ja kui paljud Esteloni mõnd toodet ka kuulama sattunud, või mõnd muud kõlaripaari 20k eur alla või peale?
Asja mõte selle va Extreme juures ei ole ju tegelikult miskit muud kui Bugatti Veiron VAG grupile, LaFerrari Ferrarile, Lamborghini Veneno Lamborghinile jne. statement ei midagi muud, et müüa brandi millel on ka "kättesaadavamad" mudelid. Kindlasti on Aventador või Huracan või isegi kordi odavam R8 sõsartootjalt ka sigahea auto. Nende kõigi kõrval saab kindlasti funni kätte ka Toyota GT86ga aga emotsioon vast oleks teine.
viimati muutis Sgrafito 09.01.2015 12:24:50, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
09.01.2015 12:19:26
|
|
|
Okei, alustame sellest, et tõenäoliselt on OBJEKTIIVSELT, FÜÜSIKALISELT mõõtes tegu maailma parimate kõlaritega.
Probleem on selles, et neid nüansse, mis selle kõlari kümme korda odavamatest paremaks teevad, suudab eristada kitsas ring audiofiile, kes on noorukipõlvest peale helitehnikaga tegelenud. Hinnasilt käib kvaliteediga kaasas, aga nagu intervjuus öeldi, siis see kõlar on siiski mõeldud sellisele rikkale audiofiilile, kellel on spetsiaalselt ehitatud kuulamistuba ja ülejäänud helitehnika ei jää kõlaritele alla.
Siin ma tooks võrdluse mõne haruldase superautoga - objektiivselt võttes on erinevused performance'is ülestuunitud mid-range sportautoga väga väikesed, aga elu aeg asjaga tegelenud rikastele hobistidele on need nüansid tuntavad ja seda hinnasilti väärt, tihtilugu kasvõi seetõttu, et masinal on mingi esmakordne innovaatiline ja hästi läbi mõeldud lahendus.
|
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
09.01.2015 13:22:47
|
|
|
Sgrafito kirjutas: |
Täitsa lihtsalt huvipärast, kas ja kui paljud Esteloni mõnd toodet ka kuulama sattunud, või mõnd muud kõlaripaari 20k eur alla või peale?
Asja mõte selle va Extreme juures ei ole ju tegelikult miskit muud kui Bugatti Veiron VAG grupile, LaFerrari Ferrarile, Lamborghini Veneno Lamborghinile jne. statement ei midagi muud, et müüa brandi millel on ka "kättesaadavamad" mudelid. Kindlasti on Aventador või Huracan või isegi kordi odavam R8 sõsartootjalt ka sigahea auto. Nende kõigi kõrval saab kindlasti funni kätte ka Toyota GT86ga aga emotsioon vast oleks teine. |
Ma olen paar korda tänu samale härrale, kes Esteloni asju toodab saanud kuulata audese tipptoodangut, krooni ajal veel, hinnaklass oli siis 150 000 krooni kõlarid + 100 000 krooni muu tehnika. Ma ise pole mingi kuldkõrv, aga
minu jaoks vahe igasuguse tavakasutaja helitehnikaga (mis on ka 10-eid kordi odavam) oli mäekõrgune.
|
|
Kommentaarid: 213 loe/lisa |
   |
4 :: |
184 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.01.2015 14:06:10
|
|
|
erick kirjutas: |
Okei, alustame sellest, et tõenäoliselt on OBJEKTIIVSELT, FÜÜSIKALISELT mõõtes tegu maailma parimate kõlaritega. |
See ei saa kuidagi nii olla, kuna need on neljaribalised passiivkõlarid. Aktiivtehnoloogia on õigesti teostatuna objektiivselt parem kui passiivtehnoloogia, mistõttu üsna lihtsalt saaks nendest samadest kõlaritest objektiivselt paremad kõlarid. Mida rohkem erinevaid sagedusribasid/elemente, seda suurem ja tõenäoliselt ka selgelt kuuldav kvaliteediparandus on võimalik aktiivtehnoloogiaga saavutada.
Ma pakun võrdluseks üsna suvalise valiku kõlaritest, mis tegelikkuses tõenäoliselt sarnases kõlariklassis pretendeerivad objektiivselt maailma parimate hulka kuuluvateks. Nende hinnaklass on >10 korda Estelonidest väiksem ja seda vaatamata sisseehitatud võimenditele. Vot need on need viinamarjad, millest mina unistan, kui raha oleks piiramatult. Kui midagi võrreldavat Eestis toodetaks, siis oleks kodumaisus hea argument.
http://www.neumann-kh-line.com/neumann-kh/home_en.nsf/root/prof-monitoring_studio-monitors_midfield-monitors_KH420
http://www.genelec.com/products/8260a/
http://barefootsound.com/minimain12/
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
09.01.2015 14:07:47
|
|
|
degreal kirjutas: |
Kas tehniliste vahenditega on võimalik nende kõlarite headust mõõta ka? Millised parameetrid siin silmad ette annab? |
Endalegi huvitab antud teema, nimelt kui võrrelda tehnilisi andmeid erinevate kõlarite vahel ja sellega järeldus teha, et kumb on niiöelda parem siis kas see on üldse võimalik?
Ehk kas ainult teoreetiliselt on võimalik hinnata headust ilma kuulamata? Minu jaoks on näiteks need laboris saadud kõlarite kõverad arusaamatud, suudaks nagu välja lugeda mingisuguse erinevuse suhte aga puudub selline tunnetus nagu näiteks suurusel kw on el.mootoriga.
Teine oluline küsimus on see kas on mingit ühtset ideaali mille järgi kõlareid võrrelda ja kui on siis kas see on objektiivne suurus?
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
marcor1
HV veteran

|
09.01.2015 14:17:54
|
|
|
...
Asja mõte selle va Extreme juures ei ole ju tegelikult miskit muud kui Bugatti Veiron VAG grupile, LaFerrari Ferrarile, Lamborghini Veneno Lamborghinile jne. statement ei midagi muud, et müüa brandi millel on ka "kättesaadavamad" mudelid. Kindlasti on Aventador või Huracan või isegi kordi odavam R8 sõsartootjalt ka sigahea auto. Nende kõigi kõrval saab kindlasti funni kätte ka Toyota GT86ga aga emotsioon vast oleks teine. |
Täpselt sedasama rääkiski nende müügimees (naine). Luksuskaubal pealb olema lipulaev - see näitab "tõsiseltvõetavust" nende peamistele ostjatele.
Selle kohta on ka Dacia reklaam https://www.youtube.com/watch?v=CBPguh2JfBw
_________________ War. War never changes.
Malkavian: [to a stop sign] No, you stop! |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.01.2015 14:30:22
|
|
|
naaber665 kirjutas: |
degreal kirjutas: |
Kas tehniliste vahenditega on võimalik nende kõlarite headust mõõta ka? Millised parameetrid siin silmad ette annab? |
Endalegi huvitab antud teema, nimelt kui võrrelda tehnilisi andmeid erinevate kõlarite vahel ja sellega järeldus teha, et kumb on niiöelda parem siis kas see on üldse võimalik?
Ehk kas ainult teoreetiliselt on võimalik hinnata headust ilma kuulamata? Minu jaoks on näiteks need laboris saadud kõlarite kõverad arusaamatud, suudaks nagu välja lugeda mingisuguse erinevuse suhte aga puudub selline tunnetus nagu näiteks suurusel kw on el.mootoriga.
Teine oluline küsimus on see kas on mingit ühtset ideaali mille järgi kõlareid võrrelda ja kui on siis kas see on objektiivne suurus? |
Hea näide nendest "kõveratest", mille järgi saab ilma kuulamata headust hinnata on siin - http://www.neumann-kh-line.com/neumann-kh/home_en.nsf/root/prof-monitoring_studio-monitors_midfield-monitors_KH420 Link Measurements.
See on tõesti keerulisem, kui näiteks protsessori benchmarki tulemus, kuid oma olemuselt on tegu täpselt sama asjaga. Universaalne ideaal on selline: kõlarisse sisestatakse elektriline signaal - kõlarist välja tulevad õhus levivad helilained > helilained omakorda mõjutavad kalibreeritud mõõtemikrofoni, millest jällegi väljub elektriline signaal, mida võrreldakse algse kõlarisse läinud elektrilise signaaliga. Ideaal on see, et need kaks võrreldavat elektrilist signaali on identsed. Praktikas seda kahjuks ei juhtu, kuid kvaliteedi kriteerium on selge - mida väiksem erinevus võrreldavatel mõõtetingimustel, seda parem kõlar.
Praktilistel kaalutlustel on muidugi ka kõlari suunakarakteristik (need värviliste laikudega pildid) väga tähtis, kuid see sõltub juba kasutuseesmärgist ja kuulamisruumist.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sgrafito
HV vaatleja
|
09.01.2015 14:42:37
|
|
|
Ihvike, kas sa oled neid kõiki kuulnud ja kuulanud? mul hetkel laual Genelec 8030 ja olen ka KH omi kuulanud, tõsi mitte neid suuremaid kuid olen suuri stuudo Genelece kuulanud, ja olen ka Esteloni XAd saanud kuulata. Tööks, ehk siis selleks milleks Genelec ja KH mõeldud on pole tõesti palju paremat leiutatud, koju samas neid ei tahaks.
See aga, et üks Eesti pisike perefirma mailmas niipalju feimi korjab on ju igati tervitatav, annaks ainult et neil jaksu jaguks oma toimetamine Eestisse jätta, mina ei kujuta küll ette ühtegi Itaallast nurisemas selle üle et Ferrari toodab 1,2m EUR maksvat LaFerrarit ja et tegelikult on see üleshaibitud mõttetult kallis fiat.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.01.2015 14:53:14
|
|
|
Ihvike, kas sa oled neid kõiki kuulnud ja kuulanud? mul hetkel laual Genelec 8030 ja olen ka KH omi kuuanud, tõsi mitte neid suuremaid kuid olen suuri stuudo Genelece kuulanud, ja olen ka Esteloni XAd saanud kuulata. Tööks, ehk siis selleks milleks Genelec ja KH mõeldud on pole tõesti palju paremat leiutatud, koju samas neid ei tahaks. |
Kahjuks ei ole minagi muudmoodi kuulanud kui kõrvaklappide abil võrdlevalt näiteks siin - https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio/sets/studio-monitors . Kuulamistest oleks nagunii mõtet omav ainult õigesti korraldatud võrdleva pimetestina. Mis puutub aga töö ja kodu erinevusse, siis sellesse ma põhimõtteliselt ei usu. Minu arust on nii monitori kui kodukõlari ideaal täpselt sama - võimalikult vähe algsignaali ära rikkuda. Juhul kui see, et algsignaali liiga vähe ära rikutakse, subjektiivselt ei meeldi, on see algsignaali viga. Ja seda on igati targem muuta siis juba selle konkreetse algsignaali puhul näiteks ekvalaiseriga/DSPga. Igal juhul mõistlikum kui ka hea signaal paratamatult mingi subjektiivse hi-fi malli järgi "ära parandada".
See aga, et üks Eesti pisike perefirma mailmas niipalju feimi korjab on ju igati tervitatav, annaks ainult et neil jaksu jaguks oma toimetamine Eestisse jätta, mina ei kujuta küll ette ühtegi Itaallast nurisemas selle üle et Ferrari toodab 1,2m EUR maksvat Ferrarit ja et tegelikult on see üleshaibitud mõttetult kallis fiat. |
Sellega ma olen nõus. Ma olen ka kindel, et siinse minu tootekriitika tõttu nad ühtegi klienti ei kaota, mistõttu ei ole mõtet mind selle eest nottida.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sgrafito
HV vaatleja
|
09.01.2015 15:06:55
|
|
|
Läheb küll jälle miskiks jaburaks võrdluseks aga, kas tomatile soola paned peale või loodad, et see probleem lahendatakse toote algfaasis? Stuudiomonitorid on tegelikult väga väsitava heliga, väga täpsed ja esitavad täpselt seda mis plaadil on, steriilselt. Kodus aga tahaks natuke seda soola ja pipart kah .
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
09.01.2015 15:15:23
|
|
|
Läheb küll jälle miskiks jaburaks võrdluseks aga, kas tomatile soola paned peale või loodad, et see probleem lahendatakse toote algfaasis? Stuudiomonitorid on tegelikult väga väsitava heliga, väga täpsed ja esitavad täpselt seda mis plaadil on, steriilselt. Kodus aga tahaks natuke seda soola ja pipart kah . |
Siis kui vaja, keerad seda nupust peale. Alati ei ole vaja, kui puldi taga on olnud mõni selline mees, kes ei arva et monitorist kostuv peabki olema steriilne ja väsitav.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
09.01.2015 15:31:05
|
|
|
tsitaat: |
Ideaal on see, et need kaks võrreldavat elektrilist signaali on identsed |
Kas ei teki analoogi nagu on fotograafias kus teeb just moonutus pildi ilusaks ja see realne kujutis ei pruugigi üldse meeldida? Ehk monitor on töövahend ja see Estelon mõeldud tarbimiseks, et kas sealt tuleb mingi erinevus? Muidu ise eelistaks monitore kui just kuskilt lotot ei võida ja lampe ning vinüüle koguma ei hakka.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|