Kui keegi on huvitatud gamergate taustast (ning pole varem antud liikumise kohta midagi kuulnud), siis soovitan teema kohta leitud info tõesust ja objektiivsust VÄGA kriitilise pilguga hinnata; andmeid erinevatest allikatest koguda.
Mida kohalikud gamergatest arvavad?
viimati muutis Timberg 07.01.2015 18:34:25, muudetud 1 kord
Eks see mingisugune feministide debiilsus ole, mis ei liiguta peale kivide ka kaljusi. Küllap mingi Anita algatatud mõttetu lamba ila. Ma ei näe üldse otsest pointi sellel feminismil ning ei leia miks seda oli vaja üldse teemaks võtta? Kas tahate teada teiste arvamusi sellest feminismi jamast? Mina pean seda lihtsalt debiilsuseks, muud ei midagi. Arvutimängudes surevad kõik võrdselt, pole vahet kas tegu on mustanahalise, indiaanlase, mehe või naisega ja mul ei oleks sooja ega külma kui seal saaks ka lapsi tinaube täis pritsida. Tegu on mänguga, mitte reaalse maailmaga. Pole nagu midagi sellise teema kohta küll öelda.
NB! See ei ole minu arvamus. Tegin kokkuvõtte ühest võimalikust gamergate kajastamise vormist. Siin võib olla faktivigu, siin on kindlasti mingit infot puudu. Kui keegi tahab, siis täiendage, lisage, kustutage. Võiks saada esimesse postitusse ülevaate antud teemast.
Üks kolmest peamisest tõlgendusest (olemas veel pooldav/pro ja neutraalne tõlgendus).
tsitaat:
Anti-gamergate tõlgendus
Tegemist on liikumise või niinimetatud "tarbijarevolutsiooniga", mille toetajaid häirib väidetav korruptsioon ning eetilised probleemid videomängude ajakirjanduses. Korruptsioon videomängude ajakirjanduses on naistevihkajatest mängurite poolt väljamõeldud vandenõuteooria. Mingit korruptsiooni pole. Mängurid, kes toetavad gamergate liikumist (loe: are pro-gamergate) on tegelikult ilge inimkõnts, kes on maruvihased selle üle, et naised mängivad videomänge või kirjutavad videomängudest või teevad videomänge. Oma vanemate keldrites elavad (peamiselt valged meessoost heteroseksuaalsed) mängurid/ Gamergate toetajad on korduvalt näidanud oma tõelist palet, kiusates taga videomängumaailmas tegutsevaid naisi. Mõned näited: Zoe Quinn (mängutootja), Anita Sarkeesian (kriitik), Brianna Wu (mängutootja). Hirmsad naistevihkajad on nende naiste vastu korraldanud laimukampaaniaid, avaldanud nende isiklike andmeid (doxxing), kiusanud neid taga sotsiaalmeedias ja saatnud ka tapmisähvardusi.
Õnneks leidub julgeid publikatsioone (nagu Ars Technica, Gamasutra, Kotaku, Polygon, The Daily Beast, Buzzfeed, Financial Post, Rock Paper Shotgun, Gawker) ning õilsa hingega rüütleid, kes räägivad asjast nii nagu see on.
Massimeedias on gamergate leidnud objektiivset kajastust, mille võtab päris hästi kokku ABC Newsi klipp:
Üldiselt on Anita sama palju kriitik kui mina olen Barack Obama ning tema tööle võtmine mingis stuudios "mängule naiseliku külje andmiseks" oli lulzworthy news in itself.
Minule küll MMO'sid mängides meeldib küll näha stringides armoriga neidu tapmas endast suuremaid kolle.
Mees karaktritelt saab ka enamus mängudel riideid seljast võtta. Säh sulle nüüd võrdõiguslikust. Okei, neil ei ole küll armorit seljas aga pöörduge devide poole (naised ja gay mehed), et te tahate ka +strength + agi stringe meestele ja niburõngaid +int boonusega. Laske aga käia. Kui nõudlus on, siis miks mitte.
...
Kas see teema on ikka asjakohane HV-s siia alaforrumisse? Mina küll seda tõsiselt võtta ei saa.
Minule küll MMO'sid mängides meeldib küll näha stringides armoriga neidu tapmas endast suuremaid kolle.
Kõigepealt ütlen, et ma ei tea mis see Gamersgate on, ja wiki ja videode sirvimine teeb asja isegi segasemaks.
Aga see antud asi (mida tsiteerisin) on mulle hakanud nii mõnikord vastu küll. Aga vaba maa, igaüks teeb kuidas tahab, ja eks see omamoodi paratamatus on. Aga kuigi mulle mehena pole midagi naise ilu vastu (vastupidi), siis igal asjal oma koht, ja mõnikord selle kuritarvitamine tekitab halva maitse. Rääkides veel MMOdest, siis pole nende suur mängija, kuid kui mõnda proovinud olen (viitan rohkem F2P poole), siis mõne character creation paneb kukalt kratsima (mõnikord on palju tahta et tegelased kellena mängid näeks välja nagu inimesed, sealhulgas käib see ka meeste kohta). Väikseid asju mängudes veelgi - ja eks mõte loomulikult püüda meesmänguri tähelepanu. Ei häiri asjad mis tehtud austuse ja hea maitsega (mis väga sageli võivad isegi olla julgemad kui need mis häirivad), kuid vahel juhtub meepotti mõni tõrvatilk.
Teine asi mida kommenteeriks selle Gamersgate juures - minul on täielik nulltolerants igasugusele (küber)kiusamisele. Sellele pole mitte mingisugust õigustust.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.