Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused erinevate õnnetuste ja maailma konfliktikollete teemal (Ukraina on Venemaa rünnaku all, Euroopa julgeolek on ohus!) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 642, 643, 644 ... 1041, 1042, 1043  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Plin500
HV piljardihai
Plin500

sõnum 07.01.2015 15:19:38 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Äkki meenutad, mis sajandil viimati kristluse nimel sõtta mindi?

tsitaat:

Mu meelest pole sina Islamist aru saanud. Kas oled mõlema usundiga kursis, et sedasi liigitad? Ma olen mõlema vallas end harinud veidi, et sel teemal sõna võtta, kuigi ise ei tunnista kumbagi. Debiile on igal pool, aga hakata üleolevalt suhtuma mõnda teise ususekti, kuna enda oma paremaks pead, näitab arvaja enda taset.

Ma uskudest ja nende põhimõtetest ei tea midagi, kuid viimases batman postitusel ei näe ma selgitust/põhjendust Scarti küsimusele. Pigem viitab viimane lause pool just postitaja enda "tasemele"... icon_rolleyes.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
batman
HV veteran

sõnum 07.01.2015 15:22:08 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
batman, palju neid kristluse egiidi all reaalselt tegutsevaid terroristlikke ühendusi praegusel ajal on ka?

Eh icon_smile.gif Olgu. Võtame siis laiemalt. Esmalt - kes, või mis on terrorist? Sinu enda arvamus, mitte wiki link, või tsitaat. Kas omaaegsed metsavennad olid vabadusvõitlejad, või terroristid? Õige - oleneb, kumb osapool nimetab.
Samas tulles nüüd algse jutu juurde tagasi, ehk see Pranstusmaa juhtum - pole siiani selgunud reaalselt asjaolud, et kes ja miks. 9/11 oli ju sama, algul kireti üle maailma, et paha Laden võttis kätte ja orgunnis lennukitega koletu kuritöö, ning kohe saadi üldsuse heakskiit karistusoperatsiooni nime all tungida ühte riiki sisse kättemaksuks. Nüüd, üle 10 aasta hiljem, ei usu enam ka 1. klassis keegi seda ametliku versiooni.

tsitaat:
Ma uskudest ja nende põhimõtetest ei tea midagi, kuid viimases batman postitusel ei näe ma selgitust/põhjendust Scarti küsimusele. Pigem viitab viimane lause pool just postitaja enda "tasemele"... icon_rolleyes.gif

Loe uusti, ehk jõuab kohale ..ooo "kõrgetasemeline"

viimati muutis batman 07.01.2015 15:22:56, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.01.2015 15:22:30 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Mu meelest pole sina Islamist aru saanud. Kas oled mõlema usundiga kursis, et sedasi liigitad? Ma olen mõlema vallas end harinud veidi, et sel teemal sõna võtta, kuigi ise ei tunnista kumbagi. Debiile on igal pool, aga hakata üleolevalt suhtuma mõnda teise ususekti, kuna enda oma paremaks pead, näitab arvaja enda taset.

Lihtsalt - ma ei õigusta ühtegi sigadust, vaid mõistan hukka inimkonna liigitamise vaid usutunnistuste alusel.

Nagu 95% eestlasi, ei pea ma ühtegi religiooni enda omaks, seega hakata siin "meie v nemad" liini ajama on küll lihtsalt hingeõhu raiskamine. Fakt on see, et islam on tänapäeva maailmas ainus laialt levinud religioon, mis on täielikult ignoreerinud viimased kaheksasada aastat absoluutselt iga viimast sotsioloogilis/poliitilist arengut ning eksisteerib endiselt mõttemaailmas nagu aasta oleks 1200 ja Richard ning Saladdin kakleks Jeruusalemma pärast.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 07.01.2015 15:26:05 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Esmalt - kes, või mis on terrorist? Sinu enda arvamus, mitte wiki link, või tsitaat.
Hea näide on need kaks värdjast mõrvarit, kes nende usundi pilamise eest 11 inimest maha lasid ja 10 vigastasid.

batman kirjutas:
Nüüd, üle 10 aasta hiljem, ei usu enam ka 1. klassis keegi seda ametliku versiooni.
Uskuda võib mida iganes, usu põhjal järeldusi teeb ainult loll. Või on sul täpseid andmeid, kuidas kõik tegelikult oli?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 07.01.2015 15:29:43 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
batman kirjutas:

Lihtsalt - ma ei õigusta ühtegi sigadust, vaid mõistan hukka inimkonna liigitamise vaid usutunnistuste alusel.

Nagu 95% eestlasi, ei pea ma ühtegi religiooni enda omaks, seega hakata siin "meie v nemad" liini ajama on küll lihtsalt hingeõhu raiskamine. Fakt on see, et islam on tänapäeva maailmas ainus laialt levinud religioon, mis on täielikult ignoreerinud viimased kaheksasada aastat absoluutselt iga viimast sotsioloogilis/poliitilist arengut ning eksisteerib endiselt mõttemaailmas nagu aasta oleks 1200 ja Richard ning Saladdin kakleks Jeruusalemma pärast.

Olgu, ärme raiska õhku siis. Väidad, et fakt, ei Islami olemus seisnebki selles, mida "meie pool" sellele omistab? Mina väidan, et Islam, kui usund, seisneb Koraanil, millel on väga vähe ühist sellel, mida Islami kaela kirjutatakse. Kas oled Islamimaades reisil käinud? Või kujutad tõsimeeli ette, et seal sünnitakse juba pommivöö ümber ja elu mõte on minna kuhugi "terrorismi tegema"?

ihvike - konkreetne isend ongi värd. Tahan lihtsalt öelda, et kõike seda ei saa automaatselt mingile usutunnistusele kaela määrida.

Ärme aja segi vaimuhaigeid ja mingeid usutunnistusi.

viimati muutis batman 07.01.2015 15:30:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.01.2015 15:30:49 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Olgu, ärme raiska õhku siis. Väidad, et fakt, ei Islami olemus seisnebki selles, mida "meie pool" sellele omistab? Mina väidan, et Islam, kui usund, seisneb Koraanil, millel on väga vähe ühist sellel, mida Islami kaela kirjutatakse. Kas oled Islamimaades reisil käinud? Või kujutad tõsimeeli ette, et seal sünnitakse juba pommivöö ümber ja elu mõte on minna kuhugi "terrorismi tegema"?

Mine tee üks tiir Süürias ja Iraagis või Põhja-Aafrikas ning tule ja räägi meile, mis on selle regiooni inimelu hind ning kas seal eksisteerib midagi, mida valge mehe maailm suudaks pidada normaalseks või tavapäraseks. Minu poolest õhaku ja raiugu nad seal üksteisel päid maha aegade lõpuni, oma aga religiooni brändi siia küll eksportida pole vaja.
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 07.01.2015 15:31:36 vasta tsitaadiga

Haavatud politseinik lasti pealasuga maha thumbs_down.gif

tsitaat:
Charlie's latest tweet was a cartoon of the Islamic State militant group leader, Abu Bakr al-Baghdadi.

Videosid vaadates siis tegemist pole ka mingite suvalitse kaltsakatega. Väljaõppe saanud mehed ja varustus korralik.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 07.01.2015 15:34:30 vasta tsitaadiga

IS. tegelikult lubas ju, et 2015 alustatakse Euroopa kampaaniat.

viimati muutis MatchMaker 07.01.2015 16:09:15, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 07.01.2015 15:34:51 vasta tsitaadiga

Palgasõdurid, kes toimetavad läänes ebapopulaarse usundi katte all, millega neil reaalselt vähe ühist.
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 07.01.2015 15:36:35 vasta tsitaadiga

batman, räägi, mis tähtsust on sellel, mis seal Koraanis kirjas on? Tähtis on see, kuidas seda tõlgendavad need värdjad, kelle arvates on nende religiooni puudutava naljapildi avaldaja (ja tegelikult asjassepuutumatud inimesed) tapmist väärt. Religioon oma olemuselt ongi nagunii üks lõputu mõttetu möla tõlgendamine. Millest see tuleb, et kui üks välja arvata, siis reeglina religiooni enam nii ebahumaanselt ja destruktiivselt ei tõlgendata?
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 07.01.2015 15:48:54 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Sa pole vist hästi aru saanud sellest, kuhu on oma arenguteel jõudnud kristlus ja mis aastatuhande mis sajandis on islam endiselt kinni? Äkki meenutad, mis sajandil viimati kristluse nimel sõtta mindi?

Kas Bush mitte ei öelnud, et talle olla jumal teinud ülesandeks Afganistaani ja Iraaki minna?
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.01.2015 15:51:22 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
Kas Bush mitte ei öelnud, et talle olla jumal teinud ülesandeks Afganistaani ja Iraaki minna?

Tasub vähem kuulata siseriiklikuks konsumptsiooniks loodud parteikõnet ja näha ridade vahelt icon_smile.gif
tagasi üles
fallout3
Kreisi kasutaja

sõnum 07.01.2015 15:54:39 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
fallout3 kirjutas:

Tasub vähem kuulata siseriiklikuks konsumptsiooniks loodud parteikõnet ja näha ridade vahelt icon_smile.gif

Aga miks sa arvad, et mingite ISISe mullade jaoks see islam vähem parteikõne on, kui kristlus Bushi jaoks oli? Mõlema jaoks on see vahend võimul püsimiseks ja rahva soovitud tegudele suunamiseks.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 07.01.2015 16:07:54 vasta tsitaadiga

fallout3 kirjutas:
Scart kirjutas:
fallout3 kirjutas:

Aga miks sa arvad, et mingite ISISe mullade jaoks see islam vähem parteikõne on, kui kristlus Bushi jaoks oli? Mõlema jaoks on see vahend võimul püsimiseks ja rahva soovitud tegudele suunamiseks.

Ega ei olegi. Scart tahab lihtsalt oma "õiget" arvamust jälle suruda. Samasugune parteikõne.

input
HV vaatleja

sõnum 07.01.2015 16:27:42 vasta tsitaadiga

Loomulikult on religioonidel vahet. Aasias on religioone, mille sisu on kõigi kannatuste vältimine. Selle radikaalseimad järgijad ei saa rahulikult ringi käiagi, kuna putukate peale ei tohi astuda, sest see põhjustaks maailmas liigset kannatust. Ehk siis selliste religioonide puhul mida radikaalsem järgija oled seda vähe probleeme teistele põhjustad. Islami puhul oli nende põhiline tegelane Mohammed, kes pidas sõda mittemoslemite vastu, muuhulgas toimusid rüüstamised, mõrvad, sõjas tapetud meeste naised võeti endale kasutamiseks jne. Mohammedit seatakse koraanis korduvalt kõikidele moslemitele eeskujuks. Väga palju on koraanis vägivalla õhutamist mitteuskujate suhtes, nende tapmisele õhutamist, on käske mitteuskujate päid maha raiduda, märterluse eest sõjas lubatakse paradiisi jne. Väga palju väga küsitavat, ma ei kujuta ette, kuidas keegi saaks seda kaitsta lausetega, et igal pool on halbu ja häid inimesi.

Võib kindel olla, et on suur vahe psühholoogiliselt, vähemalt teatud osale rahvast, kas neile kuulutada verise ja väga kaheldava moraaliga sõdalase jumalikkust ja ülistamist või siis näiteks Jeesuse ülistamist, kelle põhiline sõnum oli andestamine ja kes ennast ohverdas. Isiklikult ei usu kumbagi ja arvan, et kõik religioonid on väljamõeldised. Keegi ei kahtle, et kui näiteks Põhja-Koreas tehakse massilist propagandat nende juhi kohta ja õhutatakse viha Ameerika vastu, siis see omab märkimisväärset mõju rahvale ja ütleb midagi selle ühiskonna kohta. Loomulikult mitte kõik ei usu kõike, mis seal telekast näidatakse ja ka seal on halbu ja häid inimesi, aga see põhiline sõnum mida neile pähe pressitakse mõjutab inimesi ja ühiskonda ning on probleemiks.
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 07.01.2015 16:43:48 vasta tsitaadiga

batman kirjutas:
Scart kirjutas:
batman kirjutas:

Koraanis on päris palju, päris jõledaid asju sees. ( Nagu ka Vanas Testamendis.)
Näiteks.
2.191
Tapke neid, kus iganes nendega kokku puutute, ajage nad ära paikadest kust nad teid ära ajasid, sest eksimine on nende jaoks hullem kui surm teie käe läbi. Aga ärge võidelge nendega püha palvepaiga juures, kui nemad ise teiega võitlema ei hakka. Kun nad aga alsutavad (seal) võitlust, siis tapke neid. Niimoodi tasutakse uskmatutele.
4.89
Uskmatud tahaksid, et ka teie oleksite uskmatud ja nendega ühetaolised. Seega ärge otsige sõpru nende hulgast enne, kui nad ei ole rännanud välja jumala teele. Kui nad ei võta kuulda teie kutset, siis rünnake ja tapke neid, kus iganes neid kohtate. Ärge võtke nendest kedagi sõpradeks ega abilisteks.
4.101
Kui viibite teekonnal, siis ei ole patt, kui palvetatae lühemalt, kartes uskmatute ähvardust. Tõesti, uskmatut on teie ilmsed vaenlased.

Kahjuks on koraanis sees klausel, mis keelab neid jõledusi sealt välja rookimast. Islam on lihtsalt 500 aastat kristlusest maas oma arengus.

P.S Ma olem päris palju erinevates moslemimaades viibinud. Neid inimesi peab vaatama kolmel tasandil. Üks mis on ametlik ideoloogia, teine on see kuidas nad turistidega käituvad ja kolmas on see, mis on neis sügavas sisemuses, mis tuleb välja ainult kriisisituatsioonis ja mida turistid tavaliselt ei näe. See kolmas tase pole kuigi ilus!
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 07.01.2015 16:45:28 vasta tsitaadiga

Aga rahustav küll icon_biggrin.gif
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 07.01.2015 17:04:16 vasta tsitaadiga

tsitaat:
reports that the Paris shooters identified themselves as Al-Qaeda members.
tagasi üles
-Kaivo-
HV Guru

sõnum 07.01.2015 17:08:41 vasta tsitaadiga

http://www.washingtonpost.com/world/us-backed-syria-rebels-routed-by-fighters-linked-to-al-qaeda/2014/11/02/7a8b1351-8fb7-4f7e-a477-66ec0a0aaf34_story.html
onfire.gif
tagasi üles
MatchMaker
Kreisi kasutaja
MatchMaker

sõnum 07.01.2015 17:10:28 vasta tsitaadiga

MatchMaker kirjutas:
tsitaat:
reports that the Paris shooters identified themselves as Al-Qaeda members.

One witness claims that the attackers told him to tell the media they were from "Al-Qaeda in Yemen" This has so far not yet been confirmed.
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.01.2015 17:15:38 vasta tsitaadiga

-Kaivo- kirjutas:
http://www.washingtonpost.com/world/us-backed-syria-rebels-routed-by-fighters-linked-to-al-qaeda/2014/11/02/7a8b1351-8fb7-4f7e-a477-66ec0a0aaf34_story.html
onfire.gif

Oled haige natuke peast?
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 07.01.2015 19:08:35 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
batman, palju neid kristluse egiidi all reaalselt tegutsevaid terroristlikke ühendusi praegusel ajal on ka?

Ma muidu oma aega selliste ignorantsete vaidluste peale ei raiskaks, aga ei saa ütlemata jätta.

Eile siis ametisse asunud Ameerika Ühendriikide kongress, olles nii suguliselt kui nahavärvilt kõike kirevam, koosneb enamjaolt valgetest, seda enam meestest, aga ülevoolavalt kristlastest. Ratsionaalseid inimesi on marginaalne murdarv. "In God We Trust" . Meenub?

Väike vihje:
Spoiler Spoiler Spoiler

Ma mõne ekstreministist immigrandi pärast Euroopa pinnal nii väga ei muretseks. .
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 07.01.2015 19:13:21 vasta tsitaadiga

Mario., proovi aru saada, mis vahet on religioossel maailmavaatel ja religiooni NIMEL tapmisel. Kui sa väidad, et USA on terrorismivastase sõja (olgu see vähem või rohkem õigustatud) võtnud ette selleks, et islamimaadele kristlust peale suruda, siis saad sa maailmast ikka väga kõveralt aru.
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 07.01.2015 19:19:16 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
Mario., proovi aru saada, mis vahet on religioossel maailmavaatel ja religiooni NIMEL tapmisel. Kui sa väidad, et USA on terrorismivastase sõja (olgu see vähem või rohkem õigustatud) võtnud ette selleks, et islamimaadele kristlust peale suruda, siis saad sa maailmast ikka väga kõveralt aru.

Esiteks ma ei väida seda.

Vahetu terror on loomulikult ilmselgem, seega ka kergemini kontrollitav, aga minu jaoks on religioossne maalimavaade sisuliselt palju palju ohtlikum nähtus. Pigem, tähendab kindlasti, deklareerin eelkõige selle terrorismiks. Kainele mõistusele.

Ma ei tulnud vaidlema.
Ma ei väida midagi.

I'm out.
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 07.01.2015 19:26:48 vasta tsitaadiga

Mario. kirjutas:
"In God We Trust" . Meenub?

Meenub ikka. Kas sa ka tead, miks see seal üldse on? Ma võin sulle vihjenda öelda, et müntidel on see olnud tubli 150 aastat (ehk pandi sinna ajal kui teistmoodi ei oleks saanudki) ja paberile ehk tänapäeva rahale sai see ainult sellepärast, et tümitada tollast Nõukogude Liitu.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Arutlused erinevate õnnetuste ja maailma konfliktikollete teemal (Ukraina on Venemaa rünnaku all, Euroopa julgeolek on ohus!) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 642, 643, 644 ... 1041, 1042, 1043  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.