Raidi juhitud BMW-l tekkis möödasõidul tehniline rike, nimelt lakkas üks ABS-i andur töötamast ja seeõttu stabiilsuskontroll ei toiminud. Auto hakkas pendeldama ja põrkas kokku Toyotaga, millest Rait möödasõidul oli.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/fotod-sundmuskohalt-moodasoitu-teinud-bmw-paiskus-kraavi?id=70488535
kui palju seda lund pidi olema, et ilma stabiilsuskontrollita hakkama ei saanud?
Raudselt lõi tagaveolisega lapatsi põhja. ABS tuli põles ka nagu ikka juba eelnevalt.
Et nigu abs andur saba andis, kukkus auto pendeldama sirgel teel?
ABS-i anduri korral peaks lihtsalt näitama, et veojõukontroll väljas. Muidugi veojõukontrolli korral hakkab sama tuluke põlema, nii et ajab muigele see auto diagnostika _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
Meelde tuli, nägin kunagi mingit ajuvaba õnnetust pealt.
Nimelt härra tuli kaunasest ja kimas otse T ristist välja kinnise autoparkla võrkaeda
Spoiler
Sinna jõudmiseks jäi tee peale ette ka järgmine liiklusmärk
Spoiler
Ise olin stoppjoone taga, õnneks oli mulle punane, hirmsa hooga igatahes tuli, äärekivist sai korraliku õhulennu.
Läksin siis vaatama mis juhtus ja härra oli ilmselgelt mingisuguste aurude all. Raibe lõhkus mu t-särki ka ära kui võtmeid eest ära kiskusin, tahtis teine alguses välja tagurdada aga oli ennast korralikult võrkaia sisse mässinud.
Helistasin siis 110 politseisse ja rääkisin ära mis juhtus ja oleks politseid vaja. Esimesena jõudis muidugi päästeauto kohale, siis kiirabi ja lõpuks politsei. Ajuvaba ressursi raiskamine ütleks ma.
See täiesti ok rehv, pigem küll Kesk-Euroopa suunitlusega, aga viimase 3a talvede järgi norm valik.
Bemmimehe jutt muidugi nali kuubis
See kontrollide teema oleks nagu saatanast - ehk loodetakse, et tõmbab auto sirgeks.
Tal ei ole korralikku talverehvi vaja - stabiilsuskontroll hoiab tee peal _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Tartus olid invakohad pühade ajal ka neid täis...nii et ju ikka mingi kruvi kuskil...
Mingil 5 seeria omal oli sedel, aga autosse tuli joostes
Ju siis see volitatud sõidutaja, kes kasutab teise häda enda kasuks.
X5 on standard nagunii...
ei tea pole tähele pannud...
pasundatakse ikka siis kui mingi midagi valesti teeb... _________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway
Võehh, huligaanid. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Lasin eelmisel aastal 2x signaali...mõlemal korral kogemata manööverdamise ajal parklas. Sorry
See on jah vahel tobe kui juhtub. Ükskord kui välja tagurdasin, siis miskid tüübid jalutasid just mööda ja vist arvasid, et neile lasin. Vahtisid küll selliste nägudega, et oleks kurikas kaasas tuleks lööks aknad sisse või midagi _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Raidi juhitud BMW-l tekkis möödasõidul tehniline rike, nimelt lakkas üks ABS-i andur töötamast ja seeõttu stabiilsuskontroll ei toiminud. Auto hakkas pendeldama ja põrkas kokku Toyotaga, millest Rait möödasõidul oli.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/110_112/fotod-sundmuskohalt-moodasoitu-teinud-bmw-paiskus-kraavi?id=70488535
kui palju seda lund pidi olema, et ilma stabiilsuskontrollita hakkama ei saanud?
Raudselt lõi tagaveolisega lapatsi põhja. ABS tuli põles ka nagu ikka juba eelnevalt.
Et nigu abs andur saba andis, kukkus auto pendeldama sirgel teel?
ABS-i anduri korral peaks lihtsalt näitama, et veojõukontroll väljas. Muidugi veojõukontrolli korral hakkab sama tuluke põlema, nii et ajab muigele see auto diagnostika
Signaaliteema kohta - järelikult tuleb OLULISELT signaalitamist vähendada, kui kord aastas ÜV punkt ja kaks parklatuutu, kogemata. Tuleb osta uus pann, millel ÜV signaal korra kolme aasta tagant ja auto pargib end ise. Siis jääbki 3a peale üks tutt ja mürareostus palju väiksem.
Mingi tuluke hakkas armatuuris põlema ja ehmatas poisi ära. Keeras kohe teeäärde, aga tojots oli küljealla pugenud... _________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Lasin ka ükskord tagurdades signaali kogemata.
Ehmatasin alguses ise kõige rohkem ära, et mis ma valesti tegin ja miks keegi signaali mulle lasi _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Lasin eelmisel aastal 2x signaali...mõlemal korral kogemata manööverdamise ajal parklas. Sorry
See on jah vahel tobe kui juhtub. Ükskord kui välja tagurdasin, siis miskid tüübid jalutasid just mööda ja vist arvasid, et neile lasin. Vahtisid küll selliste nägudega, et oleks kurikas kaasas tuleks lööks aknad sisse või midagi
Aa. Mustakivi tee lõpus lasin ka kogemata järsult pidurdades...kõrvalreas hakkas kohe vahtralehega civic liikuma. Õnneks vaid paar meetrit ja siis sai pidama. Suht lol face tegin siis
kel veokatega rohkem kogemusi teab kommenteerida aga mul 1 põgus vestlus kunagi ühe juhiga oli ja see ütles, et füüsiline piiraja lööb 92km/h torud koomale ning rohkem ei lähe.. kui nüüd meeleheitel pereeema hakkab minema @ 90km/h -5 spidokal, ca 75km/h tegelikkuses siis ajab ikka närvi ilmselt küll. minu roigas on 90km/h spidokal 84km/h gps iga. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
See on jah vahel tobe kui juhtub. Ükskord kui välja tagurdasin, siis miskid tüübid jalutasid just mööda ja vist arvasid, et neile lasin. Vahtisid küll selliste nägudega, et oleks kurikas kaasas tuleks lööks aknad sisse või midagi
Aa. Mustakivi tee lõpus lasin ka kogemata järsult pidurdades...kõrvalreas hakkas kohe vahtralehega civic liikuma. Õnneks vaid paar meetrit ja siis sai pidama. Suht lol face tegin siis
Esineb ka maaalustes parklates, kuhu siis gaasiseadmega sõita ei tohi... _________________ sometimes i hug myself for no reason.
Ilmselt keelumärkide kategooriast, samas liikluseeskirjas seda ei leidu.
http://www.regitra.lt/uploads/documents/2013_Eng_KET.pdf _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Normaalne kiirus = 90km/h? Veoki piiraja alla 90.... Kuidas sai mööda?
Autod sõitsid näiteks 87-88km/h spido järgi, veokas aga reaalselt 90km/h
Sealt see vahe võis ka tulla. Ja muidugi mõnedel veokatel võib piiraja olla ka eemaldatud.
Eks sõidumeerikust pära näha ole, Eestis veel vaadatakse läbi sõrmede, Euroopas saab korraliku laksu kätte.
Veoka sõidumeerik (töö-ja puhkeaeg) on taadeldud. Sõidumeerik (spidomeeter ka) saab info käigukastil olevast andurist. Impuslid loetakse ära 20 meetri läbimisel. Rehvi mõõdud korrektselt kirjas. Rehvides peab olema nõutud rõhk. Seega veoauto tegelik kiirus versus spidomeetri kiirus on 2,5 % eksimuse sees.
Eestis on veoautoga lubatud sõita 90 km/h. Ülejäänud euroopas mitte, vaid 80km/h või isegi vähem.
Esineb ka maaalustes parklates, kuhu siis gaasiseadmega sõita ei tohi...
miks ei tohiks? asi ju peaks piisavalt ohutu olema, muidu ei lubataks selliseid autosid üldse kasutada ju. või et las tänaval plahvatab või misasja
See kõik oleks tore, aga on ka isearetajaid ning pikalt kontrollimata süsteeme. Õige õhu ja gaasi segu korral teeb see aga kena paugu ära. _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
Gaas on õhust raskem ja ei lahustu eriti hästi, selle pärast jäi ka panemata gaasipliit maale kuna köögi all on kelder. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
aidake palun lahti mõtestada selle liiklusmärgi tähendus
Spoiler
esineb leedus. eesti liiklusmärkide seas sellist silma ei hakanud.
netist saab teada küll, et LPG on "Liquefied petroleum gas". aga mida selline liiklusmärk nüüd tähendama peaks?
Seda tähendabki, et see on keelatud. Näiteks soomes ei tohi LPG-ga sõita.
Kord tuttava Escaladega soome minnes eesti pool sellele tähelepanu ei pööranud.Kuigi pidi sadamas autopassi näitama. Tagasi tulles soome toll tegi korraliku peapesu, kuid lasi tagasi. Seal oli mingi kirves trahv ka selle eest (kas oli mingi 100€ päev või isegi rohkem?). Teisel korral enam selle rimakaga minna igatahes ei julenud.. _________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Sõitsin eile Tallinnast Tartusse ja tagasi, teeolud olid täiesti normaalsed ning lamelliga kannatas ilusasti GPSi järgi 92-93ga sõita. Aga ikka päris mitu 60ga liikuvat autot jäid ette. Üks vilgutas tuledega ja lasi signaali, kui mööda sõitsin ei tea kas saan ka nüüd Delfisse.
Signaalitamise kohta: sõitsin üks päev Pirita poole ning ühe valgusfoori taga sattus mu kõrvale soome numbritega auto, mille taga omakorda oli nr. 5 buss. Niipea kui valgusfooris kollane süttis, hakkas buss juba signaalitama. See on üpris ebanormaalne, kuidas ühistranspordi juhid juba enne rohelise süttimist ristmikule välja sõidavad... _________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs
Seal umbes selle koha peal, kus seisab teises reas punane auto, oli pool diagonaalis triibutatud alal ja poolenisti teises sõidureas üks pargimaastur, mis tahtis Tehnika tänavale pöörata. Otsesuunas oli roheline, ma sõitsin teises reas, esimeses oli troll. Kuna seal on väike kurv ja troll varjas vaadet, siis ikka üsna ootamatult oli äkki see masin mul ees. Õnneks mulle ka keegi tagant sisse ei tulnud, kuigi poleks vist ime olnud.
Ja see krdi AHV ei läinud eest ära ka vaid ootaski kuni Tehnikasse sai keeratud. _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
kel veokatega rohkem kogemusi teab kommenteerida aga mul 1 põgus vestlus kunagi ühe juhiga oli ja see ütles, et füüsiline piiraja lööb 92km/h torud koomale ning rohkem ei lähe.. kui nüüd meeleheitel pereeema hakkab minema @ 90km/h -5 spidokal, ca 75km/h tegelikkuses siis ajab ikka närvi ilmselt küll. minu roigas on 90km/h spidokal 84km/h gps iga.
Vanadel masinatel (ei tea, kus see vanusepiir jookseb) nii ei olnud. Mingitel oli 85 piiraja ja osadel on 80. Vanadel ma ei tea, mis näitab seier kabiinis ja mis on reaalne kiirus ning kumma kohta see piiraja kehtis. No need masinaid jäid jalgu.
Vähemalt viimased 4 aastat toodetud masinatel on minu teada EU siseselt kõigil 90 km/h reaalne piirang. Teatud aja lubab sõita ka 92-ga, siis kisub 90 peale tagasi (äkki lubab ka veidi rohkem, ei ole täpseid andmeid). Vist möödasõitudeks mingi varu vms. Palju seier kabiinis näitab, ei tea. Õigemini uuematel pigem ekraan siis. Minu meelest neil on 1:1le, et nii nagu reaalselt liigub, näitab sama numbrit ka kabiinis, kui keegi ei ole just rehvidega mänginud ja veokat uuesti ümber õpetanud.
Aga neil jah nii, et mängi pedaaliga palju tahad, üldiselt üle piiraja ei lähe. Kui piiraja saaks neil maha võtta ning nii sõita, ja parem käigukast all, siis kütaks oioi mis hooga veel.
Veokate infosüsteemid suht targad juba, isegi eesti keel on seal peal ja päris mitmel tootjal. Näeks eesti keelset menüüd ka mõnes sõiduautos...oiei
Väga tihti näed neid uusi LED tuledega veoautosid, muudkui tuleb tagant tahavaatepeeglisse lähemale, vaatad, et kiirus seieril 90 km/h (ehk reaalselt 83 siis) ja reka tõmbab sirgel mööda ja kaob eest. Pole siis ime, et sellised siis kohe mobla järgi haaravad, pilti teevad või videot ja siis lähevad veel meediasse ka nutma, et näe, veokas lüpsis mu ära, et kuhu see hull kihutas, mul oli ju 90 km/h sees.
Ja siis mõnel tõmbab üldse kananaha peale, kui näeb, et vanast 85-ga sõitvast rekast tõmbab sirgel uus pill 90-ga mööda.
--
Kuskil maanteel ja ka linnas on hea sõita selle adaptiivse püsikaga. Paned oma maksimumi peale ja naudid sõitu-las elektroonika tõmbleb ise. Vahepeal võtab küll kulmu kortsu, kui näed, kuidas su ees üks kummi venitamine ehk kiiruse kõigutamine toimub. Päris fun, mis mõne inimese kõrvade vahel toimub, et mõni vihastub selle peale, et temast 93ga reaalselt mööda sõidad (ise venib mingi 75-80 reaalselt), siis kütab sust omakorda järgmisel sirgel mingi 140-ga mööda ja ülejärgmisel sirgel jääb sulle jälle 93-ga sõites jalgu
Lasin täna tuutu ja närveldasin Üks krdi helekollane kaubikujunn on pärnu-lihula peal liival, suunaga pärnu poole mul kolmandat korda juba 50ga jalus. Tee on talviselt hea nagu ikka aga see juhmakas sõidetud ei saa. Esimest korda oli ikka täis surprise selle taga 90 pealt pidurdada kui auto vastu tuli, täna sai analoogse üllatuse osaliseks rekka minust 3-400m eespool ja selle taga sõidukas. Krt kui see ei ole ka enam põhjendamatult aeglane sõit siis mis veel on. Tahtmine oli juba 110 helistada ja kontrollida lasta seda jobu, vägisi jääb suvekummikunni mulje raisast....
Viimastel päevadel on eriti palju selliseid kes tee peal seisavad või siis liiguvad ~10 km/h
Sõidaks siis tee äärde ja kasutaks ohutulesid... Eriti vastik on öösel koos vastutuleva autoga
kusjuures võiks siis ohukad peale panna, kui aeglasemalt liigud... _________________ sometimes i hug myself for no reason.
Lasin täna tuutu ja närveldasin Üks krdi helekollane kaubikujunn on pärnu-lihula peal liival, suunaga pärnu poole mul kolmandat korda juba 50ga jalus. Tee on talviselt hea nagu ikka aga see juhmakas sõidetud ei saa. Esimest korda oli ikka täis surprise selle taga 90 pealt pidurdada kui auto vastu tuli, täna sai analoogse üllatuse osaliseks rekka minust 3-400m eespool ja selle taga sõidukas. Krt kui see ei ole ka enam põhjendamatult aeglane sõit siis mis veel on. Tahtmine oli juba 110 helistada ja kontrollida lasta seda jobu, vägisi jääb suvekummikunni mulje raisast....
Tahtsin sama teha kui Veerennis mingi punases Audis kloun 10 km/h teele veeres keset kahte sõidurada, tõmbles natukene.
Jäime fooritaha, seisis mingi 7 sek ja siis keeras teisest reast hoopis aegluubis paremale, vasaku suunatulega.
LOL, täna nõmme tee/tammsaare ristis tipptunni ajal sai valgusfoori taga seistud. Ette sattus mingi täielik hälvik, kes korduvalt hakkas midagi otsima ja lasi piduri lahti, hakates seejärel mulle vaikselt otsa veerema. Signaali tuli päris pikalt anda enne kui aru sai ja ega ühest ega kahest korrast piisanud...
No kuidas saab nii udu olla
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.