Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Minu pea plahvatab - vaja abi Exceli valemiga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kork
HV vaatleja

sõnum 22.12.2014 22:36:50 Minu pea plahvatab - vaja abi Exceli valemiga vasta tsitaadiga

Tervist

Vaja siis valemiabi. Tean, et saaksin kasvõi kalkulaatorit ning paberit kasutades kiiremalt tulemuse kätte, aga asi on põhimõttes

Originaali saab kätte siithttps://www.dropbox.com/s/0okwp00a311filc/Exceli_abi.xlsx?dl=0

Keeruline on seletada, aga F2 lahtris on "koht 3" ning tema all on F3 lahtris on V. Nüüd oleks vaja, et valem leiaks A,B,C veerust selle V ning leiaks sealt need märgete summa (käesoleval juhul "1" ( mida võib muuta)) ning jagaks f veerus oleva summa siis veergudest A, B või C saadaoleva summaga. Ja nüüd tuleb point: kui näiteks V veerus pole "1" märgitud, aga F3 veerus on, siis valem seda ignoreeriks.

Minu aju on katki
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.12.2014 22:51:15 vasta tsitaadiga

kork, väga raske on aru saada, mis andmed seal excelis üldse on ning mis siis lõpuks välja peaks tulema. Lisaks ei teeks paha, kui suudaksid ära defineerida, mida tähendavad "A1", "A2", "V", "TK." märgid.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
kork
HV vaatleja

sõnum 22.12.2014 22:59:59 vasta tsitaadiga

iFlop kirjutas:
kork, väga raske on aru saada, mis andmed seal excelis üldse on ning mis siis lõpuks välja peaks tulema. Lisaks ei teeks paha, kui suudaksid ära defineerida, mida tähendavad "A1", "A2", "V", "TK." märgid.

Jah, keeruline seletada, aga püüan. Need A1, A2 ning V tähendavad sortimendi ulatust 100%. TK veerg unustage ära, see ei ole oluline. Ja lõpuks peaks välja tulema mitu protsenti on sortimendist esindatud, selleks on erinevates veergudes tegeliku sortimendi tähised (momendil 1, aga ka see võib olla mingi muu väärtus).

Vast saate aru
tagasi üles
iFlop
Kreisi kasutaja
iFlop

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.12.2014 23:22:26 vasta tsitaadiga

Minu jaoks on tabelis olevad andmed endiselt täiesti krüptilised icon_smile.gif

Aru saan vaid seda, et kohad 1-10 on ehk asukohad ning kuskil on mingisugused sortimendid? Alustada võiks sellest, et kirjeldad oluliselt täpsemalt mis andmed seal Excelis on ning mida need tähendavad.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
kork
HV vaatleja

sõnum 22.12.2014 23:32:25 vasta tsitaadiga

iFlop kirjutas:
Minu jaoks on tabelis olevad andmed endiselt täiesti krüptilised icon_smile.gif

Aru saan vaid seda, et kohad 1-10 on ehk asukohad ning kuskil on mingisugused sortimendid? Alustada võiks sellest, et kirjeldad oluliselt täpsemalt mis andmed seal Excelis on ning mida need tähendavad.

panin rohkem infot privasse
tagasi üles
alfreedo
HV vaatleja

sõnum 22.12.2014 23:57:57 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Keeruline on seletada, aga F2 lahtris on "koht 3" ning tema all on F3 lahtris on V.

Keeruline on ka aru saada, kui seletus pole seletajale arusaadav.
F2-s on "koht2" mitte "koht3"?

tsitaat:
et valem leiaks A,B,C veerust selle V

Nii et siis veerus A ja B võib samuti esineda "V".

tsitaat:
ning leiaks sealt need märgete summa (käesoleval juhul "1")

"1" ei ole ju summa vaid üks liidetavatest?

Kirjuta millist summat sa antud andmetega veerust C:C soovid - oleks selgem.

Pane ka veergudesse A & B möni "V" ja värvi veergude A,B,C liidetavad lahtrid ära - oleks liidetav piirkond arusaadavam.
Kas liidetakse ainult "V"-ga külgnevad lahtrid või kogu veeru "C:C" ulatuses ehk kas lahter C51 kuulub ka liidetava piirkonna hulka?

Ja kuhu lahtrisse see valem peaks tulema?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 27.12.2014 14:34:06 vasta tsitaadiga

Ma võin vabalt sellest segasest tabelist valesti aru saada, kuid minu arvates peaksid sa selle asemel, et andmete vahel iga võibolla kokku kuuluva andmeportsu tagant korrata väljade nimetusi (A2, A1, V, TK.), panema need ühekordselt tabeli päisesse ning lisama vajadusel (kui praegu A, B, C veergudes olevate A2, A1, V ja TK. all järgmise A2, A1, V ja TK.-ni olevad read kuuluvad millegipärast kokku) tulba,milles olev väärtus annaks kokkukuuluvatele andmetele ühesuguse ID. Nt, esimesed kaks A2 all olevat rida kannaks ees "1", järgmise A2 all olevad 3 rida "2" jne.

Aga kui A, B, C väljades olevate A2, A1 ja V järjekord ei muutu, siis O3 lahtrisse kirjutaks ma sellise valemi ja kopeeriks siis vajalikus ulatuses paremale ja alla:
=IF(HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE)="";"";IF(ISNUMBER(HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE));E3/HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE);HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE)))

Edit:
Ma ei tea, kas algne küsija sai oma probleemile juba vastuse kätte või jäi minu vastus liiga segaseks.
Panin näite üles: http://www.arbuarkel.com/~sulev/Excel/Napuharjutus.xls
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
kork
HV vaatleja

sõnum 28.12.2014 19:57:16 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Ma võin vabalt sellest segasest tabelist valesti aru saada, kuid minu arvates peaksid sa selle asemel, et andmete vahel iga võibolla kokku kuuluva andmeportsu tagant korrata väljade nimetusi (A2, A1, V, TK.), panema need ühekordselt tabeli päisesse ning lisama vajadusel (kui praegu A, B, C veergudes olevate A2, A1, V ja TK. all järgmise A2, A1, V ja TK.-ni olevad read kuuluvad millegipärast kokku) tulba,milles olev väärtus annaks kokkukuuluvatele andmetele ühesuguse ID. Nt, esimesed kaks A2 all olevat rida kannaks ees "1", järgmise A2 all olevad 3 rida "2" jne.

Aga kui A, B, C väljades olevate A2, A1 ja V järjekord ei muutu, siis O3 lahtrisse kirjutaks ma sellise valemi ja kopeeriks siis vajalikus ulatuses paremale ja alla:
=IF(HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE)="";"";IF(ISNUMBER(HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE));E3/HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE);HLOOKUP(E$3;$A$3:$C$53;ROW()-2;FALSE)))

Edit:
Ma ei tea, kas algne küsija sai oma probleemile juba vastuse kätte või jäi minu vastus liiga segaseks.
Panin näite üles: http://www.arbuarkel.com/~sulev/Excel/Napuharjutus.xls

Sügav kummardus abistajatele ning Sultsi valemit natu timmides asi töötas

Aitähh poisid, aitähh
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Minu pea plahvatab - vaja abi Exceli valemiga
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.