Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
12.12.2014 19:38:49
Tänaöine torm võib elektrikatkestustest tingituna kaasa tuua häireid mobiilsideteenuste töös |
|
|
PRESSITEADE - Tänaöine torm võib Eestis kaasa tuua elektrikatkestusi ning sellest tingituna mobiililevi häireid erinevates Eesti piirkondades. Seda eriti saartel ja Lääne-Eesti piirkonnas, kus ilmateade lubab tuulepuhanguid kuni 35m/s.
Tulenevalt tormihoiatusest tuletame oma klientidele meelde, et hädaabi korral ja mobiililevi puudumisel, tuleb mobiiltelefonist eemaldada SIM-kaart. Sel juhul valib mobiiltelefon hädaabinumbrile 112 helistamiseks mõne teise hetkel samas piirkonnas kättesaadava võrgu. Häirekeskuse poole on võimalik pöörduda ka SMSi teel.
Elisa on valmis elektrikatkestuse korral paigaldama olulistesse tugijaamade sõlmpunktidesse varugeneraatorid. Pikaajalise elektrikatkestuse korral tuleb siiski arvestada, et mobiililevi võib kohati mõne aja vältel täielikult puududa.
Elisa tagab oma sidevõrgu kaudu tasuta ühenduse loomise häirekeskuse hädaabinumbriga 112.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
12.12.2014 19:50:52
|
|
|
tsitaat: |
Sel juhul valib mobiiltelefon hädaabinumbrile 112 helistamiseks mõne teise hetkel samas piirkonnas kättesaadava võrgu.
|
häbi tunnistada aga isegi ei teadnud seda
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
0 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
12.12.2014 21:20:49
|
|
|
asi pole isegi mitte sim kaardis või selle puudumises vaid selles, et seal kus levi on niigi kehv võib see tormi tõttu veelgi halveneda... sim kaardi eemaldamine suurendab tõenäosust et telefon leiab mõne lähemal-kaugemal töötava mobiilsidevõrgu. minu meelest on olulisem see, et mobiili aku oleks igal juhul laetud enne , kui kusagile tormisel ööl välja minna. kui aku tühi, pole hädaolukorras kasu ei eemaldatud ega eemaldamata sim kaardist telefonis. sest nõrga levi tingimustes kulutab telefon akuenergiat rohkem, kui tavatingimustes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kriimsilm
HV kasutaja

|
13.12.2014 00:28:28
|
|
|
Ei saa aru, miks peab füüsiliselt sim kaardi eemaldama. Seda võiks teha softis.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
TALIBAN
HV kasutaja
|
13.12.2014 02:06:34
|
|
|
kriimsilm kirjutas: |
Ei saa aru, miks peab füüsiliselt sim kaardi eemaldama. Seda võiks teha softis. |
Edasi arendada võiks ka selliselt, et miks peab telefon hädaabinumbrile helistades üldse kasutama seda võrku, mille sim kaart sees on. Juhul kui levi pole siis võiks telefon automaatselt hakata otsima muud võrku hädaabinumbrile helistamisel.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.12.2014 02:29:10
|
|
|
Sest igaühel ongi kaasas see sobilik nõel sim kaardi eemaldamiseks, mis paljudel telefonidel vajalik nüüd on.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
tont23
HV veteran

|
13.12.2014 02:32:59
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Sest igaühel ongi kaasas see sobilik nõel sim kaardi eemaldamiseks, mis paljudel telefonidel vajalik nüüd on. |
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
1 :: |
110 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
13.12.2014 11:54:36
|
|
|
ma arvan et mõeldi aifööni mis väga popp on lihtrahva seas viimasel ajal
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
kriimsilm
HV kasutaja

|
13.12.2014 12:02:22
|
|
|
Praegu uurisin, et tegelikult paljud telefonid (minu Android kaasa arvatud) lubavad Airplane režiimis hädaabikõnesid teha.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiirP
HV Guru

|
13.12.2014 12:30:28
|
|
|
Erinevate seadmete omadused ei puhu pilli siin pressiteates. Eestlastele kombekohaselt tuleks siiski nõuandeid täita punkti pealt ning ka natukene juurde keerates, st. et SIM kaart tuleks mitte vaid eemaldada seadmest, vaid ka eemale asetada.
|
|
Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
106 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.12.2014 12:48:21
|
|
|
Kas ma olen ainuke kes märganud, et levi puudumisel tuleb ekraanile teade "Ainult hädaabi" ja ei pea ilmtingimata SIM eemaldama teiste võrkude kasutamiseks. Minuteada Android isegi näitab teiste võrkude levi tugevust kui koduvõrk pole saadaval.
Tanel kirjutas: |
Elisa on valmis elektrikatkestuse korral paigaldama olulistesse tugijaamade sõlmpunktidesse varugeneraatorid. |
Kui sõlmest vool kaduma läheb siis mingi Vasja viib generaatori jalgrattaga sinna ja paneb käima? Kuna jutt on ainult olulistest sõlmpunktidest, siis kas mitte nendes ei peaks generaatorid juba küljes olema?
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
13.12.2014 12:55:51
|
|
|
woox2k kirjutas: |
Kas ma olen ainuke kes märganud, et levi puudumisel tuleb ekraanile teade "Ainult hädaabi" ja ei pea ilmtingimata SIM eemaldama teiste võrkude kasutamiseks. Minuteada Android isegi näitab teiste võrkude levi tugevust kui koduvõrk pole saadaval.
|
Olen ka näinud seda, kui telefon "koduvõrgust" ära kukub. Ehk mõeldi mingeid kiviaegseid telefone selle jutuga? Või konkreetselt aifööni - siis oleks muidugi pidanud soovitama selle nõela ka kaasa võtta.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
13.12.2014 12:59:26
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Ehk mõeldi mingeid kiviaegseid telefone selle jutuga? |
Aegade algusest juba too funktsioon telefonidel olnud minuteada, polegi siiani näinud telefoni, mis ei oskaks ise automaatselt hädaabiks võõrasse võrku minna. Samas aifööniga kokkupuude puudub
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
13.12.2014 13:32:52
|
|
|
asi on lihtne, 112 kõne tegemine on kõikide telefonide tarkvarasse sisse kirjutatud kui hädaabikõne, kui levi kehv ja ongi vaid hädaabi, mulle tuleb meelde et mingi 5 aasta tagune sony ericssoni walkmani telefon,mitteandroid juba sisaldas seda funktsiooni, levi oli osades tööruumides väga nõrk, kadus üldse ära, siis tuligi ette "ainult hädaabi".
Eks see SIM probleem on vast vaid nende mobiilidega, millele käib sisse nano sim mõõdus kaart.
Endal mini-sim mõõdus kaart ja poleks probleemi, aga on siiski tülikas, sest sim kättesaamiseks tuleb telefonilt aku eemaldada, kaart välja ja siis telefon taaskäivitada, kujutab siis isegi ette, kuivõrd ebamugavaks võib kriitilises situatsioonis hädaabi kõne tegemine minna. mõni liiklusõnnetus näiteks, kus on elu ja surma küsimus, siis ei saa oodata paar minutit kuni kõne tegemine võimalik on...
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
13.12.2014 14:11:40
|
|
|
LKits kirjutas: |
mikk36 kirjutas: |
Sest igaühel ongi kaasas see sobilik nõel sim kaardi eemaldamiseks, mis paljudel telefonidel vajalik nüüd on. |
Räägi täpsemalt - pole veel kokku puutunud. |
ab79 kirjutas: |
Eks see SIM probleem on vast vaid nende mobiilidega, millele käib sisse nano sim mõõdus kaart. |
Spoiler 
Nexus 4 pilt näiteks, kasutab microSIMi. Kirjaklamber ei kõlba, liiga jäme.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
13.12.2014 23:26:59
|
|
|
Lg on toppinud oma telefonidesse selliseid lahendusi, mis vajavad spets tööriistu mikroSIM kaardi vahetamiseks.
Suvalise nõelaga ei õnnestu hästi, on proovitud.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
14.12.2014 01:21:44
|
|
|
jägaja, suvaline pisike nõel siiski toimis mul enda SIM-kaardi vahetamiseks.
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|