Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
19.11.2014 00:07:59
Samsung tv failide esitamine võrgukettalt ehk DLNA vms server |
|
|
Sai ostetud uus Samsungi Smart Tv. Probleemiks failide esitamine võrgukettalt (DNS-323 ffp0.5). Tuli välja, et Samsungi telekas samba serverit ei tunnista. Tahab saada DLNA serverit. Teine võimalus oli vist mingi Smart link ehk?
Hetkel on Twonky DLNA server seadistatud, kuid uurin ehk on midagi veel mugavamat. Pealegi on praegu Twonky tarkvara 30 päevane katsetamise aeg ja ega ma eriti ostma ei kipu seda.
Eesmärgiks oleks mingi selline lihtne ja võimalikult väike lahendus, millega saaks filme samamoodi otsida nagu samba serveris. Umbes nagu Usb pulgalt.
Soovitage tarkvara mida uurida ja pakkuge muid nippe kuidas saaks võrguketast kasutada.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
mike75
HV kasutaja
|
19.11.2014 00:31:24
|
|
|
Otsi selline koht oma võrguketta seadetest üles nagu UPnP AV Server ja lisa sinna kaustad mida tahad telekas mängida.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
19.11.2014 00:37:32
|
|
|
Sisseehitatud UPnP jube aeglaselt skännis. Mingi 30-60 minti läks terase ketta peale. Lisaks näitas peale skänni, et meediat pole. Eks seda peab veel proovima mingi väiksema kataloogiga, aga hetkel otsiks mingit kataloogidega majandamise sarnast serverit.
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
19.11.2014 10:13:14
|
|
|
Samsale saab panna ka SMB ja NFS toe, eeldusel et sa kõigepealt rootid oma teleka ära ja siis paned sinna custom firmware. Selle Samsa sees on tegelikult linux.
Hädapärast ajab see DLNA server ka asja ära. Rõve see DLNA protokoll ju on, aga üldselt saab hakkama. Üks imelik veidrus Samsa telekatel on see, et filmi edasi kerimiseks ei toimi kerimisnupud vaid nooleklahvid. Teine häda on selles, et MKV seest suppareid ta näidata ei oska. Tasuta DLNA serveerid on ka, selle DNS jaoks kiidetakse sihukest http://forum.source.pri.ee/viewtopic.php?id=1390&p=1
UPnP-ga ole ettevaatlik, et sa oma filme pärast marsruuteri välise liidese pealt ei avastaks jagatuna
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
19.11.2014 12:41:44
|
|
|
Njah, selle rootimisega tegeleda ei tahaks.. Küllaltki riskantne, arvestades, et juhend on viimane mida lugema kipun. Selle peale saab kaugemas tulevikus mõelda. Mingi SamyGo leidsin, seda vist mõtlesidki.
Selle DLNA kohta ütlen vist samamoodi, et kole asi. Eile leidsin MiniDLNA tarkvara, sellega sain enam-vähem rahuldavalt asja tööle. Vähemalt tasuta tarkvara. Kuigi jah, samamoodi näris ketta kallal päris kaua. See link mis postitasid, source.pri.ee, on hetkel maas. Tulen pärast uuesti seda linki vaatama, kuid mis soft seal oli?
UPnP AV ei tohiks välja murda. Ruuteri tulemüür välise liikluse vahel ees. Ruuteris UPnP keelatud, see miskipärast hakkas ruuterile regulaarselt restarte tegema. Korra päevas või nii. Või mismoodi see UPnP üldse välja murrab?
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
19.11.2014 12:50:25
|
|
|
Samsa puhul ise olen kasutanud Plex Media Serverit serveerimiseks ja Plexi klienti, mille Samsung'i marketist paigaldada saab. Andis mõnusama kasutuskogemuse kui ainult DLNA-ga läbi ajada..
_________________ Foxic is just a simple fox
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
20.11.2014 10:30:32
|
|
|
Fukiku kirjutas: |
Samsa puhul ise olen kasutanud Plex Media Serverit serveerimiseks ja Plexi klienti, mille Samsung'i marketist paigaldada saab. Andis mõnusama kasutuskogemuse kui ainult DLNA-ga läbi ajada.. |
Täitsa huvitav, mul oli risti vastupidine kogemus. Synology+Samsa paaritamine siis. Samsa klient oli ürgvana ja katkine, samas Synology Plex oli bleeding edge ja beta ja bugine. Koostööst asja ei saanudki. Seda ma proovisin muidugi 1.5 aastat tagasi ja siis jäin igatahes natiivse DLNA juurde.
_________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame! |
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
20.11.2014 10:37:27
|
|
|
UpnP ohud -- üldiselt, googleda.
http://www.howtogeek.com/122487/htg-explains-is-upnp-a-security-risk/?PageSpeed=noscript
Minu isikliku arvamuse kohaselt on SUURIM oht ikkagi "debiiliku poolt progetud defualtidega seadmed" -- mul on näiteks siin üks veebikaamera, mis UPnP lubamise peale hakkab kohe routerile rääkima, et kuule teeme nüüd väljast ka pordisuunamised kenasti streami ja veebiliidese peale. Samuti on kõrva jäänud lugusid, kus inimesed on tahtmatult oma UPnP NAS ja UpnP default seadetega routeri koostöös suutnud välise otsa peale mitmesugused oma NAS teenused välja jagada. Tahtmatult ja teadmatult. Aga kui marsruuteris UPnP kinni, siis on oht muidugi väiksem.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
20.11.2014 11:35:34
|
|
|
OFFF kirjutas: |
Fukiku kirjutas: |
Samsa puhul ise olen kasutanud Plex Media Serverit serveerimiseks ja Plexi klienti, mille Samsung'i marketist paigaldada saab. Andis mõnusama kasutuskogemuse kui ainult DLNA-ga läbi ajada.. |
Täitsa huvitav, mul oli risti vastupidine kogemus. Synology+Samsa paaritamine siis. Samsa klient oli ürgvana ja katkine, samas Synology Plex oli bleeding edge ja beta ja bugine. Koostööst asja ei saanudki. Seda ma proovisin muidugi 1.5 aastat tagasi ja siis jäin igatahes natiivse DLNA juurde. |
Mul on aastajagu see kombo kenasti toiminud. Serverikomponenti olen tõsi küll Windowsi ja Linuxi peal jooksutanud, mitte Syno vms. NAS-i peal.
Enne kui sa küsid oma küsimuse - küsi seda vannipardilt! Rangelt soovitatav enne programmeerimise alafoorumisse uue teema tegemist. |
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
20.11.2014 15:39:40
|
|
|
Noh, eks siis peaks uuemad uptaadid üle vaatama, äkki on sellid vahepeal korda teinud. Samas, kui välja arvata võimetus MKV faile maha mängida nii, et suppareid / heliriba saab valida, siis pole nagu midagi ette heita. Aga see pole ka DLNA vaid teleka playeri rida. Kas ehk Plex oskab sellised faile jooksu pealt transkoodida ?
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
20.11.2014 16:53:28
|
|
|
Plex oskab praegu heliriba küll .mkv seest lasta valida. Subtiitrite kohapealt jään hetkel vastuse võlgu. Oskab ta ka lennult transkoodida, kuid vajab päris head masinat sellejaoks. Minu Synology sellega hakkama ei saa.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.11.2014 21:28:08
|
|
|
Synology enda MediaServer ja Samsung Source all kohe serverinimi olemas koos kaustadega, kõik toimib.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
22.11.2014 11:25:47
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Synology enda MediaServer ja Samsung Source all kohe serverinimi olemas koos kaustadega, kõik toimib. |
See "enda mediaserver" ongi DLNA server. Kusjuures, sellel serveril on sihukene loll viga külges, et oskab ainult ühe IF peal mediat serveerida.
Mul näiteks on kahe "auguga" synology. Nõus on mängima ühe v. teise liidese aga mitte mõlema peal.
Hetkel tegin sinna bondi ja tagisin VLANid. Mängib ainult koduses VLANis. Seejuures ei oska muidugi liidese nime õigesti näidata ja pead lihtsalt "läbi katsetama" kõik menüüvalikud.
Ach jaa... ärge ütlege, et bond pole abx. 60 MB/sec muutus kohe 100MB/sec
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karlsson
Kreisi kasutaja
|
27.11.2014 17:38:01
|
|
|
See MiniDLNA server vist ongi minu ajutine püsiv lahendus. Hetkel töötab tõrgeteta üksikute failide lisamisel ja kustutamisel. Kui massiliselt faile ja katalooge ümber tõsta, siis peab selle DLNA andmebaasi uuesti koostama. ca TB andmete puhul kulub selleks 30-60 minti. Kui on mõni parameeter, mis selle DLNA skännimise kiiremaks teeks, siis andke teada
See leht on maas. Mis tarkvara seal soovitati?
|
|
   |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
28.11.2014 00:13:15
|
|
|
Ma kardan, et "kiirema lahenduse" juures Sa hetkel "tahad veidrat". On üsna loomulik, et re-indekseerimine võtabki aega. Vahel vähem, vahel rohkem, aga kui sa lisad korraga sadu faile aeglase CPUga masinale, siis see indeksi loomine peabki aega võtma.
Jah, see leht on kahjuks maas, mina ka ei mäleta, mis selle nimi oli. Caches seda ka paraku ei ole. Pead veelkord googledamist harjutama.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
28.11.2014 10:00:26
|
|
|
Vahur kirjutas: |
Plex oskab praegu heliriba küll .mkv seest lasta valida. Subtiitrite kohapealt jään hetkel vastuse võlgu. Oskab ta ka lennult transkoodida, kuid vajab päris head masinat sellejaoks. Minu Synology sellega hakkama ei saa. |
Third-party supakaid ette ei saa Plexiga. Võimalik on otse arvutist küll need külge pookida, kuid telekas ei suuda neid ikka näidata. Heli-ja sisseehitatud supakaid on võimalik valida.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
28.11.2014 10:50:06
|
|
|
Plin500 kirjutas: |
Vahur kirjutas: |
Plex oskab praegu heliriba küll .mkv seest lasta valida. Subtiitrite kohapealt jään hetkel vastuse võlgu. Oskab ta ka lennult transkoodida, kuid vajab päris head masinat sellejaoks. Minu Synology sellega hakkama ei saa. |
Third-party supakaid ette ei saa Plexiga. Võimalik on otse arvutist küll need külge pookida, kuid telekas ei suuda neid ikka näidata. Heli-ja sisseehitatud supakaid on võimalik valida. |
Proovisin, saan nii .mkv-sse sisse pandud subtiitreid valida kui ka eraldi failis asuvaid.
|
|
Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
28.11.2014 11:20:01
|
|
|
Hmm, mul ei anna teleka valikus subtiitrite valikut, kui .srt fail on ainult eraldi samas kaustas, sama nimega. Mis telekaga tegu?
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fukiku
Kreisi kasutaja

|
28.11.2014 11:44:32
|
|
|
Minul on sama Failinimi.keelekood.srt supakafailid kenasti töötanud teleka kaudu (telekas on F5700). Näitab ka, mis keelega tegu on, kui keelekood failinimes on. Samas viimasel ajal olen Plex'i Opensubtitles.org integratsiooni kasutanud, mis automaatselt supakad juurde tõmbab, mis töötab ka väga kenasti.
|
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.11.2014 13:04:27
|
|
|
Plin500 kirjutas: |
Hmm, mul ei anna teleka valikus subtiitrite valikut, kui .srt fail on ainult eraldi samas kaustas, sama nimega. Mis telekaga tegu? |
Adding Local Subtitles to Your Media – Plex
Loeme manuaali, ehk saame aru.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
28.11.2014 15:01:53
|
|
|
Selle jutu peale tekib juba endal ka tahtmine Plexile uus võimalus anda.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
ajee
HV kasutaja

|
03.12.2014 20:47:12
|
|
|
Kui veel raha ja veidi rohkem aega on, võiks RaspberryPI+OpenELEC lahenduse teha. Videosid võid mängida üle samba või NFS-i võrgukettalt, subtiitrid laetakse automaatselt Internetist ja ise otsima ei pea, filmid on Library's koos IMDB sisututvustustega, juhtida saad teleka puldist üle HDMI-CEC-i. Vaja on RaspberryPI B mudelit ja korpust, kvaliteetset HDMI kaablit, kvalitseetset mobiililaadijat ja jällegi kvaliteetset SD kaarti. Kokku peaks alla 100€ hakkama saama. Kui ainult PI-d vaja siis ~50€.
Plussid:
Saad mugavalt subtiitritega filmi vaadata
Tekib korralik videoteek
Filmi pooleli jättes hakatakse seda näitama sama koha pealt koos subtiitritega
Enam ei pea teleka tootja tarkvaras pettunud olema
Miinused:
Pead mõned tunnid kuni päevad vaeva nähema
Library ei tuvasta kõiki filme (eriti kodumaiseid) ära
Vale/vilets HDM kaabel ei pruugi CEC funktsionaalsust "läbi lasta"
Nõrga voolutugevusega toiteplokk võib restarte esile kutsuda. Osade teleri mudelitega õnnestub toide teleri USB pesast võtta.
Kasutajaliides võiks kiirem olla, sest Samsungi omast on tõenäoliselt veidi aeglasem
https://www.youtube.com/watch?v=bBdABRx0LYk
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
OFFF
HV veteran

|
07.12.2014 10:41:52
|
|
|
Natuke offtopic, aga minu katsetused RaspPi-ga on andnud tulemuseks selle, et kõige parem ja stabiilsem on Pi ORIGINAALSE Apple laadija taga. Muu laadija korral võiks mõtelda sellise peale, mis on 2.5A ja annab mingi volt kuni poolteist kõrgemat pinget kui Pi speksis ette on nähtud.
|
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
quqlgur
HV kasutaja
|
09.12.2014 18:14:38
|
|
|
kusjuures minu f8005 näitab küll built-in playeriga .mkv seest supakaid ja laseb neid valida ka...
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|