Täpsemalt, veok manööverdas külavahel (tagurdas) ja jäi rongile ette. Minu hobiauto järel käidi ka kaks korda, kuna auto asus kiriku taga tupiktänavas. Lihtsalt ei pääsenud veoautoga ligi.
Jee
Ajukääbikud panevad need ju kohe põlema, kuikusagilt korstnast teele suitsu tuleb. Sõida siis sihukese taga, punane prose silma säramas.
Ja üldse - nii erinevate kiirustega kah ei sõideta, et oht oleks tagast pagassi parkida, isegi udus.
Ma olen lahtises lumes küll sedasi sõitnud, et no ei saa aru, kui kaugel ees sõitev masin on. Tuled muutuvad nähtavaks vähem kui 25m pealt, kui neid kinnituisanud "jaanimardikaid" üldse näha on. Tuult ka pole, nii et üleskeerutatud lumi hõljub minuti ringis sama koha peal metsavahel maantee kohal ja vahepeal maha langeda ei jõuagi, enne tuleb järgmine masin.
Paksu udu puhul on sama lugu - kui sa just krooniline kiiruseületaja ei ole, kes alati kõigist kiiremini liigub ja igal juhul mistahes olukorras ees liikujast mööda trügib, st kellegi taha ootama ei jää, siis leidub alati neid, kes tagantpoolt sulle järele jõuavad. Ja ka kiiruseületajale on sel juhul kasulik, kui ta eespool liikujaid piisavalt aegsasti näeb, mitte 20m pealt.
Ja sellise ilmaga mind eespool sõitja tagumine udukas küll ei häiri, pigem ootaks, et kõik nii nähtavaks ennast teeksid.
Igatahes kui ma ees sõitjate tagatulesid vähem kui 100m kauguselt enam ei näe või vastutulijate esitulesid ~300m pealt, on aeg tagumised udukad sisse lülitada, et tagant mõni kiirem mees "külla" ei tuleks. Hea nähtavusega ja asulas iga ilmaga on tagumise uduka kasutamine nagunii keelatud.
Idikaid leidub ikka, kes isegi pargivad asulas selge ilmaga, tagumine udukas taga seisja võrkkesta auke põletamas, aga see ei muuda tagumisi udukaid mittevajalikuks.
Muidugi kui sa maanteele satud 2x aastas ja ilusa ilmaga, siis ei pruugi tõesti selle tule vajalikkust tajuda.
PS. Esimesi udukaid ei ole, tagumised on tootja poolt paigaldatud ja neid kasutan väga halva nähtavuse korral maanteel.
Lumetuisk on teine teema.
Minu jutt oli selle aasta senistest ilmadest-oludest, kus ka seni kõige tihedama uduga on vähemalt mitusada meetrit normaalsed tagatuled näha.
Sõidan ma, muide, miskid 4500-5000 km kuus. Kojusõidud õhtuti.
Pärnu Tallinn mnt. üks nv oli selline udu kus polnud kottigi näha ning pidasin vajalikuks tagumist udutuld kasutada, seda tegid ka teised liiklejad ning antud olukorras oli see lausa hädavajalik. Seega 1 kord on kindlasti olnud
pole seal vahet midagi, mul olid ennem 185 lamellid, nüüd panin 205 naelad, erilist vahet pole...
originaal on 205/60 R15. Suveks on 225/45R17. _________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway
Eks see sõltub, kus liigelda. Kohevas lumes ja veel hullem, soolaseguses pudrus on kitsama rehviga lihtsam sõita.
Olgu ta naast või lamell. Kinnitallatud lumel ja jääl on muidugi suurem kontaktpind etem.
Ostan vist naelad varsti. Krdi 215/50 R17 on kallim kui 225/45 R17... kõige haigem ja kallim rehvimõõt üldse see 215 vist
Mul suvekad 215/45/17, aga ostsin talveks 16-tollised Goodyear UltraGrip Ice 2 lamellid alla. Hinnavahe 17" vs 16" rehv oli 60€/tk, 16" velje sain 85€/tk.
Ongi talvel mõnusam veidi kõrgema rehviga sõita.
Väisasin täna Valgamaa-Võrumaa-Põlvamaa kruusateid. Kohati oli ikka ulmeliselt libe - kitsad ja kumerad teed pealekauba.
Üks rekka oli ka värskelt külili keeranud - ju läks lappama väheke
Üle nädala vist juba stabiilselt pigem pluss-poolel olnud, aga kruusateedel on mingi rumal komme seda jääd hoida. Eriti muidugi veel metsavahelistel lõikudel. Samas kõige libedamad kohad olid metsavahelt väljatulles, kus päike peale paistis ja kenasti pinna vesiseks ajas.
kastikatel lükkad RWD peale vahekasti ja lased nagu vana mees. selliste suurtega on igatpidi lõbus sõita, kuigi lõpp läks videos veits liiale _________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond.
kastikatel lükkad RWD peale vahekasti ja lased nagu vana mees. selliste suurtega on igatpidi lõbus sõita, kuigi lõpp läks videos veits liiale
Konkreetselt läks käest ikka... harjutagu ennem mõne väiksema momendiga masinaga. Mõni lülitatava veoga Japs sobib hästi...
Tagavedu sobib muidugi ainult neile kellel pole ainult on-off lüliti ajus.
kastikatel lükkad RWD peale vahekasti ja lased nagu vana mees. selliste suurtega on igatpidi lõbus sõita, kuigi lõpp läks videos veits liiale
Konkreetselt läks käest ikka... harjutagu ennem mõne väiksema momendiga masinaga. Mõni lülitatava veoga Japs sobib hästi...
Veojõukontroll ka abistab ... _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
Kui niisama tühja ei lõõbiks, siis teaksid, et kutt omab tunduvalt rohkem võidusõidukogemust kui 99.9% siit . Tegijal ikka juhtub. _________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte.
Selle kohta on ka ütlus, et õige tegija ei tule tänavale. Eriti veel kui liiklus on nii tihe... Põlvamaal ka neid läbipõlenud rallimehi nähtud, õnneks ei sõitnud kedagi kasti, aga majast tahtsid voolu küll ära võtta
Kui niisama tühja ei lõõbiks, siis teaksid, et kutt omab tunduvalt rohkem võidusõidukogemust kui 99.9% siit . Tegijal ikka juhtub.
Ja kui oleks juhtunud, et oleks vastutulijaga kokku laksanud?
Oleks ikka tegija või?
Võid ju suure võidusõidukogemusega olla, aga tiheda liiklusega teel sellist asja teeb ainult ajupoolik...
Kui niisama tühja ei lõõbiks, siis teaksid, et kutt omab tunduvalt rohkem võidusõidukogemust kui 99.9% siit . Tegijal ikka juhtub.
Ja kui oleks juhtunud, et oleks vastutulijaga kokku laksanud?
Oleks ikka tegija või?
Võid ju suure võidusõidukogemusega olla, aga tiheda liiklusega teel sellist asja teeb ainult ajupoolik...
Ah kritiseerida võib küll. Mis siis ikka oleks juhtunud, oleks jälle uudis kuidas keegi kaldus vastassuunavööndisse. Aga mina näiteks ei saa küll öelda et keset liilust külxi pole tõmmanud _________________ O: Kaevurikraami - Toiteplokid, riserid, emaplaadid, FAN controllerid jms
O/M: NVIDIA 10xx 20xx 30xx videokaarte.
Volvol mõni cm veel ja oleks ta olnud äärekivis juba
Või kui näiteks minusugune oleks veel kõrvalrajalt tulnud aeglase valge kaubiku asemel?
Minu arust on igapäeva liikluses suht ohtlik selliseid asju teiste vahel teha. Ja milleks? Jah, ma saan aru mõnest driftist öösel, tühjas parklas või pmst üksi ümber ringtee vms, aga mitte siis, kui teised autod on ümberringi. Ma olen ka tühjas parklas kuival asfaltil 4wd kurjaks ajanud ja üksinduses talvel mööda ringteid ringe treinud (või samasuguste saatel üheskoos), mõlemast otsast kinni pandud kruusateel "kiiruskatseid" sõitnud/proovinud jne, aga mul ei ole mõttessegi tulnud, seda teha kunagi liikluses kui autod ümberringi või kuskil täis parklas.
Huvitav, kas sellel tüübil tulid kakakrambid sellest, et teepeal auto lappama läks, või sellest, et mõlemast suunast hakkasid vilkuritega masinad kogunema?
Link _________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Kuidagi väga imelikult läks risti see 4.2 quattro. Ei tea, kas oli rehv siis tõesti nii kehva või mis seal siis häda oli? _________________ Rakvere parasiit
Kuidagi väga imelikult läks risti see 4.2 quattro. Ei tea, kas oli rehv siis tõesti nii kehva või mis seal siis häda oli?
Audi oli ...
Sellest ka häda.
Muidugi-muidugi. Oleks olnud xDrive või Impreza, siis poleks kindlasti läinud. Pigem arvan, et rehvid olid mingi naljanumber. Mul endal korralikud naastud all ja kui siin see libeduse hetk oli, käisin korra katsetamas ja no ei suuda niimoodi kohe risti ajada. Peab ikka vaeva nägema. Ennem hakkab pigem esiots läbi libisema. _________________ Rakvere parasiit
pidurite tasakaal võis ka vale olla. Audil reeglina see pool ei mädane, aga kui enda audi 80-ga ülevaatusel käisin, siis ikka mainiti, et pidurdusjõud ülihea (ju siis juba 7-8.a tagasi oli jamasid).
Hetke japsil on asi selgelt hulem ja ökoauto staatus saabki seal 300K peal läbi. Kauem hoida pole mõtet, kliima eelkõige süüdi st. kergelt roostetamine põhjustab suure enamuse jamadest.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.