Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid vabatahtlikult nõus paigaldama endale mikrokiibi? |
Ei |
|
56% |
[ 69 ] |
Võib-olla kunagi tulevikus, kui sellest reaalset kasu tõuseb ja see on igas mõttes täiesti ohutu |
|
36% |
[ 45 ] |
Jah, miks mitte |
|
7% |
[ 9 ] |
|
hääli kokku : 123 |
|
autor |
|
painkillah
HV Guru

|
27.11.2014 15:36:14
|
|
|
Las loevad poes mu "käitumisharjumisi", kui nad läbi selle mulle suudaksid pakkuda mulle olulisi soodustusi, kaupu jms. Sama asi ka netireklaamidega - kui random spämmi asemel jõuaks minuni reklaamid asjadest ja markidest mida ma reaalselt tarbin v tarbida tahan, siis oleks kõik ju OK. Näe, leib mida ma tavaliselt tarbin on sooduses! Väga hea info, kui kiirelt on vaja poes näiteks käia. Küsimus on meie mugavustsoonis lihtsalt.
Ja tõesti, niikaua kuni me kanname pea ükskõik millist sidevahendit kaasas, on meie tegevust võimalik jälitada.
Igasugu "mind controli" juttudeni peaks teoorias omajagu veel aega olema. Samas milleks, meedia peseb ajusid juba piisavalt, kokkuvõttes odavam ka kui kiibistada ja siis kontrollida.
_________________ www.oggym.ee // OG Gym // Pärnu, Roheline 74
See pole politsei ei poltergeist, mis turvased on teinud meist,
vaid vabaduse illusioon, mis mõnel mehel lõpu toond. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
27.11.2014 15:50:54
|
|
|
kiip ise maksab naeruväärselt vähe ju, palju rohkem maksab info, mida kiibiga lugeda saab... ma usun, et põhimõtteliselt saaks seda lemmikloomade kiipi ka inimese naha alla süstida, lihtsalt, keegi pole seda teinud, mine tea äkki esimesed eksperimentaalindiviidid tahtsid lihtsalt kuulsaks saada.
palju suurem "saavutus" oleks nt inimese kloonimine (kunstlik viljastamine ei ole kloonimine), selle kõrval oleks kiibifoobia tühiasi ju...iga riik toodaks ise omale sõjaväge ja odavat inimtööjõudu...
klf, ok, med. põhjustel oleks isegi võib-olla mõttekas, aga see tähendab, et kui inimene ise midagi tegema (mõtlema) ei pea, ega kusagile minema siis lõppudelõpuks inimrass lihtsalt degeneerub ja sureb üldse välja. Sa oled lihtsalt 4 seina vahel ja midagi ei tee või kui teed, siis kusagil moodsa orjana masstoodangut, piiks, tööle, piiks koju, piiks magama, piiks tööle,piiks koju jne...
Kui palju reaalset kasutust leiab praegu see viimase aja hüpersuper leiutis nimega NFC mobiilidel? Ma mäletan, et veel mingi aasta-kaks tagasi oli kuum sõna, aga täna ei räägi sellest enam keegi. kui nii võtta siis ma arvan, et inimese kiibistamise seadustamine ja juurutamine ei ole mingi kümne aasta teema vaid pigem kusagil 30 aasta teema, aga selleks ajaks me ei räägi võib-olla enam mitte mingist mikrokiibist vaid telepaatiast või teleportatsioonist mis võimaldab ajas ja ruumis füüsiliselt rännata aega kaotamata... mis oleks hoopis midagi muud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
27.11.2014 15:53:10
|
|
|
ab79 kirjutas: |
MInu ostueelistusi üks kiip ei muudaks enam. vaadake, kui netis ringi kolate, palju google ja teiste küpsiste järgi sobivat reklaami ekraanile tilgutatakse, otsid tahvelarvuti kohta infot, hakkab sadama tahvelarvuti pakkumisi, otsid reisisihtpunkti, tuleb reisipakkumisi- ilma igasuguse kiibita... asi on põhimõttes, et ma ei ole loom, kes peab lehma või pulli kombel märgistatud saama, see on ainuke argument,miks ma ennast või oma lapsi kunagi kiibistada ei laseks- mitte jälitamishirmu vaid põhimõtte pärast...varjata pole mul midagi, aga selge on see, et riigi ja ametivõimude ees oleme alati "alasti" |
No mind on küll google siis väga sitasti profileerinud ausaltöeldes. Igast vene reklaame jms tuleb isegi juutuubi videotele alla. Vene keelt ei panimõmmi ja vene saitidel ei käi jne jne
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
27.11.2014 15:55:25
|
|
|
--
viimati muutis NightStriker 25.07.2023 19:05:39, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
27.11.2014 17:13:25
|
|
|
Kui seda kiipi hakataks upgradema uuema ja parema vastu iga poole aasta tagant, on tulemuseks vist nagu narkomaanil süstlaga äranüsitud käsi
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
27.11.2014 18:38:32
|
|
|
LKits kirjutas: |
Jah, naljakas ongi mõelda nende peale, kes täiega kardavad seda kiibindust ja siis samas kannavad nutitelefoni taskus, rootimata, rakendustel õigused 100% lubatud, GPS, WiFi, andmeside sees - idiootsus!
Juba siis saab sind mingisuguse 50m täpsusega jälgida! |
Kõik inimesed ei ole nii hooletud. Tavakasutajal kahjuks puudub kompetentsus, et oma privaatsus säilitada aga aru saavad nemadki, et inimeste kiibistamine on samm edasi. Telefoni võid iga kell välja lülitada, koju jätta, kasutada nö. "dumbphone", võid eitada, et aparaat sinu oma on. Kiipi niisama käest välja ei rebi, vbl saad mingit tinast kinnast kanda?
Mitte, et mul midagi selle vastu on, et keegi kiibiga ringi käib kui ta end sellega mugavalt tunneb. Jama hakkab siis, kui asi muutub normiks ja kiibistamata rahvast diskrimineerima hakatakse nt. "Mis sul siis viga on? Mingi kriminaal oled vä?". Lõpuks asi kohustuslik ja ongi jokk. Sellise jama vastu tuleb juba eos häält teha.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
27.11.2014 19:02:25
|
|
|
Kui selline kiip kuskile randmesse näiteks tuleb, poleks ju mingi probleem käevõru kanda, mis blokeerib kõik raadiosignaalid, kui tõesti ollakse paranoiline. Samas nagu keegi välja käis, siis selline "nupuga" kiip oleks eriti vahva, et puht füüsiliselt kiip ei tööta, kui ma nuppu ei vajuta.
Ise näeks kiibis loogilist jätku meie id-kaardile, kui id-kaart "valmis" saaks. S.t. id-kaardil on rfid sees ja et poed kasutaksid id-kaarti kliendikaardina suures enamuses. Siis üks hetk id-kaart välja vahetada kiibi vastu poleks mingi probleem.
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
2 :: |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
A5DK
HV kasutaja
|
27.11.2014 20:02:08
|
|
|
Selle uudise peale jooksis just peast läbi In Time.
Asjal võib olla tulevikku. Muidugi peaks kõik need kiibid toimima ainult NFC või sellelaadse tehnoloogia algatusel. Muidu see asjandus minu arvates ei tohiks signaali(asukohta) välja saata.
potentsiaalne kasutusmugavus on vägev. Nt poes maksmiseks lihtsalt puudutad randmega makseterminali, võtmed võiks põhineda selle baasil jpm.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.11.2014 01:08:53
|
|
|
Hazar kirjutas: |
Mitte, et mul midagi selle vastu on, et keegi kiibiga ringi käib kui ta end sellega mugavalt tunneb. Jama hakkab siis, kui asi muutub normiks ja kiibistamata rahvast diskrimineerima hakatakse nt. "Mis sul siis viga on? Mingi kriminaal oled vä?". Lõpuks asi kohustuslik ja ongi jokk. Sellise jama vastu tuleb juba eos häält teha. |
Nõus. Ja just see ongi põhjus, miks oma rahulolematust selgelt välja näidata, isegi kui lambakari määgib "ära kasuta, kui ei meeldi, keegi ei sunni ju!".
Üle minu laiba tuleb minu sisse kiip.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.11.2014 02:29:31
|
|
|
id kaardi mitteomamise eest vast otseselt ei saagi karistada, aga kuna sinu isikut pole võimalik autentselt tuvastada siis võid ilma jääda õigustest, mis sul kodanikuna on. lisaks igasugused sekeldused alates sellest et pead pidevalt politseis istuma kuni nad su isiku kindlaks teevad, pluss sa ei pääse reisima,ei saa riigiametites asju ajada, pangakontoris isikut tõestada jne. id asemel võib sul taskus olla ka ainult pass, tingimus on et oleks mingisugunegi dokument, mida riik tunnistab isikut tõendava dokumendina.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.11.2014 11:31:18
|
|
|
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
1 :: |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
28.11.2014 12:54:31
|
|
|
floppy on hard reseti jaoks
ab79 kirjutas: |
id kaardi mitteomamise eest vast otseselt ei saagi karistada, aga kuna sinu isikut pole võimalik autentselt tuvastada siis võid ilma jääda õigustest, mis sul kodanikuna on. lisaks igasugused sekeldused alates sellest et pead pidevalt politseis istuma kuni nad su isiku kindlaks teevad, pluss sa ei pääse reisima,ei saa riigiametites asju ajada, pangakontoris isikut tõestada jne. id asemel võib sul taskus olla ka ainult pass, tingimus on et oleks mingisugunegi dokument, mida riik tunnistab isikut tõendava dokumendina. |
väike ot jah, pass ei kära, juhiluba kärab
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
ax100
HV vaatleja
|
28.11.2014 21:37:07
|
|
|
Sedalaadi märke on inimesed läbi aegade tätoveerinud-värvinud-kandnud kas vabatahtlikult või sunniviisil. Hetkel on see siis sellisel kujul.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
dpr2016
HV kasutaja
|
30.11.2014 04:05:57
|
|
|
Vastu sellisele jamale kuna see kiip ei allu minu tahtele. Mobiiltelefoni ja rohelise kaardi võin ma iga kell koju jätta kui soovin. Kui sellist kiipi panna, siis peaks ta olema mõtte/närviimpulsi jõul kontrollitav. Otsus, kas ma soovin ennast identifitseerida või mitte, peab jääma mulle.
|
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
30.11.2014 11:20:18
|
|
|
dpr2016 kirjutas: |
Vastu sellisele jamale kuna see kiip ei allu minu tahtele. Mobiiltelefoni ja rohelise kaardi võin ma iga kell koju jätta kui soovin. Kui sellist kiipi panna, siis peaks ta olema mõtte/närviimpulsi jõul kontrollitav. Otsus, kas ma soovin ennast identifitseerida või mitte, peab jääma mulle. |
Kui sa oled viimase 5 aasta jooksul enda ID-kaarti käinud tegemas, siis võeti sinult sõrmejälg - seda identifitseerimismeetodit sa samuti ei kontrolli.
Tõsi, andmebaasi pole eraettevõtetel, aga ma usun, et seal kiibi peal pole ka kandja nimi ega isikukood, vaid mingisugune identifikaatornumber - mittemidagiütlev.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
30.11.2014 11:37:00
|
|
|
Asjal oleks jumet kui kiibi sees oleks ka mürgikapsel või mingi muu meetod inimese ajutiseks halvamiseks. Kui on näha mingit kuritegelikku mustrit, siis saab kohe selle idee nullida.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
30.11.2014 12:12:49
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Asjal oleks jumet kui kiibi sees oleks ka mürgikapsel või mingi muu meetod inimese ajutiseks halvamiseks. Kui on näha mingit kuritegelikku mustrit, siis saab kohe selle idee nullida. |
See ongi ka seal sees, aga sellest ei räägita.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
30.11.2014 12:56:39
|
|
|
--
viimati muutis NightStriker 25.07.2023 19:05:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
30.11.2014 13:05:35
|
|
|
Asjal oleks jumet kui kiibi sees oleks ka mürgikapsel või mingi muu meetod inimese ajutiseks halvamiseks. Kui on näha mingit kuritegelikku mustrit, siis saab kohe selle idee nullida. |
Kui liiga venemeelseks muutud siis kohe kõrvaldatakse sind ära või programmeeritakse sind ümber valitsva klikki jaoks meelejärgi ja ustav olema.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
30.11.2014 14:03:10
|
|
|
Palju parem oleks integreeritud kõrgepingegeneraator ja emotsiooni analüsaator, mis igakord kui kodanikul tekib loll mõte, annab korraliku suraka.
Ärkad ommikul ülesse mõttega osta Klickist mid..... pzzzzzztttt AIIIIIII
Tuleb õhtul mõte HV foorumisse mingi postitus teha.. PZZZZTTTt aiiiii.
Õhtul, kui naine on omale maskid möglad näkku määrinud ning näeb välja nagu Shreki inetu kaksikõe ja Meduusa ristand, tuleb ta küsima "kuidas ma välja näen".
Enne kui jõuad ausa vastuse anda on mõlemal pzzzzzt aiiiiiii. 15 minuti pärast on politsei uksetaga, et ülehoovi naaber olla elistanud, et siin kedagi tapetakse...
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
30.11.2014 14:19:50
|
|
|
Ma eeldan, et see on peen huumor
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.11.2014 14:31:07
|
|
|
Lugedes nagu seda mis uba see kiip omab - lihtne uksi avada vms. siis ei näe nagu erilist vahet sõrmejälje lugeja või võrkkesta skanneerija vahel. Kiibiga tekib pigem natuke see hirm, et kuna asi toimib mingi väljaga siis ei saa alati kindel olla millal sa sellega kuskil mõjuväljas oled ja mida seda kasutades toimetatakse.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|