Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
27.11.2014 12:52:19
Kuidas säästa nutitelefoni akut ja kaitsta käsi talvekülmas? |
|
|
PRESSITEADE - Nutitelefonide puutetundliku ekraani kasutamise mugavus ja aku kestvus tõusevad ilmade külmenemisel taas päevakorrale. Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitaja Madis Einpalu annab soovitusi, kuidas miinuskraadides oma nutitelefoni ja käsi külma eest kaitsta.
Mobiiltelefoni akule on sobivaimaks töötemperatuuriks plusskraadid: 0–30. Külma ilmaga tarvitab nutitelefon töös püsimiseks tavapärasest rohkem akuvõimsust. „Külmal ajal tasub nutitelefoni hoida kehale võimalikult lähedal, mitte jätta telefoni autosse pikemaks ajaks või kui seda on vaja teha, siis telefoni säästmiseks tasub seade välja lülitada. Mõningast kaitset külma eest pakuvad ka erinevad mobiilikatted,“ tutvustab Einpalu. Kui nutitelefon peaks külma tõttu välja lülituma, siis tasub taaskäivitamisega viivitada, kuniks ollakse taas soojas ruumis ning telefon on juba soojenenud, juhendas Einpalu. „Pikemalt väljas viibides soovitan helistamisel eelistada telefoni käed-vabad seadet. Selle puudumisel on muidugi võimalik astuda mõnda hubasesse kohvikusse või korraks sisse põigata poodi ja teha siis vajalikud kõned,“ lisas Einpalu. Soovituslik on külmal ajal nutitelefoni aku enne pikemaajalist õuesviibimist täis laadida.
Puutetundliku ekraani kasutamine õues võib külmakraadidega olla vägagi ebameeldiv. Enamike kinnastega paljusid nutitelefonide ekraane juhtida ei saa. Ühe lahendusena pakub Einpalu spetsiaalseid nutitelefonidele mõeldud kindaid. „Kui on plaan soetada uus nutitelefon, siis tasuks kaaluda puutetundliku pliiatsiga varustatud mudeleid. S Pen pliiats on talvekülmas nutitelefoni kasutamisel suureks abiks, sest see võimaldab ekraani kasutada ka kinnastega. Vajalikud sõnumid-kirjad saavad saadetud ja käed on soojas," tutvustas Einpalu S Peni eeliseid.
Einpalu sõnul on AMOLED ekraaniga varustatud nutitelefonide omanikud eelistatud seisundis võrreldes teiste nutitelefonide omanikega. „AMOLED ekraan on end külmades oludes tõestanud. AMOLED ekraan on enamikul Samsung Galaxy sarja nutitelefonidel, nii ka kõige uuemal Galaxy Note 4-l. Testitulemused on näidanud, et AMOLED ekraan suudab teistest ekraanidest paremini madalatel temperatuuridel opereerida," rääkis Einpalu.
Einpalu sõnul kehtivad tavapärased akusäästmise nipid ka külmal ajal. Ta soovitab reguleerida ekraani taustavalgust, vajaduse puudumisel lülitada välja BLUETOOTH, GPS ja lülitada sisse akusäästu režiim. „Meeles tasub pidada, et iga nutitelefoni sissetulev e-kiri ja sotsiaalmeediavõrgustiku teavitus tühjendab akut, seega on just külmal ajal oluline sulgeda taustal vaikimisi töötavad rakendused ja hoida töös vaid need, mis on tõesti olulised,“ tuletab Einpalu meelde nutitelefonide akusäästmise nippe.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
CALEB
HV kasutaja
|
27.11.2014 16:16:30
|
|
|
No mida !
tsitaat: |
Einpalu sõnul on AMOLED ekraaniga varustatud nutitelefonide omanikud eelistatud seisundis võrreldes teiste nutitelefonide omanikega. „AMOLED ekraan on end külmades oludes tõestanud. AMOLED ekraan on enamikul Samsung Galaxy sarja nutitelefonidel, nii ka kõige uuemal Galaxy Note 4-l. Testitulemused on näidanud, et AMOLED ekraan suudab teistest ekraanidest paremini madalatel temperatuuridel opereerida," rääkis Einpalu.
|
Ega siis AMOLED ekraan ise puutetundlik pole ! Ekraani peal on eraldi digitizer. Kohe selge, et tegemist Samsungi reklaamiga ("Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitaja Madis Einpalu annab soovitusi")
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.11.2014 16:59:53
|
|
|
CALEB kirjutas: |
No mida !
|
Ega siis AMOLED ekraan ise puutetundlik pole ! Ekraani peal on eraldi digitizer. Kohe selge, et tegemist Samsungi reklaamiga ("Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitaja Madis Einpalu annab soovitusi")  |
Pigem on mõeldud seda, et külmast tingituna ei hakka (S)AMOLED ekraanid niivõrd läägima nagu tavalisel LCD'l kombeks on.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ninzor
HV veteran
|
27.11.2014 17:02:43
Re: Kuidas säästa nutitelefoni akut ja kaitsta käsi talvekülmas? |
|
|
Külma ilmaga tarvitab nutitelefon töös püsimiseks tavapärasest rohkem akuvõimsust. |
Aku mahtuvus langeb aga mis heaga ta rohkem tarbima peaks?
|
|
Kommentaarid: 221 loe/lisa |
   |
191 |
|
tagasi üles |
|
 |
CALEB
HV kasutaja
|
27.11.2014 20:58:54
|
|
|
CALEB kirjutas:
No mida !
|
Ega siis AMOLED ekraan ise puutetundlik pole ! Ekraani peal on eraldi digitizer. Kohe selge, et tegemist Samsungi reklaamiga ("Samsung Electronics Baltics’i tootekoolitaja Madis Einpalu annab soovitusi") icon_lol.gif
|
Pigem on mõeldud seda, et külmast tingituna ei hakka (S)AMOLED ekraanid niivõrd läägima nagu tavalisel LCD'l kombeks on.
|
Mainitud on justnimelt puutetundliku ekraani kasutamist külmaga. Ja väide on see, et AMOLED ekraan teeb selle kuidagi paremaks.
Läägimisest pole juttu ja omast kogemusest julgen väita, et mitte-AMOLED ekraani (IPS LCD) läägimist pole veel kogenud mingi ilmaga.
viimati muutis CALEB 28.11.2014 01:21:42, muudetud 3 korda |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
27.11.2014 21:30:35
|
|
|
Minu arusaamist mööda ei ole 0 enam plusskraad, sest 0-ist alates algab vee jäätumine.
Aga mida teha aku säästmiseks, siis ma arvan, et parim säästmisviis on vähendada telefoni kasutamist ajutiselt,ainult hädavajalikud kõned, automaagilised uuendused või siis data üle mobiilvõrgu ajutiselt keelata. selle tulemusena telefon on enamuse ajast ooterežiimis, LED ekraan välja lülitatud jne.
Keha ligi hoidmine ei aita, kui teha õues pikemaid kõnesid kui 5 minutit, külmas aku mahutavus nagunii väheneb,siis õues või äsja õuest tulles siseruumis helistamine ikkagi vähendab mahtu, telefon on ikka veel külm ju... Lahenduseks võib-olla sagedamini laadida.
Mina hoian oma vana nutikat juba algusest peale 2G võrgus ja keelatud data üle mobiilvõrgu. Kestab üldiselt 4 päeva. Ka praegusel ajal, aga jah muidugi, õues pole ka -20, nii et vara veel hõisata... 2 aastat kasutamist ja ametlikust 1200mAh-st on hetkel järgi ca 1055 mAh. Battery health test ütleb, et aku on "good-no need to replace it" ehk siis peaks veel olema kasutuskõlbulik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
27.11.2014 22:12:58
|
|
|
mis teil on esimene talv nutiteloga tulemas?
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
27.11.2014 22:52:36
|
|
|
Mina hoian oma vana nutikat juba algusest peale 2G võrgus ja keelatud data üle mobiilvõrgu
|
Mina hoiaks siis juba pappkarbis vitriini taga.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
28.11.2014 11:21:41
|
|
|
Mis mõte on üldse tarktelefoni omada, kui seal nuti kinni keerata? Lolltelefonil pole suurt ekraani vaja ju.
|
|
Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
3 :: |
166 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.11.2014 13:52:34
|
|
|
Pseudoprobleemid.
Telefon tuleb hoida taskus soojas ja mitte pidada sellega õues tunnipikkusi lobasessioone, mille jooksul telefon läbi külmub. Tõepoolest, nagu oleks esimene telefon ja esimene talv.
Sama lugu on ju tahvlite ja ammust-ajast ka sülearvutitega - miinuskraadidega tuleb neid hoida soojas, st transportida soojusisolatsiooniga kotis ja mitte jätta autosse läbi külmuma. Ja mitte kasutada õues või külmas autos.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.11.2014 14:01:55
|
|
|
Autot ei tohi kah külma kätte jätta. Aku külmub ära ja auto ei lähe enam käima
Hirm hakkab keskmist HVF kasutajat vaadates
|
|
Kommentaarid: 732 loe/lisa |
   |
553 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
28.11.2014 14:12:20
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Autot ei tohi kah külma kätte jätta. Aku külmub ära ja auto ei lähe enam käima
Hirm hakkab keskmist HVF kasutajat vaadates  |
Möh?
Kus autol liitiumaku on?
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.11.2014 14:14:11
|
|
|
Aku on vett täis. Vesi jäätub ära.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.11.2014 16:19:16
|
|
|
Super AMOLED kirjutas: |
Aku on vett täis. Vesi jäätub ära. |
Viinas on ka üle poole vett, ikka on tükk tegemist, et ära jäätada seda.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.11.2014 16:40:07
|
|
|
Külmas tühjendamine ei tee liitiumakule miskit halba, hoiatada tuleks hoopis külmunud aku laadimise eest.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.11.2014 17:54:59
|
|
|
OK võtame nt akutööriistade li-ioonakud: Tootjad ei soovita hoida akusid külmas ega luba laadida külma akut, standardiks on nn nutikad kiirlaadijad, mis akut külmana laadijasse paigaldades laadimistsüklit ei alusta, süttib hoiatav punane vilkuv tuli vms, laadija ootab, kuni aku saavutab toatemperatuuri või minimaalse ohutu temperatuuri ja alles siis käivitab laadimise.
Telefonides ega ka mitte sülearvutites, tahvelarvutites ei ole sellist kaitsemehhanismi ja sealt see häda algabki, inimesed kasutavad telefone(nutiseadmeid aastaringi ühtemoodi. Li-ioonakudel on ka isetühjenemine, tõsi küll väga palju kordades väiksem kui vanadel NiMh akudel, aga ikkagi on. Sestap ei saa eeldada, et ka nutiseadmete akud püsivad nt väljalülitatud olukorras täiesti muutumatuna.
RPG16:
Vaata, ma lihtsalt ei vaja 24/7 oma vanale SE XPERIAle enam uuendusi, ma pole liikuva eluviisiga inimene, ma ei käi mobiiliga blogimas ega facebookis surfamas, milleks mulle 24/7 data üle mobiilvõrgu? Milleks mulle 3G net, kui ma ei vaja mobiilnetti? Sa küsid milleks mulle nutitelefon? Aga miks mitte, kui ma olen nt tööl ja tahan lõunapausi ajal oma meile kontrollida või mõnikord kontojääki mobiili abil kontrollida, miks ma peaks seda tegema tööandja vana rondi abil, mis pole ei turvaline ega ka mitte privaatne, olukorras, kus tööandjal on töötajate jaoks avatud vaba pääs ühele wifivõrgule? Samamoodi olen kasutanud wifivõrke tuttavate ja sugulaste juures jne. Ma ei pea kasutama võõrast arvutit oma isiklike meilide lugemiseks kui saan seda teha nutitelefoniga. Inimestel on erinevad prioriteedid, harjumused, minujaoks ei ole nutitelefon ega sülearvuti mänguasjad. jah tehnilises mõttes "mis on karul kõhus" teema mind huvitab küll guugeldan ja surfan vaatan pilte ja videosid läpakate sisust jne, aga see ei tähenda et ma tarbin multimeediat suure 5 või 6 tollise labidaga. Tean inimest, kel on Sony veekindel labidas ja ta laseb sellel tihti aku 1% peale. Olen enam kui kindel et varsti kukub selle aku vastupidavus 50%. Tegemist veel suht "uue" mobiiliga ca 1 aasta vanust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.11.2014 19:51:04
|
|
|
Tegemist veel suht "uue" mobiiliga ca 1 aasta vanust.
|
Siin lähevad ilmselt sinu ja enamuse arvamused lahku. Vähesed vist kasutavad sama telefoni kauem kui aasta. Heal juhul kaks.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.11.2014 20:04:42
|
|
|
justkui mul oleks raha nii palju, et igal aastal uus nutikas osta . see mu tuttav kasutas varem tavalist nuppudega nokiat, kui lambist otsustas teha upgrade, põhjusel et ei viitsinud pidevalt läpakat kaasas kanda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
krist2an
HV veteran

|
28.11.2014 21:00:48
|
|
|
ab79 kirjutas: |
Minu arusaamist mööda ei ole 0 enam plusskraad, sest 0-ist alates algab vee jäätumine.
|
ot: |
Mina mäletan keskkoolist seda, et 0-kraad on see maagiline punkt, kus jää ei sula ja vesi ei jäätu. Seetõttu ta ongi nullkraad. Natuke küll vingumine, aga noh |
|
|
Kommentaarid: 41 loe/lisa |
   |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.11.2014 22:00:39
|
|
|
0 on see lõpmata õhuke sein, millest ühel pool on pluss ja teisel pool miinus. Kõlbab ühtmoodi hästi alguspunktiks kummalegi poole liikuma hakates. Mõnes autos muide näitab välistemp'i ka -0, kui on reaalselt alla nulli, aga mitte veel nii palju, et -1 peale ümardada.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.11.2014 22:35:19
|
|
|
autode välistemperatuuriandurit ei maksa sõites üldse uskuda, liikudes on õhutakistus ehk õhk n.ö puhub autole vastu, liikuv õhk on alati külmem kui tuulevaikuses seisev õhk..., see +/- siia sinna sõltub pigem sellest kui täpne on termomeeter, kaks erinevat termomeetrit (eri kvaliteedi ja erinevalt kalibreerituna) võivad näidata ühes ja samas kohas mõõtes hoopis erinevat tulemust,küsimus on, kumba termomeetrit usaldada... . 0 punkt on selles mõttes hea, et see on absoluutne mõõtealus, olgu see siis mõtteline või füüsikaline nullpunkt, ilma milleta ei saa tegelikult üldse mõõta ju,olgu see siis füüsikaline või matemaatiline väärtus mida arvutatakse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
28.11.2014 23:08:07
|
|
|
ab79, liikuva õhu temperatuur on täpselt sama, mis seisva oma. Kui midagi, siis liikumise pealt temperatuuri mõõtes võib see teoreetiliselt kõrgem olla tänu suurenenud rõhule, mis tõstab temperatuuri (mõtle asteroidide ja kosmosesüstikute peale). Reaalsuses autoga seda muidugi ei juhtu, kuna rõhumuutus on nii olematult väike.
Kui võtta teemaks vesi tuuleklaasil, siis õhuliikumine jahutab seda lihtsalt kiiremini kui paigal seisev õhk, vastu töötab sellele tõenäoliselt automootori soojus, millega sa salongi kütad.
Masendav, kui vähe inimesed termodünaamikat mõistavad
Tegu ikkagi põhikooliteemaga.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.11.2014 23:11:42
|
|
|
miks siis on tunda jäist külma kui tuul vastu nägu puhub ja kui on tuulevaikus siis ei tunne nii palju külma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|