Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
lambiain
HV vaatleja
|
22.11.2014 18:59:11
5.1 kõlarite ühendamine |
|
|
Tere!
Tahaksin osta endale 5.1 kõlarite süsteemi, kuid kuna eriti asja ei jaga siis vajaksin enne abi. Tahan teada kas mul on üldse võimalik 5.1 süsteemi oma läppariga (asus n53sv) ühendada? Eesmärgiks on muusika kuulamine, seega pole oluline, et erinevatest kõlaritest tuleks erinev heli. Küsimus tekkis sellepärast, et mul on läpparil ainult 2 auku (mikrofon ja kõlar) aga kas 5.1 jaoks ei ole vaja rohkem auke või ainult muusika kuulamisel ei mängi see rolli?
Ei jaga seda asja eriti seega võibolla on need lollid küsimused
Tänan!
|
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
22.11.2014 19:14:55
|
|
|
helikaart tuleb muretseda
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
lambiain
HV vaatleja
|
22.11.2014 19:41:43
|
|
|
Kui ma device managerist vaatan, siis mu läpaka helikaart peaks olema 5.1. Kas pole mingit nippi kuidas 5.1 kõlaritega muusikat kuulata või pean ma ostma lisa usb-helikaardi või midagi taolist?
|
|
tagasi üles |
|
 |
gnjack
HV kasutaja
|
22.11.2014 20:27:03
|
|
|
Ise kasutasin selliseid splittereid:
Spoiler 
Ma nüüd ainult ei tea kui õige 5.1 see oli, aga kõigist kõlaritest tuli heli läbi vähemalt.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
22.11.2014 21:46:37
|
|
|
Esiteks puudub 5.1 paigaldamisel mõte kuna muusika on 2.0. Võib teha 2.1, mis oleks optimaalne.
Seejärel tee selgeks, kas tahad kasutada aktiivkõlareid või võimendit eraldi kõlaritega.
Igasugustel splitteritel puudub mõte kui soov teha "päris" 5.1-te. Vaja on õiget helikaarti õigete väljunditega (näiteks digitaalne optiline väljund ehk spdif)
Ka korralikuks stereoks on sul vaja paremat helikaarti.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
23.11.2014 01:46:26
|
|
|
muusika on üldiselt stereo. kui otsid kõlareid muusika kuulamiseks siis unusta 5.1 ära (märksõnaks 2.0 või 2.1)
muidu läbi hdmi saaks 5.1 kätte kui vaja.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
23.11.2014 12:08:15
|
|
|
tsitaat: |
osta endale 5.1 kõlarite süsteemi,
|
Eesmärgiks on muusika kuulamine
|
Mis pagana nimel sa tahad muusika kuulamiseks 5.1 süsteemi
Parima tulemuse saad sa 2.0 süsteemiga ning kui sa bassipervo oled, siis lisa supakas juurde. 2 sateliiti + bassikas ei toida. Samuti ei toida 5 satteliiti + bassikas.
Sul on vaja 2e reaalset kõlarit ning kui naabrid su välja vihastanud on või sa muusikat neerudega kuulad, eraldi bassikat juurde.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.11.2014 13:50:47
|
|
|
ThedEviL, ära imesta. Abbey Roadil tehakse kõike surroundis ja ootuses, et kuulatakse ka surroundis.
Hakkaku neid ühekaupa muretsema. Viis või seitse tükki olenevalt ambitsioonidest. ja kui vaja siis üks woofer, sobiv väline helikaart juurde. Võib ka ressiiveri peale ehitada. Ressi puhul võiks passiivseid monitore kasutada, kuid neid tehakse järjest vähem.
naabrid saavad kindla peale väljavihastatud.
Spoiler 
Andrew Walter, heliinsener kirjutas: |
Iga klassika- ja popmuusikasalvestis mida me siin teeme, on viimistletud ootuses, et seda kuulatakse surroundis. Kätte võib jõuda aeg, mil inimesed ei osta enam stereosalvestisi - stereost saab samasugune relikt nagu omal ajal stereo ilmudes sai monohelist. See on sama suur edasimeinek kui vinüülplaadilt CD'le. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
lambiain
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
23.11.2014 15:23:08
|
|
|
Hind võiks jääda 150 ümber.
|
Sellise eelarve korral, tee parem kasvuhoius.
See komplekt on siin kõvasti kiita saanud. puldid pidavat kiiresti surema.
ise ei julge soovitada laiatarbe asju. neil on alati mingi asjaga koonerdatud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
kureke
HV kasutaja
|
23.11.2014 15:57:43
|
|
|
lambiain kirjutas: |
Ma ei jaga asjast eriti midagi, sellepärast tahtsin alguses osta need 5.1 sest sama hinnaga saab suurema koguvõimsuse kui 2.1 või 2.0 |
Kui üldse midagi ei jaga asjast, siis alustuseks saad infot siit av.kivilinn.ee/tvav_abc.pdf
Seal kirjeldatud 5.1 süsteem maksab algaja tasemel ca 1000€ poest ostes.
Kuna su eelarve sinna ei ulatu, siis optimaalne on arvuti taha lihtsalt Microlab või Edifier 2.0 süsteem panna.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
23.11.2014 19:24:09
|
|
|
Ma ei jaga asjast eriti midagi, sellepärast tahtsin alguses osta need 5.1 sest sama hinnaga saab suurema koguvõimsuse kui 2.1 või 2.0
|
Kui watte taga ajad, osta elektriradiaator.
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
24.11.2014 00:44:27
|
|
|
Ma soovitaks studio 6 võtta, kuna 2 way-d peaks heli paremini esitama. Studio 7 omab digisisendit aga selle otstarbekus on mõistlik suurusjärk kallimatele kõlariteele.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
24.11.2014 02:08:28
|
|
|
kuna 2 way-d peaks heli paremini esitama.
|
Ei kipu kehtima laiatarbe puhul. Kuna neil on kõlakast täidetud igasugu segavate asjadega. Elektroonika ja filtrid võiks olla eraldi kambris, mitte kõlakasti sees. Iseasi palju seda filtrit ongi, üks pisike kondekas ei võta ruumi.
Kas keegi oma terava kuulmisega ei ole märganud seda, et lihtsureliku 2.0 aktiivkõlarite üks kast mängib paremini kui teine, mille kõlakastis on toiteplokk ja võimendi?
Mõned firmad üritavad riske hajutada paigutades toiteploki ühe kõlari sisse ja võimendi teise sisse. mahukaod on siis sarnased.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
24.11.2014 09:21:07
|
|
|
naaber665 kirjutas: |
Ma soovitaks studio 6 võtta, kuna 2 way-d peaks heli paremini esitama. Studio 7 omab digisisendit aga selle otstarbekus on mõistlik suurusjärk kallimatele kõlariteele. |
Studio 7 on parem ja odavam kui studio 6. Oleneb saadavusest.
Ja seda studio 6t, ainult selle pisikese kõrgsageduspinistajaga ma väga 2way'ks ei nimetaks.
Studio 6 ja 7 ja 8 müüvad ennast just wattidega. Kas arvutikõlaritesse on nii palju watte vaja sisse toppida?
Võibolla, suurem on parem ja rohkem on uhkem.. .....
|
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
24.11.2014 10:02:44
|
|
|
olavsu1 kirjutas: |
kuna 2 way-d peaks heli paremini esitama.
|
Ei kipu kehtima laiatarbe puhul. Kuna neil on kõlakast täidetud igasugu segavate asjadega. Elektroonika ja filtrid võiks olla eraldi kambris, mitte kõlakasti sees. Iseasi palju seda filtrit ongi, üks pisike kondekas ei võta ruumi.
Kas keegi oma terava kuulmisega ei ole märganud seda, et lihtsureliku 2.0 aktiivkõlarite üks kast mängib paremini kui teine, mille kõlakastis on toiteplokk ja võimendi?
Mõned firmad üritavad riske hajutada paigutades toiteploki ühe kõlari sisse ja võimendi teise sisse. mahukaod on siis sarnased. |
Mis seos on sellel jutul tsiteeritavaga? naaber665 kirjutas, et kaheribaline Studio 6 on parema kvaliteediga kui kolmeribaline Studio 7. See tõenäoliselt vastab ka tõele, vähemalt on mingi venelaste mõõtmise järgi Studio 6 sellest seltskonnast kõige lamedama sagedusesitusega.
ThedEviL kirjutas: |
Ja seda studio 6t, ainult selle pisikese kõrgsageduspinistajaga ma väga 2way'ks ei nimetaks. |
Meh? Studio 6 kõrgsageduselement on suurem ja tõenäoliselt ka parem kui Studio 7 oma. Mis loogika järgi kaheribaline kõlar pole kaheribaline, see läheb juba ulme valdkonda ära.
ThedEviL kirjutas: |
Studio 6 ja 7 ja 8 müüvad ennast just wattidega. Kas arvutikõlaritesse on nii palju watte vaja sisse toppida?
Võibolla, suurem on parem ja rohkem on uhkem.. ..... |
Pole neil ühelgi kaugeltki liialt võimsust. Need vatid on marketingiloba.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
naaber665
HV vaatleja
|
24.11.2014 20:49:10
|
|
|
Studio 7 on parem ja odavam kui studio 6. Oleneb saadavusest.
Ja seda studio 6t, ainult selle pisikese kõrgsageduspinistajaga ma väga 2way'ks ei nimetaks.
Võibolla, suurem on parem ja rohkem on uhkem.. . |
Kuid mis alusel väidate, et Studio 7 on parem? Olen kuulanud/oman mõlemaid ja isklikult arvaks pigem vastupidi.
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|