praegune kellaaeg 20.06.2025 11:14:01
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
21.11.2014 14:29:16
Eestlased ostavad aina „nutikamaid“ ja suuremaid telereid |
|
|
link :: Samsung
PRESSITEADE - Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology poolt läbi viidud jaeturu uuring näitab, et kolme aasta jooksul on Eestis peaaegu kahekordistunud Smart TV-de ehk nutikate telerite müük ning samuti ostetakse järjest enam kõrgresolutsioonilise ja suure ekraaniga televiisoreid. Tehnoloogialiidri Samsung sõnul näitavad maikuus Eestis müügile tulnud esimese nõgusa teleri müüginumbrid, et see toode võib seada uued standardid teleritootjatele.
Jaeturu uuringu tulemused näitavad, et 2012. aastal olid 30 protsenti kõigist müüdud televiisoritest „nutikad“, kuid ajas on Smart TV-de müügi osakaal aina kasvanud – selle aasta oktoobris moodustas Smart TV-de müük 55 protsenti kõigist müüdud teleritest. Samuti on ajas pidevalt kasvanud ostetud telerite ekraanide mõõdud – viimase kuu seisuga on iga neljas müüdud teler 46-tollise ekraaniga või suurem.
„Teleri kasutusvaldkond ei ole enam pelgalt kanalite vaatamine, see on kujunemas koduseks multimeediakeskuseks. Tarbijate eelistused ja ootused ning telerite võimekus on võrdeliselt aina kasvanud ning see tendents jätkub. Tootjad pakuvad aina nutikamaid telereid, aina kõrgema resolutsiooniga ekraane ja tarbijad ka soovivad aina paremaid lahendusi,“ ütles GfK Retail and Technology Eesti juht Heiko Hera.
Samsung Electronics Baltics koduelektroonika müügijuhi Taago Tulfi sõnul on ekraanitehnoloogia uusim trend ülikõrglahutusega ekraanid, kuid uue standardi on telerite seas seadnud just nõgus televiisor. “Samsung on esimene ettevõte, kes tõi müügile nõgusa UHD ehk ülikõrglahutusega televiisori. Tänavu maikuus turule jõudnud kõrgklassi televiisorite hulka kuuluv nõgusa ekraaniga Samsung UHD on olnud tõeline sensatsioon. On näha, et inimesed soovivad saada aina kvaliteetsemat ja tõetruumat vaatamiselamust,” ütles Tulf.
Kuigi telerite suurus ja võimekus on aina parenenud, on kolme aasta jooksul alanenud telerite keskmine hind. Kui aastal 2012 maksis teler keskmiselt 520 eurot, siis aastal 2014 on televiisori keskmine hind 503 eurot. „Tehnoloogia, sealhulgas televiisorid, on mõnes mõttes deflatsiooniline valdkond, kus tooted muutuvad küll järjest paremaks ja sisukamaks, kuid hind alaneb sellegipoolest. Viimastel aastatel on müüdud keskmiselt seitsekümmend kuni seitsekümmend viis tuhat telerit aastas, kuid müügist saadav tulu väheneb,“ sõnas Hera.
Täna, 21. novembril tähistatakse rahvusvahelist televisioonipäeva. Riike on õhutatud sel päeval pöörama tähelepanu rahu, turvalisust, majanduslikku ja ka sotsiaalset arengut ning kultuuri käsitlevate teleprogrammide vahendamisele. Televisiooni roll tänapäeva ühiskonnas on suur, sest see on üheks põhiliseks infoallikaks, mis annab inimestele teada neid ümbritsevast maailmast. Televisioonil on ka universaalne roll kasvatada inimeste ühiseid arusaamu ja tolerantsi.
Samsung Electronics Co., Ltd. on maailma juhtiv tehnoloogiaettevõte, mis avab kõikjal inimestele uusi võimalusi. Pideva ja järjekindla uuendustegevuse ning avastuste tulemusena muudame telerite, nutitelefonide, tahvelarvutite, kaamerate, kodumasinate, printerite, LTE-süsteemide, meditsiiniseadmete, pooljuhtide ja valgusdioodlahenduste maailma. Meil on 80 riigis 286 000 töötajat ja aastakäive on 216,7 miljardit USA dollarit. Lisateavet leiate aadressilt www.samsung.com
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
21.11.2014 18:12:23
|
|
|
Mingi aasta suurenes lihtsalt LCD-de müük võrreldes kineskoopidega. Siis suurenes integreeritud MPEG4 digitüüneriga telerite müük. Siis oli aeg LED-taustaga telerite käes. Ja siis Smart-TV. Kuskil seal vahepeal ka 1080p domineerivakas saamine. Hind on üldiselt samaks jäänud, kui esimene uudsuse aasta, mil tootjad koorekihti riisuvad, välja arvata. Nüüd on aeg edevamate rahakotist nõgusa UHD-ga papp välja meelitada.
Sama hästi võiks öelda, et eestlased ostavad aina nutikamaid ja suuremaid telefone. Kui turg seda soosib, siis nii ju lähebki, isegi kui ühel hetkel optimaalsuse piir ületatud saab. Keskmise telekaga on aga sinna maale, kus diivanil kaela pöörama tuleb hakata, veel minna küll ja küll. Nõgusus võikski ehk alles siis mingit rolli mängima hakata, samas kaarduks see siis juba seinast niivõrd kaugele, et nõuaks eraldi telerituba.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
21.11.2014 18:18:11
|
|
|
rex kirjutas: |
Mingi aasta suurenes lihtsalt LCD-de müük võrreldes kineskoopidega. Siis suurenes integreeritud MPEG4 digitüüneriga telerite müük. Siis oli aeg LED-taustaga telerite käes. Ja siis Smart-TV. Kuskil seal vahepeal ka 1080p domineerivakas saamine. Hind on üldiselt samaks jäänud, kui esimene uudsuse aasta, mil tootjad koorekihti riisuvad, välja arvata. Nüüd on aeg edevamate rahakotist nõgusa UHD-ga papp välja meelitada.
Sama hästi võiks öelda, et eestlased ostavad aina nutikamaid ja suuremaid telefone. Kui turg seda soosib, siis nii ju lähebki, isegi kui ühel hetkel optimaalsuse piir ületatud saab. Keskmise telekaga on aga sinna maale, kus diivanil kaela pöörama tuleb hakata, veel minna küll ja küll. Nõgusus võikski ehk alles siis mingit rolli mängima hakata, samas kaarduks see siis juba seinast niivõrd kaugele, et nõuaks eraldi telerituba. |
nõgusate puhul on ka see, et 1-2 inimest vaatavad on ok, aga kui natuke rohkem inimesi külas on vms, siis on neil külje peal olevatel juba ebamugav vaateväli.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
21.11.2014 18:26:45
|
|
|
Nuh, saab rääkida vast sellest, et hind on jäänud samaks, aga sisu, mis nendesse paneelidesse peidetud on, on läinud paremaks.
Ise investeerisin uutesse teleritesse 2a. tagasi ja niikaua kui pilti näeb, välja ei vaheta (DVB-S2- T -C ), 3x HDMI 1.4, 32 ja 42 tolli, UHD on hetkel suht mõttetu ju, pole sisu, mida UHD-s vaadata.Eesti telekanalid pole suutnud isegi FHD juurutada ju, ETV2 üksi pole mingi argument.
Kokkuvõttes, tehnika on hea aga pelgalt nõgusa ekraani pärast ma küll uut telekat ostma ei hakka, olgu või HÜPER-ÜBER UHD
SMART TV võimalusi kasutan oma telerites vähe, USB salvestamist eriti ei vaja, nii, et jah tehnikavaimustus läks mul suht ruttu üle
Aga loomulikult, kellel mingid vanad, esimese või teise põlvkonna LCD-d on neil soovitaks välja vahetada küll kui võimalik, enamus neist on B energiaklass, kineskoopidest rääkimata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
21.11.2014 21:50:27
|
|
|
ab79 kirjutas: |
Nuh, saab rääkida vast sellest, et hind on jäänud samaks, aga sisu, mis nendesse paneelidesse peidetud on, on läinud paremaks.
Ise investeerisin uutesse teleritesse 2a. tagasi ja niikaua kui pilti näeb, välja ei vaheta (DVB-S2- T -C ), 3x HDMI 1.4, 32 ja 42 tolli, UHD on hetkel suht mõttetu ju, pole sisu, mida UHD-s vaadata.Eesti telekanalid pole suutnud isegi FHD juurutada ju, ETV2 üksi pole mingi argument.
Kokkuvõttes, tehnika on hea aga pelgalt nõgusa ekraani pärast ma küll uut telekat ostma ei hakka, olgu või HÜPER-ÜBER UHD
SMART TV võimalusi kasutan oma telerites vähe, USB salvestamist eriti ei vaja, nii, et jah tehnikavaimustus läks mul suht ruttu üle
Aga loomulikult, kellel mingid vanad, esimese või teise põlvkonna LCD-d on neil soovitaks välja vahetada küll kui võimalik, enamus neist on B energiaklass, kineskoopidest rääkimata. |
Palju neid kanaleid on, mis üldse meil HD pilti edastavad ? Miskid mõttetud dicovery kanalid on 720p vist ja see on ka kõik. Enne kui pole 720p standard mõõduks jäänud telepildi edastamisel, ei ole absoluutselt mõtet mingit UHD ekraani muretseda.
Mul on 32 tolline LG smartTV ja 42 tolline LG webOS smarttv ja miski suvaline firma 20 tolline kolmandas toas, mis on miski 5 aasta jooksul vist healjuhul 20 tundi kokku töötanud
Mu see 42 tolline ei tahagi üldse lindistada usb pulgale, aga usb hdd peale laseb. Ostsin spetsiaalselt 64GB pulda telekale taha, et kui on vaja midagi lindistada, siis saab, aga ei lase millegipärast.
3D filme ka väga ei vaata, kuigi tuleb ette ikka vahest kui vaatan.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
1 :: |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
21.11.2014 22:26:11
|
|
|
lopes39: Mul on ka LG telekad. Samuti rahul. Ei salvesta, sest pole midagi salvestada, kohalikelt kanalitelt pole midagi salvestamisväärset,kuigi jah vahest ikka saab ka telekat vaadatud (eesti vabalevi kanaleid). Minu meelelahutuseks nr1 on raadiomuusika. Selleks pole vaja telekale USB ketast
Elioni ja võib-olla mõne teenuspakkuja HD kanalipakettide vaatamisel võib-olla isegi tasub FHD telekas ära, aga UHD on selgelt liiast. Nii, et jagan seisukohta, et FHD-st ülespoole on hetkel suht mõttetu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
21.11.2014 22:31:49
|
|
|
ab79 kirjutas: |
Minu meelelahutuseks nr1 on raadiomuusika. Selleks pole vaja telekale USB ketast  |
Selleks ju telekaski liiast.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
22.11.2014 02:41:13
|
|
|
rex, ma kuulan sateliitraadiot. Telekal on sat vastuvõtja sisseehitatud ja nii saan sat raadiot kuulata.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
22.11.2014 10:59:58
|
|
|
Kuskil oli ka uuring, et enamus inimesi ei kasutagi Smart TV võimalusi ära. Isiklikult olen seisukohal, et kogu Smart TV turg on jätkuvalt väga fragmenteerunud. Puuduvad ühtsed standardid ja platvormid. Isegi sama tootja sama seeria telerites peavad jooksma eri versioonid samast programmist. Loodan, et Android tuleb ja saab uueks standardiks. Siis ehk muutub asi paremuse poole.
UHD on jah eestis paraku võrdlemisi kasutu nagu ka FHD suuresti. UHD-st näen mina hetkel kasu ainult arvuti taha ühendatuna pilti näitamas. Kas seal saab kasutada ainult nvidia 970 ja 980 seeria kaarte, kuna need on hetke ainsad kaardid turul HDMI 2.0 toega.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
22.11.2014 11:35:28
|
|
|
No aga vaatad DLNA nimelisest kanalist mkv-sid. FHD-na hetkel mainstream, näis, millal UHD kraam rohkem levima hakkab. Tüüpilise 576p eetri jaoks loomulikult overkill. Kes neid reklaamipause niikuinii passida viitsib. Otse ma vaatan vahel AK-d, kui päeval autoraadios mõni olulisem uudis kõrvu on jäänud.
viimati muutis rex 22.11.2014 11:38:36, muudetud 1 kord |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
22.11.2014 11:35:31
|
|
|
Sai just eile ostetud Samsung UE65HU8200, oli selline impulss ost ning ka huvi, mida smartTV endas üldse sisaldab. Kaks äärmiselt mugavat asja minu jaoks:
1. Elioni äpp, ehk siis ei pea kasutama boksi enam
2. Olen suur youtube'i vaataja ning selleks oli ka muretsetud WD Live. Nüüd ka see üleliigne.
Mis puutub UHD, siis kui vastav materjal on olemas, on ka pilt ikka sigailus. TV väga ei vaata, seega 4K tuleviku perspektiivis pole väga overkill.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.11.2014 13:45:28
|
|
|
Jah, mõtleks, ostetakse nutitelekaid. Ma olen 100% kindel, et ostetaks palju ka "lolltelekaid", kui selliseid piisavalt suure ekraaniga müügil oleks, aga ei ole ju. Kui tahad suurt telekat, siis paratamatult tuleb brežnevi pakikesena kaasa ka "nuti". On piisavalt ostjaid, keda see absoluutselt ei huvita ja seda kunagi kasutama ei hakka.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mustakurmu
HV kasutaja

|
22.11.2014 14:46:37
|
|
|
Suudaks siis Eesti kanalid 720p'ki välja vedada... mis aasta see on? 2000?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
rain69
HV kasutaja
|
22.11.2014 18:25:31
|
|
|
no järsku siis kui 2014-2015 ei saa järsku siis 2030. ja kui 2030 ei saa siis 2060 on ikka. siis oleks küll mega hüpe 240p-1080I peale või 240p-4K peale.Mis rezo siis selle ajal peale veel on kui praegu haipitakse 4k ja 8K tulemas hiljem peale 4K kas siis 12K või 16K või veel midagi ulmelist.Eks me näeme siis.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Valts17
HV vaatleja
|
22.11.2014 23:35:37
|
|
|
2 aasta vanune LG keskklassi telekas.
Päris pikalt kasutasin sisseehitatud Youtube äppi.
Lõpuks viskas kopa ette kuna oli sigaaeglane ja crashis kasutamisel.
Ostsin Chromecasti pulga ning nüüd mure lahendatud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
23.11.2014 19:09:00
|
|
|
See artikkel tekitas tahtmise minna vaatama, et mis hinnaga siis praegusel ajal teleka kätte saaks. Uuendaks ehk oma 32" ära 42" vastu. Võtsin siis levinumad poed lahti ja ei leidnud mitte ühtegi telekat, mida tahaks. Otsing lõppenud, istun oma kevadel 8 aastaseks saava LCD-ga edasi. Tegelikult ilmselt tehes tootja juures esmalt uuringut ja siis HV kataloogi abiga leiaks ka sobiva mudeli aga selleks ei vaevunud.
Dogbert kirjutas: |
Jah, mõtleks, ostetakse nutitelekaid. Ma olen 100% kindel, et ostetaks palju ka "lolltelekaid", kui selliseid piisavalt suure ekraaniga müügil oleks, aga ei ole ju. Kui tahad suurt telekat, siis paratamatult tuleb brežnevi pakikesena kaasa ka "nuti". On piisavalt ostjaid, keda see absoluutselt ei huvita ja seda kunagi kasutama ei hakka. |
Ma täitsa mõistan tegelikult seda himu saada lahti kõiksugu karbikestest ja asjadest, kuid see tekitab lõpptulemusena umbes sellise konsooli või veel hullem - telefoni tulemuse. Vaheta iga 2-3 aasta tagant, sest telekas on liiga aeglane, et kõige uuemat ja ägedamat jooksutada.
Minu arusaam asjast on see, et ma parem võtan hea kvaliteedi ja omadustega teleka, mille puhul näeb asi ka 5...10a pärast hea välja ning vahetan seda karbikest vahepeal ajakohasemaks. Hinnavahe 42" puhul on ise juba mingi 1000...1500€* vs nii 100€ STB või media streameri puhul. Päris kole tegelikult.
*ei mõtle odavaid junne, mida enamasti ostetakse, mille omadused ei kõlba kuhugi sageli. Pigem olen nõudlik tarbija ja panen hea asja lauale, mis elab nendest odavatest junnidest kõvasti kauem.
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
23.11.2014 19:11:38
|
|
|
KillerXP kirjutas: |
*ei mõtle odavaid junne, mida enamasti ostetakse, mille omadused ei kõlba kuhugi sageli. Pigem olen nõudlik tarbija ja panen hea asja lauale, mis elab nendest odavatest junnidest kõvasti kauem. |
Ise pooldan ka pigem seda filosoofiat, aga 1500€ 42" teleka eest on siiski mõttetu raiskamine.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
23.11.2014 19:32:45
|
|
|
von Wu kirjutas: |
KillerXP kirjutas: |
*ei mõtle odavaid junne, mida enamasti ostetakse, mille omadused ei kõlba kuhugi sageli. Pigem olen nõudlik tarbija ja panen hea asja lauale, mis elab nendest odavatest junnidest kõvasti kauem. |
Ise pooldan ka pigem seda filosoofiat, aga 1500€ 42" teleka eest on siiski mõttetu raiskamine. |
1500€ on veidi vast jah palju juba praeguseks (hindadega rohkem kursis umbes aasta algusest ja siis oli veel see mõistlik summa). Mul on lihtsalt paar asja mille üle ma obsessin. Nimelt ma tahan kvaliteetset ja soovitavalt kolmel küljel olevat ambilighti ning matt paneeli. Neid odavast segmendist ei leia. Kuigi olen nõus, tegelikult enam üle 1000€ väga maksta ei tahaks sellise suuruse eest.
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
23.11.2014 21:44:57
|
|
|
Kui ambilighti tahad, siis jääb järelikult ainult Philips, mis mitmes osas teistest kehvem. Aga matti ekraani pole uute mudelite hulgast ise küll ühegi hinna eest leidnud. Ehk saad lingi anda?
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
23.11.2014 22:08:05
|
|
|
Põhimõtteliselt niikaua, kui ei tule lihtsas keeles väljendatuna uut digivormingut telesignaali eetriedastuses, niikaua kärab kõik, mis siiani toodetud on. Vaadake mis juhtus ASO järel, telekate müügiturg keerati pea peale, kineskoobid kadusid lettidelt paari aastaga.
Nutisisu suhtes on muidugi kõik kinni kasutaja vajadustes ja harjumustes. Ma ei kasuta telekat netist sisu vaatamiseks, kuigi olen katsetanud teleriga netis brausimist USB juhtmevaba klaviatuuriga, liiga kohmakas ja ei toeta paljusid veebilehtedesse integreeritud meediapleiereid, on olemas muidugi spetsiaalsed appid youtube ja muu tarbimiseks, aga tegelikult eelistan ma seda kõike teha lauaarvutist.
Telekaga vaatan ikka klassikalist telepilti.
Põhjus, miks midagi "head ja huvitavat" enam poodides ei ole on see, et hetkeseisuga on telekad, mis müügil, teleoperaatoritest mitu sammu ees, pole sisu, mida tarbijale pakkuda, nagu juba räägitud, Eestis on asi päris nutune. Jah, saab kasutada telekat mõne "3D" arvutimängu mängides, proovisin isegi läpakat kasutada DVD playerina, aga lõppkokkuvõttes jääb telekas ikkagi selleks milleks ta loodud on, telesignaali vastubvõtmiseks terrestriaalist, satilt ja digikaablist, mõne riigi puhul on võimalus isegi vana "hea" SECAM sisse lülitada, Euroopas peaks ASO lõppenud olema, aga mõnes riigis ilmselt töötab veel analoogvastuvõtt.
Võib muidugi kahelda selles, kas uued ultraõhukesed paneelid on ikka sama kvaliteetsed kui paar aastat vanemad "vennad", eks ta ole nii ja naa, aga mina näiteks uuendasin viimati oma teleri tarkvara ca 6-7 kuud tagasi ja pole häda midagi. Alguses huvitas, kas tuleb mingeid "timmimisvõimalusi" vmt juurde, tegelikkuses on kogu 2 aastase teleka omamise juures ainult lisatud magic remote ja USB veebikaamera tugi,võib-olla on mõni pisiuuendus ka tehtud ei tea, aga mind praegune seis ei häiri. Iga telekas ei ole siiski androidtelefon, mida peab uuendama selleks et mõnda äppi jooksutada ja paljudel juhtudel ammendub riistvara nagunii, kuna tehases instaleeritud RAM ja ROM mahust lihtsalt ei piisa, täpselt nagu vanade Android 4.0 telefonidega, uutel juba mitu tuuma ja 2GB ja rohkem RAM-i, mina ajan läbi 512 RAM-ga ja 1 GHz ühetuumalise prosega, siiamaani pole ükski tegevus selle pärast tegemata jäänud, et mul telefon liiga vana on. Kõik sõltub kasutajate vanusest. jah on olukordi kus seadme pöördumatu kahjustuse tõttu lihtsalt tuleb osta uus, aga see on siiski juba teine teema (käib ka telerite ja üleüldse kõige kohta.)
|
|
tagasi üles |
|
 |
kalvis
Kreisi kasutaja
|
24.11.2014 11:00:51
|
|
|
Enamus tuttavaid ei oma nutitelekaid, seetõttu ma ei teagi eriti nende nutikusest midagi. Igatahes viimane philipsi nutiteleka meediaplayer eestikeelseid subbe ei osanud mängida, kõik netisaidid aka youtube ei toiminud, mingi ürgvanas vormingus miski video ikka sai kätte. Igatahes kasutaja kandis kogu telekas olnud nutisofti prügikasti olemuselt.
Küll aga olen ise kasutanud maksimumis teleka arvuti kombinatsiooni. Arvuti omab täiuslikku nutikust ja telekas näitab telekanalaeid ja seda nutikombinatsiooni kasutavad just lapsed. Lihtsalt arvutile sai monitoriks ostetud tavaline fullHD telekas ja kasutaja ise vaatab kummana kasutab.
Samuti on proovitud rasperry ja teleka kombinatsiooni. Rasperry suudab HDMI kaudu teleka pulti tunda ja rasperry-sse lae nii nutikat softi kui talle saada on. Probleem on rohkeb rasperry jõudluses, ei jäksa see prose kõiki FullHD videosi vedada. Ja soft on nagu on, kuid nutikust rohkem kui need telekatesse pandud nutid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
24.11.2014 16:05:16
|
|
|
kalvis kirjutas: |
Enamus tuttavaid ei oma nutitelekaid, seetõttu ma ei teagi eriti nende nutikusest midagi. Igatahes viimane philipsi nutiteleka meediaplayer eestikeelseid subbe ei osanud mängida, kõik netisaidid aka youtube ei toiminud, mingi ürgvanas vormingus miski video ikka sai kätte. Igatahes kasutaja kandis kogu telekas olnud nutisofti prügikasti olemuselt.
Küll aga olen ise kasutanud maksimumis teleka arvuti kombinatsiooni. Arvuti omab täiuslikku nutikust ja telekas näitab telekanalaeid ja seda nutikombinatsiooni kasutavad just lapsed. Lihtsalt arvutile sai monitoriks ostetud tavaline fullHD telekas ja kasutaja ise vaatab kummana kasutab.
Samuti on proovitud rasperry ja teleka kombinatsiooni. Rasperry suudab HDMI kaudu teleka pulti tunda ja rasperry-sse lae nii nutikat softi kui talle saada on. Probleem on rohkeb rasperry jõudluses, ei jäksa see prose kõiki FullHD videosi vedada. Ja soft on nagu on, kuid nutikust rohkem kui need telekatesse pandud nutid. |
eraldiseisva monitorina tuleb loomulikult telekas asendamatuna mängu. endal just nädal aega tagasi sai kogetud, kuidas 32 tollise teleka RGB liides marjaks ära kulus, oli vaja ühele vanale rondile kõvakettadiagnostikat teha,arvutiga monitori kaasa ei pandud,nii kasutasin siis oma telekat.
Seda n.ö alternatiivset nutivõimekust on paljud AV tehnikatootjad ära tabanud, nii kirjutatakse nutivõimalus nt DVD või Bluray mängija tarkvarasse sisse, saad nutivõimalusi kasutada kasvõi vana kineka peal
Omast kogemusest tean öelda, et mul on nn "vanakooli" põlvkonna sugulasi, kes lihtsalt põhimõtte pärast ei taha või lihtsalt ei tunne puudust nutivõimalustest.On aga on ka sugulasi, kelle jaoks teleka netivõimekus on kasuks tulnud, just see et telekasse on sisseehitatud wifi, ümber kolides muutus see suureks eeliseks, sest netikasabli vedamine jäi ära ja ka wifipulga ostmiseks pole vajadust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
24.11.2014 21:33:41
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Kui ambilighti tahad, siis jääb järelikult ainult Philips, mis mitmes osas teistest kehvem. Aga matti ekraani pole uute mudelite hulgast ise küll ühegi hinna eest leidnud. Ehk saad lingi anda? |
Enam taaskord kahjuks kindel pole. Mingi hetk kui rohkem asja uurisin oli nii, et 9-nda seeria philipsi telekatel oli matt ja vist ka 8-nda aga kardan, et see aeg on kadunud. Praegune kodus olev philipsi 9nda seeria telekas on igatahes matt.
Endal on just see peegelduse probleem - päikesepoolses toas telekas ja vaatab otse akende poole - tulemus kõiksugu glossy ekraanidega on kohutav. Sülearvutit ja lauaavutile ekraane valides sama asi - ainult matt.
|
|
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
24.11.2014 21:34:56
|
|
|
Touchscreeni tahaks ikka tegelikult. Suurt ja nõgusat. Sõidaks jalatoega tooliga ligi ja näpiks varvastega.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
24.11.2014 22:12:32
|
|
|
ma kasutan smart tv-d selleks,et vahest youtube-st läbi ressiiveri muusikat kuulata,jube mõnus heli ja videot näeb ka
_________________ parem varblane katusel,kui nuga neerus |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|