praegune kellaaeg 19.06.2025 01:31:23
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
6kantv6ti
HV kasutaja
|
13.11.2014 12:58:35
Minu vaikne arvutikast |
|
|
Pakun välja ühe idee peaaegu hääletu gamerikasti kokkupanemiseks. Kindlasti on igaühel oma nägemus ja kogemus, aga siiski pakun välja enda variandi oma lauaka baasil, mille sain nüüd nii vaikseks, et pean tõesti kõrva vastu kasti panema, et aru saada kas seal midagi toimub või mitte.
KORPUS
Korpuseks sai võetud Antec P182: http://www.bjorn3d.com/2007/05/antec-performance-one-p182/
Tegemist on suhteliselt kalli kuid minu hinnangul parajalt käkerdis-tüüpi korpusega, kaasatulnud kolm casefan-i lõugavad kõige vaiksemas asendis ka nii, et teise toa otsa on kuulda, ventilaatorikinnituste plastnagad murdusid ilma põhjuseta ning kui korpuse keskosas olevat lisa-kettasahtlit mitte eemaldada, siis pole seal peaaegu üldse ruumi ringitoimetamiseks. Positiivsena tooks välja korpuse tagaotsas olevad augud vesijahutuse jaoks, seintel oleva plastvoodri mürasummutuseks, ning kettaboxiga kaasatulnud silikoonpuksid mis käivad kettakruvide peale selleks, et vibratsioon kettalt korpusesse ei kanduks (vähem müra). Hetkeseisuga on originaalventilaatorid, nende kinnitusraamid ja kettasahtel leidnud oma otsa prügimäel.
TOIDE
Toiteks sai soetatud 520W Seasonic Platinum 90+ efektiivsusega ilma ventilaatorita toide: http://www.seasonicusa.com/Platinum_Series_FL2.htm
Toite valikul olid kriteeriumiteks müra puudumine ning võime üks high end videokaart ära toita. 520W mudelil on +12V ahelas lubatud voolutugevuseks 43A, mis peaks olema piisav.
EMAPLAAT
Emaplaadil pole mõtet pikemalt peatuda, sai valitud suvaline AM3+ tollel ajal kõige uuema 990 kiibistikuga Gigabyte GA-MA990XA-UD3. Plaadi valikul peab lihtsalt vaatama vaikuse seisukohast seda, et seal poleks kiibistiku jahutusventilaatorit, samas selliseid plaate vist samas enam ei toodeta mille kiibistikul oleks aktiivjahutus.
PROTSESSOR
Protsessor on igaühe enda maitseasi, minul on hetkel AMD FX-4100, homme peaks jõudma AMD FX-8370E, mõlemate TDP on 95W. Inteli i5 ja i7 peaks olema märksa jahedamad, seega müra suhtes ei puhu pilli.
PROTSESSORI JAHUTUS
Scythe Ninja rev2, ventilaatori eemaldasin, liiga lärmakas.
KETTAD
Primaarseks kettaks võtsin 128GB Kingstoni, SSD on teatavasti hääletu. Kastis tiksub veel 3 tavalist HDD-d.
VIDEOKAART
ASUS 970GTX http://www.asus.com/Graphics_Cards/STRIXGTX970DC2OC4GD5/
Kaart on idles passiivne, mängides pidavat ventilaator käima minema, igatahes kuulda pole.
Algselt sai katsetatud täielikult passiivse kasti kontseptsiooni, millest ma kiiresti loobusin, kastis peab olema mingisugune õhuvool kuna muidu hakkavad jupid sees hauduma, isegi idlemisel temperatuur vaikselt ronis ülespoole. Katsetasin igasuguseid variante, lõpuks leidsin suurepärase lahenduse:
Võtsin 120mm Arctic Coolingu fixed kiirusega korpuseventilaatori ning jootsin selle juhtmed ümber 5V peale. 5V-le ümbertegemisel peab arvestama sellega, et kõik 12V ventilaatorid 5V pingega käima ei lähe. Ümbertehtud ventilaatori paigutasin korpuse ülemisse otsa, otse prosejahutuse kohale.
Lisaks võtsin 120mm Arctic Coolingu TC (thermal controlled) ventilaatori mille paigutasin kasti tagumisele küljele. Termoanduri paigutasin videokaardi ja prosejahutuse vahele, tulemuseks see, et nüüd ventikas enamasti seisab, vahest teeb mõned pöörded.
Keda täpsemad temperatuurinumbrid huvitavad, võin õhtul ära mõõta…millalgi sai mõõdetud 20C toas mälu järgi korpuse sisetemperatuur üle 35C ei läinud.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
13.11.2014 13:41:37
|
|
|
Väga sümpaatne projekt!
Mõni küsimus:
* Kas orienteeruva koguhinna ka oskad ütelda?
* Palju kaotasid rahas kui valisid vaiksemaid komponente?
* Kui võimsa kastiga on kokkuvõttes tegu. Näiteks mis piirini 1080p välja veab? Kas Crysis3's kannatab heebleid ülespoole kruttida?
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
6kantv6ti
HV kasutaja
|
13.11.2014 14:11:46
|
|
|
Hetkel puusalt letihindade järgi vaadates tuleks kasti hinnaks ~1200€
Kast on kokku pandud mitme aasta jooksul, upgradedes vanemaid juppe ja / või vahetades jahedamate / vaiksemate vastu, täna ma otse poest nii kallist kasti ei ostaks, jupikaupa kannatab ikka
Kui jätta välja spetsiaalselt vaikse kasti jaoks võetud jubinad (toide 150€ -> 50€, jahutus 40€ -> inbox 0€, korpus 100€ -> 50€), siis oma näite puhul tuleks hinnavahe ~200€
Jõudluse koha pealt niipalju, et prose pidurdab mul niiehknaa, mulle piisab kui Skyrim 1080p + high res pack on silky smooth, seega jään 3dmarkide jne perfi poolelt vastuse võlgu.
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vael
HV Guru
|
13.11.2014 17:27:53
|
|
|
Kena kooslus, imestasin siiski AMD CPU üle vaikses koosluses;) Siin oleks oodanud i5 S-seeria oma...
FX 8370 ning GTX 970 peaks paras kompott olema ka Ultra jaoks, eriti võttes arvesse, et Crysis 3 paneb kõik tuumad tööle. Ventilaatorid ka kindlasti;)
|
|
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
14.11.2014 14:32:46
|
|
|
p183 on 6a vana korpus, põhimõtted ja struktuur on vanemad. täna rakendavad samu ideid pigem paremini rida 100€ hinnaklassis korpuseid.
- Mark0, hinna osas on seal juppe, mida enam ei müüda. korpus, ninja2. üldpilt - 100€ korpus, 80-100€ emaplaat, 180€ prose, 350€ gpu, 120€ toide, 70€ ssd, 50€ prose jahutus, ~50€ vendid. ~1000 + vajadusel lisakettad.
voolusäästlikkuse eest enamasti lisaraha maksta ei tule, parema (vaiksema) jahutuse eest küll.
- plate osas õige jutt - võtta suhteliselt suvalist. eriti kuna sellist kasti niikuinii ei overclocki, pole isegi paremast vooluahelast enamasti kasu. featureset täpselt nii suur kui vaja - kõik lisafeatuurid võtavad (vähe, aga natukene ikka) voolu. aktiivse chipseti jahutusega plaate pole juba päris pikalt näha, paljud kuumad osad chipsettidest on tänaseks lihtsalt prose sees.
- 95w tdp proset vaikse kasti jaoks (eriti amd proset) peaksin ma üsna halvaks mõtteks. ise võtaks ilmselt mõne 35w tdp inteli (inteli juba puhtalt selle pärast, et isegi sama tdp juures on amd voolutarve oluliselt suurem, pealegi pole amd-l just väga väikse tdp-ga prosesid enam olemas). samas hinnaklassis peaks olema i5-4570t.
- väiksem voolutarve puhub müra juures väga palju pilli.
2 venti kastist välja puhumas ja sisetemperatuur üle 35c ei lähe? need on idle numbrid ma eeldan. palju loadis on?
skyrimi ajal on gpu ilmselt suht idles. proovi mingit korralikku mängu, crysis3 on hea näide.
võinoh, kui mänge käepärast pole, emuleeri suht absoluutset worst case scenariot - tõmba prime ja furmark korraga käima ja vaata, mis temperatuurid peale 10 minutit teevad.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|