Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Samsung: Pooled eurooplastest on telesarjadest sõltuvuses märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 08.11.2014 13:25:33 Samsung: Pooled eurooplastest on telesarjadest sõltuvuses vasta tsitaadiga

PRESSITEADE - Samsung ja uuringufirma OnePoll Euroopas läbi viidud tarbijakäitumise uuringust selgub, et euroopa televaatajad on kiindunud telesarjadesse. Ligi pooled vastanutest on oma lemmiksarjast nii võlutud, et leinavad selle lõppemist ning kurvastuse leevendamiseks otsivad uue lemmiksarja. Uuringu tulemustest selgub, et telesarju vaadatakse nii igapäevaelu eest põgenemiseks kui stressi leevendamiseks.

4500 inimese seas läbi viidud uuringust selgus, et pooled Euroopa TV seriaalide fännidest kogevad stressi seoses oma TV sõltuvusega. Uuring tõi välja, et üle 70 protsendi TV seriaalide vaatajatest on väga taktitundelised ning ei paljastaks teistele sarja fännidele, mis viimases osas juhtus või tulevikus juhtuma hakkaks.
Küberpsühholoog Berni Good kommenteeris uuringut: „TV seriaalide fännidele meeldib salapära ja põnevus, mis tekib seriaali vaadates ning uut osa oodates. Oma lemmikseriaalist ollakse emotsionaalselt sõltuvad. Paljud fännid tunnistavad, et seriaalid mõjutavad nende igapäevaelu. Tõeline seriaalide fänn ei soovi, et keegi tema TV seriaali vaatamise kogemust mingilgi moel rikuks. Uuringu põhjal kolmandik fännidest küsib alati kaaslaselt, kas too on juba uut osa näinud ennem kui seriaalis toimuvast rääkima hakkab, sest ei soovi rikkuda teise inimese seriaali nautimise kogemust“. Goodi sõnul on tegemist prosotsiaalse käitumisega, mis lähtub mõtteviisist „ära tee teisele seda, mida ei soovi, et sulle tehakse“.

Uuringu vastajatest iga viies tõdes, et ta oleks pahane, kui keegi sotsiaalmeedia kaudu paljastaks, mis uues osas juhtuma hakkab ning veerand tunnistas, et nad lausa väldivad igasugu meediat, et mitte saada teada, mis nende lemmikseriaalis juhtuma hakkab. Uuringust selgub veel, et keskmiselt pooled Euroopa TV seriaalide fännidest eelistavad pigem vaadata ühe osa korraga. Üle 60 protsendi Itaalia ja Šveitsi vaatajatest tunnistas siiski, et nad vaatavad võimalusel mitu episoodi korraga. Kuigi seriaalides toimuvale mõtlevad paljud vaatajad, siis uuringu kohaselt vaid 43 protsendile läheb korda, kui neis midagi halba juhtub ning vaid kolmandik vaatajatest muutub rahutuks, kui seriaalis on pingeline olukord. 45 protsenti TV vaatajatest tunnistab, et nad süüvivad nii tõsiselt vaadatavasse sarja, et nad vihstavad, kui neid selles tegevuses segatakse.

„Televiisoril on suur roll inimeste elus. Samsung on televiisorite tootmises tuntud kui pioneer. 1998.aastal tõi Samsung müügile maailma esimese digiteleviisori, 2011.aastal loodi maailma õhem LED TV ning 2014.aastal hakkas Samsung esimesena tootma CURVED UHD ehk kumera ekraaniga televiisoreid. Kumer ekraan toob vaatajani tõetruu vaatamiselamuse pakkudes panoraamvaadet, mis lausa haarab endasse ning muudab televiisori vaatamise kogemuse veel võimsamaks. Tänu puhastele kaunitele kumerustele, peenele metallviimistlusele ja meeleoluvalgustusele lisab Samsungi CURVED UHD televiisor igale kodule stiili,“ rääkis Samsung Electronics Baltic Eesti koduelektroonika müügijuht Taago Tulf.

Samsung viis TV vaatamise tarbijauuringu läbi koostöös rahvusvahelise uuringufirmaga OnePoll selle aasta septembris Suurbrittannias, Itaalias, Belgias, Rootsis ja Šveitsis. Küsitluses osales kokku 4500 inimest vanuses 16+. Esimeses neljas mainitud riigis oli vastajaid 1000, Šveitsis oli vastajaid 500.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 08.11.2014 17:07:26 vasta tsitaadiga

Mina olen üks selline imelik tegelane kes ei vaata üldse seriaale - ei välismaiseid ega kohalikke - aaa vaeltan GoT olen ikka jälgind. Samas tean ikka päris mitmeid tuttavaid kes on samuti seriaalide haiged - mingid imeasjad hooageade kaupa arvutites olemas ja aega ei jagu, et kõik jõuaks ära vaadata.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 08.11.2014 20:49:13 vasta tsitaadiga

Harva on juhtunud kui ma olen vaadanud järjest mitu episoodi mõnda seriaali, tavaliselt vaatan ikka 1 episoodi. Krt pole eriti aega vaadata anyway icon_razz.gif
Aga mis puudutab sisu rääkimist, siis vist ega spoilida pole mõtet ja ei taha et seda teised teevad - vaatamine kaotab ju siis igasuguse mõtte.
Muidu oled lihtsalt nagu see diktor, kes räägib kogu filmi sisu ära ja siis soovitab film lõpuni vaadata icon_biggrin.gif

Link
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
olavsu1
külaline

sõnum 08.11.2014 21:08:30 vasta tsitaadiga

on tõesti seriaalisõltlane läheduses olemas. kõik kodumaised seebid vahitakse ära ja ise põgene kuhu tahad. see iga talvine terror.
tagasi üles
Hazar
Kreisi kasutaja
Hazar

sõnum 09.11.2014 07:52:06 vasta tsitaadiga

Mina vaatan ikka 1 hooaeg korraga, episoodi kaupa ei viitsi.. lähevad asjad meelest ära ja vahest unustan üldse ära, et seda seepi vahin. Sõltuvus on kah asja kohta suht karm sõna, inimajul on vaja end vahest lõdvaks ka lasta ja siis valitakse see mis meeldib.. mõnele sport, teisele tugitooli sport icon_biggrin.gif mingi hullu probleemi välja imemisel siinkohal mõtet ei näe. Ootan artiklit kus kirjas, et pool euroopat on sõltuvuses teksapükstest vms.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 28
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 09.11.2014 11:52:33 vasta tsitaadiga

Eks see sõltu sellest mida vaba ajaga tehakse. Kes vahib telekat, kes istub arvutis icon_razz.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Mario.
HV Guru

sõnum 09.11.2014 12:04:12 vasta tsitaadiga

I'm the one.
Väike põnevuslik masendus on ikka peal, kui episood saab läbi.
Sarnaneb ilukirjandusliku nähtusega, kus kannatamatus raamatut jätkata on pidev, aga aega just mitte alati piisavalt.

Vahetult peale tööd üks kohv ning jalad tunniks diivanile visata - miks mitte.

Mida ma mitte vaadata ei suudaks, mis praegu jooksvalt linastub, on vaid Homeland. Kõik muu on väga "meh".
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 09.11.2014 12:21:59 vasta tsitaadiga

See on jah huvitav kuidas telekat vaatavatest naistest räägitakse kui "telekasõltlastest", samal ajal vaatavad meespooled arvutist oma "seepi" tihtipeale märksa rohkemgi. Endalgi on tutvusringkonnas näha kuidas märkimisväärselt aega kulub endiselt "telekavaatamisele" kuigi telekaga selles klassikalises mõttes enam tegu pole. Pigem VODiga - võinoh, Rootsi Internetikaubamajast (tm) "ostetakse" sisu.

HV's on ka koduperemeeste jaoks oma teema isegi olemas, 6 aastaga ca 7000 postitust.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
Sahib
HV veteran

sõnum 11.11.2014 11:23:11 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Mina olen üks selline imelik tegelane kes ei vaata üldse seriaale - ei välismaiseid ega kohalikke - aaa vaeltan GoT olen ikka jälgind. Samas tean ikka päris mitmeid tuttavaid kes on samuti seriaalide haiged - mingid imeasjad hooageade kaupa arvutites olemas ja aega ei jagu, et kõik jõuaks ära vaadata.

Ma olen vist fanaatik icon_cry.gif Top Gear - Troonide mäng - Da Vinci - CSI kriminalistid. Rohkem õnneks eip ole
Ah jaa, AK eesti omadest ka icon_lol.gif

Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 11.11.2014 11:28:02 vasta tsitaadiga

Sahib kirjutas:
Auron kirjutas:

Ma olen vist fanaatik icon_cry.gif Top Gear - Troonide mäng - Da Vinci - CSI kriminalistid. Rohkem õnneks eip ole
Ah jaa, AK eesti omadest ka icon_lol.gif
Nuuujaaah, top geari vaatan ise ka aga seda ma täitsa ei kõrvutaks "Malle on vist Rinaldõnnist rase" seriaalidega icon_lol.gif
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Samsung: Pooled eurooplastest on telesarjadest sõltuvuses
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.