praegune kellaaeg 18.06.2025 19:47:20
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Anna tooli
|
28.10.2014 08:28:04
Elisa toob koostöös suurimate kirjastustega välja uue piiramatu lugemisvõimalusega e-raamatu äpi |
|
|
link :: Elisa
Elisa on esimene mobiilioperaator, kes siseneb e-raamatute turule, andes nii hoogu e-raamatute üha tõusujoones liikuvale trendile. Uue teenuse jaoks on loodud eraldi Elisa Raamatu äpp, millega on lugejal kindla kuutasu eest juurdepääs enam kui tuhandele eestikeelsele raamatule.
Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul peegeldab Elisa poolt pakutav uus ja nutikas viis raamatute lugemiseks hästi ettevõtte värskelt avalikustatud kuvandit ning sellest lähtuvaid uutmoodi tegutsemisviise. „E-raamatu suureks eeliseks on täiesti uutmoodi nutikas lugemisvõimalus, mida saavad kasutada kõikide Eesti mobiilsideoperaatorite kliendid. Peale selle on e-raamatukogu lihtne kaasas kanda, piisab kui sul on taskus nutitelefon või kotis tahvelarvuti, igal juhul saad virtuaalse raamatukogu avada igal ajahetkel, igas kohas ja seda endale sobival momendil,“ rääkis Andrus Hiiepuu.
Elisa Raamatu kasutamise kuutasu on 8.99 eurot kuus. „See hind moodustab poole väärtraamatu kaanehinnast. Seetõttu tasub teenus ära juba siis, kui loed vaid ühe raamatu kahe kuu jooksul,“ viitas Andrus Hiiepuu soodsale lugemisvõimalusele.
Elisa e-raamatu äpp „Elisa Raamat“ ongi eelnevast tulenevalt ülesehitatud põhimõttel, et lugemishuvilisel on ühe kindla kuutasu eest võimalus lugeda nii palju raamatuid kui ta jaksab. Elisa Raamatu äpis saab raamatuid lapates ja pisteliselt lugedes välja valida endale sobivaima lugemislektüüri. Samuti on võimalik lugeda Elisa Raamatut välismaal ja ka siis kui internetiühendust ei ole. Viimase puhul tuleb raamatud eelnevalt rakenduse virtuaalsele raamaturiiulile laadida.
Piiramatu lugemisvõimalus ühe kuutasu eest annab lugemishuvilisele teisigi eeliseid, mille peale kohe ei tulegi. „Raamatupoest ei raatsi ega taha ju keegi osta korraga kolme raamatut lihtsalt testimiseks, et ehk mõni neist meeldib,“ tõdes Andrus Hiiepuu.
Elisa Raamatu koostööpartneri Eesti Digiraamatute Keskuse (EDRK) juhatuse liige Ain Lausmaa sõnul moodustab lõviosa Elisa e-raamatutest eestikeelne ja tõlkeilukirjandus. „Kuulsamatest nimedest kuuluvad autorite ringi Andrus Kivirähk, Indrek Hargla, Stieg Larsson ja Sofi Oksanen,“ tõi Ain Lausmaa näiteid. „Lisaks pakub Elisa e-raamat mitmeid tuntud raamatusarju nagu Petrone Prindi „Minu sarja“ ning „Varraku ajaviiteromaani“ raamatud. Järjest suureneb ka lasteraamatute ja koolides kohustusliku kirjavara valik.“ Ain Lausmaa rääkis lisaks, et Elisa Raamat aitab leida nii autoritel kui kirjastajatel uusi lugejaid, kes on ehk paberraamatutest jäänud tänu kasvavale online-meedia tarbimisharjumusele eemale.
Eesti Kirjastajate Liidu juhatuse liikme ja Varraku juhatuse esimehe Priit Maide sõnul on sellised e-lahendused uus väljakutse, millega kaasa minna. „Näeme, et praeguseid käibenumbreid annab e-raamatute müügiga veelgi tõsta ning lugemisvõimalusi oluliselt laiendada.“ Kirjastus Varrak omab täna Eestis 40% e-raamatute turust.
Elisa e-raamatukogus saab lugemishuviline juba praegu valida enam kui 1000 raamatu vahel. Uusi raamatuid hakkab aga lisanduma igal nädalal ning nende hulgast leiab ka kõige värskemad ja populaarsemad raamatud. Uute lisanduvate raamatutega saab klient tutvuda tasuta nii Elisa Raamatu äpis kui ka Elisa kodulehel www.elisa.ee/raamat
Elisa Raamat on mõeldud personaalseks kasutamiseks ning seda saab klient rakendada korraga kahes seadmes. Näiteks nutitelefonis ja tahvelarvutis. Uudne raamatuäpp on tänasest saadaval android nutitelefonides ja tahvlites Google Plays ja Apple’i AppStore’ist.
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
297 |
|
tagasi üles |
|
 |
neros
HV Guru

|
28.10.2014 10:51:28
|
|
|
Ainult 1000? Ja 9 euro eest? T6siselt? Saaks aru kui 2-4 eurot oleks. Selle 9 euro eest saab p2ris mitu eel-omatud raamatut mis p2riseks sinu omad on... ma ytleks, et see ei aita ka 'testimiseks' raamatuid rohkem v6tta, kuna kuutasu on siinkohal see pisargaas... 9 eurot ei ole lihtsalt normaalne kuutasu raamatute eest... ma saan aru, et see yritab mingit v2ga v2ikest nisshi t2ita (eestikeelsed raamatud), aga olgem ausad... 1000 raamatut pole mingi valik.
_________________ GitHub
.NET Core & Azure baasil lahendused ja arhitektuur - kontakt. |
|
Kommentaarid: 48 loe/lisa |
   |
1 :: |
40 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
28.10.2014 11:05:58
|
|
|
Lõpuks ometi "subscription" põhine raamatute lugemine!
Kuigi eks see veidi survestab lugemise aega/kiirust, aga kuna ma ise raamatuhuviline, siis 9€/30-päevase lugemise eest ei ole palju. Enamus populaarsemaid raamatuid maksab ka rohkem.
Nüüd loodan, et nad täiustaksid seda programmi veidi:
1) Rohkem žanre - raske otsida ilukirjanduse alt fantaasia- ja ulmekirjandust.
2) Ei leidnud sorteerimise võimalust (populaarseimad, autori/pealkirja tähestikuline, väljastamise kuupäeva järgi)
3) Suurendada inglise keelsete raamatute hulka
Tundub, et tuleb saata neile üks e-kiri.
ot: |
Üleüldse - miks kurat on nii, et lastakse välja eesti keelde tõlgitud raamat pabertrükis, aga e-raamatuna ei tule?! Väga veider, mõtlesin just, et ostaks endale Metro 2033 eesti keelsena (vene keelt ei oska ning siis loen juba tõlgituna eesti keeles), aga näe - ei eksisteeri... paberkandjal täitsa olemas.
Samuti võiks olla nii, et kui ostad raamatu paberkandjal, siis saad e-raamatu tasuta kaasa.
Ning siis võiks ka veel olla "demo" versioonid e-raamatutest, kus näiteks 20% raamatu algusest on loetav/kättesaadav ning kui tahad 100%, siis ostad. Niimoodi jäävad kehvad raamatud loomulikult lugemata, aga no kammooon - kes neid ikka tahab osta
EDIT: Paistab, et see Elisa e-raamatu äpp täitsa toetab seda "eelvaate" vormis. Saabki lugeda mingisugune osa raamatust ning see on juba hea usun, et hakkan seda kasutama, kui tekitatakse exportimise võimalus e-lugeritesse. Kuigi ma seda kahtlen, sest EPUB jms formaat vist ei toeta ajalist piirangut sisseehitatuna... |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.10.2014 11:17:52
|
|
|
neros kirjutas: |
Ainult 1000? Ja 9 euro eest? T6siselt? Saaks aru kui 2-4 eurot oleks. Selle 9 euro eest saab p2ris mitu eel-omatud raamatut mis p2riseks sinu omad on... ma ytleks, et see ei aita ka 'testimiseks' raamatuid rohkem v6tta, kuna kuutasu on siinkohal see pisargaas... 9 eurot ei ole lihtsalt normaalne kuutasu raamatute eest... ma saan aru, et see yritab mingit v2ga v2ikest nisshi t2ita (eestikeelsed raamatud), aga olgem ausad... 1000 raamatut pole mingi valik. |
Teemaks on praegu eestikeelsed raamatud, mitte võõrkeelsed. Ja 1000 eestikeelset raamatut on alustuseks päris hea, kui arvestada, et Rahva Raamatul on valikus neid ca 2400 ringis. Ega müüjad neid ei tõlgi ja kirjasta. See on pigem kivi kirjastuste, mitte raamatupoodide kapsaaeda.
LKits kirjutas: |
ot: |
Üleüldse - miks kurat on nii, et lastakse välja eesti keelde tõlgitud raamat pabertrükis, aga e-raamatuna ei tule?! Väga veider, mõtlesin just, et ostaks endale Metro 2033 eesti keelsena (vene keelt ei oska ning siis loen juba tõlgituna eesti keeles), aga näe - ei eksisteeri... paberkandjal täitsa olemas.
Samuti võiks olla nii, et kui ostad raamatu paberkandjal, siis saad e-raamatu tasuta kaasa.
Ning siis võiks ka veel olla "demo" versioonid e-raamatutest, kus näiteks 20% raamatu algusest on loetav/kättesaadav ning kui tahad 100%, siis ostad. Niimoodi jäävad kehvad raamatud loomulikult lugemata, aga no kammooon - kes neid ikka tahab osta
EDIT: Paistab, et see Elisa e-raamatu äpp täitsa toetab seda "eelvaate" vormis. Saabki lugeda mingisugune osa raamatust ning see on juba hea usun, et hakkan seda kasutama, kui tekitatakse exportimise võimalus e-lugeritesse. Kuigi ma seda kahtlen, sest EPUB jms formaat vist ei toeta ajalist piirangut sisseehitatuna... |
|
Lausa 50% soodustusega. E-raamat. Eestikeelne.
http://www.rahvaraamat.ee/p/e-raamat-metro-2033/606956/et?isbn=9789949275830
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
28.10.2014 12:33:13
|
|
|
Hind ei ole paha, aga valik on väike. See pole küll Elisa probleem vaid üldine.
Ma oleks vägagi nõus ostma e-raamatuid, aga valik on väike. Uus raamat paberil ei too kaasa uut raamatut e-kujul. Ju on siin autorikaitse (kirjastuse jne) karvane käsi ees jne
Kuna ei soovi raamatuid riiulisse, siis ongi variandiks ainult raamatukogu või ingliskeelne e-kirjandus...
Selline kuumaksuline variant oleks täitsa ok, kui veel saaks epubi - ipad on okupeeritud pereliikmete poolt jne
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
wiinanina
HV kasutaja
|
28.10.2014 16:06:37
|
|
|
conx kirjutas: |
Hind ei ole paha, aga valik on väike. See pole küll Elisa probleem vaid üldine.
Ma oleks vägagi nõus ostma e-raamatuid, aga valik on väike. Uus raamat paberil ei too kaasa uut raamatut e-kujul. ... |
Selle paari aasta jooksul mil ise Kindlet omanud on märgata, et vähegi asjalikumad raamatud saavad üldjuhul ka e-raamatuna avaldatud.
Kuid sageli palju hiljem.
Väga lihtne päring http://www.apollo.ee/catalogsearch/result/?q=wayward+pines
Ja infost näha, mitu kuud paberist hiljem tuli e-raamatu 1 osa, 2 osa, kolmandat osa pole veel tulnudki.
Enne jõule ilmselt mitte.
Kui e-raamat ilmub paberraamatust kuni pool aastat hiljem siis pole imestada, et lugemisfännid on oma juba enne kätte saanud.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
28.10.2014 16:39:28
|
|
|
wiinanina kirjutas: |
Kui e-raamat ilmub paberraamatust kuni pool aastat hiljem siis pole imestada, et lugemisfännid on oma juba enne kätte saanud. |
Sellest ma ei saagi aru, et miks see nii on. Kas üritatakse kuidagi takistada faili levimist neti avarustesse? Kuidagi jabur seis - päris hunnik raamatuid on selliseid mida ma lihtsalt pole jõudnud ära oodata ja olen toonud raamatukogust. (Metro 2033 näiteks jne). Ja raha on mulle alles jäänud...
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
28.10.2014 22:33:36
|
|
|
Raamatukogud samas maksavad iga laenutuse eest autorile või tema õiguste esindajale-omanikule tasu.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
erkin
HV kasutaja

|
07.11.2014 23:34:51
|
|
|
Sai liitumine tehtud ja 2 nädalat tasuta proovida nüüd tuli meilile arve summas 60senti, e-arve väljastustasu.
Täielik jaburus, ma ei saa aru mis firma see selline on mis nii käitub.
Selle asja ma panen ajakirjandusse, nüüd ma ei jää kohe kindlasti seda raamatuteenust kasutama.
Tasuta perioodi ajal teevad arve summas 0€ ja arve tasu 0.60€
Olge ettevaatlikud sellega
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
2 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
pluto
HV kasutaja
|
14.12.2015 20:38:56
|
|
|
on siin kellelgi elisa raamat käepärast, võõrsil ema küsib mult, kuidas raamatut riiulisse salvestada, pole hetkel ühtki androidi ega õuna käepäeast, et prooviks peale lasta ja õpetada. Elisa videod ka ei anna infot. Mäletan, et oli lihtne.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
16.12.2015 09:22:20
|
|
|
pluto kirjutas: |
on siin kellelgi elisa raamat käepärast, võõrsil ema küsib mult, kuidas raamatut riiulisse salvestada, pole hetkel ühtki androidi ega õuna käepäeast, et prooviks peale lasta ja õpetada. Elisa videod ka ei anna infot. Mäletan, et oli lihtne. |
Valid raamatu ja hakkad lugema ja ongi sinu aparaadis. Pole rohkem midagi vaja teha...
|
|
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|