Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
04.11.2014 10:23:01
Uuringud tehtud: Tallinna koolid täielikult Linuxile üle ei lähe |
|
|
Aasta alguses vahetati kolme Tallinna kooli ja kahe lasteaia arvutites harjumuspärased Windowsi aknad pingviini ehk Linuxi vapilooma vastu. Koolide ja lasteaedade juhid kirjeldasid, et kuigi üleminek tekitas parasjagu segadust, ei pöördu nad tasulise tarkvara juurde tagasi.
Ernst & Youngi kevadel valminud uuringu järgi säästaksid Tallinna koolid Office’ist loobudes viie aastaga 490 000 eurot, Windowsi Linuxi vastu vahetades aga 700 000 eurot. Kui võtta arvesse, et viis asutust said uue tarkvaraga enam-vähem hakkama ja rahaline kokkuhoid on muljetavaldav, siis peaks ju üleminek ainult aja küsimus olema.
Edasi saab lugeda EPL tasulisest artiklist.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
04.11.2014 10:42:27
|
|
|
Tähelepanu tasuks pöörata kohe sõnale "enam-vähem".
Aga lõustaraamatus aja surnukslöömiseks pole tõesti mitte mingit vahet mida kasutada......
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
04.11.2014 18:08:21
|
|
|
Tegelikult pole vahet ka, millega kirja kirjutada või millega mõnd veebipõhist tööriista näppida. Isegi lihtsate tabelite-dokumentide koostamisel pole vahet funktsionaalses mõttes. Vahet on vaid harjumuse mõttes, aga täpselt samamoodi tean ma mõnd aastaid alternatiivset officet kasutanud inimest kes on MS Officega püsti hädas, kuna vajalikke optsioone lihtsalt ei leita üles.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
04.11.2014 19:05:35
|
|
|
tsitaat: |
tean ma mõnd aastaid alternatiivset officet kasutanud inimest kes on MS Officega püsti hädas, kuna vajalikke optsioone lihtsalt ei leita üles.
|
Ma tean ka selliseid inimesi, kes uuema MS Office kasutusele võtuga on alguses püsti hädas, sest ei oska samamoodi uut asja kasutada...
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
scrapper
HV kasutaja
|
05.11.2014 08:46:40
|
|
|
Nagu ka Münchenis on suurem iva selles, et litsentsiraha USA'sse (ja sealt ilmselt edasi Kaimani saartele) saatmise asemel jääb raha Eestisse kohalike IT meeste taskutesse. Kui riik/kov panustab GPL ja muu avatud lähtekoodiga tarkvara arendusse siis see omakorda toidab nii kohaliku IT sektorit kui muid sektoreid, mis neid teenuseid/tarkvara tarbivad.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
05.11.2014 10:29:58
|
|
|
bigmarx kirjutas: |
tsitaat: |
tean ma mõnd aastaid alternatiivset officet kasutanud inimest kes on MS Officega püsti hädas, kuna vajalikke optsioone lihtsalt ei leita üles.
|
Ma tean ka selliseid inimesi, kes uuema MS Office kasutusele võtuga on alguses püsti hädas, sest ei oska samamoodi uut asja kasutada... |
Ma olen vist küll keskmisest arvutikasutajast pisut targem kuid ega minulgi töö juures uue office'i (2013) kasutuselevõtt just maailma kõige paremini ei läinud. Suures plaanis võrreldes 2007 variandiga ju erinevusi pole, kuid pisikesed detailid on häirivad. Minu jaoks asjatud lisaklikid ja mõningate asjade asukoht menüüdes. Samas ei midagi kontimurdvat. Openoffice'iga saab samuti hakkama. Kuna suuremas plaanis on MS tarkvara ikkagi abivahend tööle mitte eesmärk omaette, siis mind ei morjenda ja saab hakkama. Vahepeal müüdi ka 2013 litsentsi üliodavalt kuid no ei tõusnud käsi tõusma, soetamiseks sest kasutuskogemus polnud just parim.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|