Võin küll eksida, kuid minu teada on kõigil operaatoritel see tehtud sama moodi ja ükski ei võimalda nende poolselt mobiilset andmeside välja lülitada, kuigi võiks.
Küll aga rakendavad kõik tagantjärgi kuumaksulise paketi hinna kui küsida, et ei peaks kogemata kasutatud andmeside eest jaburalt kallist megabaidi hinda maksma.
Küsimus ongi, et kuidas saab netti kogemata kasutada, kui on andmeside välja lülitatud, APN vussitud. Peamine - milleks üldse müüa paketti, kus EI OLE INTERNETTI
Ja kuna naine on väikese lapsega kodune, siis tal tõepoolest ei olnud netti vaja, kuna koduse wifi levialas ju.
Ja miks on peaaegu aastase Elisa kliendiajaloo vältel koguaeg arved 5€ ja netti pole tarvitatud ja äkki septembri lõpus hakatud tarvitama.
Telefon on sama, keegi mingeid kuradi appe pole tõmmanud ja midagi pole muutunud, samas neti kasutus tekkis, kasvas ja jäi stabiilseks.
Minuarust on see sügavalt operaatori probleem, kuidas tarkvaraliselt hoida asi kontrolli all. _________________ * kui ma väike olin panin raudtee peale kive ja vaatasin kuidas rong nendest üle sõidab.
üxkord jäi rong seisma ja rongijuht viskas mind suure mutriga vastu jalga.
*mulle meeldib teistele inimestele anda asju hoida ja siis kõrvalt vaadata ja naerda kuidas keegi seisab asi käes
Kõige hullem on see, et tegemist pole isegi mitte kogemata tarbitava andmesidega, vaid hoopis täiesti soovimatu andmesidega.
See suur, enam mitte kivi vaid terve kaljujurakas läheb nii operaatorite kui ka nutitelefonide tootjate kapsaaeda......
Telefon on sama, keegi mingeid kuradi appe pole tõmmanud ja midagi pole muutunud, samas neti kasutus tekkis, kasvas ja jäi stabiilseks.
Minuarust on see sügavalt operaatori probleem, kuidas tarkvaraliselt hoida asi kontrolli all.
Eks saad isegi aru miks operaatorid väga sellesse teemasse panustada ei taha - kes ikka tahab rahavoogu kärpida või kasutajat teenusest eemal hoida.
Ning nutitelefon on teatavasti arvuti koos kogu enda võlude ja valudega, näiteks softibugidega. Mul on ka olnud Norras nii, et oli kenasti andmeside kinni telefonis, eriti roamingu puhul. Sikutasin kaardid enne offline kasutuseks alla. Aga kaardirakenduses ühel hetkel oli mingi nupp a la "näiteks lähimaid bensujaamasid" vms, mis ütles, et "ei tööta" - ja järgmine hetk tuli SMSi "plõnn" ja teade, et "tere tulemast kasutama Internetti Norras". Ning andmeside oli samal ajal kenasti endiselt kinni keeratud.
See ei olnud Androidis küll aga vahet pole mis tark vara kasutusel on.
Võin küll eksida, kuid minu teada on kõigil operaatoritel see tehtud sama moodi ja ükski ei võimalda nende poolselt mobiilset andmeside välja lülitada, kuigi võiks.
Elisal on see võimalus täitsa olemas ja ma ka kasutan seda paari telefoni puhul. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Ma tahaks küll oma silmaga näha seda telefoni, millel on mobiilne internet välja lülitatud ja APN ka ära kustutatud, kuid millega saab siiski interneti kasutada. Androidi ega iOSiga pole mul see siiani õnnestunud.
iOS-ga varem elisa vähemalt seadeid ise paika ei pannud ja väga tüütu oli neid paarkorda nädalas sinna sisestada.
Tühjaks jättes lihtsalt asjad ei toiminud ja taas oli see väike osakaal minu operaatori vahetuseks.
viimati muutis puna 17.10.2014 12:08:34, muudetud 1 kord
Ma tahaks küll oma silmaga näha seda telefoni, millel on mobiilne internet välja lülitatud ja APN ka ära kustutatud, kuid millega saab siiski interneti kasutada. Androidi ega iOSiga pole mul see siiani õnnestunud.
tele2 pole APN kustutamine (või selle mitte lisamine) viimased 5+ aastat vms mingit pilli puhunud. Kogu aeg tühi olnud ja netti saab alati.
apn automaagiliselt paika, isegi kui valesti topid selle. Proovitud.
Kui tahad piirata siis mine iseteenindusse, vali Teenused - mobiilinumbrid - vajuta numbrile, seal all vasakul kus enamasti on kirjas "kõnede suunamised" "salastatud number" on "muuda seaded". ja leiadki "mint piirang". Natuke tobedas kohas jah... Seal võimalik suunamisi jne ka muuta. _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
telefon näitab ilusasti levi, lte märk paistab. kui keegi helistab, siis öeldakse, et telefon pole sisse lülitatud. alles siis, kui ise välja helistasin, sai mulle uuesti helistada.
telefon näitab ilusasti levi, lte märk paistab. kui keegi helistab, siis öeldakse, et telefon pole sisse lülitatud. alles siis, kui ise välja helistasin, sai mulle uuesti helistada.
Kõned käivad 2G või 3G võrgus, LTE on andmeside jaoks veel (VOLTE toob tulevikus ka kõned LTE'sse). Seega peab töötama kõne sisse tulles aktiivse LTE sessi puhul fallback 3G või 2G võrku. Miks see ei tööta - ei tea. Viga võib olla nii teenusepakkuja pool (EMT'il oli näiteks selline mure kunagi) kui telefonis. Kui oled kõne välja teinud siis on edukas fallback toimunud ja telefon 2G või 3G võrgus.
Kõned käivad 2G või 3G võrgus, LTE on andmeside jaoks veel (VOLTE toob tulevikus ka kõned LTE'sse). Seega peab töötama kõne sisse tulles aktiivse LTE sessi puhul fallback 3G või 2G võrku. Miks see ei tööta - ei tea. Viga võib olla nii teenusepakkuja pool (EMT'il oli näiteks selline mure kunagi) kui telefonis. Kui oled kõne välja teinud siis on edukas fallback toimunud ja telefon 2G või 3G võrgus.
proovida teist simi samas telefonis (millel ka 4g pakett peal), kui sellel normaalselt toimib siis kõne teenindusse või vutvut esindusse...või teine variant kui sinu sim teises 4g telefonis toimib siis on telefoni viga. _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Sai siis nüüd see saast Elisa teenus minema visatud ja EMT-i üle mindud. Pole enam kordagi näinud nädala jooksul, et telefonil levi poleks. Julgustan teisigi üleminekut ettevõtma.
Masendav, minu esmasest pöördumisest ülehomme 2 nädalat täis ja siit tuli siis vastus:
Tänan Teid pöördumise eest.
Palun täpsustage kliendi 8318671,proua Seejasee , telefoniteeninduse salasõna, et mul oleks ülevaade tema andmetele.
Vabandan vastuse viibimise pärast.
Parimate soovidega blaablaablaa
EDIT: Lõpp on lahe, vahetasime 4 maili, kus nemad raisuid üht, mina teist ja siis visati piltlikult toru hargile. Kas see on normaalne ühele endast lugupidavale sideettevõttele, seda otsustab iga mees ise. Tsitaat:
Tuginedes Elisa poolt väljastatud eelnevatele vastustele samal teemal jääme seisukohale, et oleme andnud Teile üksikasjaliku ja ammendava vastuse ning loeme teema lõpetatuks. Elisa jätab endale õiguse edasisele samateemalisele kirjavahetusele vastamata jätta kuna edaspidine kirjavahetus antud teemal ei ole edasiviiv. _________________ * kui ma väike olin panin raudtee peale kive ja vaatasin kuidas rong nendest üle sõidab.
üxkord jäi rong seisma ja rongijuht viskas mind suure mutriga vastu jalga.
*mulle meeldib teistele inimestele anda asju hoida ja siis kõrvalt vaadata ja naerda kuidas keegi seisab asi käes
Kas kellelgi on kogemusi Elisaga, et kui on võetud Eripakkumine 5, ilma netita pakett, siis telefon mingil lambihetkel läheb netti, suht igapäevaselt ja iseteeninduses avastad ehmatusega, et arve muudkui jookseb ja netitarbimine ka.
Mul naisel oli selline värk, juhuslikult logis iseteenindusse sisse ja mingi 35 eurone saldo. Muidu igakuine ongi 5€, netis ei käi, kuna on titega kodus ja kasutab kodust wifit. Seega saigi paketi valikul arvestatud, et võtame ilma netita.
Klienditeenindus ajas mingit iba telefonitsi, et tänapäeva telefonid ongi nii nutikad, et lähevad ise netti ja mingeid uuendusi teeb telefon jne. Öeldi, et siis arved annulleeritakse, kui võtab Mint Basicu ja maksab igakuiselt neti eest 6€ juurde. Oli ähmi täis ja nõustus. A pull on see, et kui telefonil on 3G võimekus ja SIMil ka ja telefon ise läheb, siis mis kuradi mõtet on netita paketil??? Võinoh, milleks sellist paketti üldse pakkuda. Nemad peaksid ju selle võimaluse tarkvaraliselt endapoolt piirama. Vaatasin graafikut, nett on tarbima hakanud 22 septembril ja igapäevaselt vaikselt tõusnud. Keerasin telefonis APN sätted ka tuksi, ikka sama, mõni päev hiljem arve juba 50€ kanti. Kirjutasin eelmine nädal Elisa supporti kirja, et mis värk ja avaldasin muret, palusin ruttu lahendada, kuna arve muudkui kasvab. Pühapäeval tuli automaatteade, et päringuid on palju, probleemiga tegeletakse. Eile siis enam ei pidanud vastu, helistasin, klienditeenindaja suht kuri, et cmoon, tuli ju teade, et läheb kauem aega. Ma vastu, et krt, arve jookseb. Tegeleme loodetavasti kiirelt, kena õhtut, oli vastus. Kõik. Täna mingi totakas agent helistas naisele ja määris 4G pähe, naine saatis potilaadale, et ei taha 3Gdki, see seletas sama, et telefonid ise käivad. No minul tunne, et kui midagi mõistlikku ei tule sealtpoolt, siis Tarbijakaitse äkki? Sest selline iba jutt, et telefonid muudkui ise lähevad, ei kõlba kuhugi, kui mul võetud netita pakett. Ja 22 september, mis iseteeninduses näitas neti aktiveerumast, oli tavaline päev, telefon oli sama, naine kodus jne. Midagi harjumustes ei muutunud nendel päevadel, aga neti tarvitamine muudkui kasvab. Kas oskab keegi midagi arvata? Elisa min gi programmi viga või Ansip? Tegelikult?
Hei ,
Mina olen oma jamadega hästi hakkama saanud, kui olen äriregistrist Elisa lahti võtnud ning kirjutanud viiele sealolevale juhatuse liikmele...
Toimub teenindus ~15 minutiga ja asi saab ka korda kohe.
Muidugi olen ähvardanud Tarbijakaitsega, sest olnud jamasid...
Esindusõigus
16. kanne: Juhatuse liige on Teppo Juhani Verronen, sünniaeg 08.04.1969
16. kanne: Juhatuse liige on Andrus Hiiepuu, isikukood 36606170226
21. kanne: Juhatuse liige on Jüri Teemant, isikukood 36812280251
21. kanne: Juhatuse liige on Toomas Polli, isikukood 38204050374
21. kanne: Juhatuse liige on Andrus Kaarelson, isikukood 37212240229
21. kanne: Juhatuse liige on Sami Jussi Petteri Seppänen, isikukood 37005230401
18. kanne: Aktsiaseltsi võib kõigis õigustoimingutes esindada Sami Jussi Petteri Seppänen üksi või kaks juhatuse liiget ühiselt.
PS: Kuna see info on kõigile ilusasti saadaval siis ei näe vajadust isikukoode varjata sedasi ! ! ! Minnes äriregistrisse ja vaadata TASUTA kaardiandmeid, siis leiab täpselt samasuguse lehe.
Mustamäe piirkonnas on suudetud oma kõne kvaliteet normaliseerida, et enam pole hakkimist täheldanud. Samas interneti stabiilsus jätab küll soovida.
Sõbral 4G, kiirused on päris magusad, kui kukub soonde, aga kõnest arusaamiseks peab pea aknast välja pistma Halenaljakas on vaadata _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
Oma logo muudatusega vihjati ka muuseas et "Laiendame oma tegevust uutesse valdkondadesse, sealjuures oleme üheks peamiseks sihiks võtnud uuenduslike internetipõhiste teenuste pakkumise." Ehk keegi targem teab, mida selle all oodata võiks?
See oli tõesti üllatuspauk. Ise oletasin, et uus logo ja värvilahendus millega lubati midagi uut ja innovaatilist mobiilsideturule paisata, sisaldab midagi sarnast hetkel olevastele tulevastele Starmani, STV ja Elioni TV ning sisulahendustele.
Kuid selle asemel siis äpina raamaturiiul, küll siiski kuutasu vaadates, suuremale lugejale üsna soodne. Elioni riiulist saab osta selle raha eest heal juhul ühe raamatu: www.digikogu.ee
Ahsoo, on jah täna mingi uudis välja tulnud, e-maili pole veel saand. Raamatuhuvilisele on see kindlasti hea teenus. Kui lähemalt edasi lugeda siis ei pea selle kasutamiseks olema isegi elisa klient mingi paketi/vms sarnase näol, ehk siis eraldiseisev osa. Umbes nagu portselanserviiside firma, mis teeb kõige kaugemal liinil ka samast materjalist peldikupotte, materjal sama-väljund teine.
Aga mis veel võiks olla? Ausalt öelda raamatuid lugeda pole aega ja samas ei tule pähe, et mida ka tegelikult nad võiks lisaks pakkuda. Igasuguste läänemaailma teenuste jaoks oleme me nagunii arengumaa ja ega kohalikul tasandil midagi väga erakordset ei toodeta peale ilukirjanduse.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.