Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
14.09.2014 23:57:44
Telefonisõltlastele oma märgistatud jalgrada |
|
|
Nagu me teame, siis paljude riikide linnades on olemas eraldi rajad jalgratturitele, mootorratturitele jne. Hiinas ühes suurimas, Chongqing linnas on olemas aga ka eraldi rajad telefonisõltlastele, kes ei suuda liigeldes telefonilt pilku pöörata ja ümbritsevale keskkonnale tähelepanu pöörata. Sellel jalgrajal on jalutamine puhtalt omal vastutusel.
Allikas: http://www.engadget.com/2014/09/14/sidewalk-lane-china/
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
duxdery
HV veteran

|
15.09.2014 00:10:49
|
|
|
Täna käisin ühes ostukeskuses lapsega jalutamas ja panin ta sealsele mänguplatsile mängima. Parasjagu mängis seal veel umbes 7-8 last ning kõikide vanemad istusid ümber mänguplatsi pinkidel. Kui üks hetk veidi ringi vaatasin avastasin, et olen vist imelik
Igatahes ma olin ainuke inimene, kes ei näppinud oma nutitelefoni! Absoluutselt iga lapsevanem kes seal oli, uuris silmad punnis oma nutikast feissbuuki või mida iganes ja pmst iga minuti-kahe tagant tõsteti korra pea ja öeldi oma lapsele, et tubli oled, mängi edasi.
Sel hetkel avastasin, et suht haigeks on need nutiasjad maailma muutnud
Ei lähe küll nüüd otse teemasse aga kaudselt ikkagi.
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
0 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
15.09.2014 00:59:27
|
|
|
Sa ei võtnudki siis telefoni välja? Mingi imelik oled ve?
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
apelsin16
HV veteran

|
15.09.2014 03:25:15
|
|
|
Siim159 kirjutas: |
Sa ei võtnudki siis telefoni välja? Mingi imelik oled ve? |
Tal nutikell äkki.
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
15.09.2014 05:58:33
|
|
|
duxdery kirjutas: |
Absoluutselt iga lapsevanem kes seal oli, uuris silmad punnis oma nutikast feissbuuki või mida iganes ja pmst iga minuti-kahe tagant tõsteti korra pea ja öeldi oma lapsele, et tubli oled, mängi edasi. |
Vanasti istusid lapsevanemad pingil, nina ajalehes või raamatus. Käitumises pole midagi muutunud, lihtsalt meedium teine
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
15.09.2014 10:33:17
|
|
|
Hazar kirjutas: |
duxdery kirjutas: |
Absoluutselt iga lapsevanem kes seal oli, uuris silmad punnis oma nutikast feissbuuki või mida iganes ja pmst iga minuti-kahe tagant tõsteti korra pea ja öeldi oma lapsele, et tubli oled, mängi edasi. |
Vanasti istusid lapsevanemad pingil, nina ajalehes või raamatus. Käitumises pole midagi muutunud, lihtsalt meedium teine  |
+1
Kunagi viriseti, et loeti raamatuid liiga palju, ei käidud väljas.
Siis viriseti, et vaadatakse liiga palju filme/multikaid, ei käidud väljas.
Nüüd virisetakse, et mängitakse telefoniga/arvutiga/konsooliga, ei käida väljas.
Ainult see on muutunud, et info liigub ühest maailma otsast teise hetkega ja on leiutatud mobiilsed dünaamilised info sisendid ja väljundid.
Eks see ole iga revolutsioonilise muutusega nii, et alguses jonnitakse ja võideldakse vastu, sest too on nii erinev eelnevast elust, aga siis mingil hetkel käib ära nõks ning võetakse omaks ja kasutusmoraal hakkab tõusma. Kõik ammendub mingil hetkel ja need lapsed on arvatavasti targemad, sest nemad teavad, milliseid tundeid see "pilk-telefonis-istumine" neis tekitab, kui vanem neile tähelepanu ei pööra.
Minu jaoks - pseudoprobleem.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
15.09.2014 15:44:26
|
|
|
Jumal tänatud, et on variandid, mismoodi saab aega mööda lasta. Käin tihti Tallinna-Helsingi vahet ja kui ma peaks neis 2h liikuvates laevades mitte midagi tegema, siis oleks mul depressioon laes. Nutitelefon + uudised ning aeg liigub kiirelt. Kuskil mujal hea suitsu teha, kui peab passima. Aeg liigub samamoodi kiirendatult edasi.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
15.09.2014 15:59:37
|
|
|
Marie kirjutas: |
Siim159 kirjutas: |
Sa ei võtnudki siis telefoni välja? Mingi imelik oled ve? |
Soovitan sul nutitelefon käes peeglisse vaadata. |
See on ka kusjuures suht popp.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
15.09.2014 21:59:12
|
|
|
CnZ kirjutas: |
Jumal tänatud, et on variandid, mismoodi saab aega mööda lasta. Käin tihti Tallinna-Helsingi vahet ja kui ma peaks neis 2h liikuvates laevades mitte midagi tegema, siis oleks mul depressioon laes. Nutitelefon + uudised ning aeg liigub kiirelt. Kuskil mujal hea suitsu teha, kui peab passima. Aeg liigub samamoodi kiirendatult edasi. |
Tabasid tegelikult suht naelapead. Paljude tegevustega (portaalide ja foorumite lugemine, online chat jne) ongi nii, et algul võetakse kasutusele ajaviiteks, peagi aga tekib sellest muud elu segama kippuv sõltuvus. Ja see viimane on kerge tekkima. Pargipingil, rongis, laevas istudes ajaviiteks vahtimine on mõistlik, tänaval silmad telefonis käimine enam mitte nii väga. Rääkimata seltskonnas olles pidevast sotsiaalmeedia passimisest. Tra sinna üldse tulla, kui soov tegelikult mujal olla. Mul üks sõber, kellega aegajalt lõunal käin, on viimasel ajal just selline. Pilk tühi, mõtted mujal, vestlusse süveneda ei suuda. Tunnike oma FB-st eemal on, tekivad juba selged võõrutusnähud. Nagu suitsugagi - algul on cool ajaviide, õige pea ärkad öösel kell 3, et köögiaknal järjekordne nikotiinilaks sisse kimuda.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
15.09.2014 23:08:23
|
|
|
Tühine lisainfo tuli minu poolt juurde... Võib kustutada.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
16.09.2014 01:39:43
|
|
|
Nuti-idiootidele üldistatuna väga hea. Eriti kassipiltidega koht.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|