Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
bjaka
Kreisi kasutaja

|
31.08.2014 18:34:49
|
|
|
Näiteks Nils Lofgreni plaati Acoustic Live plaati on Denonitega hea kuulata. Aga siin vist suuremalt jaolt rave-i mehed koos.
|
|
Kommentaarid: 86 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
81 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.08.2014 19:06:37
|
|
|
bjaka kirjutas: |
Näiteks Nils Lofgreni plaati Acoustic Live plaati on Denonitega hea kuulata. Aga siin vist suuremalt jaolt rave-i mehed koos. |
kindlasti mitte, ma kuulan pärti vabast ajast
ning mulle väga meeldib nö lahtine lauluhääl
kuulan koori, samas kuulan kõike, mis kõrva paitab
mõistan küll, mis tähendab hea kuulata, kuid ma ei mõista, mida tähendab intiimne kõla
mis puudutab konkreetset Nils Lofgreni plaati Acoustic Live, siis too tundub pisut kitsama soundstagega olema, harjumatult klaustrofoobiline tunne
võrdluseks soovitan kuulata näiteks Dave Matthews & Tim Reynolds - Live At Luther College
tegelt polegi dave matthewsi laulusõnu kunagi kuulanud, ainult muusikat
mõlemad nii Nils Lofgren kui Dave Matthews laulavad lukus häälega ja too pisut häirib, kuid akustikal pole viga
Soovitaks veel kuulata Dire Straits - Live at the BBC
Isiklikult vist kõige olulisem plaat klappide valikul, see peab hästi kõlama ning tollel on suht hea soundstage
_________________ ☠ |
|
Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
31.08.2014 20:21:59
|
|
|
Üritasin nii hästi seletada kui oskasin. Eks seda peab ise kuulma klappide vahel 1:1-le kindla muusikaga, et täpselt aru saada, mida tähendab intiimne heli ja nö. lahtine heli.
Aga mingit aimu saad vast juba küll kui sedasi kommenteerid:
tsitaat: |
mis puudutab konkreetset Nils Lofgreni plaati Acoustic Live, siis too tundub pisut kitsama soundstagega olema, harjumatult klaustrofoobiline tunne |
Nagu ütlesin, sõltub palju muusikast ja selle masterdusest. Intiimsema kõlaga klappide puhul sul ilmselt seda "klaustrofoobilist" tunnet niiväga ei tekiks kuna muusika ei lähe klapi "helilava piiridest" väljapoole. Vms. Keeruline seletada, peab ise kuulma. ´
Ja see ei tule esile ainult kvaliteetsete live salvestuste puhul vaid ka hästi masterdatud muusika puhul kus kõlavad mitu "heliruumi" korraga.
Näiteks võiks vast tuua ühe minu kõigi aegade lemmiku Omar Rodriguez Lopez - Cryptomnesia ja Megaritual albumid. Väga palju erinevaid helisid ja helikihte. Mars Volta albumid samuti heaks näiteks.
Aga mitte ainult progressiiv-muusikaga ei tule need asjad esile. Elektroonilisest musast näiteks kaks lugu Pantha Du Prince - Es Schneit ja Eleven Tigers - Stableface mis hetkel meelde tulid ja veel mõned näited:
http://store.darkclover.ro/album/face-to-face
http://store.darkclover.ro/album/unlit
http://store.origamisound.com/album/gwidingwi-dema
http://store.origamisound.com/album/takeover
http://store.darkclover.ro/album/my-story
http://emancipator.bandcamp.com
http://store.farver.nu/album/undance
jne.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.08.2014 20:25:09
|
|
|
CoiL kirjutas: |
Üritasin nii hästi seletada kui oskasin. Eks seda peab ise kuulma klappide vahel 1:1-le kindla muusikaga, et täpselt aru saada, mida tähendab intiimne heli ja nö. lahtine heli.
Aga mingit aimu saad vast juba küll kui sedasi kommenteerid:
mis puudutab konkreetset Nils Lofgreni plaati Acoustic Live, siis too tundub pisut kitsama soundstagega olema, harjumatult klaustrofoobiline tunne |
Nagu ütlesin, sõltub palju muusikast ja selle masterdusest. Intiimsema kõlaga klappide puhul sul ilmselt seda "klaustrofoobilist" tunnet niiväga ei tekiks kuna muusika ei lähe klapi "helilava piiridest" väljapoole. Vms. Keeruline seletada, peab ise kuulma. ´
Ja see ei tule esile ainult kvaliteetsete live salvestuste puhul vaid ka hästi masterdatud muusika puhul kus kõlavad mitu "heliruumi" korraga.
Näiteks võiks vast tuua ühe minu kõigi aegade lemmiku Omar Rodriguez Lopez - Cryptomnesia ja Megaritual albumid. Väga palju erinevaid helisid ja helikihte. Mars Volta albumid samuti heaks näiteks.
Aga mitte ainult progressiiv-muusikaga ei tule need asjad esile. Elektroonilisest musast näiteks kaks lugu Pantha Du Prince - Es Schneit ja Eleven Tigers - Stableface mis hetkel meelde tulid ja veel mõned näited:
http://store.darkclover.ro/album/face-to-face
http://store.darkclover.ro/album/unlit
http://store.origamisound.com/album/gwidingwi-dema
http://store.origamisound.com/album/takeover
http://store.darkclover.ro/album/my-story
http://emancipator.bandcamp.com
http://store.farver.nu/album/undance
jne. |
sa vist mõistsid valesti - intiimsus on subjektiivne mõiste erinevatele inimestele - see ei ole üheselt klappide soundstage'i ilmestav omadus
ning mina hindasin seda konkreetset plaati oma klappidega, minu klapid on võrdlemisi laia soundstagega anyway, kuid märkasin kerget erinevust lihtsalt ühe plaadi raames
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
31.08.2014 20:30:57
|
|
|
Võimalik. Keeruline seletada ka. Asi ei ole ainult soundstage`s vaid ka muud pisemad nüansid nagu instrumentide/helide eraldatus üksteisest ja helilava "kihilisus". Ah, parem vist mitte selgitada muidu keegi saab millestki valesti aru. Las jääda see teema.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.08.2014 20:46:35
|
|
|
Võimalik. Keeruline seletada ka. Asi ei ole ainult soundstage`s vaid ka muud pisemad nüansid nagu instrumentide/helide eraldatus üksteisest ja helilava "kihilisus". Ah, parem vist mitte selgitada muidu keegi saab millestki valesti aru. Las jääda see teema. |
antud juhul sinu seisukoht heliedastuse intiimsusest on muidugi huvitav lugeda, kuid sooviks siiski veidi detailsemat kirjeldust kasutajalt bjaka, kes kommenteeris oma denoni klappide heli konkreetse omadussõnaga
ahjaa, need elektroonilised lood on väga kehvad lood klappide hindamiseks
akustilistes lugudes on keelpillide sõrmitsemistes juba oma võlu, täpsus jne, seda elektroonilises "chill'is" ei kosta - lisaks on dünaamika liialt monotoonne
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
31.08.2014 21:29:50
|
|
|
Endale meeldib samuti akustiline ja kitarri-muusika ning instrumentide detailsus nende mängimisel. O.R. Lopezi puhul kuulen tihti sama albumit kuulates erinevaid detaile, mida enne tähele ei pannud. Näiteks TOOL`i puhul meeldib kuulata keerulisi bassi-käike. Samas palju on ka uuemat sorti nö. "rock" muusikat nagu näiteks Dead Letter Circus ja Karnivool kus on ka pillidele lisaks palju elektroonilisi helidetaile.
Need lingid olid lihtsalt näiteks täiesti teisest muusika žanrist, mis ei ole just väga tüüpiline elektrooniline musa, mida tänapäeval kuulatakse. Siiski aitavad ka need näited minu arvates klappe hästi hinnata. Lihtsalt tegu on täiesti teise muusikaga, kus muud nüansid olulised nagu näiteks bass ja avar õhuline heliruum kust peavad ka rütmihelid, krabinad jms. puhtalt kuulda olema ja üksteisest eristuma.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
31.08.2014 21:32:03
|
|
|
Klassika kuulamiseks sobivad ilmselt HD600'd paremini, avatud klappidel üldiselt on avaram soundstage, midagi pole teha. Kusjuures nendel Denonitel on suletud klappide kohta KA, väga hea soundstage. Avatud klappide häda seisneb selles, et nendega kuulamine on üsnagi komplitseeritud tegevus. Sul peab olema selle jaoks ruum. Ruum, kus on vaikne, ruum, kus ei viibi teisi inimesi jms. Kõik muud variandid ei ole kahjuks mõeldavad. Selles mõttes on denonid väga "intiimsed", pane pähe, ja oled omaette koos muusikaga. Midagi ei pääse välja, ega midagi ei pääse sisse. Mida veel konkreetsete klappide isloomustuseks öelda võib, on see, et neid on väga lihtne draivida, ning nad on väga bassised, mitte mudased, aga tugeva ja terava/täpse bassiga. Ilmselt on oma osa siinjuures andnud driverite vähe teine ehitus, nimelt pole seal sees klassikalised plastikmembraaniga elemendid, vaid hoopis miniatuursed nanofiibrist valjukad.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
31.08.2014 21:37:08
|
|
|
Markos kirjutas: |
Klassika kuulamiseks sobivad ilmselt HD600'd paremini, avatud klappidel üldiselt on avaram soundstage, midagi pole teha. Kusjuures nendel Denonitel on suletud klappide kohta KA, väga hea soundstage. Avatud klappide häda seisneb selles, et nendega kuulamine on üsnagi komplitseeritud tegevus. Sul peab olema selle jaoks ruum. Ruum, kus on vaikne, ruum, kus ei viibi teisi inimesi jms. Kõik muud variandid ei ole kahjuks mõeldavad. Selles mõttes on denonid väga "intiimsed", pane pähe, ja oled omaette koos muusikaga. Midagi ei pääse välja, ega midagi ei pääse sisse. Mida veel konkreetsete klappide isloomustuseks öelda võib, on see, et neid on väga lihtne draivida, ning nad on väga bassised, mitte mudased, aga tugeva ja terava/täpse bassiga. Ilmselt on oma osa siinjuures andnud driverite vähe teine ehitus, nimelt pole seal sees klassikalised plastikmembraaniga elemendid, vaid hoopis miniatuursed nanofiibrist valjukad. |
selles kontekstis intiimsus on isegi loogiline seletus
mul on olnud vaid beyeri poolavatud klapid, seega ülekõrva klappe ei kujutagi ette selliseid, mis kõrvalist heli sisse ei lase
kunagi ennemuiste oli küll mingid pioneeri m350 klapid
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
31.08.2014 21:57:47
|
|
|
Denonil üldiselt sellised klapid ongi. Mul on mingid AH-D501 odavama otsa Denonid tööjuures kuulamiseks. Need pähe paned, siis võib kasvõi pomm plahvatada kõrval, mitte midagi ei kuule. Kusjuures mängivad needki üsna hästi, ei saa laita. Kahjuks neid enam ei toodeta ja järgmine põlvkond D510R on juba samm tagasi.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
31.08.2014 22:45:08
|
|
|
Hea on seegi, et D600 võib kasutada ükskõik millise seadme taga, HD 600 tahab kindlasti võimu saada. |
90dB SPL saavutamiseks tahab Denon ~2.4mA, Sennheiser ~0.74mA. Sennheiserile piisab suuremast pingest ja võimendi disain on seetõttu üsna lihtne. Suuremat voolutugevust nõudvad klapid seavad võimendusahelale palju suuremad nõudmised. Viletsalt disainitud väljundahelaga kaob helikvaliteet kõrgemal kuulamistugevusel. Madala takistusega klappide puhul on eriti tähtis hoida võimendi väljundtakistus väga madal.
Antud juhul see ei pruugi probleeme tekitada. Iga viimase 5 aasta joolksul toodetud seade peaks olema, vähemalt mõõdukal nivool, võimeline selliseks voolutugevuseks.
Näiteks 60oomine AKG701 tahab ~5mA. Seda enam telefoni külge ei pane.
EDIT: Eelnevalt mainitud NAD tahab ainult ~1mA. Ilma võimendita kasutamiseks palju sobivam.
EDIT2:
Denonil üldiselt sellised klapid ongi. Mul on mingid AH-D501 odavama otsa Denonid tööjuures kuulamiseks. Need pähe paned, siis võib kasvõi pomm plahvatada kõrval, mitte midagi ei kuule. Kusjuures mängivad needki üsna hästi, ei saa laita. Kahjuks neid enam ei toodeta ja järgmine põlvkond D510R on juba samm tagasi. |
Denon vahetas Fosteri OEM elemendid omatoodetute vastu. Seetõttu on praktiliselt kõik viimase põlvkonna Denonid veidike kehvema helikvaliteediga kui eelnev põlvkond.
Pärast toomise lõpetamist läks, vastupidiselt tavaloogikale, Denon AH-D5000 hind üles. Need on tänapäeval 2-3 korda kallimad kui D600-d.
viimati muutis pacho 01.09.2014 07:33:29, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
01.09.2014 00:48:11
|
|
|
90dB SPL saavutamiseks tahab Denon ~2.4mA, Sennheiser ~0.74mA. Sennheiserile piisab suuremast pingest ja võimendi disain on seetõttu üsna lihtne. Suuremat voolutugevust nõudvad klapid seavad võimendusahelale palju suuremad nõudmised. Viletsalt disainitud väljundahelaga kaob helikvaliteet kõrgemal kuulamistugevusel. Madala takistusega klappide puhul on eriti tähtis hoida võimendi väljundtakistus väga madal.
|
Jah, aga tihtilugu ei ole vähemalt mobiilseadmete puhul seda vajalikku pinget mitte kusagilt võtta. Ma testisin neid klappe nii telefoni taga otse, kui klapivõimendiga. Sennheiseri puhul ei tulnud otse telefoni taga erilist sooritust.
Denon vahetas Fosteri OEM elemendid omatoodetute vastu. Seetõttu on praktiliselt kõik viimase põlvkonna Denonid veidike kehvema helikvaliteediga kui eelnev põlvkond.
Pärast toomise lõpetamist läks, vastupidiselt tavaloogikale, Denon AH-D5000 hind üles. Need on tänapäeval 2-3 korda kallimad kui D600-d |
Ma ei ütleks, et asi ainult elementides on, minuarust on ka disain väheke pihta saanud. AH-D5000 ja D600 ei ole sama klassi klapp, D7100 on. D600 ja D7100 hinnavahe on 2,5x. Ehk siis säilitasid väärtuse, mitte ei läinud kallimaks. Denon tegi kevade paiku ka kõva hinnasula kogu tootesarjale, keskmiselt 30%.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
01.09.2014 09:30:09
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Tellisin ka need pistonid. Paremad ikka vast kui HTC one originaalsed klapid  |
Sain kätte. Esmamulje täitsa ok ja kindlasti paremad kui originaal one klapid. Kõrge ja kesk hoopis teisest klassist ja madalamat küll vähem aga kuidagi parem kõrvale.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
01.09.2014 21:29:06
|
|
|
|
Jah, aga tihtilugu ei ole vähemalt mobiilseadmete puhul seda vajalikku pinget mitte kusagilt võtta. Ma testisin neid klappe nii telefoni taga otse, kui klapivõimendiga. Sennheiseri puhul ei tulnud otse telefoni taga erilist sooritust.
|
Ma ei vaidle vastu. Enamus portatiivset elektroonikat on disainitud akut säästma. Tänapäeval on korralik op-amp vähestel seadmetel.
Populaarsetest telefonidest on näiteks Qualcommiga S5 eriti vilets. Kõrge takistusega klappide jaoks jääb võimsusest napiks, madala takistustega on probleemiks crosstalk ja moonutused. Kõrvaklapiväljundisse annab ainult 0.43Vrms. See piirang tuleb eeldatavasti viletsast disainist. Põlvkond vanema WCD9310 kiviga varustatud Z10-e väljundpinge on 1Vrms.
M8 peaks pea kõikde klappidega üsna korralikult hakkama saama. Kui aega saan siis katsetan.
Audiofiili elu on raske. Telefoni ostmiseks on vaja kaaluda rohkelt faktoreid
Pärast toomise lõpetamist läks, vastupidiselt tavaloogikale, Denon AH-D5000 hind üles. Need on tänapäeval 2-3 korda kallimad kui D600-d |
Ma ei ütleks, et asi ainult elementides on, minuarust on ka disain väheke pihta saanud. AH-D5000 ja D600 ei ole sama klassi klapp, D7100 on. D600 ja D7100 hinnavahe on 2,5x. Ehk siis säilitasid väärtuse, mitte ei läinud kallimaks. Denon tegi kevade paiku ka kõva hinnasula kogu tootesarjale, keskmiselt 30%. |
Ma olin varem suur Denoni fänn. Viimane põlvkond polnud eriti muljetavaldav. Nad ei ole viletsad, lihtsalt eelnev põlvkond oli parem. Loodetavasti saavad järgmise põlvkonnaga ennast reele tagasi. Lihtsalt minu tagasihoidlik arvamus.
Hetkel teeb parimaid Denoni klappe Creative. Kurb aga tõsi...
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
erik111
HV Guru
|
01.09.2014 21:50:39
|
|
|
Mis Pillipood on okei pood?Tahaks nüüd osta need SuperLux HD 681 ära.Usaldusväärne jah?
Mingi helikaart tuleks ka juurde osta?
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
01.09.2014 22:08:09
|
|
|
erik111, päris kindlasti tuleb ise korrektuurfilter juurde ehitada. Vajaliku filtri skeem
|
|
tagasi üles |
|
 |
pacho
HV veteran

|
01.09.2014 22:31:24
|
|
|
ufo56 kirjutas: |
Miks just M8 ? |
See oli lihtsalt näide. Ma ei ole leidnud mingit informatsiooni M8 audio riistvara kohta. 1.3Vrms/5mW 330 oomil on muljetavaldavad numbrid. Paremad kui paljudel kaasaskantavatel klapivõimudel.
EDIT: Aru saamiseks lihtsustan veidi. Need numbrid annavad Sennheiser HD600 maksimaalseks helirõhuks ligikaudu 106dB. Umbes sama mis ööklubi.
viimati muutis pacho 01.09.2014 23:01:13, muudetud 2 korda |
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
01.09.2014 22:35:34
|
|
|
Mul endal M7 aga ei oska näitajate kohta midagi öelda.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
01.09.2014 23:59:50
|
|
|
erik111 kirjutas: |
Mis Pillipood on okei pood?Tahaks nüüd osta need SuperLux HD 681 ära.Usaldusväärne jah? |
Pillipood on usaldusväärne koht aga ma ei saa aru miks sa siit ei telli?
Saad kübe odavamalt. 15 päeva veel aega tellimusega ühineda. Mõlemad tellivad niikuinii thomann.de`st oma kauba.
|
|
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
voltc
HV kasutaja
|
02.09.2014 09:19:25
|
|
|
Kas kellelgi on kogemust Steelseries Wireless H klappidega? Kui jah, siis kuidas tunduvad? Oleks vaja korralikke juhtmeta klappe, eriline audiofiil pole, aga heli võiks ikka korralik olla. Hetkel kasutusel Beyerdynamic DT-770 PRO klapid, aga juhtmemajandus ajab hulluks.
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
erik111
HV Guru
|
02.09.2014 15:40:09
|
|
|
erik111 kirjutas: |
Mis Pillipood on okei pood?Tahaks nüüd osta need SuperLux HD 681 ära.Usaldusväärne jah? |
Pillipood on usaldusväärne koht aga ma ei saa aru miks sa siit ei telli?
Saad kübe odavamalt. 15 päeva veel aega tellimusega ühineda. Mõlemad tellivad niikuinii thomann.de`st oma kauba. |
Mõtlen, et võtta isegi need?Või on ikka suur vahe neil?
|
|
Kommentaarid: 182 loe/lisa |
   |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
walts159
HV vaatleja
|
02.09.2014 18:27:53
|
|
|
Soovitage palun midagi heavy metali (nt Metallica) kuulajale, kuni 50 eur.
Moblast kuulan muusikat.
Mitte 'in ear' vaid suured klapid. Tänud!
|
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|