Kaks äärmust jah. EMMK minu jaoks jälle liiga "kultuurne". Mulle jäi see EMMK viimaseks Motosügiseks, kui osavõtutasu eest korraldati eksursioon Pärnusse. Ilmselgelt põtradele orienteeritud asi. Ma ei lähe neid sinna segama enam oma labase maailmavaatega. Kuigi EMMK rahvas ise on enamasti väga tore ja vahva, eriti Raido.
Pealinnas tulemas üks mototäika, ning sellele järgnev oleng. Kõik teretulnud:
Spoiler
Kes aga Läänemaal, siis Müristajatel on samal ajal uue klubihoone liigud, ehk soolaleiva pidu. Julgen soovitada ka selle seltskonna üritust, sest siiani neil kõvad peod olnud:
Spoiler
Kel veel jõudu ja jaksu, siis järgneval päeval, ehk siis pühapäeval (05.10) on tulemas traditsiooniline Tagadi Restauraatorite Päev, ehk rahvakeeli lihtsalt Kurtna Laat. See üritus ilmselt tutvustamist ei vaja.
Keda aga "üks ja ainuõige" kellelegi huvi pakub, siis võimalus minna tutvuma ja vaatama uusi mudeleid avatud uste päeval. Kes arvab, et kõlas huvitavalt, astub läbi.
Olge palun nüüd nii andekad ja hakake, sarnaselt analoogse uudise edastamise peale kevadel, kohe undama viimase lingi peale, et keskeakriis ja kõiki, kes seda linki loevad, sunnitakse nuga kõri peal sinna vastumeelselt minema. Muidu ju keegi ei tea, et te olete TÕELISED mootorratturid, kes põhimõtteliselt on "sellest" üle
Olen juba mitu aastat hoogu võtnud, et ka endale ratas soetada. Kuna nüüd ka oma hoov ja oma luba, siis on see ka reaalselt võimalik.
Load on olemas juba ammu, aga kuna load ei sõida, siis reaalsuses sõita ei oska. Panin enda jaoks paika selle, et alustada tuleb algusest, ehk siis maandada vigaseks ja surnukssõitmise riske tahan leida ratta, mis oleks esialgu väike, kerge, tehniliselt lihtne, väga levinud, odav soetada ja mitte just väga võimas, sest kuigi peamine õnnetuste põhjustaja on siiski parem käsi, on esialgu tark kehvade oskuste korral valida rahulikum pill.
Pean väga oluliseks ka korraliku varustuse soetamist alates kiivrist ja kõige muuga lõpetades. Teksapükste ja Nike tossudega sõitmine on veider.
Kuna rege rautatakse suvel ja vankrit talvel, siis on minu hinnangul just praegu väga hea aeg. Teeksin asja teoks.
Ega mul endalgi sõidukogemust palju rohkem pole kui lubade tegemisel sõidetud sai, Gs500 oli üks ratastest millega sai sõidetud ja omale seda küll ei ostaks, edasi suurt ei lähe ja pidevalt oli tahtmine järgmist käiku panna, aga tuli välja, et rohkem käike pole.
Ega mul endalgi sõidukogemust palju rohkem pole kui lubade tegemisel sõidetud sai, Gs500 oli üks ratastest millega sai sõidetud ja omale seda küll ei ostaks, edasi suurt ei lähe ja pidevalt oli tahtmine järgmist käiku panna, aga tuli välja, et rohkem käike pole.
Sõitsid sa ikka 90/110 km/h või tahtsid "viu-viu" punktist A punkti B jõuda võimalikult väikese ajakuluga?
Sõitsid sa ikka 90/110 km/h või tahtsid "viu-viu" punktist A punkti B jõuda võimalikult väikese ajakuluga?
Selles suhtes oleks kindlasti alguses rahulik ratas parem, sest siis tead, mida tulevikus tahta. Kas kruiiserit või viu-viu teravat pilli.
Omaarust sõitsin normaalselt ja liiklusreeglite järgi ikka aga samas miskid hornetid ja seal mõned kawasakid mis olid küll 70+kw olid hoopis mõnusamad mulle, eks igaühele oma.
alustame sellest, et gs500(e) on väga väike ratas. see, et ta "edasi ei käi" on tingitud mootori iseärasustest. Rasmus, vaata kindlasti ka honda CB500 t. mõlemaga sõitnud üsna mitmeid tuhandeid.
gs500 ga 4 tuhat. liigub küll kui takka anda. suvel "ummikus" on keeruline, sest jahutus on õhk-õli, klappe peab suht tihti regullima, muidu lihtne aparaat.
cb500 vedelikjahutus koos sundvendiga. ummikuprobleem kaob kohe ära, 42kw veab ka kahte inimest trassil. 28 tuhande juures, mis sellega sõidetud sai, oli vaja vahetada õli ja piduriklotse ning rehve. kett läks vahetusse aasta peale mind. korraliku cb500 peaks tonna kandis kätte saama ja kui natuke vaja remontidagi on, maksavad ainult tükid. honda mootorid on üldiselt töökindlad ning neid ilma erilise vajaduseta surkida tarvis pole.
kui ikkagi r4 ja tahab, võib vaadata yamaha xj600 poole. neid peaks ka veel liikumas olema küll. diversion peaks olema 36kw. samamoodi lihtne ratas.
suzuki bandit /gsx600f mis on sisuliselt sama ratas aga esimesel pole plasti, on reduced effect iga 57kw ja juba natuke " ägedam".. ühegagi neist sa kellelgi kuskil jalus pole.
batmanil oli diversion majapidamises vist kaks aastat, tema teab selle remondist rääkida, endisel töökaaslasel oli vana gsx600f mille ainuke remont oli siduritrossi puhastamine terve hooaja peale..
Vot siin ongi filosoofiline teema. Jalusolemine pole minu jaoks probleem. Ma ei osta ratast sellepärast, et kiiresti sõita, vaid et alternatiivselt sõita. Seega ka bike-d mind ei eruta. Teiselt poolt pole ma ka kroomimees, sest see lörin ja kõik sellega kaasnev (rangelt soovituslik ehk sunduslik?) atribuutika alates habemetest-nahkvestidest ja II MS stiilis kiivriteni välja pole minu teema. Klassikalised rattad on ägedad. Näevad minu jaoks väga head välja, sõiduasend on püstine s.t. mugav. Jah, annan aru, et sõidudünaamikale tulebki lõivu maksta, aga nagu kirjutasin, siis see pole eesmärk.
Esimeseks rattaks otsingi just väga lihtsat ratast nii tehniliselt kui ka igas muus mõttes. Ummikud ei ole kindlasti probleem. Rakveres neid ei ole ja Tallinna satun rattaga tõenäoliselt väga harva. Viimasel ajal (eriti suvisel) olen aina rohkem ja rohkem oranzi porgandit eelistama hakanud. _________________ Rakvere parasiit
Vot siin ongi filosoofiline teema. Jalusolemine pole minu jaoks probleem. Ma ei osta ratast sellepärast, et kiiresti sõita, vaid et alternatiivselt sõita. Seega ka bike-d mind ei eruta. Teiselt poolt pole ma ka kroomimees, sest see lörin ja kõik sellega kaasnev (rangelt soovituslik ehk sunduslik?) atribuutika alates habemetest-nahkvestidest ja II MS stiilis kiivriteni välja pole minu teema. Klassikalised rattad on ägedad. Näevad minu jaoks väga head välja, sõiduasend on püstine s.t. mugav. Jah, annan aru, et sõidudünaamikale tulebki lõivu maksta, aga nagu kirjutasin, siis see pole eesmärk.
Esimeseks rattaks otsingi just väga lihtsat ratast nii tehniliselt kui ka igas muus mõttes. Ummikud ei ole kindlasti probleem. Rakveres neid ei ole ja Tallinna satun rattaga tõenäoliselt väga harva. Viimasel ajal (eriti suvisel) olen aina rohkem ja rohkem oranzi porgandit eelistama hakanud.
Midagi klassikalist ja väga lihtsat tahad alustamiseks, siis soovitaks Yamaha Bulldog BT1100. Olemuselt-ehituselt väga lihtne - õhkjahutus, kardaanivedu, karpamootor, V2 asetusega 2 silindrit, 48kw, vaiksemavõitu-algaja käes kohalt võttes välja ka ei kipu surema nagu päris palju R4 mootoriga kõrgepöörde rattaid. Mõnus kulgemise aparaat. Oma iga-aastaste tsiklivahetuste juures on see tsikkel nüüd selline, mis on välja vahetamata jäänud. Põhjus - kõik on ok ja meeldib tsikli juures. Kasutan 99% linnasõitudeks seda aastaringselt.
Tegelt näeb see ratas piisavalt ok välja ka. Esimene Jaapani tsikkel, mille disain tehti Itaalias. Näeb välja selline: http://www.auto24.ee/clients/rahumaemoto/used/detail.php?ct=275d50745ce0bb393705l6
Jah, CB500 on täitsa ilus. Mulle endale meeldivad ka sellised klassikalise välimuseg (Java) stiilis rattad, kus ees on ümar latern ja istumisasend on püsti või lausa veidi tahapoole.
Mis kulutusi lisandub välismaalt toomisel, v.a transport, registreerimine, tehnoülevaatus ja kindlustus? Mingid lisanduvad maksud veel?
Spoiler
laurx kirjutas:
alustame sellest, et gs500(e) on väga väike ratas. see, et ta "edasi ei käi" on tingitud mootori iseärasustest. Rasmus, vaata kindlasti ka honda CB500 t. mõlemaga sõitnud üsna mitmeid tuhandeid.
gs500 ga 4 tuhat. liigub küll kui takka anda. suvel "ummikus" on keeruline, sest jahutus on õhk-õli, klappe peab suht tihti regullima, muidu lihtne aparaat.
cb500 vedelikjahutus koos sundvendiga. ummikuprobleem kaob kohe ära, 42kw veab ka kahte inimest trassil. 28 tuhande juures, mis sellega sõidetud sai, oli vaja vahetada õli ja piduriklotse ning rehve. kett läks vahetusse aasta peale mind. korraliku cb500 peaks tonna kandis kätte saama ja kui natuke vaja remontidagi on, maksavad ainult tükid. honda mootorid on üldiselt töökindlad ning neid ilma erilise vajaduseta surkida tarvis pole.
kui ikkagi r4 ja tahab, võib vaadata yamaha xj600 poole. neid peaks ka veel liikumas olema küll. diversion peaks olema 36kw. samamoodi lihtne ratas.
suzuki bandit /gsx600f mis on sisuliselt sama ratas aga esimesel pole plasti, on reduced effect iga 57kw ja juba natuke " ägedam".. ühegagi neist sa kellelgi kuskil jalus pole.
batmanil oli diversion majapidamises vist kaks aastat, tema teab selle remondist rääkida, endisel töökaaslasel oli vana gsx600f mille ainuke remont oli siduritrossi puhastamine terve hooaja peale..
Jah, CB500 on täitsa ilus. Mulle endale meeldivad ka sellised klassikalise välimuseg (Java) stiilis rattad, kus ees on ümar latern ja istumisasend on püsti või lausa veidi tahapoole.
Mis kulutusi lisandub välismaalt toomisel, v.a transport, registreerimine, tehnoülevaatus ja kindlustus? Mingid lisanduvad maksud veel?
Spoiler
laurx kirjutas:
Minu Triumph on pärit Inglismaalt. Biker.ee foorumis tegelevad tüübid sellega ning sinu jaoks on asi imelihtne. Mina ostsin uue laterna kohe ARK-i ja edasise jaoks, kuid arvele võtuks/ülevaatuseks saad ka midagi peale laenata ning siis edasi vaadata, kuidas ja kunas.
Esimene ratas oli mul Suzuki gs500e. Noh, väike mulle ning lahja, kuid selle ühe aasta oli paras tiksuda ja sõitma õppida. Nüüd rida3 mootoriga Triumph on täpselt minu järgi. Hääle ja olemuse poolest V2 ja R4 vahepeal. V2 mulle väga ei istu, R4 veelvähem.
Ennem soovitatud Bulldog on väga hea variant, mul heal sõbral ja ta väga rahul.
Olen juba mitu aastat hoogu võtnud, et ka endale ratas soetada. Kuna nüüd ka oma hoov ja oma luba, siis on see ka reaalselt võimalik.
Load on olemas juba ammu, aga kuna load ei sõida, siis reaalsuses sõita ei oska. Panin enda jaoks paika selle, et alustada tuleb algusest, ehk siis maandada vigaseks ja surnukssõitmise riske tahan leida ratta, mis oleks esialgu väike, kerge, tehniliselt lihtne, väga levinud, odav soetada ja mitte just väga võimas, sest kuigi peamine õnnetuste põhjustaja on siiski parem käsi, on esialgu tark kehvade oskuste korral valida rahulikum pill.
Pean väga oluliseks ka korraliku varustuse soetamist alates kiivrist ja kõige muuga lõpetades. Teksapükste ja Nike tossudega sõitmine on veider.
Kuna rege rautatakse suvel ja vankrit talvel, siis on minu hinnangul just praegu väga hea aeg. Teeksin asja teoks.
Kui päris null pole, siis võta parem 1000cc ratas. Nt 1200cc bandit. Viisakas ratas ja vedada jõuab+tehniliselt lihtne. Kui vajutama hakkad suuri kiirusi, siis on ikka enda mõistuses kinni. Isegi see su näidispill jookseb suht nobedalt selliste kiirusteni välja, et load on kerged kaduma.
Lisaks, kui loobuda soovid sellest rattast, siis järelturu nõudlus on täiesti olematu nõrkadel ratastel. _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
Noh, see 1000x kõigis tsiklifoorumites läbi nämmutatud teema: algahale väike Bandit, Kawasaki ER5, Honda Rebel, Suzuki Savage Yamaha Diversion. Need on tavaliselt ka õppesõiduratasteks.
Aga muidu see, mis ranel kirjutab, on õige. Väikesest rattast kasvad 1-2 hooajaga välja ja siiis on üks k... ja käpikud selle müütamine.
Lisaks veel see, et 600 R4 tahab tegelikult päris palju pööret, et liigutaks ja kerge on teist pidi "üle keerata". V2 ja V4 on selles mõttes algajasõbralikumad, et väänet on rohkem. Samuti on enamik chopperi-cruiseri moodi ratastel esimene käik tõsiselt jõuline ja see teeb algajal elu lihtsamaks.
Suure kubatuuriga superbikede koha pealt tuletaks meelde seda õnnetut Saaremaa meest, kes 750sega alustas ja jõudis esimese sirge lõppu esimese kurvini. _________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame!
Kui päris null pole, siis võta parem 1000cc ratas. Nt 1200cc bandit. Viisakas ratas ja vedada jõuab+tehniliselt lihtne. Kui vajutama hakkad suuri kiirusi, siis on ikka enda mõistuses kinni. Isegi see su näidispill jookseb suht nobedalt selliste kiirusteni välja, et load on kerged kaduma.
Lisaks, kui loobuda soovid sellest rattast, siis järelturu nõudlus on täiesti olematu nõrkadel ratastel.
Nii suurt kolakat esimeseks rattaks kindlasti mitte. Sõitnud ma ju praktiliselt polegi. Järelturu osas ei ole üldse nõus. Järelturg on just selliste esimeste rataste ihalejate tõttu Eestis meeletu. Näiteks konkreetne ratas, mis ei ole oli veel saadaval ja mille linki ma näitasin oli tänaseks juba müüdud ja seda novembri viimasel päeval. Seega järelturg ei ole mitte mingi probleem. Pigem ongi järelturu jaoks probleem sellised vahepealsed 40-60kw masinad, mis nagu on ja nagu ei ole ka. Enamik tahab kas nõrkasid (minu probleemiks on A2 piirang ja ma ei kavatsegi seda enne kaotada, kui ma ka reaalselt sõitma olen õppinud) ning võimsaid piiranguteta masinaid. _________________ Rakvere parasiit
Lisaks, kui loobuda soovid sellest rattast, siis järelturu nõudlus on täiesti olematu nõrkadel ratastel.
Nii suurt kolakat esimeseks rattaks kindlasti mitte. Sõitnud ma ju praktiliselt polegi. Järelturu osas ei ole üldse nõus. Järelturg on just selliste esimeste rataste ihalejate tõttu Eestis meeletu. Näiteks konkreetne ratas, mis ei ole oli veel saadaval ja mille linki ma näitasin oli tänaseks juba müüdud ja seda novembri viimasel päeval. Seega järelturg ei ole mitte mingi probleem. Pigem ongi järelturu jaoks probleem sellised vahepealsed 40-60kw masinad, mis nagu on ja nagu ei ole ka. Enamik tahab kas nõrkasid (minu probleemiks on A2 piirang ja ma ei kavatsegi seda enne kaotada, kui ma ka reaalselt sõitma olen õppinud) ning võimsaid piiranguteta masinaid.
Sa saad ka ju lasta oma ratta võimsuse ära piirata, kui tõesti kardad nii väga seda võimsust. Võid ka ise teha(2 või 4 seibi, oleneb mitu silindrit kui karparatas. Nii piiratakse ka ametlikult). Lihtsalt piirad õhu sissevõttu mootorisse. Jõudu aga nõrgemale rattale niisama juurde ei pane.
Minu enda ratas on 233 kg ja sa oled must ikka oluliselt priskem, nii et see ratta kaal pole midagi nii hullu.
Hiljem kui oled harjunud, saad seibid ära võtta. _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
ranel, kas sa tead, mis see lõbu ametlikult maksab? "kavalam" on osta piiratud ratas, pärast seibid välja rookida aga väiksema kindlustusmaksega edasi sõita. sõber maksis koos trahviga jämedalt 9k eeku. Rasmus, see "suur" on väga suhteline. "suur" saab olla a) raske b) kõrge (jalad ei ulata maha = LC4, suur pegaso jms..) c) linnas kehv manööverdada, sest lenks ei võimalda keerata = SZR660 millega väga napilt kaheksa kasti ära mahtus.. ) minu õige suurus on hetkel VFR800. võiks isegi tiba kõrgem olla, amordi keerasin juba tagant üles.
ühesõnaga, kui mingid konkreetsed rattad juba silma hakkavad, tuleb minna peale istuma, jalgu maha proovima panna.. minu elu kõige pisem ratas on olnud seesama mainitud szr660 (orange)..
tuua lasin "pildi järgi" saksast, oli piiratud ja oli odav. maksis koos toomisega 21500. (see, et mootorile tuli 11k eegu eest remonti veel teha selgus hiljem, türklane, kes selle müüs, oli vändalaagri kokku lasknud joosta ning tänu tuttavale, kes ehitusmasinaid remontis, sai väntvõll taastatud).
minu käest läks see ratas venna naise kätte aga mingi lont suutis selle salaja võtta ning puruks sõita, maksis kindlustus selle ratta eest lõpuks 1460 euri tagasi.
tonnasest kasvab eestis üsna kiirelt välja. sõita pole väga kuskil.
Ei ole sinuga nõus. Olen kaks hooaega ratast omanud ja otsima hakkasin, siis ka kõik soovitasid kerget ja lahjat. Käisin ja proovisin neid. Alstades Xj600, diversion, TDM, transalp jne. No polnud ühegagi väga hea sõita. See kergus ja jõuetus on hea vaid esmapilgul. Liitrine mootor on mugav...ei ole vaja kiunutada, et veidi liiguks.
Veidi suurem, raskem ja võimsam ratas on hulga parem sõita. Masin on stabiilne, vajadusel liigub igas asendis ja kui paned kolm kohvrit, naise ja paagikoti peale, ning põrutad euroopasse, siis ei pea ennem seda ratast vahetama.
Ühesõnaga, olles ka veel algaja siiski ja kaks aastat tagasi sama tee läbi käisin, siis peale proovimist ja lugemist ei näinud muud varianti kui Yamaha Fzs1000/600. Kui see 105Kw ja veidi edevam välimus hirmutab alguses, siis sellest saad koheselt üle. Esiteks on see väga mõnusa sõidu asendiga. Olen teinud 600-700km päevi, kus osa on linn ja osa on kiirteed ja 12 liikmelisest pundist olin alati kõige vahem väsinud.
Kokku sõitsin eelmisel hooajal veidi alla 7000 km.
Fazer (FZS) on oma olemuselt ka lihtne ja väga hea välimusega.
Plussideks on minu silmis kütusekulu, välimus, mootori jõud ja dünaamika, sõidumugavus, *R4 mootor, lihtsus...
Soovitan soojalt ühte vaadata/proovida. Sa ei osta ratast üheks aastaks, vaid pikemaks ajaks. Võta kohe selline masin, millega saad pikemalt sõita.
Kui huvi, siis võin enda oma sulle katsuda lasta, kuid kahjuks sõita vist ei saa enam see aasta
*R4 vs v2 või R2, siis ma ei saagi aru miks peaks keegi neid kahesilindrilisi väristavaid, kergesti väljasurevaid, madala pöördelisi ja suure kütusekuluga mootoreid vaatama. Saan aru, et haaäl meeldib ja see, et max. jõud veidi varem aga... ok, see vist maitse asi _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"?
praegu on V4. R4 asja võtan ilmselt teiseks rattaks kunagi. ilmselt väikse kuuesajase, mida peabki korralikult pöördesse ajama..
tonnane r4 käib alt kehvemini kui 800ne v4. gixeri jaoks ei eksisteerinud pöördeid alla 3500. vfriga lased nõmme mäest viiendaga kahekesi peal 50 ga üles. madalpööre on 1200, vedu on 1400st alates tuntavalt taga.
laurx, , ma ei saa väga aru, miks on vaja võimsust ametlikult piirata, kui inimene tohib sõita A kat rattaga?
Minu point oli enne, kui kardab, et võimas ratas on jube (ja vaadates eelnevat linki, vaatab vanemaid odavaid rattaid), siis võimsust saab lihtsalt piirata karpale seibi ette panemisega nagu karpa piirajad töötavad.
Kui vastavat seibi pole, siis seibi pole isegi ka raske. Miks peab võimsuse piiramist ametlikult selleks ajama, ma ei saa aru su pointist. _________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121
See võimsuse piiramine on ju jabur. Sellega teed ainult endal elu ebamugavamaks-raskemaks. Pead rohkem pöördega mängima. _________________ Õnnelikul malakamaal ei nuteta! Parem käsi abistab. Sõidame!
Eks see olegi emad-tütred teema. Ma ostan endale esimest ratast! Ma isegi üleüldse ei tea, kas sellest ideest asja saab. Seega ma ei kavatsegi osta endale kohe ratast perspektiivis 10 järgmist aastat. Olukorrad võivad muutuda. _________________ Rakvere parasiit
noh, siis on tonna eest divekas / cb500 paras. varustust tasub ka talvel vaadata. isegi kui sa conimees ei ole, soovitan mina ikkagi avaneva lõuaga kiivrit. loodus investist ostetud grexiga sõidan ma juba 6 aastat. visiiri ainult korra vahetanud ning ilmselt kevadel tuleb seda jälle teha. jope ostsin kolm aastat tagasi biker24 jast, maksis 80 euri, püksid on teksad, saapad on S3 turvaklassiga töökaunad. tutikad probikeri sõidusaapad seisavad kapis, paksud sõidupüksid on ka kasutusel esimeste / viimaste sõitude juures.. kinnastega on üle +10 e palav.. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
noh, siis on tonna eest divekas / cb500 paras. varustust tasub ka talvel vaadata. isegi kui sa conimees ei ole, soovitan mina ikkagi avaneva lõuaga kiivrit. loodus investist ostetud grexiga sõidan ma juba 6 aastat. visiiri ainult korra vahetanud ning ilmselt kevadel tuleb seda jälle teha. jope ostsin kolm aastat tagasi biker24 jast, maksis 80 euri, püksid on teksad, saapad on S3 turvaklassiga töökaunad. tutikad probikeri sõidusaapad seisavad kapis, paksud sõidupüksid on ka kasutusel esimeste / viimaste sõitude juures.. kinnastega on üle +10 e palav..
Jah. Väga head soovitused. Kiiver tuleb kindlasti lahtikäiv. Praeguse seisuga Schuberth S2. Riided loomulikult kah. Kindlasti korralikud saapad ja jope. Pükstega on mõnevõrra lahtine veel. _________________ Rakvere parasiit
noh, siis on tonna eest divekas / cb500 paras. varustust tasub ka talvel vaadata. isegi kui sa conimees ei ole, soovitan mina ikkagi avaneva lõuaga kiivrit. loodus investist ostetud grexiga sõidan ma juba 6 aastat. visiiri ainult korra vahetanud ning ilmselt kevadel tuleb seda jälle teha. jope ostsin kolm aastat tagasi biker24 jast, maksis 80 euri, püksid on teksad, saapad on S3 turvaklassiga töökaunad. tutikad probikeri sõidusaapad seisavad kapis, paksud sõidupüksid on ka kasutusel esimeste / viimaste sõitude juures.. kinnastega on üle +10 e palav..
Jah. Väga head soovitused. Kiiver tuleb kindlasti lahtikäiv. Praeguse seisuga Schuberth S2. Riided loomulikult kah. Kindlasti korralikud saapad ja jope. Pükstega on mõnevõrra lahtine veel.
See Schuberth C2 pole nagu midagi nii head. Vaata poes ringi ja proovi erinevaid.
Schuberth-il on omad plussid, kuid see C2 on vana mudel ja..no vaata ja proovi poes. Mulle isiklikult ei meeldinud Schuberth.
MIna valisin HJC RPHAMAX. Oli lihtsalt kõik omadused mida soovisin ja disain, lisad ning peaga sobivus sai otsustavaks.
http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/hjc/rpha-max/ _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Esiteks pole eriti vaikne. Päikese visiir on vähe veidrik. Ventilatsioon on, kuid võiks parem olla. Kergusega ka ei hiilga. Näeb väga kummaline välja.
Ainus suur pluss on vaate väli. Muud erilist nagu pole. _________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Esiteks pole eriti vaikne. Päikese visiir on vähe veidrik. Ventilatsioon on, kuid võiks parem olla. Kergusega ka ei hiilga. Näeb väga kummaline välja.
Ainus suur pluss on vaate väli. Muud erilist nagu pole.
Vaateväli pole pluss C2l. Vaatevälja tahad siis selleks on J1. http://www.schuberth.com/uploads/tx_pxproductview/big_07.png
Mul on kapi otsas terve plejaad Schubertheid ja Shoeisid. Hea lahtine lihtne liigse jurata ( päikesevisiir ) on Shoei Multitec näiteks.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.