praegune kellaaeg 18.06.2025 22:25:08
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HacaX
HV Guru

|
09.03.2004 11:06:57
Partitsioonide suuruse muutmine |
|
|
Probleem on järgmine: ketas jagatud kaheks ja nüüd oleks tarvis suurendada esimese partitsiooni mahtuvust. Lahendus iseenesest lihtne: vähendada teise pardi suurust, liigutada asi tahapoole ning siis esimene part suuremaks kruvida. Aga... teine partitsioon on täis (ja kui ma ütlen "täis" siis ei mõtle ma 2 giga materjale vaid rohkem sinna 70 kanti, nii et plaatidele põletamine jääb põhimõtteliselt ära). See aga tähendab, et PMagic peab kogu kraami kõigepealt tahapoole *kopeerima*... kui viimati sarnast operatiooni 4 gigase (veidi üle poole täis) ketta peal korraldasin siis võttis asi "meeldivad" 4 või nii tundi aega... Seega kipun arvama, et praegu (kui saaksin ka mingi 30 giga vabaks) võtaks operatsioon võib-olla terve nädala. Nii kauaks aga ei raatsi ma kuidagi arvutit iNetita jätta (masinal jookseb WWW server). Teist arvutit/kõvaketast kuhu asjad ajutiselt lajatada ei ole kah kuskilt võtta. Korra tekkis selline geniaalne mõte, et kui see 30 giga ketta lõpust vabaks tehtud siis teeks selle omaette partitsiooniks, tõstaks kogu olemasoleva kraami sinna ja nihutaks kogu extended partitsiooni *alguse* vajaliku hulga maa võrra tahapoole... Kahjuks aga ei tea ühtegi partitsioonimissofti, mille kohta võiks kindlalt öelda, et sellist asja teha oskab.
Seega olen ummikus: oskab keegi mõnda proget soovitada, mis asja siiski teha mõistab või siis vähemalt tegeleks sarnase pardi tahapoole tõstmisega Winblows keskonnas (et server saaks samal ajal joosta)?
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Eser
HV veteran

|
09.03.2004 14:42:39
|
|
|
Väga segane jutt
ja milleks ext. partitsioon ???
muide uuemad kõvakad teevad seda tööd palju kiiremini
aga loomulikult mingi aeg kulub alati
oluline on et sa clustri suurust ei muuda, see hoiab kõvasti aega kokku
aga usu see soft mida kasutad on pragu parim
ja ta töötab wini all ka
_________________ Must, ja karvane ! |
|
Kommentaarid: 23 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
09.03.2004 15:07:19
|
|
|
Pikk ja segane jutt jah.
Algul teed selle vähendatava partitsiooni nii väikeseks, kui tahad>Apply.
Siis venitad suuremat ruumi vajava partitsiooni (eelmisest operatsioonist) vabanenud ruumi võrra suuremaks>Apply
Kogu protseduur on omal sama suure HDD'ga võtnud aega ca 20min ning vaba ruumi on olnud vahest ka ainult 200Mb
Kuigi arvuti kiirus mõjutab ka partatsioonide muutmist, ei tohiks sinul kogu asi üle tunni võtta
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
09.03.2004 15:12:28
|
|
|
Sest too on seal juba olemas Asi on nii: primaarne partitsioon - 2 giga, extended partitsioon milles 1 loogiline ketas - 72 giga. Mõte oligi just selles, et kui kõik andmed loogilise ketta lõppu lükata ehk siis leidub midagi millega ketta algust tahapoole tõsta (resize'imine ju toimubki nii, lihtsalt liigutatakse ette-/tahapoole hoopis ketta "lõpumarkerit").
Ei tea kuidas 8nda versiooniga on, kuid PMagic 7 kopeerimise tarvis buutis end DOSi ja laskis seal mingi mooduli tööle. Mul aga oleks põhimõtteliselt vaja midagi mis asja Winnis *taustal* teeks.
Bigmarx: kumba partitsiooni suurendasid, kas *esimest* või *teist*? Teise puhul töötabki asi ilusti, mul tarvis aga suurendada esimest.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
bigmarx
HV Guru

|
09.03.2004 15:58:05
|
|
|
tsitaat: |
Bigmarx: kumba partitsiooni suurendasid, kas *esimest* või *teist*? Teise puhul töötabki asi ilusti, mul tarvis aga suurendada esimest.
|
Mõlemat sai suurendatud/vähendatud. Aga jah, kahjuks seda ma ei tea, kuidas ilma DOS'i minemata saaks selle asja korda
_________________ "Kes naerab viimasena? Ma olen siis teie järel!" |
|
Kommentaarid: 485 loe/lisa |
   |
2 :: |
385 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|