Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 293, 294, 295 ... 321, 322, 323  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.08.2014 21:07:51 vasta tsitaadiga

http://www.howtogeek.com/170716/how-to-stop-network-activity-from-waking-your-windows-pc/
eero6
HV vaatleja

sõnum 25.08.2014 21:34:35 vasta tsitaadiga

Tänud, Stand-by asja sai nüüd vast korda.

Edit: Keeleelistuse täpsemate sätete alt sai ka "tõsta" eesti keelt üles poole ja õnnestus ka US ära kustutada, eks näis, ehk see ka nüüd korras.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-KRANTS-
vitamiinidiiler
-KRANTS-

sõnum 26.08.2014 07:16:55 vasta tsitaadiga

Mul on läpaka ketas tehtud mitmeks partitsiooniks. Nüüd süsteemiketas on hakanud hüüdma, et tal kettaruumi vähe (no aja jooksul on lisandunud programme ja ju jäi liiga väike varu). Kuidas ma saan süsteemikettale teise ketta arvelt ruumi juurde anda, ilma, et ma peaks kõike nulli laskma?

Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.08.2014 08:31:18 vasta tsitaadiga

-KRANTS-, Kui jutt kõib ühest kettast, kus mitu partitsiooni, siis peaks tegema umbes nii:

1. Avad kontrollpaneelist System and Security > Administrative Tools > Create and format hard disk partitions või otsid Disk Management.
2. Selle partitsiooni peal millelt tahad ruumi võtta teed Shrink Volume vajaliku mahu ulatuses.
3. Seda mahtu peaks nüüd näitama, kui Unallocated.
4. Süsteemipartitsioonile teed Extend Volume selle Unallocated mahu ulatuses.

Pole kindel, aga loogiliselt peaks nii toimima.
tagasi üles
KrikU
HV veteran
KrikU

sõnum 26.08.2014 09:17:41 vasta tsitaadiga

OT tegelt. Alati saab ka Gparted programmiga asjad paika.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KeZi
HV veteran
KeZi

sõnum 26.08.2014 09:25:27 vasta tsitaadiga

Ehk on keegi kokku puutunud sellise probleemiga, et W8.1 Modern liides lakkab praktliselt töötamast?
Windowsi aktiveerida ei saa, otsing töötab vahel harva, enamasti viskab lihtsalt desktopile tagasi.
Ühtegi Modern appi käivitada ei saa.
Olukord tekkis pärast sysprep'i.

Ehk teab keegi mõnda lahendust, et see ära remontida?
Ei viitsi eriti OS'i uuesti installida.
tagasi üles
taf131
HV kasutaja
taf131

sõnum 26.08.2014 11:21:25 vasta tsitaadiga

-KRANTS- kirjutas:
Mul on läpaka ketas tehtud mitmeks partitsiooniks. Nüüd süsteemiketas on hakanud hüüdma, et tal kettaruumi vähe (no aja jooksul on lisandunud programme ja ju jäi liiga väike varu). Kuidas ma saan süsteemikettale teise ketta arvelt ruumi juurde anda, ilma, et ma peaks kõike nulli laskma?

Parted Magic, Gparted teevad sellise asja hästi ära.
Süsteemi töö ajal ei saa Windowsi enda vahenditega Windowsi partitsiooni tuunida. Mingi tasulise programmiga ehk saaks, pole ise proovinud.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 26.08.2014 12:23:32 vasta tsitaadiga

Ei viitsi praegu loomkatseid tegema hakata, aga kas windows pole tõesti nii tark, et võtta korraldus süsteemipartitsiooni muutmiseks vastu ja täita see järgmise restardi ajal?
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 26.08.2014 16:21:32 vasta tsitaadiga

-KRANTS-, igaljuhul tee vajalikest failidest varukoopiad. Minu teada saab suhteliselt ohutult võtta ainult järgmisest partitsioonist juppi juurde. Kui näiteks A-s kaugemal olevast D-s võtma hakata, siis võib ketta tuksi keerata, seepärast tasub alati teha varukoopiad. Ise pole just viimast varianti just seepärast katsetanudki.
Väline kõvaketas vähemkasutatava lisamaterjali jaoks lahendaks probleemi lihtsamalt minu arust.
Edit: Linux näiteks ei luba kettale kallalegi kui OS töös, sest võib töös olevad failid segi paisata ja OS tuksi keerata. Seepärast ongi Live OS CD\USB-lt jooksev Gparted või taoline asjalilkum.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 26.08.2014 16:37:00 vasta tsitaadiga

taf131 kirjutas:
-KRANTS- kirjutas:

Parted Magic, Gparted teevad sellise asja hästi ära.
Süsteemi töö ajal ei saa Windowsi enda vahenditega Windowsi partitsiooni tuunida. Mingi tasulise programmiga ehk saaks, pole ise proovinud.

Pole vaja tingimata tasulisi programme, tasuta ptogramme, mis WIndowsi enda alt töötavad on üsna palju liikvel. beer_yum.gif
Näiteks kasv6i AOMEI töövahendid, töötavad otse Windowsi alt kui ka eraldi DVD-le p6letatuna.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 26.08.2014 21:23:46 vasta tsitaadiga

tahanteada, Parted Magic ja Gparted on tasuta proged.

Ise olen viimast kasutanud, kihvt ja lihtne asi on.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 26.08.2014 23:39:51 vasta tsitaadiga

start menüü asendusi sai nüüd jälle proovitud. w8.1 with update.
- start8 on okei, aga $5 (30p trial)
- startisback+ on täna ka juba väga okei, aga $2.99 (30p trial)
- classic start menu on veidi imelik ja tahab hirmsasti ka muid asju shellis omaette ära konffida. control paneli view keerab kohe omatahtsi ära ja näiteid leiab veel.
- classic start 8 on natukene kole, olematu konfiga ja ei ole w8.1 jaoks mõeldud.
- iobit start menu 8 põhimõtteliselt töötab, aga näeb kole välja, ei reageeri korralikult klikkidele ja on ad-infested - pidevad pakkumised muu iobiti softi installimiseks.
- vistart on halb. install ei ole väga puhas, mõnikord ei paista nupp windowsi enda nupu tagant välja, paremklikk ei tööta jne.
- startw8 tahtis installida mingit remote support softi, mingit arvutamiseklienti ja siis pistis antiviirus heuristika peale kisama. usaldusväärsusega on halvasti. aeglane, search ei tööta normaalselt, kliki detection on veidi katki, teeb muid konfimuudatusi (control paneli view jäi jälle silma).

viimased 3 tahtsid mul uninstallides ka masina restarti.

start menu x, start menu reviver ja pokki on töötavad aga minu jaoks liig kinkyd
power8, 8startbutton ja startfordesktop on koledad, toored ja kinkyd.

teab keegi veel mõnd normaalset nimetada?

ReinAa
HV kasutaja
ReinAa

sõnum 27.08.2014 00:00:47 Windows 8 mure vasta tsitaadiga

Tervist, mure nimelt selline, et panen arvuti tööle, laeb kõik ilusti ära ja siis mingi hetk viskab pildi mustaks. Teen siis restardi nupust ja laeb uuesti windowsi ära ja enne starting screeni viskab pildi mustaks, pilt läheb nimelt sujuvalt mustaks. Ei tea milles probleem võib olla, ehk oskab keegi aidata?
tagasi üles
taf131
HV kasutaja
taf131

sõnum 27.08.2014 00:45:36 vasta tsitaadiga

Mulle meeldib see http://www.classicshell.net/
tagasi üles
Helseth
HV kasutaja

sõnum 27.08.2014 10:18:49 vasta tsitaadiga

Proovi safe mode bootida, kas seal ka teeb niivisi.
tagasi üles
okest
Kreisi kasutaja
okest

sõnum 27.08.2014 16:42:20 vasta tsitaadiga

Seal võib olla nii palju erinevaid vigu et ulme. Arvan, et kõige lihtsam viis sul on, et lased windowsi lihtsalt uuesti üle ja vaatad kas töötab normaalselt. See säästab kõige vähem aega ja on kõige kindlam viis. Kuna meie ei saa ise näppida ja uurida, siis siin probleemi otsimine kui selline oleks meeletu tühitöö kui tõenäoliselt lõpuks peaksid ikka wini vahetama.

Vajalikud failid saad ümber tõsta teise arvuti näiteks, kui on selliseid. Uue windowsiga ikka jamab siis juba tõsisem mure, kuskil riistvaras.
Võid ka proovida mingit backupi teha, kui see on olemas aga history näitab, et ega enamus väga backupe ei tee.
tagasi üles
Vael
HV Guru

sõnum 27.08.2014 16:50:31 vasta tsitaadiga

Backupi saab ikka teha, lased Live CD\USB-lt linuxilise käima ja pääsed ilusti kettale ligi. Kui Live linux käima läheb, siis on pigem küsimus Win installis ja Format C:/ tõesti kiireim lahendus.
Kas riistvaras\tarkvaras mingeid muudatusi ka vahepeal tegid?
tagasi üles
mikk55
HV veteran
mikk55

sõnum 28.08.2014 09:23:58 vasta tsitaadiga

Miskoha pealt ma saaksin windows 8 iso, arvutil on windowsi võti bioses, kuidas ativeerida Windowsit sellel juhul?
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.08.2014 09:37:20 vasta tsitaadiga

mikk55, Ametlikult vist sai mingit moodi Windows Upgrade Advisor progega läbi Win Store, aga lihtsam on ilmselt siit krabada: http://forums.mydigitallife.info/threads/47732-The-Windows-8-1-(-amp-related)-Repository#a7i
Pole kindel kuidas aktiveerimisega on. Loogiliselt peaks installi käigus välja lugema võtme ja ise ära aktiveerima, aga kuna win on ikka uskumatult loll vahel, siis tuleb võibolla aktiveerida kõigepealt vaikimisi võtmega: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB ja siis saab edasi vaadata.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 28.08.2014 09:40:06 vasta tsitaadiga

Võtme saad kätte nii: http://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios/
Kusagil siin teemas eespool peaks olema ka Windowsi allalaadimise linke.
tagasi üles
mikk55
HV veteran
mikk55

sõnum 28.08.2014 11:11:50 vasta tsitaadiga

Kas windows 8 võti sobib Windows 8.1 jaoks?
Windows update/upgrade ei toimi. Uuendused lihtalst ei installli(update failed) ja seda Windows upgrade kastikest vajutades ei juhtu midagi.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 28.08.2014 11:18:10 vasta tsitaadiga

mikk55 kirjutas:

Installiks ei sobi, hiljem aktiveerimiseks aga küll.

Draco
HV veteran
Draco

sõnum 28.08.2014 11:19:19 vasta tsitaadiga

mikk55 kirjutas:
Windows update/upgrade ei toimi. Uuendused lihtalst ei installli(update failed) ja seda Windows upgrade kastikest vajutades ei juhtu midagi.

Otseselt Windows 8.1 installimisel mitte aga netis on õpetusi kuidas saab Win 8.1 installida Win 8.0 võtmega. Töötab ainult Retail võtmega, OEM võti ei sobi.

painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 28.08.2014 11:35:12 vasta tsitaadiga

See on mingi müstilile taotluslik anomaalia jah. Kui sa windows 8.1 install downloaderisse lükkad 8 võtme, saadetakse sind seenele. Kui sa aga lased peale 8, siis uuendused + 8.1, aktivatsioon kaob (8.1 uuendus paigaldab mingi generic võtme). Siis tuleb eraldi aktiveerida 8 võtmega, mis tol hetkel töötab.
Täiesti rumaluse tipp muidugi, kuna uuendamine 8 - > 8.1 võtab aega tugevad tund-paar (olenevalt masinast ja kettatüübist).

tagasi üles
SurfData
HV Guru
SurfData

sõnum 28.08.2014 12:37:34 vasta tsitaadiga

Lisaks on see win 8.1 ikka loll mis loll. Uuendamine 8 pealt 8.1 peale, kaotab ära osad draiverid, üks neist oli muidugi võrgudraiver, mida netist kohe alla tirida ka ei saanud võrgu puudumise tõttu icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Ma ei mäleta et ühegi SP panemisega oleks XP, Vista, Win 7 ära kaotatud mingid draiverid, rääkimata võrgu omadest icon_biggrin.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 8 ja 8.1 (arutelu ja probleemid) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 293, 294, 295 ... 321, 322, 323  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.