See-eest konteinereid vedaval masinal töötasid kollased vilkurid, andes talle eesõiguse.
Ei-ei, kollane vilkur ei anna mitte mingisugust eesõigust. On mõeldud rohkem tähelepanu äratamiseks ja tööülesannete täitmisel lubab eirata mõningaid liiklusseaduse sätteid. Neid tööülesandeid tuleb vajadusel ka põhjendada. Tänasel päeval pole kollase vilkuri paigaldamiseks ka miskit eriluba vaja, kasutus peab aga olema põhjendatud.
Mul endal oli täna konkreetselt juhus, kus kombaini transportija saateauto (ülegabariidiline veos) ilmus mulle ootamatult vastu minu sõidureas, seda üsna halva nähtavusega ristmikul ja sisuliselt pressis mu jõuga teepeenrale. Kollaste vilkuritega. Kiirus oli minul ca 40-50 km/h, vastutulijatel subjektiivselt hinnates umbes samapalju.
Mingi ettevaatliku manöövriga seal tegu polnud, lennati lihtsalt jõuga peale.
Kahjuks polnud härraga aega vestelda, minu reisijal oli arstile kiire. Aga autonumber on kirjas, kombaine ei müü ka sajad firmad, ja see vestlus seisab meil veel ees. Ja telefonile saab ka alus kombineeritud, et autos pardakaamerana toimetada saaks.
tcumen, endal on täpselt samasugune kogemus. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
----
Aga need valest reast keerajad on ikka mõnusad, ühel nii hästi ei läinud, KIA tahtis ehituspoodi minna valest reast aga keegi oli esimeses reas...
Keri edasi vahepeal...
Link _________________ sometimes i hug myself for no reason.
you dont need a reason to call me. me not answer anyway
Mida smaili, ruumi oli, rattur pidi ainult natuke pidurdama, Ise teeks sama vist. _________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off !
Eeldades, et juht jälgis ratturi liikumist ja kontrollis ikka enne manöövrit üle, et rattur temaga arvestab, ei ole midagi hullu tõesti. Ise liiklen linnas enamasti rattaga ja vahel on üsna tüütu näha, kuidas mõni vend sihilikult passima jääb, et ma üle risti saaksin sõita. Muidugi olen temale viisakuse tõttu tänulik, aga ise samas rollis oleks jõudnud ammu enne ja ohutult pöörde ära teha. Mõnes mõttes tekitab ratturina süümekaid ka, et minu järel ootamiseks paneb autojuht liikluse seisma.
Samas parem, kui üldse märgatakse ja sellega väike venimine tekib kui et ei märgata ja keegi nii viga saab.
Mida smaili, ruumi oli, rattur pidi ainult natuke pidurdama, Ise teeks sama vist.
§ 33. Juhi üldkohustused
(1) Juht peab olema tähelepanelik teel ja teeservas seisva või liikuva vähekaitstud liikleja (jalakäija, jalgrattur ja muu selline) suhtes ning vältima tema ohustamist ja talle kahju tekitamist.
8) enne paigalt liikuma hakkamist, manöövri või sõiduki seismajäämise alustamist veenduma, et see on ohutu ega takista või ohusta teisi liiklejaid ning teel töötajaid;(§ 2. 37) manööver on igasugune pööre või mis tahes sõiduraja vahetus või ümberpõige;)
No mida, ta keeras ju vastassuunda, kus tal järsku nüüd nii kiire oli ratturi nina alt läbi lipsata. Ratturitega tuleb väga tähelepanelik olla, et neid märgataks ja ei ohustataks ilmaasjata...
No mida, ta keeras ju vastassuunda, kus tal järsku nüüd nii kiire oli ratturi nina alt läbi lipsata. Ratturitega tuleb väga tähelepanelik olla, et neid märgataks ja ei ohustataks ilmaasjata...
Antud juhul on VW juht küll paras ajuinvaliid... seal pole midagi kaitsta.
Need Cruise rattad pole ka nii hea juhitavusega, et iga lollust ennetada.
Kuna Tartus on ka järjest suuremas ülekaalus lapitud tänavad on seda libedat bituumenit ka päris mitmetes kohtades väljas ja selle peal pidurdada küll ei soovita + lahtine killustik tänu sellele pindamisele mida nüüd mõningates kohtades harrastatakse.
_________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Sinu õnneks siis ei liikle ma väga tallinnas. Esimeses videos oli vastassuund tühi, et sai ilusti teed kogu laiuses kasutada, pmst kedagi ei takistanud. Ka ise liiklen vahel rattaga.
Teises videos mingi tarmoss keerab konkreetselt ette. Esimeses oli ruumi. _________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off !
Sinu õnneks siis ei liikle ma väga tallinnas. Esimeses videos oli vastassuund tühi, et sai ilusti teed kogu laiuses kasutada, pmst kedagi ei takistanud. Ka ise liiklen vahel rattaga.
Teises videos mingi tarmoss keerab konkreetselt ette. Esimeses oli ruumi.
mismõttes kedagi ei takistanud. Rattur pidi ju pidurdama. Ja kui ta ei oleks märganud ja ei oleks pidurdanud. Tropp autoroolis oli ju manöövrit juba alustanud ja ilmselgelt poleks pidama saanud. Anna olla _________________ verba volant, scripta manent Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
Mis kuradima teist nägugi? Aeglustas silmnähtavalt. Kui mina liikleksin niimoodi ja keegi mulle ette keeraks, siis mul arvatavasti hoog nii suur, et ei saakski pidama.
miq1988, Sa ikka prille kannad või oled see "kuulus" pime Tartu autojuht?
Jalgrattur oli juba ristmikule välja sõitnud, ja sellmet, et oma murdosa sekundit oodata manöövri sooritamiseks, autojuht keeras vastassuunavööndisse, peaasi, et saaks ratturile ära teha. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Rattur ei tee teist nägugi aga foorumis on probleem
... kas suhtuksid olukorda sama moodi, kui rattur oleks sinu perekonnaliige ? Kas võimalus, et hoolimatusest inimese vigaseks või surnuks sõidetakse, pole sinu arvates tähelepanu väärt ? Ratturil ei ole ümber auto kere ja see vähenegi turvavarustus, mis on, kaitseb vaid hea õnne korral. Iga väiksemgi müks või ohtlik manööver võib põhjustada väga ränki tagajärgi. Liiklemine ei pea olema ohutu ainult autode jaoks vaid ka kõigi teiste liiklejate jaoks. Millalgi räägiti, et autokoolitusele/eksamile kaasataks ka psühholooge, et välistada säärane väärastunud mõtlemine. Seesugused väljaütlemised ilmselgelt kinnitavad seda vajadust ... _________________
Oisu., see vaid jutt. Tee äärde on ju tehtud spetsiaalselt jalgratturite jaoks eraldatud osad. Kui oleks reegel, et 2m eemalt, siis poleks neist kasu ja oleks käsk jalgratturitel sõita esimese raja peal, kohustades autosi teise raja kaudu mööduma.
Antud autojuht aga lihtsalt eiras reeglit endast paremal olevaid liiklejaid enne parempööret läbi lasta.
Oleks jalgratturi asemel auto olnud, oleks sama juttu rääkinud, et ainult natukene pidi pidurdama teine auto?
Oisu., see vaid jutt. Tee äärde on ju tehtud spetsiaalselt jalgratturite jaoks eraldatud osad. Kui oleks reegel, et 2m eemalt, siis poleks neist kasu ja oleks käsk jalgratturitel sõita esimese raja peal, kohustades autosi teise raja kaudu mööduma.
Antud autojuht aga lihtsalt eiras reeglit endast paremal olevaid liiklejaid enne parempööret läbi lasta.
Oleks jalgratturi asemel auto olnud, oleks sama juttu rääkinud, et ainult natukene pidi pidurdama teine auto?
Ma ei õigusta autojuhti. See soovitus, kui möödud jalgratturist.
Kas meie Liiklusseaduses ei ole punkti, et otsesõitjal on eesõigus? Seda seoses parempöörde videoga. Neid lausa 2tk. Esimeses ju lausa ülekäigurajal oleks juhtunud õnnetus. Juht oleks seletanud, et jalgrattur tuli paremalt nii suure kiirusega, et ei näinud?
Ma ei õigusta autojuhti. See soovitus, kui möödud jalgratturist.
Kas meie Liiklusseaduses ei ole punkti, et otsesõitjal on eesõigus? Seda seoses parempöörde videoga. Neid lausa 2tk. Esimeses ju lausa ülekäigurajal oleks juhtunud õnnetus. Juht oleks seletanud, et jalgrattur tuli paremalt nii suure kiirusega, et ei näinud?
Ei olnud küll algselt sulle mõeldud, aga:
"Juht oleks seletanud, et jalgrattur tuli paremalt nii suure kiirusega, et ei näinud?"
Ei päde, jalgrattur sõitis sõiduteel, mitte kõnniteel ja ei kasutanud ristimiku ületamiseks ülekäigurada.
Mulle on täpselt sama moodi ette keeratud. Kiirus oli umbes 35km/h ja kokkupõrke vältimiseks panin külje maha. Maanteerattaga. Niisama poleks pidama saanud.
Jalg katki, püksid katki, tagumine rehv ribadeks (välimine ka), tagumine jooks kriibitud, pedaal kriibitud jne...
Autol muidugi ei juhtunud midagi sest ma vältisin kokkupõrget.
Autojuht sõitis minema, aga üks tubli tunnistaja (mees Volvoga) sõitis autojuhile järgi ja "tõi" ta tagasi.
Roolis oli loomulikult naisterahvas. Andis oma telefoninumbri ning lubas maad ja ilmad kokku.
Hiljem helistades enam ei vastanud.
Ennemuiste räägiti, et jalgratturist möödu nii kaugelt, et kui ta peaks küliti kukkuma, siis üle temast ei sõidaks. A`la kaks meetrit külgvahe.
Tänane kogemus rattaga ütles, et see vahe heal juhul 1m... pean ka järgmise nädala suurema osa ajast rattaga sõitma, nii et saan uuesti kogemust
Üks tõmbas hooga enne parema käe risti mööda ja muidugi ei andnud ta paremalt tulnule teed....kuna väike tänav siis ilmselt kohalikud sellega harjunud...pigem imestas too, et rattaga eeskirja tunnen
Antud juhul pole ühtegi õigustust jah... Saaks aru kui unustad, aga sa oled just mööda sõitnud.... kui daun olema peab, et hetkega unustada
//
Samas mina soovitan igal juhul ratturist möödumise järel tõmmata nii paremale serva, et seal mööda ei pääse st. nii nagu autokool räägib (eriti kui huvi teha varsti pööre paremale). Kui siis minnakse trügima ratturi pool, siis on see juba tema süü. Jätkub ka selliseid...
Selle tõttu ise Riia tänaval rattaga sõiduteel kindlasti ei sõida, täiesti mõttetu liikluse segamine. Kroonuaia on ka hetkel päris tiheda liiklusega... homme saan ise Ropka kanti testida.
puurmanis oli teele sattunud terve 53 e koorem vilja. hea, et püsti jäin. sadas kah parasjagu.
ma sõitsin praktiliselt selle taga. õnneks küll piisava pikivahega. mingil hetkel oli kast püsti ja korras. _________________ The sh*t has hit the fan.
+
Hea stabiilne papi
50 alas lendas eest ära, 70 alas jõudsin 75ga sõites järgi, enne tunnelit hakkas äkitselt pidurdama, see kes tema taha ilmus tuli pärast minu taha. peale tunnelit mitte ei läinud minu taga oleva auto taha vaid kukkus kiirendama ja rallis minu ette. Kohe peale seda jälle hoog maha...
Pärast panen suuna sisse tahan mööda minna - see ka, suund sisse ja kohe keerame
Täna, peale tunnelit, kus vasak rida otsa lõpeb, liiklus ei liikunud esimeses reas. pooled juhtidest siis keerasid esimesest reast vabasse teise ehk vasakusse ritta, et siis raja lõppemise kohas uuesti esimasse ritta tagasi trügida.
Vot siuke kultuur. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
Sain ka esimese kaubikujuhi-elamuse. Tipptunnil Kristiine ees. Lihtsalt vajus tuimalt peale.
Möödusin, siis vaatasime juhiga korraks tõtt ja no sellist tohlakat pole ammu näinud _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Mis tsüklis too tartus büroomaailma (seal turu misiganes tänava nurgal) juures olev foor elab? Kesklinnast vanglani enam peatumata ei pääse? _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
tegin ka päälinnas yhe pildi.....eelmine aasta vist tegin samas kohas
55ZJU näitab taset
see länkariga on päriselt ka invaliid, sildi järgi.
Rohelise kasti autod on ka pooleldi rohelised _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
jeesus188, su pildi peal on kõikse suurem hälvik see äärekivi peale aetud Mb juht. naljakas on see,et olgu parkla kui tühi tahes, ikka on mingi maasturi moodi asi sedasi äärekivis.
jep, nii see on. parklas tegelikult ruumi oli, mitte palju, aga oli.
selline tunne, et rahvas tööl ei käigi pealinnas, kell 12 ummikud. ok, 1 sõidurada oli kinni, aga ikkagi, suht palju autosi oli liikvel _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
jeesus188, su pildi peal on kõikse suurem hälvik see äärekivi peale aetud Mb juht. naljakas on see,et olgu parkla kui tühi tahes, ikka on mingi maasturi moodi asi sedasi äärekivis.
jep, nii see on. parklas tegelikult ruumi oli, mitte palju, aga oli.
selline tunne, et rahvas tööl ei käigi pealinnas, kell 12 ummikud. ok, 1 sõidurada oli kinni, aga ikkagi, suht palju autosi oli liikvel
Seal ongi tööks mööda linna sõitmine päev otsa. _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Mingi tsirkuseartist... või kung-fu munk _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.