Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas osaleksid endale huvi pakkuval koolitusel, kui see oleks enda arvuti kasutamise eeldusega? |
Jah |
|
87% |
[ 14 ] |
Ei |
|
12% |
[ 2 ] |
|
hääli kokku : 16 |
|
autor |
|
EvilMick007
HV veteran
|
07.08.2014 22:16:17
Kuidas suhtuksite IT alastesse koolitustesse, mis oleks "BYOD" nõudega |
|
|
Hei,
Kas või kui oluline on üldse Teie arvates see, et IT alasel koolitusel oleks klassitäis desktop arvuteid ees? Ise olen nagu mõelnud, et tööga seoses pean koolitusele enda arvuti niikuinii kaasa tarima ja märkmeid teen ka enda arvutisse siis oleks ju pisut mugavam vaid sellega toimetada, mitte 2 vahel askeldada..
Kas bring your own device eeldusega IT koolitused on üldse Teie arvates mõeldavad, kus olemas vaid keskne server kuhu inimesed enda arvutiga ühenduda saavad?
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
priitr
HV kasutaja
|
07.08.2014 22:20:23
|
|
|
Ma olen mõnel käinud, alati kaasnes sellega kursusele vajaliku virtuaalmasina paigaldus, millel siis oli kursuse jaoks vajalik keskkond ja materjalid.
_________________ Tšudes ne bõvajet. |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
07.08.2014 22:28:15
|
|
|
Ma olen ka ühel koolitusel kodunt osalenud. Väga hästi sai hakkama. Osalejad olid üle maailma, lektor Inglismaalt.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
08.08.2014 09:10:32
|
|
|
... oleneb koolitusest, kui koolitus hõlmab vaid klassikalist/tüüpilist esitlusmaterjali ja ei sea erilisi eeldusi riistvarale/süsteemile, siis võib olla isegi mõeldav. Paraku IT alane koolitus on väga lai mõiste, kui see eeldab spetsiifilise tarkvara paigaldust/kasutamist ja selle seadistust, erinevaid testkeskkondi, keskserverit nende haldamiseks jne. siis ilmselgelt pole isegi teoreetiliselt mõeldav kasutada koolitatavate isiklikku riistvara. Üldises plaanis on hea, kui on olemas juba ette valmistatud platvorm ja keskkond, kus kõik töötab nii nagu koolitaja on seda ette näinud ja pea hakkama tegelema / aega raiskama kellegi isikliku riistvara probleemide või eripäraga ...
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
08.08.2014 09:12:49
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Ma olen ka ühel koolitusel kodunt osalenud. Väga hästi sai hakkama. Osalejad olid üle maailma, lektor Inglismaalt. |
Täpsustan: antud juhul oli koolitaja poolt ettevalmistatud virtuaalkeskkonnas kõik vajalik, kodune arvuti oli VPNi ja videokonverentsi softi jaoks.
viimati muutis Dirty Harry 08.08.2014 09:28:28, muudetud 1 kord |
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
08.08.2014 09:26:07
|
|
|
... virtuaalne kaugkoolitus on hoopis teine teema, ma olen neid läbinud nii telefoni, tahvli kui ka teleka vahendusel ja otseloomulikult pole sellisel juhul isikliku vms. iganes riistara kasutamine probleem ma eeldan, et teemaalgataja pidas silmas ikka nö. klassikoolitust, mis eeldab koolitatava füüsilist kohalolekut ja see kohalolek on ka reaalselt millekski vajalik ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
08.08.2014 09:31:57
|
|
|
Ei ole midagi teine teema. Kui BYOD võtmes rääkida siis kodus ja klassiruumis on ikka oma arvuti mis peab vastama koolituse nõuetele.
Klassiruumi eeliseks on koolitaja poolt vajalik netiühendus + saab silmast silma suhelda koolitaja ja koolitatavatega. Mis on isegi tähtsam kuna vahetu kontaktiga saab märksa rohkem teada, eriti kohvinurgas.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
08.08.2014 09:55:49
|
|
|
... kaugkoolituse puhul ongi reeglina eelduseks, et kasutatakse koolitatava riistvara ja pole mingit küsimust. Antud teema küsimus oli aga füüsilise kohalolekuga koolituskoha komplekteerimises. Mis puutub siia silmast silma või kohvinurga suhtlus, jääb täiesti arusaamatuks ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
08.08.2014 09:59:57
|
|
|
märkimisväärselt palju on olnud koolitusi, kus koolitaja riist-/tarkvara on ettevalmistamata või probleemne. aeg, mis kulub jamadega maadlemisele on võtnud märkimisväärse osa. Sõltub muidugi koolitusest(kuipalju ont arvis riistvara ning tarkvara seadistada), kuid kardan et jamad, mis tekivad isikliku raalistiku ühtses süsteemis kasutamisega on pigem probleemiks.
Loomulikult, kui vahenditeks on ainult terminal-klient või veebiubrauser, siis vahet pole.
Samas on olnud võimalus ka osaleda koolitusel, kus kasutatav riistvara jäeti koolitatavatele...
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilMick007
HV veteran
|
08.08.2014 12:08:06
|
|
|
Tore on näha, et on tekkinud arutelu teema üle. Küsimus oli tõesti suunatud koolituskoha komplekteerimise poole peale mitte kaugkoolituse teemal.
Isikliku arvuti kasutamise eesmärk oleks tõesti vaid RDP/terminali/brauseri avamiseks ning kogu laborite töö/katsetamine toimuks eelseadistatud virtuaalmasinates, mis töötaks nii nagu koolitaja on seda ette näinud.
Kaugkoolituste suhtes olen ise pisut skeptiline. Nii enda kui ka paari tuttava kogemused on olnud suht halvad. Päeva peale ühtki pausi ei tehta, et mõtteid koguda/süüa võta tablet WC-sse kaasa kui ei taha millestki ilma jääda. Lisaks on tüüpiliselt lektoriks mingi hindu olnud, kes suht tuimalt loeb kuskilt maha ning ei märka enda vigu ja ei tee välja sellest, kui ütled ette kus tal valesti on. Selle asemel, et kuulata pakkumisi ragistab oma ajusid edasi poolt tundi... Antud jutt siis käis oracle koolituste kohta...
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
08.08.2014 12:41:15
|
|
|
EvilMick007, eks koolitajaid on erinevaid, klassiruumis saab ka asju maha lugeda paberilt ning ajakavast üle sõita. Mul on Oracle LVC'ga just vastupidised kogemused.
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|