Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Skännitud formulaaride täitmine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
algajaõpe
HV vaatleja

liitunud: 05.07.2004




sõnum 03.01.2014 21:27:48 Skännitud formulaaride täitmine vasta tsitaadiga

Tere,

Mul selline mure oma tööalaselt. Lühidalt öeldes oleks vaja allkirajaga (mitte digitaalne) blanketi täita linnukeste ja numbrite/tekstiga ning panna see .pdf failiks ning saata maili teel pomole.
Lihtne eks?
Lahti seletatuna pikem tekst.
Alustan vast sellest, et töötan veokijuhina. Iga nädal on vaja täita formulaarid kus on kirjas punktidena sõidueelsed ülevaatused ja teine rehvirõhkude kontroll. Kuna asjad on paberkujul siis vihkan mingit kuramuse bürokraatiat. Nagu mul autoroolis muud teha pole kui pabereid täita. Veosedokumendid on niigi kohustuslik osa mida küll praegu kasutatava tehnoloogia juures digitaalsena ei saa kasutada siis need 2 blanketti on võimalik põhimõtteliselt digitaalsel kujul valmis teha kuid ainuke asi on, et kuidas ma saan õigesse lahtrisse paigutada oma käega kirjutatud allkirja? Digitaalselt allkirjastatuna see allkiri vist ei lähe õigesse kohta/lahtrisse ning pealegi on mul vaja pärast lahtrite täitmist teha sellest .pdf fail. Need blanketid ise saaks veel valmis kritseldada.
Teine variant millele ma mõtlesin on see, et skännin paberi allkirjaga arvutisse kuid siis on vaja see muuta kuidagi täidetavaks. Minu mõistus ja teadmised seda kinni ei võtnud seega pöördusin targemate poole. icon_smile.gif
Miks selline lollus? Firma kus ma töötan otseselt on Eesti filiaal Šveitsi firmast ja need ei oskaks ja ega nad ei tahagi tegeleda mingi digitaalselt allkirjastatud dokumendiga. Kuid neid blankette küsib just emafirma ja need käivad meie pomole pinda ses osas ning muidugi saadab meie pomo "löögi" edasi meile, autojuhtidele. Ühesõnaga käiakse ikka pinda, et peab täitma.
Mis aga nende mõte on. Nimelt see blankett näitab, et autojuht tegeleb auto kontrolliga iga nädalaselt ja ka päevaselt (kontrollib tulede seisukorda). Muidugi ma kontrollin ja hoolitsen ilma selletagi, et tuled oleks korras ja rehvirõhud paigas. Blanketil aga kajastub see, et on kontrollitud ja liunnuke kasti. Sama ka rehvirõhkude ja seisukorra kohta. Kui rõhud pole paigas, pumpan juurde ja kirja panen ikka blanketile, et on kontrollitud ja on õige rõhk sees. Sama ka rehvi seisukord. Kui koort lahti või vigastatud, kutsun rehviservise kohale ja vahetavad rehvi uue vastu. See on ju enesest mõistetav, et katkised asjad segavad töö tegemist. Miks ma pean aega raiskama töövahendi remondile? Mul on targematki teha. Näiteks keskenduda tööle. Ses suhtes on väga hea tööandja, et auto korrasoleku kohalt ei koonerdata. Pohhui palju maksab, korda tuleb teha! Minu asi on jälgida, et oleks korras ja vead avastada õigeaegselt.
Nüüd aga asi mida ma kurtsin on lihtsalt see, et see tüütu paber vahelt välja saada ja las siis Šveitsi kontor ise prindib omale paberile ja upub oma paberimajandusse. Neile paistab see meeldivat. Selles töös on tegelikult oluliselt rohkem paberdokumente kui minu need 2 blanketti. Täiesti uskumatu kuipalju tegelikult Euroopa elab paberi peal. Olen palju ringi rännanud oma tööga seoses mööda Euroopat ja kõiksugu logistika kontorites viibinud siis see paberihulk mis ma olen näinud mujal EL-is on ikka müstiline. Paljalt mingi vastuse saamine kuskilt masinalt (Fax või muu selline) võetakse selleks A4 paber, söödetakse masinale sisse, masin trükib paar rida sinna, loetakse läbi ja sama paber lendab 200 liitrisse kasti mis ongi kasutatud paberi jaoks. Ja sinna läheb ikka päevas tõsine kogus paberit kõiksugu erineva "kasuliku" infoga. icon_smile.gif No autokabiin ei ole kontor, et hoiad mingit paberihunnikut kuskil kapis. Kapid on mul toidu ja riiete jaoks. Ainuke paber mis on, on see veosedokument. Need on omaette ümbrikus koos ja kui koju ükskord jõuan annan pomole närida seda hunnikut. icon_biggrin.gif Seal on nii A4 paberit kui igasugu kviitungi kontsasid. Digitaalset dokumenti on lihtsam hallata. Hoobilt koju või otse emafirmasse. Arvutisse aga neid asju mahub. Lisaks meili kontole samuti. Kasutan Gmaili selleks ja sinna on ikka meeletu ruum jäänud alles. Pealegi sealt leiab vajaliku palju kiiremini kui paberites sobrada.
Seega kokkuvõtlikult - kuidas saada blankett allkirjaga mis on täidetav ja pärast panna see .pdf-i? Kas ise kuidagi.... ma ei tea kuidas ehitada või siis on skännitud paber võimalik kuidagi ise hiljem täita? Aidake mul lahendus sellele leida palun!
Vabandan ka liiga pika kirja ees! Suhtlemisvaegus vist. icon_biggrin.gif

_________________
Algajaõpe --> next level -->ARVUTIHUVILINE....
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Redikate
HV veteran
Redikate

liitunud: 30.12.2005




sõnum 04.01.2014 11:25:44 vasta tsitaadiga

Teed oma allkirjast pildi (või skanneerid) ning genereerid näiteks PHP'ga lihtsalt PDF'i oma andmetest mille all on su allkirja pilt (kas see ka juriidiliselt pädev on, ei usu).
Veebis on pisike form mida saad täita (kus on siis need kastikesed mis kõik kontrollitud on) ning nupuvajutusega genereeritakse pdf kus on alati sama allkirja pilt all. Ongi olemas.

Teen just taolist lahendust ühele kliendile, niiet kui on soovi lasta teha, siis võid julgelt PM'i panna. Hind on 300+ olenevalt kui keeruline alginfo on.

Kui soovid ise teha siis:
https://www.google.com/search?q=php+pdf&oq=php+pdf

_________________
http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do."
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

liitunud: 01.03.2012




sõnum 04.01.2014 11:34:27 vasta tsitaadiga

Kui see blankett on koguaeg sama (erinevad ainult sinu sisestatud info (rehvirõhk, tuled jne)) siis mina teeks selle sama blanketi wordis.

Allkiri tee puhtale a4 ja tee sellest pilt, kopeeri arvutisse, lõika sobivasse suurusesse ja lisa wordi blanketile.

Siis iga kord kui vaja täita avad selle blanketi, täidad ära ja Save as pdf ?
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
andrusny
Kreisi kasutaja
andrusny

liitunud: 20.03.2006




sõnum 04.01.2014 16:30:40 vasta tsitaadiga

Selleks on ju programmid olemas, et PDF faili editida. http://www.wondershare.net/ad/pdf-editor/?gclid=CKqMoYLI5LsCFQZf3godi0EAbw Üks selline siin, kui lepid vesimärgiga lehe allosas ja ei soovi üle 5 leheküljelisi dokumente editida, siis sobib. Ehk on ka selliseid, mis vabavaralised. Kunagi ise kasutasin NitroPdf
http://www.nitropdf.com/ ka sellel oli trial versioon ja vesimärk, kuid selle vesimärk oli suht väiksem ja viisakam kui antud programmil.
Paistab, et saad ka otse veebis dokumendi täita, pole just eriti kvaliteetne, kuid juurde kirjutada väljadele lubab. http://www.pdfescape.com/open/

_________________
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dogbert
HV Guru
Dogbert

liitunud: 03.05.2004




sõnum 06.01.2014 03:09:58 vasta tsitaadiga

Skänni paberilt blankett pildiks ja pane LibreOffice'is tekstidokumendi taustaks (Format - Page - Background: as graphics; type: position). Sealtsamast Page sakilt Margins mõõtmed lükkad nulli, et taustapilt lehe servani ulatuks.
Siis avad View - toolbars alt Form Controls toolbari ja selle abil lisad vajalikesse kohtadesse checkboxid. Allkirja võid pildiks skännida ja sobivasse kohta pildina lisada.
Kui vorm valmis, ekspordid ta PDF-i - PDF Options dialoogis märgistad "Create PDF Form". Sedasi saad täidetava PDF vormi.

Enamus PDF Readereid (välja arvatud Adobe oma) võimaldavad sedasi loodud vormi pärast täitmist ka salvestada, Adobe readerist tuleb dokument PDF printerisse saata, et temast täidetud PDF vorm saada.

_________________
Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
algajaõpe
HV vaatleja

liitunud: 05.07.2004




sõnum 24.07.2014 21:05:38 vasta tsitaadiga

Läks aega mis läks aga lõpuks jõudsin ise lahenduseni. Lahenduseks on FoxitReader.
Mul oli vaja sellist blanketti täita ja nendesse kastidesse oli vaja numbrid ning andmed sisestada. Kõige suurem probleem oli just selle allkirjaga. Nüüd on see lahendatud. icon_smile.gif Ütlen ausalt häbelikult, et avastasin selle võimaluse kogemata. icon_smile.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

_________________
Algajaõpe --> next level -->ARVUTIHUVILINE....
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Kujundamine »  Skännitud formulaaride täitmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.