Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Mozilla Firefox arutlus/probleemid. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 141, 142, 143 ... 213, 214, 215  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 01.06.2014 18:21:41 vasta tsitaadiga

Paistab, et järgmine uudis Firefoxi maailmast:

Mozilla to Provide WebRTC-based Free Firefox To Firefox Voice and Video Calling feature

Mozilla is planning to provide a new feature that will allow free audio and video calls between its Firefox web browser, thereby ending the need of any third-party client service or plugin.
Mozilla will soon release a new experimental version of Firefox Nightly, which will include an open source and Peer-to-peer communication protocol called WebRTC that enables Real-Time Communications (RTC) capabilities between two web browsers via simple Javascript APIs.

Edasi lingil:
http://thehackernews.com/2014/06/mozilla-to-provide-webrtc-based-free.html
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 01.06.2014 21:48:29 vasta tsitaadiga

Redikate kirjutas:
Pidin siia teemasse üle kolima (antud tsitaat on mingi pildi kohta, pole oluline):

Dogbert kirjutas:
brauseriga vaikimisi kaasatuleva kraami poolest võiks see hinnang olla midagi sinnapoole, samas on Firefox võimalik üsna kiiresti ja lihtsalt ehitada neist kõigist mugavamaks, teiste kohta see paraku ei kehti...

Mis on küll need maagilised asjad mida Firefoxis saab teha ja üheski teises browseris mitte?
Olen endiselt huvitatud mis vägevaid seadistusi ning mugavusi see firefox küll pakub ja mida mina igapäev ei kasuta.

Äkki ma olen millestki ilma jäänud?

Ei tea, võib-olla oledki.
Hakkasin täpsemalt uurima ja olukord võrreldes umbes aastataguse seisuga on märgatavalt paranenud - Chrome'le on peaaegu kõik minu poolt kasutatavad laiendused porditud või on loodud neile analoogid. Mõned on siiski endiselt puudu ja võimalik, et ei jõuagi kunagi Chrome'i.

Lisaks muidugi on Firefoxi suureks plussiks olnud tema kasutajaliidese täieliku ümberkujundamise võimalus, mida ma seni olen kogu aeg kasutanud. Kui see ka Chrome'i ilmub ja mul peaks tekkima hull mõte avatud koodiga brauseri asemel hakata kasutama suletud koodiga brauserit, mis iga tabi kohta tunduvalt rohkem mälu kasutab, siis põhimõtteliselt oleks ülekolimine juba peaaegu mõeldav.

Lisan siia nimekirja olulisematest laiendustest, mida ma Firefoxis kasutan - igaühe järele märkisin, kas mul õnnestus analoogset lahendust Chrome jaoks leida või mitte:

Spoiler Spoiler Spoiler

Parandused ja täiendused on oodatud.

Muidugi minu nimekiri on mõne teise inimese omaga võrreldes suhteliselt tagasihoidlik...

PS. Kas Chrome kasutajaprofiil on Windowsist otse Linuxisse ringitõstetav (ja vastupidi) ja hakkab seal tööle nagu Firefoxil või mitte? Kui mitte, siis see oleks üsna kindel showstopper.

tagasi üles
Redikate
HV veteran
Redikate

sõnum 02.06.2014 02:12:40 vasta tsitaadiga

PS. Kas Chrome kasutajaprofiil on Windowsist otse Linuxisse ringitõstetav (ja vastupidi) ja hakkab seal tööle nagu Firefoxil või mitte? Kui mitte, siis see oleks üsna kindel showstopper.

Võin homme testida tööl.
Tänud nimekirja eest, käin homme läbi selle ja vaatan mis huvitavat on.

Olen ise olnud kunagi Opera kasutaja kuid arendusvajadused tõid mind Chrome peale ning sellele ma olen ka jäänud.
Ei üritagi kedagi Chrome kasutama saada vaid tahtsin lihtsalt näha mis huvitavaid asju kasutatakse siis (endal on pratkiliselt 0 addoni installitud. 3 tükki, kuid need on väga tihedalt seotud arendusega ning ei leia niisama netzi browseides üldiselt kasutust (REST client, cookie manager, Xpath helper).

tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 02.06.2014 09:31:00 vasta tsitaadiga

Tab Mix Plus on ka minul asi, milleta ei saa. Vaikimisi on tabide avamine-sulgemine minu mõistuse jaoks ebaloogiline. Ja nagu juba eespool kirjutatud: ma tahan ise otsustada, kas ja millal ma brauserit uuendan.
Kommentaarid: 249 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 228
tagasi üles
number
külaline

sõnum 02.06.2014 10:05:52 vasta tsitaadiga

...

viimati muutis number 26.06.2014 01:32:20, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 02.06.2014 10:50:15 vasta tsitaadiga

Ma lisan siis veel mõned näpunäited just Chromelt või mõnelt muult brauserilt ületulijale.

firefoxi funktsionaalsust täiendavad pisividinad:

Google Image Search (pildiotsing kontekstimenüüst)
FxIF (piltide EXIF info vaatamiseks brauseris)
New Tab Tools (lisab võimaluse new tab lehe seadistamiseks - ridade ja veergude arv, taust jm, sest firefoxi enda võimalused on siiani väga puudulikud)
Open in Browser (lisab võimaluse veebilehelt allalaetava suvalise laiendiga dokumendi avamiseks otse brauseris - tulemuse eest vastutab kasutaja ise icon_smile.gif )
personal menu (firefoxi nupust avaneva menüü modifitseerimine - ei tööta hetkel >v29 Australis teemaga)
print / print preview (lisab firefoxi print nupule rippmenüü print preview ja page setup valikutega)
show selected images (valitud tekstialas sisalduvate kõigi ebaõnnestunult laaditud piltide uuesti laadimine - firefox ise võimaldab pilte uuesti laadida vaid ükshaaval)
translate this (valitud teksti või terve lehekülje tõlkimine google translate abil kontekstimenüüst või tööriistariba nupust)
iMacros For Firefox (korduvate tegevuste automatiseerimine - osadel veebiliidesega andmebaasidel jm hädavajalik asi teinekord)
MAFIAAFire Redirector (domeeninime mingil USA-le omasel moel kaotanud veebilehtede redirektor, analoogne Chrome omaga)
Grab and Drag - Linuxis puuteekraanil lehtede mugavaks kerimiseks võib vaja olla, muidu mitte

>v29 puhul võib tekkida veel soov kasutada kas classic theme restorerit või siis australis slimmr'it, et laiutavaid nuppe koomale tõmmata jm seadistusvõimalusi lisada.
Koos classic theme restoreriga ei maksa kasutada addon bar restorerit, australis slimmr'it ja ehk veel mõnd lisa, mis välimuse modifitseerimisega on seotud ja sarnaseid funktsioone omab. Sassi ja topelt kipuvad need siis minema.

Tab mix plusi seadistuses on mul määratud tabide jagamine kuni kolmele reale (kui esimene rida saab täis, tekib uus tabide rida jne; üle kolme rea tabide tekkimisel lisanduvad üles-alla kerimise nupud ja hiire rullikust kerimise võimalus). See võtab suurema hulga tabide puhul küll veidi ekraaniruumi, aga ma ei kasuta lisaks tab bari(de)le ja navbarile muid toolbare, nii et ekraani hõivamas on 2-4 riba.
Leidsin juba ammu, et nii on avatud tabidele (eriti tab preview olemasolu korral) kiirem ligipääs kui firefoxi sisse-ehitatud tab manageri kaudu, samas on tabidest ülevaade tunduvalt parem kui vasakule-paremale keritaval ühel real. Loomulikult võiks kolme asemel kasutada ka kaht või nelja rida, põhimõte jääb samaks.
Tean, et see variant ei pruugi kõigile meeldida, aga mulle just meeldib ja sobib. Rohkem maitse ja harjumuse küsimus - mina töötan just nii kiiremini.

Spoiler Spoiler Spoiler

Tabi sulgemisnupu näitamine on automaatne, seda kuvatakse hetkel aktiivsel tabil ja kursori alla jääval tabil (ilma nuputa jääb tekstile rohkem ruumi), igal tabil oma progress meter jm.
Üldse soovitan Tab Mix Plusi seadistus ise üle vaadata, seal leidub palju häid ja teravmeelseid asju (mh ka session manager)

Spoiler Spoiler Spoiler

PS Firebug on tore asi, aga kui teda kogu aeg vaja ei lähe, oleks mõttekas ta välja lülitada, sest aeglustab brauseri käivitumist rohkem kui mõni muu lisa.

Last, but not least:
About Startup add-on näitab kõigi add-on-ide poolt põhjustatud viiteid brauseri käivitumisel.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 02.06.2014 21:00:58 vasta tsitaadiga

Üks lisa milleta mina küll brauserit ette ei kujuta ja mida Dogbert ei maininud: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/redirector/
Kaks elulist näidet eesti lehtede kohta: Suunab minul vana ja parema disainiga HV avalehe peale ja delfi+kõik seonduvad alamlehed kuvavad vaikimisi anonüümseid kommentaare, mitte registreeriteud (mida tihtipeale polegi). Väga mõnus, et saab teha reeglid, et suunata just sinna kuhu ise tahad minna mitte, kuhu link sind saata üritab thumbs_up.gif

Veel mõned lisad mida vist ei mainitud, aga mida kasutan ja soovitan:
https://sites.google.com/site/sonthakit/bookmarkfaviconchanger - Paljudel järjehoidjatel on vaikimisi valge plätakas ikooniks. See lahendab selle mure.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-counter - ei pea tabe käsitsi üle lugema. Tab Mix Plus võiks seda kuvada. Siis ma ei peaks eraldi lisa kasutama.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/update-scanner - sobib lehtedele millel pole mingit e-maili vms teavitusvõimalust. Ehk siis annab teada, kui veebileht on muutunud piisaval määral.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/searchload-options - otsingukasti kasutajate elu muudab mugavamaks.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/search-on-engine-change - toimib koos eelmisega väga hästi.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2014 17:35:32 vasta tsitaadiga

loen ja imestan. kuidas on võimalik nii paljude addons'idega FF'i stabiilselt jooksutada?
endal 6 addons'i töös ja FF crashib iga paari päeva tagant. RAM'i on 4GB, mis võiks ju olla ometi piisav.
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 50
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.06.2014 18:22:24 vasta tsitaadiga

Redirector läks kasutusse.

nesta, sul on tõenäoliselt mingi laiend vigane, profiil vigane või on flashil sisse lülitatud protected mode. Firefoxi HW kiirendus võib ka märgataval määral ebastabiilsust ja veidrusi põhjustada, minul on ta välja lülitatud.
Mul on ka arvutil 4GB mälu, midagi ei crashi. Viimane crash oli vist ID-kaardi tarkvaraga seotud mõni kuu tagasi.

Mis need 6 laiendust sul on?

tagasi üles
Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2014 19:59:25 vasta tsitaadiga

praegu sellised kasutusel:
Adblock Edge
Classic Theme Restorer
DownThemAll
Element Hiding Helper
ID card auth module
Reddit Enhancement Suite

proovin HW kiirenduse ära keelata, vaatab, kas muutub midagi selle peale.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 03.06.2014 20:47:08 vasta tsitaadiga

Flash protected modes on hullem ikaldus kui Firefoxi graafikakiirendus.

C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\mms.cfg

ja/või

C:\Windows\System32\Macromed\Flash\mms.cfg

peab sisaldama rida

ProtectedMode=0

Kui faili ei ole, tuleb ise teha.
Laienduste koha pealt vist midagi kahtlast ei ole. Ma ise ei ole Reddit Enhancement Suite ega Adblock Edge kasutaja, aga vähemalt nende kasutajate kommentaaridest midagi katastroofilist välja ei paista.

tagasi üles
Kaarta
Kreisi kasutaja

sõnum 03.06.2014 21:12:15 vasta tsitaadiga

tänud, Dogbert,
proovin järgi.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 06.06.2014 22:49:22 vasta tsitaadiga

Netis kirjutatakse "Firefoxi sugulasest": icon_cool.gif beer_yum.gif

Waterfox 28 Review – A 64-Bit Version of Firefox

Firefox users who also happen to be 64-bit Windows users have been waiting for an official release for the web browser on 64-bit architectures for too long.

The Nightly build of Firefox does feature a 64-bit version, but it has been in testing stage for a long time, meaning that it does not ensure any guarantees regarding stable runtimes. On top of that, there has not been word from Mozilla about an official release for 64-bit Nightly.

The 32-bit edition of Firefox does a very good job on 64-bit Windows versions, but some may argue that it is simply not enough, preferring to resort to third-party web browsers that have been built specifically to take advantage of memory resources on 64-bit architectures.

Among several popular names out there is Waterfox. As its name suggests, this browser takes cue from the Mozilla Firefox open source code. Based on the Gecko engine and compiled with Intel C++ Compiler, it basically copies Firefox and strives to improve it in order to gain speed, which represents the main goal of this project: more power on 64-bit Windows.

The current release, Waterfox 28, emulates Firefox 28 and works only for Windows XP, Vista, 7 and 8/8.1. Since Firefox is already covering the 32-bit systems, the Waterfox developers wisely decided to stick to 64 bits only.

The installer is quickly and effortlessly unwrapped. Worth mentioning is the fact that administrative rights must be applied, and that the Firefox preferences are automatically imported into Waterfox at startup.

Edasi lingil:
http://www.softpedia.com/reviews/windows/Waterfox-Review-445085.shtml
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 06.06.2014 23:12:30 vasta tsitaadiga

Kasutasin mõne aja jooksul juba paar aastat tagasi, aga siis pärast mingit clean installi ei leidnud erilist motivatsiooni uuesti installida. Mingit silmatorkavat erinevust kasutuses ei ole (16GB RAM masin).
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 10.06.2014 09:45:51 vasta tsitaadiga

Paistab sedamoodi, et FF tegijad pakuvad siis jällegi "uut pirukat". Peab alla laadima panema ja eks siis näis kui maitsev "pirikas" ka on. icon_cool.gif

Mozilla Firefox 30 Available for Download, New Add-ons Disabled by Default

http://news.softpedia.com/news/Mozilla-Firefox-30-Available-for-Download-New-Add-ons-Disabled-by-Default-446005.shtml
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.06.2014 18:20:32 vasta tsitaadiga

Firefox 30 Lõppversioon nüüd saadaval!
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html

Allalaadimislingid:
Ingliskeelne - Windows
Ingliskeelne - Mac
Ingliskeelne - Linux

Eestikeelne - Windows
Eestikeelne - Mac
Eestikeelne - Linux

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/30.0/releasenotes/
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Releases/30

Peamised uuendused on autocomplete="on" seadmine, et alati salvestada salasõnad isegi kui veebileht tahab määrata autocomplete="off". Varem pidi nn scripleti kasutama, et seda käsitsi teha. Lisatud mingi vabavaraline meediastriimimise asi.
Kui teil on firefoxi sulgemisel probleem, et jääb taustale jooksma, siis asi on selles:
tsitaat:
Slow shut downs lead to 'Firefox is already running' warning
:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=966469
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=985655

^ Erinevad põhjused, aga üldiselt põhjustab seda, kas network.seer nimeline säte või see, et firefox üritab sulgumisel ajalugu kustutada. Viimane on küll nüüd väidetavalt parandatud ja network.seer on vaikimisi väljalülitatud.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 12.06.2014 14:12:54 vasta tsitaadiga

Paistab, et FireFoxi kasutajate elu tehakse järjest põnevamaks... icon_razz1.gif
Seekord pajatakse siis verivärskelt välja tulnud Cyberfoxist. icon_cool.gif

Cyberfox 30 Released for Download, Brings the Power of Firefox on Windows x64

Mozilla is still working on a 64-bit version of its browser, but several other developing groups across the world rolled out such builds that bring the power of Firefox on PCs using 64-bit processors.

Such an example is Cyberfox, an application that has already received quite a lot of downloads, pretty much because it's fast, stable, and very reliable.

Version 30 was officially rolled out today and brings a new option in devtools settings for user-agent override, while also fixing some of the bugs that were found in the previous builds.

Keep in mind that this application only works on 64-bit processors, so in case you're using a 32-bit CPU, it's better to download the original builds of Firefox.

Edasi lingil:
http://news.softpedia.com/news/Cyberfox-30-Released-for-Download-Brings-the-Power-of-Firefox-on-x64-PCs-446450.shtml
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 14.06.2014 12:23:51 vasta tsitaadiga

Kolmapäeval läksin siis v30-le üle. Paistab, et suurpuhastusest oli kasu. Vanast tõin üle ainult järjehoidjad, kasutajanimed ja salasõnad ja nende lisade sätted millel on ekspordi võimalus (AdBlock, Tabmix jne). Lehtede laadimine on märgatavalt kiirem. Isegi nt HV naljakate piltide teema - varem panin laadima ja võisin võileibu minna tegema. Nüüd seda "lõbu" enam pole. Liiga kiiresti laeb ära icon_lol.gif .

Aga, et teie entusiasmi jahutada justkui v30 oleks mingi megakiire, siis asi on tegelikult selles, et kuni v28-ni kasutasin vana renderdusrežiimi:

A - Leht laetakse täielikult ära ja alles siis kuvatakse. Pluss on see, et leht ei "hüppa", kuna midagi on veel laadimata. Miinus on see, et lehe kuvamine võtab kohati märgatavalt kauem aega ja jumal hoia katkise pildi eest. Taolisel puhul päästab ainult ESC tallamine.
B - Leht kuvatakse võimalikult kiiresti, aga suuremamahulised pildid jms graafika veel laeb. Pluss on see, et näiliselt muutub brausimine kiiremaks võrreldes A variandiga ja saab kohe lugema hakata vms. Miinus on see, et sõltuvalt graafika kogusest lehel toimub "hüppamine", kus leht võib ennast mingil määral üles-alla kerida kui kuskil midagi suuremat laetud saab.

Olles mõlemat kasutanud, siis B variant on minu silmis kindlasti parem. Eks kasu oli ka sellest, et ma käisin kõik sätted üle (user.js), ajakohastasin kõik adblock reeglid ja filtrite tellimused ja muidugi ka kuvareeglid (userchrome.css & usercontent.css). Eks see aitas kah, et eemaldasin mõned vanad ebavajalikud lisad ja ei toonud vanast suurt midagi üle (kuskil 450 järjehoidjat ja 120 kasutanime/salasõna kombot).

Muidugi eks see ole nagu Tallinna linn. Töö ei ole kunagi lõppenud. Vaja on veel greasemonkey skriptid üle käia ja ajakohastada, sest mul on tunne, et seal on palju üksteist dubleerivaid või vanu skripte. Aga üldjoontes on asi paigas ja mina olen rahul thumbs_up.gif
Muide ma polnud ainus, kes asja põhjalikult uuesti läbi võttis: http://www.tweakguides.com/Firefox_1.html

EDIT: Tab Mix Plusiga on hetkel väike bug mis muudab taustal kuvatavad tabid kummaliseks, kui läbipaistvus on 0 (opacity 100%): http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?p=65523#p65523

tagasi üles
looder123
HV kasutaja
looder123

sõnum 27.06.2014 22:30:03 vasta tsitaadiga

Kas Firefoxi annab laiendustega kuidagi võimalikult Opera 12.17 sarnaseks teha, nii funktsioonidelt kui käitumiselt kui ka välimuselt ?
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 27.06.2014 22:32:18 vasta tsitaadiga

Mis selle asja mõte on? Tahad kellelegi, kes FF vastane on Opera sokutada?
looder123
HV kasutaja
looder123

sõnum 27.06.2014 22:35:47 vasta tsitaadiga

Ei, ise pean plaani brauserit vahetada, aga seda uut Operat ei taha.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 01.07.2014 12:44:56 vasta tsitaadiga

Inimene pidavat kõigega harjuma, nii et proovi päev aega niisama. Võibolla polegi siis enam suurt skinnimissoovi.
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 05.07.2014 11:14:09 vasta tsitaadiga

Mingit korralikku firefox-i addoni, mis suudaks saksa keelse HTTPS lehe suuremas plaanis inglise keelseks teisendada ? Proovitud erinevaid, kuid miski ei tee seda..
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 09.07.2014 23:21:37 vasta tsitaadiga

keegi tark oskab öelda miks firefox err-i arhiivi ei taha mängida...mäletamist mööda kunagi nagu töötas aga pärast mingeid ff upteite enam ei tööta icon_neutral.gif
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 112
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 10.07.2014 06:58:45 vasta tsitaadiga

Ei oska, sest näitab ju.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.07.2014 09:26:23 vasta tsitaadiga

Mul ka FF-iga ei tööta see. Otsestriim töötab, aga arhiiv mitte. Videokastikestki ei tule ette.

miga, mis leht? Paljud lehed ei tööta sellepärast, et on teatud tüüpi üles ehitatud - stiilis, et mingi flash plugin läheb toob kuskilt teksti sinna lehele.

tagasi üles
dksvertix
HV kasutaja
dksvertix

sõnum 10.07.2014 09:32:35 vasta tsitaadiga

tont23 kirjutas:
keegi tark oskab öelda miks firefox err-i arhiivi ei taha mängida...mäletamist mööda kunagi nagu töötas aga pärast mingeid ff upteite enam ei tööta icon_neutral.gif

Mingi kala HTTPSiga. Pange aadressiribal HTTPSi asemel HTTP, siis töötab. Mul vähemalt läks käima (http://arhiiv.err.ee/vaata/etv-huumori-kuld-1/featured).
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 10.07.2014 11:03:28 vasta tsitaadiga

Miks teil httpsi läheb? Mul on loomulikust intelligentsist tavalingid:

http://arhiiv.err.ee/

http://arhiiv.err.ee/vaata/etv-huumori-kuld-1/featured icon_rolleyes.gif

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 10.07.2014 11:04:52 vasta tsitaadiga

Märt., Algselt läks mul kah HTTPS peale, aga pärast dksvertix pakutud lingi avamist avab nüüd HTTP peal. Kummaline.
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 10.07.2014 13:58:52 vasta tsitaadiga

HTTPS üritab striimi näidata HTTP pealt ja ei tule tõesti isegi mitte videokastikest ette, aga kui ise sellele jurale S juurde kirjutada, siis striim nagu võluväel töötabki.

On see siis nüüd FF probleem või mitte?

Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 10.07.2014 14:26:19 vasta tsitaadiga

Mul töötab kõikide brauseritega. Kaasa arvatud Firefox 30. versiooniga. Ega teil mingit Adblockerid möllamas pole?
Kommentaarid: 751 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 564
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 10.07.2014 14:39:06 vasta tsitaadiga

Ei aita seal igasugu "blokkerite" väljalülitamine küll mitte.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 10.07.2014 17:08:12 vasta tsitaadiga

viimase firefoxiga töötavad need etv arhiivi klipid minul väga hästi
tagasi üles
merikes
HV vaatleja

sõnum 10.07.2014 17:44:49 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:
HTTPS üritab striimi näidata HTTP pealt ja ei tule tõesti isegi mitte videokastikest ette, aga kui ise sellele jurale S juurde kirjutada, siis striim nagu võluväel töötabki.

On see siis nüüd FF probleem või mitte?

Ei ole probleem, nii on mõeldudki: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Security/MixedContent
tagasi üles
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 15.07.2014 20:10:26 vasta tsitaadiga

on kunagi fixi ka oodata bugile, et enne ID kaardi kasutamist peab resa tegema brauserile?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 15.07.2014 20:24:53 vasta tsitaadiga

Enamasti piisab sellest, kui pärast ID-kaardi sisestamist ja natuke ootamist (kuni lugeja LED vilkumise lõpetab) lihtsalt avad Firefoxi uue tab-i või uue akna - seal avad lehe, kuhu ID-kaardiga sisse logida tahad. ~9 juhul 10-st töötab, ~1 juhul tuleb ikkagi brauser sulgeda ja uuesti avada. Kusjuures see tundub sõltuvat ka sellest lehest, kus ID-kaardiga sisselogimist tahad kasutada - osad on kapriissemad kui teised.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 15.07.2014 20:43:56 vasta tsitaadiga

Tõenäoliselt ei ole mingit fixi oodata, mul ei tööta ID kaart üheski masinas FF-ga ilma et browserile restardi tegema peaks ja seda juba päris mitu aastat. Tee parem mobiili ID või kasuta ID kaardiga mõnda muud browserit, vihastamine ei pidavat tervislik olema ja ID kaart+firefox kasutamine sellega alati lõppeb.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 15.07.2014 20:54:14 vasta tsitaadiga

Kummaline, mul on tööl ta sisuliselt igapäevaselt kasutusel ID-kaardiga. Linuxi masinal küll. Kodus kasutan ID-kaarti harvemini ja Windowsis. Mõlemas töötab. Enamasti.
Aeg-ajalt ei saa lugeja kaardiga ühendust ja probleem on hoopis seal.

Mobiil-ID ei ole näiteks toetatud mulle vajalikel lehtedel, seega mulle ja teistele samades keskkondades liikujatele mõttetu. Nii et enne selle soetamist tasub uurida, kas sellest sulle ikka üldse mingit tolku on ja ega ta poolikuks lahenduseks ei jää.

tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 15.07.2014 21:17:03 vasta tsitaadiga

Linuxi alla pole proovinud, aga windowsi all FF-ga ID kaart lihtsalt ei toimi. Vähemalt siis, kui on komme masin õhtul sleep-i/hibernate-i panna ja restarti mitte liiga tihti teha. Mul õnneks saab 95% asju mobiili ID-ga aetud, kui ID kaarti vaja on, siis surun oma uhkuse maha ja kasutan IE-d.
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
masmre
Kreisi kasutaja
masmre

sõnum 16.07.2014 02:19:00 vasta tsitaadiga

Mul töötab id kaart windoosas firefoxiga küll igast asendist. Mingeid restarte tegema ei pea.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 76
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 16.07.2014 08:36:13 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et see sõltub mis lugejaga tegu on ja võibolla veel mõnest faktorist nagu nt ID kaardi versioonist. Näiteks väga levinud OmniKey 1021 lugejaga mul vana ID kaardiga (esimese põlvkonna oma mis väljastatud 2005 aasta alguses) tuleb alati restart teha, aga uuega ei tule.
tagasi üles
dksvertix
HV kasutaja
dksvertix

sõnum 16.07.2014 08:47:20 vasta tsitaadiga

Mnja, mul sama jama Firefoxiga. Ennem kasutasin ka ainult IEd, kui vaja ID-kaardiga toimetada. Paraku enam IEs ID-kaart lihtsalt ei tööta. Tee mis tahad. No vanasti oli asi palju hullem Firefoxiga, mingi 5 versiooni tagasi. Siis oli nii, et pidid kõik ID-kaardiga seonduva Firefoxist kõrvaldama, muidu juhtus nii, et vahest Firefox crashis, aga, kui ID-kaart oli sees, siis Firefox crashis ikka nii võimalikult tihti, kui vähegi sai. Ma pakun, et see on jälle veel üks Firefoxile omapärane feat. Samas alati on ju võimalik võtta ID-kaardi tarkvara lähtekood ja see üle vaadata, igaks juhuks. Mul on tõesti kusjuures kasutusel see Omnikey USB CardMan 1021.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 16.07.2014 10:16:28 vasta tsitaadiga

Mul ka aastaid see jama, et ID-kaart peab olema lugejas enne, kui FF käivitada. Vastasel juhul ta ei suuda lihtsalt kasutajat tuvastada. Küsib küll PIN1, aga sealt edasi enam kuskile ei saa. Palub jälle sisestada kasutajatunnus vmt olenevalt veebilehest.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.07.2014 10:44:50 vasta tsitaadiga

Kirjutatakse, et järgmine versioon on siis väljas. Ei oska kommenteerida millal siis automaatne Update tekib.

Mozilla Firefox 31 Stable Now Available for Download

http://news.softpedia.com/news/Mozilla-Firefox-31-Stable-Now-Available-for-Download-451566.shtml
tagasi üles
reneSharp
HV kasutaja
reneSharp

sõnum 22.07.2014 10:52:05 vasta tsitaadiga

Kas see üldine tendents, et Firefox-i (id-kaart lugejas kombinatsiooni puhul) käivitamine võtab aega alati circa 5-10 sekundit .
Kas id-kaardi plugina tarkvara pole kõige optimaalselt üles ehitatud või ongi nii et braueri avamisel loetakse id-kaardi pealt nii kaua andmeid.
Vähemalt Id-kaardi utiliidi avamisel lugemine ka võtab omajagu aega. Id-kaardi plugin võiks andmeid lugema minna alles siis kui id-kaardi request tuleb brauserist.
Samas võib ka asi olla brauseri enda piirang - ongi ehitatud nii et avamisel loeb kogu info maha.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 22.07.2014 11:14:23 vasta tsitaadiga

reneSharp, FF initsialiseerib startimisel turvaseadmete- ja sertifikaadihalduse, selle hulka kuulub ka muuhulgas id-kaardiga seonduv.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 22.07.2014 11:45:46 vasta tsitaadiga

reneSharp, Lugemiskiirus sõltub ka mingil määral lugejast endast. Kui ikka võtab ebanormaalselt kaua, siis tasub proovida mõne teise lugejaga. Aga see on tõsi jah, et kaart lugejas FF käivitada, siis loetakse andmed sisse.
tagasi üles
bitCON
Aeg Maha 2n

sõnum 22.07.2014 18:57:38 vasta tsitaadiga

release notes?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 22.07.2014 22:21:21 vasta tsitaadiga

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/31.0/releasenotes/

Midagi eriti fundamentaalset ja seksikat esmapilgul silma ei jäänud.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.07.2014 00:46:06 vasta tsitaadiga

Firefox 31 Lõppversioon nüüd saadaval!
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html

Allalaadimislingid:
Ingliskeelne - Windows
Ingliskeelne - Mac
Ingliskeelne - Linux

Eestikeelne - Windows
Eestikeelne - Mac
Eestikeelne - Linux

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/31.0/releasenotes/
https://developer.mozilla.org/en-US/Firefox/Releases/31

Peamised uuendused on otsing uuel kaardil (new tab page), Parem tugi Win ja Mac vanemlikule kontrollile: :: link :: , Pahavara blokeerimine allalaaditud failidest ja HTML5 video subtiitrite tugi (WebVTT). Kahju, et generational garbage collection ei jõudnud ja jääb hetkeseisuga v32 ootama: :: link :: & :: link2 ::

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Mozilla Firefox arutlus/probleemid. mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 141, 142, 143 ... 213, 214, 215  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.