|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
Mario.
HV Guru
|
11.07.2014 12:35:49
|
|
|
Elisal kõnekaarti 4G'ga ei ole - päevapileti vormis ja piiramatu kiirusega?
Ma ei suuda tuvastada - tahaks nagu kohalikku võimekust proovida, aga selleks uuesti liituma/paketti vahetama ei hakka. - tuli reklaam, et parim 4G siselevi; testiks siis ära, kuna kaabel on maksimaalselt 12Mbit
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eddvin
HV kasutaja

|
11.07.2014 12:55:58
|
|
|
| Mario. kirjutas: |
Ma ei suuda tuvastada - tahaks nagu kohalikku võimekust proovida, aga selleks uuesti liituma/paketti vahetama ei hakka. - tuli reklaam, et parim 4G siselevi; testiks siis ära, kuna kaabel on maksimaalselt 12Mbit |
Ainus, kes pakub kõnekaardiga 4G levi, on EMT, Super kõnekaardiga.
Elisa kõnekaartidega on ainult 3G levi.
Lisaks veel on Elisa kõnekaartidel kiirusepiirang kuni 2Mbit/s, lepingulistel numbritel siis suuremad kiirused.
|
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
0 :: |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Killzone88
Kreisi kasutaja

|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
1 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.07.2014 17:49:10
|
|
|
| Teoreetiliselt võib juhtuda, et kui seade sisemist antenni välja ei lülita, siis jääb kahe masti vahel hüppama kuna välise jaoks on tugevam ühe ja sisemise jaoks teise masti signaal.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Killzone88
Kreisi kasutaja

|
12.07.2014 19:22:03
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Teoreetiliselt võib juhtuda, et kui seade sisemist antenni välja ei lülita, siis jääb kahe masti vahel hüppama kuna välise jaoks on tugevam ühe ja sisemise jaoks teise masti signaal. |
Cell id on sama ja ei muutu,kas antenniga või ilma.
Kas Elisal on mingi limiit peal w? Üle 20 mega enam kiirus ei lähe.
Mul on 4g maximum pakett.
|
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
12.07.2014 19:29:26
|
|
|
| Killzone88 kirjutas: |
Kas Elisal on mingi limiit peal w? Üle 20 mega enam kiirus ei lähe.
Mul on 4g maximum pakett. |
Mingit kiirusepiirangut Elisa küll Maximum paketiga ei rakenda, pigem on asi koormuses.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
12.07.2014 21:24:06
|
|
|
| Killzone88 kirjutas: |
| Huvitav kas teise masti levis või milles asi ,et välisantenniga on levi parem 79-80 ja ilma 84-89 aga kiirused on halvemad? |
Signaalitugevuse number ei ütle selle koha peal midagi, pigem võrdle mida näitab RSRP seal. Elisa "suundantenn" oskab paremini levi küll vastu võtta aga samas see on vägagi vastuvõtlik küljelt tulevatelt segajatelt ja see võib kiirused maha tirida. (Endal kogemus olemas)
Teine teema:
Mis teema on parabool suundantennidega? Kas tõesti neid on nii ilmatu raske paika saada või ma suutsin korralikult puusse oma ostuga panna. Igatahes sai soetatud UK Ebays't selline elukas: http://www.ebay.co.uk/itm/271298207713?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 800Mhz LTE signaal kindlalt sellel toetatud ja sobib ka ilusti E5172 ruuteri otsa. Probleem on siis selles et ükskõik kui peenelt ma üritan seda mastile suunata ei ole signaalinumbrid isegi ruuteri omast üle. Netist ma küll lugesin, et neid ongi jube kehva paika saada aga ma ikka korralikult juba proovinud ka. Antenn ise tehase praak ei paista nagu olevat sest parabooli kuju on korras ja antenni sisendtakistus on kah õige (Ruuter muidu ära ei tunneks). Wifiga sai ka proovitud ja toimib suht normaalselt.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
13.07.2014 17:14:51
|
|
|
| eddvin kirjutas: |
Ma ei suuda tuvastada - tahaks nagu kohalikku võimekust proovida, aga selleks uuesti liituma/paketti vahetama ei hakka. - tuli reklaam, et parim 4G siselevi; testiks siis ära, kuna kaabel on maksimaalselt 12Mbit |
Lisaks veel on Elisa kõnekaartidel kiirusepiirang kuni 2Mbit/s, lepingulistel numbritel siis suuremad kiirused. |
Kuutasuta netikaart ka EMT'l 4G toega. https://www.emt.ee/uudised/-/uudisvoog/uudis/9481477
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.07.2014 18:12:45
|
|
|
Väikseks infoks, ehk on keegi ka juba ise märganud, et ZEN-i kiirus on siis nüüd tõstetud 1Mbit-lt 2Mbit-ile.
Aga ei oska öelda kas lõplikult tõstetuna või on tegu ajutise suvekampaaniaga.
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.07.2014 18:25:10
|
|
|
| vana_urr kirjutas: |
| eddvin kirjutas: |
Lisaks veel on Elisa kõnekaartidel kiirusepiirang kuni 2Mbit/s, lepingulistel numbritel siis suuremad kiirused. |
Kuutasuta netikaart ka EMT'l 4G toega. https://www.emt.ee/uudised/-/uudisvoog/uudis/9481477 |
Noh jah, aga kasu pole sellest ju eriti midagi kui kiirus ikka max 4mbit/s on....
https://www.emt.ee/era/internet-arvutis/kuumaksuvaba-emt-internet#open-13408824-tab-4
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
14.07.2014 10:13:23
|
|
|
Kasu on, kui 4G signaal jõuab paremini kohale kui 3G. 800Mhz eelised ainult...
_________________ - censored - |
|
| Kommentaarid: 270 loe/lisa |
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
14.07.2014 10:19:52
|
|
|
| mega kirjutas: |
| Kasu on, kui 4G signaal jõuab paremini kohale kui 3G. 800Mhz eelised ainult... |
See pole päris nii. Kiirus on stabiilsem + ping parem. 4Mbit 4G võrgus on kiirem kui 3G võrgus
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.07.2014 17:51:44
|
|
|
Edit: Vaatasin siis huvi pärast kahel päeval seda ZEN-i tema uuel kiirusel ja on ilusti-kenasti sama ilus nagu seda Mint Light ka on. Ning paistab, et Elisal on mahtu ikka väga kõvasti varuks. Seda näitab siis Jitter oma üsna väikse väärtusega.
ZEN siis kahel päeval järjest, enam-vähem samal kellaajal ning mõõdetud kahe erineva USB-modemiga, koht Mustamäe.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
14.07.2014 20:52:11
|
|
|
| Kasu on, kui 4G signaal jõuab paremini kohale kui 3G. 800Mhz eelised ainult... |
See pole päris nii. Kiirus on stabiilsem + ping parem. 4Mbit 4G võrgus on kiirem kui 3G võrgus |
On ikka nii. Ma mõtlesin, et tõenäoliselt 4G jõuab sinuni ka seal kus 3G kohale ei jõua. lIsaks on see ka stabiilsem tõesti.
|
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
14.07.2014 21:10:42
|
|
|
| Mul on selline probleem, et telefonist kaob vahel nett ära. Kasutan Nexus 5. Telefon näitab küll, et nett on olemas (ikoon on hall, neti puudumise korral oleks pruun), kuid ükski lehekülg ei avane, Facebook ega Twitter ei refreshi. Lisan veel, et ühenduse märgi kõrval on tavaliselt alla ja üles näitav nool, mis siis näitab vastavalt hetkel toimuvat allalaadimist ja üleslaadimist. Vahetevahel pole kumbagi noolt, vahel vilksatab üles näitav nool, vahel on üles näitav nool kinni jäänud. Vahetevahel tuleb nett tagasi, kuid enamasti pean 3G sisse ja välja lülitama, sest ei jaksa enam kauem oodata.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.07.2014 21:22:19
|
|
|
Mul ühel Asuse tahvlil on selline kiiks, et kui lülitan wifi sisse ja jalutan tahvliga wifi levialast välja, siis mobiilset netti enam kasutada ei saa. Kui see juba juhtunud on, siis ei aitagi muu kui restart või korra mõnda wifi võrku ühenduda ja siis wifi välja lülitada. Ennetavalt saab wifi enne levialast minema jalutamist välja lülitada, siis probleemi pole.
Kui wifit kasutad, siis proovi see enne levialast lahkumist välja lülitada ja vaata kas probleem tekib ka siis.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
14.07.2014 23:14:58
|
|
|
Mul ühel Asuse tahvlil on selline kiiks, et kui lülitan wifi sisse ja jalutan tahvliga wifi levialast välja, siis mobiilset netti enam kasutada ei saa. Kui see juba juhtunud on, siis ei aitagi muu kui restart või korra mõnda wifi võrku ühenduda ja siis wifi välja lülitada. Ennetavalt saab wifi enne levialast minema jalutamist välja lülitada, siis probleemi pole.
Kui wifit kasutad, siis proovi see enne levialast lahkumist välja lülitada ja vaata kas probleem tekib ka siis. |
Juhtub ka siis, enamasti üldse wifit ei kasutagi, ainult 3G.
|
|
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
15.07.2014 21:31:57
|
|
|
See pole päris nii. Kiirus on stabiilsem + ping parem. 4Mbit 4G võrgus on kiirem kui 3G võrgus |
On ikka nii. Ma mõtlesin, et tõenäoliselt 4G jõuab sinuni ka seal kus 3G kohale ei jõua. lIsaks on see ka stabiilsem tõesti. |
ma sain aru et sa ütlesid et "ainuke vahe on see, et levib paremini ku 3G, eeldusel et 800 MHz peal." St nagu see parem levi oleks
ainuke eelis, millega ma polnud nõus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Diesel157
HV Guru
|
23.07.2014 11:01:50
|
|
|
| Keegi seda "MiNT kuumaksuvaba" ka kasutab? Äkki keegi oskab natuke kommida?
|
|
| Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mustpanter
HV kasutaja

|
23.07.2014 12:07:40
|
|
|
| Kas kellelegi on viimasel ajal tulnud Tele 2 pakkumisi ,et neile üle tulla ,pakuvad soodsalt kõneminuteid koos netiga
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.07.2014 15:16:22
|
|
|
| Diesel157 kirjutas: |
| Keegi seda "MiNT kuumaksuvaba" ka kasutab? Äkki keegi oskab natuke kommida? |
Üldiselt toimib sama hästi kui MINT light. Kiirus on 2Mbit/s ja seda suuremaks ei saa ükskõik millise paketi ostad. Teine asi, et seda on mõtet kasutada vaid backup ühenduse jaoks, mida harva vaja läheb. Kui tihti vaja läheb, siis võta parem MINT light kuumaksuga pakett.
Kui harva vaja läheb, siis on see ka tegelikult selline nii ja naa asi kuna võib juhtuda, et siis kui vaja läheb, et see kaart aegunud ja oled oma ettemaksust ilma ning pead minema poodi uue kaardi järele. Samas kui korraks vaja on ja ei viitsi lepingu sõlmimise ja lõpetamisega jamada, siis on see igati sobiv lahendus. Samuti on see hea kui pead andma sim kaardi inimese kätte, kellega ei või kindel olla, et ta "küsida võib kõike" numbrile ei helista või mõnda <piiks> "sisuteenust" ei telli.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Diesel157
HV Guru
|
23.07.2014 17:16:56
|
|
|
| Keegi seda "MiNT kuumaksuvaba" ka kasutab? Äkki keegi oskab natuke kommida? |
Üldiselt toimib sama hästi kui MINT light. Kiirus on 2Mbit/s ja seda suuremaks ei saa ükskõik millise paketi ostad. Teine asi, et seda on mõtet kasutada vaid backup ühenduse jaoks, mida harva vaja läheb. Kui tihti vaja läheb, siis võta parem MINT light kuumaksuga pakett.
Kui harva vaja läheb, siis on see ka tegelikult selline nii ja naa asi kuna võib juhtuda, et siis kui vaja läheb, et see kaart aegunud ja oled oma ettemaksust ilma ning pead minema poodi uue kaardi järele. Samas kui korraks vaja on ja ei viitsi lepingu sõlmimise ja lõpetamisega jamada, siis on see igati sobiv lahendus. Samuti on see hea kui pead andma sim kaardi inimese kätte, kellega ei või kindel olla, et ta "küsida võib kõike" numbrile ei helista või mõnda <piiks> "sisuteenust" ei telli. |
Heh, mul tekkis suht üleöö vajadus neti järgi kuna kaablist jäin ajutiselt ilma ja nüüd min 1-2 nädalat kuni max kuu aega vaja mingit netti sisse. Lepingut ei taha võtta kuna muidu on ikka töötav 5 megane elioni kaabel olemas majapeale.
Mint kuumaksuvabal ei suuda ma leida selle mahupiirangu suurust, emtil oli igatahes 15GB, kui kuuks ajaks võtta. Kuna mul pole aimugi palju reaalselt kulub, siis mida rohkem seda parem. Ei tahaks seda varianti enam kogeda, et jääb keegi lollipeaga YT istuma ja siis jookseb piirang peale ning edasi pean mina dial-upiga liiklema .
Kiiruseks on märgitud "kuni" 2Mbit/s . Sellega võib olla nii või naa, sellepärast küsingi. Alati võib sellisel juhul olla variant, et öösel kell2 kuni 2mb ja päeval 0.2mb .
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
23.07.2014 17:29:57
|
|
|
| Vot seda ei tea, mõni gigabait päevas liigutada pole probleem kui seda iga päev ei kasuta, aga kui mitu nädalat aktiivselt kasutada, siis ei oska öelda. Helista 1596 ja uuri. Samas kuu aega kasutada läheb pea sama kalliks kui kuumaksuga kõige kangem pakett, seega ei usu et nad seal väga karmilt piiravad.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Diesel157
HV Guru
|
24.07.2014 10:59:30
|
|
|
Jõgeva linn, mustvee mnt, parajas augus , pulgaks Huawei e303, Mint Kuumaksuvaba. Mõtlesin, et panen kirja, äkki kellelgi tekib kah vajadus info järgi nagu mul oli.
Tehtud õhtul kell 20.35
edit- Läbi päeva neti kiirus suht samaks jäänud, ja ühtegi etteheidet pole.
edit-2 mis need netipulgad lähevadki nii kuumaks?
viimati muutis Diesel157 24.07.2014 20:37:58, muudetud 2 korda |
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kaspar737
Kreisi kasutaja
|
24.07.2014 11:36:17
|
|
|
Jõgeva linn, mustvee mnt, parajas augus , pulgaks Huawei e303, Mint Kuumaksuvaba. Mõtlesin, et panen kirja, äkki kellelgi tekib kah vajadus info järgi nagu mul oli.
 |
Paistab et täpipealt sama kiirus mis Mint Light.
|
|
   |
49 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
24.07.2014 12:16:31
|
|
|
| kaspar737 kirjutas: |
 |
Paistab et täpipealt sama kiirus mis Mint Light. |
Elisal ongi praegu nii, et madalam kiirus on kõikidel siis 2Mbit. Ja ka ZEN-il tõsteti kiirus samuti 2Mbitile. Aga eks sügis näitab, kas ainult suveks on see nii või jääb ka edasi.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
xheix1712
HV Guru

|
28.07.2014 22:00:44
|
|
|
Elisa kliendile on mul võimalus minna esindusse ning võtta Mindipulk proovimiseks mõneks ajaks, et veenduda kas tegelikult ka kiirused elukohas piisavalt head on?
Extra Strong pakett paistab täitsa okei kiiruste ja hinnaga (hea upload isegi), kuid kahtlema paneb mahupiirang 50gb, muidugi ma ei kujuta ette kui kerge seda näiteks väikese striimimisega täis on saada, kui kellegi umbkaudsekti infot, siis igati tänulik
|
|
| Kommentaarid: 195 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
28.07.2014 22:08:08
|
|
|
edit-2 mis need netipulgad lähevadki nii kuumaks? |
Praeguse ilmaga jah
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2014 22:10:30
|
|
|
Pisikese striimimisega seda täis ei saa. Arvuta ise, kaua peaksid pidevalt striimima, et see maht täis saada Ehk kui kasutad ühendust netis surfamiseks ja tahad õhtul ka mõnda youtube videot või saate järelvaatamist kasutada, siis pole põhjust muretsemiseks. Kui neid aktiivseid striimijaid palju on, siis on muidugi teine teema.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mõttetumees
HV Guru
|
28.07.2014 22:50:51
|
|
|
| xheix1712 kirjutas: |
Elisa kliendile on mul võimalus minna esindusse ning võtta Mindipulk proovimiseks mõneks ajaks, et veenduda kas tegelikult ka kiirused elukohas piisavalt head on?
Extra Strong pakett paistab täitsa okei kiiruste ja hinnaga (hea upload isegi), kuid kahtlema paneb mahupiirang 50gb, muidugi ma ei kujuta ette kui kerge seda näiteks väikese striimimisega täis on saada, kui kellegi umbkaudsekti infot, siis igati tänulik  |
Olin kunagi sarnase valiku ees. V6tsin hoopis nutikalt piiramatu 29. Telefon teeb v6rku, kui sellest väheks jääb, on üks ruuter v6rku laiendama pandud.
|
|
| Kommentaarid: 659 loe/lisa |
   |
534 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
29.07.2014 13:01:26
|
|
|
5min 1080p yt videot kasutab ära umbes 60mb ehk sisi 50gb teeb ~70 tundi hd videot.
AGA 50gb ei ole kuu mahu piirang - vaid viimase 30 päeva - seda otseselt kuskilt avalikutl ei mainita.
Niiet kui kuu tabimine oli 10, aj viimasel päeval tarbi 35 juurde - ei lähe asi nulli uue kuu alguses. Vaid see 35 läheb alles nulli 30 päeva pärast.
Niiet 50gb piirangut võib üsna lihtsalt ületada kui pidevalt ei kontrolli mis sul viimase 30 päeva kasutus on.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
29.07.2014 14:13:10
|
|
|
| mauro kirjutas: |
5min 1080p yt videot kasutab ära umbes 60mb ehk sisi 50gb teeb ~70 tundi hd videot.
AGA 50gb ei ole kuu mahu piirang - vaid viimase 30 päeva - seda otseselt kuskilt avalikutl ei mainita.
Niiet kui kuu tabimine oli 10, aj viimasel päeval tarbi 35 juurde - ei lähe asi nulli uue kuu alguses. Vaid see 35 läheb alles nulli 30 päeva pärast.
Niiet 50gb piirangut võib üsna lihtsalt ületada kui pidevalt ei kontrolli mis sul viimase 30 päeva kasutus on. |
Seda, et Elisal on kasutusel dünaamiline graafik "päevast päevani" on Elisa rääkinud ja kirjutanud juba ei-tea-mitu aastat.
Ja kui oled pikaajaline kasutaja ning jälgid kukkumiskõverat, siis võid vabalt näha ka variante kus "täiesti nulli kukkumine" võib ka kauem olla kui 30 päeva. Kunagi sai spetsiaalselt katsetatud - a 40GB-lt maha ja kolmekümne päeva pärast oli kukkunud alles mingi 7 või 8GB peale. Siis ei viitsinud enam rohkem oodata, et millal kunagi nulli jõuab.
--------------------
Ja mis kogumahtu puutub, siis Downloadile tasub alati ka Upload juurde liita. Ning see Upload pole tihti midagi nii pisike kui oletatakse.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
29.07.2014 20:26:49
|
|
|
nulli ei jõuagi, kui iga päev tarbid.
ehk kui täna tarbid 10gb, siis 30 päeva pärast läheb nulli ( või 31) - ja kui eile tarbisid 15gb - siis see läheb nulli 29 päeva pärast alles.
Ehk siis lõpuks võib sellest 50gb-st küll korralikult puudu tulla.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Diesel157
HV Guru
|
29.07.2014 22:23:55
|
|
|
ehk kui täna tarbid 10gb, siis 30 päeva pärast läheb nulli ( või 31) - ja kui eile tarbisid 15gb - siis see läheb nulli 29 päeva pärast alles.
Ehk siis lõpuks võib sellest 50gb-st küll korralikult puudu tulla. |
Numh, ikke parem, kui 15GB mida EMT pakub ju?
|
|
   |
146 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
30.07.2014 06:50:33
|
|
|
Ehk siis lõpuks võib sellest 50gb-st küll korralikult puudu tulla. |
Numh, ikke parem, kui 15GB mida EMT pakub ju? |
EMT pakub vahemikku 15 - 120 GB. See mis on parem, on ilmselt suhteline enamikele inimestest kes saavad hakkama ilmselt alla 10 GB
kuus arvutiga ja veel vähemaga telefonis kui ma vaatan Cisco analüüse.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.07.2014 09:23:54
|
|
|
Endal pole 7 aastat mingit probleemi olnud sellega, et kas ületada Elisa poolt lubatavat mahtu või mitte. Ja kui meenutada, siis Elisa mobiilneti tuleku ajal, 7 aastat tagasi, oli see vist mingi 3GB kuus. Aga ka siis oli võimalik alati jälgida tarbitavat mahtu ning vastavalt sellele siis kasutust korrigeerida.
Tänapäeval on asi palju lihtsam - alati saab ju kõrvale kasutada, kui vaja, mõnda lisa-internetikaarti. Kui mitte Elisa omi, siis hoopis konkurentide tooteid.
-----------------------------
PS: Kui siin liigub mõni Elisa funktsionäär või tehnik, siis võiks välja "sahistada siseinfot", et kuidas areneb LTE-Advanced CA võrgu ja selle raames ka 2xMIMO antennisüsteemi ehitamine.
Igatahes näitavad, MIMO-toega USB-modemid ja telefonid selgelt seda, et midagi "salapärast" sellel "levi-ehitusrindel" on toimumas.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
30.07.2014 09:27:13
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Endal pole 7 aastat mingit probleemi olnud sellega, et kas ületada Elisa poolt lubatavat mahtu või mitte. Ja kui meenutada, siis Elisa mobiilneti tuleku ajal, 7 aastat tagasi, oli see vist mingi 3GB kuus. Aga ka siis oli võimalik alati jälgida tarbitavat mahtu ning vastavalt sellele siis kasutust korrigeerida.
Tänapäeval on asi palju lihtsam - alati saab ju kõrvale kasutada, kui vaja, mõnda lisa-internetikaarti. Kui mitte Elisa omi, siis hoopis konkurentide tooteid.
-----------------------------
PS: Kui siin liigub mõni Elisa funktsionäär või tehnik, siis võiks välja "sahistada siseinfot", et kuidas areneb LTE-Advanced CA võrgu ja selle raames ka 2xMIMO antennisüsteemi ehitamine.
Igatahes näitavad, MIMO-toega USB-modemid ja telefonid selgelt seda, et midagi "salapärast" sellel "levi-ehitusrindel" on toimumas. |
No aga räägi detailis, kuidas sa näed USB modemite ja telefonidega et midagi salapärast toimub?
Mida sa näed?
Eriti teades et LTE käsitelefone veel poes pole euroopas..?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
EML
Kreisi kasutaja
|
03.08.2014 13:01:49
|
|
|
| xheix1712 kirjutas: |
Extra Strong pakett paistab täitsa okei kiiruste ja hinnaga (hea upload isegi), kuid kahtlema paneb mahupiirang 50gb, muidugi ma ei kujuta ette kui kerge seda näiteks väikese striimimisega täis on saada, kui kellegi umbkaudsekti infot, siis igati tänulik  |
Mul siin jookseb väike statistika , et palju netti läheb ja ütleks nii, et keskmiselt 2 GB päevas.
See siis youtube videod ja raadio taustaks + lihtsalt surfamine ilma midagi sikutamata.
|
|
| Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
eltso
HV veteran

|
08.08.2014 11:18:53
|
|
|
| Kas Elisal mingit asjalikku võimalust ei ole mõneks päevaks mingi soome interneti pakett võtta, nii, et saaksin normaalse hinnaga kaks päeva soomes netti kasutada, ilma et pärast peaks tohutuid arveid maksma?
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
08.08.2014 11:40:45
|
|
|
Sõltub mahust, aga üldiselt mõttekam on kohapealt ettemaksuga kaart võtta...
|
   |
237 |
|
| tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
08.08.2014 11:51:50
|
|
|
| eltso kirjutas: |
| Kas Elisal mingit asjalikku võimalust ei ole mõneks päevaks mingi soome interneti pakett võtta, nii, et saaksin normaalse hinnaga kaks päeva soomes netti kasutada, ilma et pärast peaks tohutuid arveid maksma? |
Nagu juba soovitati - osta R-Kioskist Saunalahti Prepaid kaart. Maksab ~ viieka, päevane netikasutus 1,90. Saad 2 päeva ilusti hakkama.
|
|
| Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
08.08.2014 13:07:05
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
. |
et kohe nii lihtsalt saabki? ja raha nad ei küsigi?
vot see on uudis.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
| Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Erlendl8
HV kasutaja

|
11.08.2014 22:51:32
|
|
|
Kõige huvitavam on see et 16. juulil jäi interneti kasutamine täiesti ära, kuid graafiku järgi kasutasin siiski 1.2GB netti
_________________ asdf |
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
12.08.2014 00:44:23
|
|
|
| Erlendl8 kirjutas: |
Kõige huvitavam on see et 16. juulil jäi interneti kasutamine täiesti ära, kuid graafiku järgi kasutasin siiski 1.2GB netti  |
Isegi leian, et Elisa poolt rakendatav mahu jälgimine on veider ja arusaamatu, vähemalt minu jaoks.
Kogu süsteem võiks olla nagu EMT'l - kui 50GB täis tiksub, tuleb piirang peale, järgmise kuu esimesel päeval läheb piirang maha ning maht taas nulli, oleks palju loogilisem.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.08.2014 01:53:39
|
|
|
Loogilisem küll, aga kas ka mõistlikum. Sellisel juhul oleks võrk kuu esimestel päevadel umbes ja kuu lõpus oleks ressurssi mõnuga üle umbes samamoodi nagu supermarketis järjekorrad
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hendrik32
HV Guru
|
12.08.2014 02:28:21
|
|
|
Sellisel juhul oleks võrk kuu esimestel päevadel umbes ja kuu lõpus oleks ressurssi mõnuga üle umbes samamoodi nagu supermarketis järjekorrad  |
Ei ole veel sellist olukorda EMT võrgus kohanud, aga eks see olene asukohast ja muudest asjaoludest ka kindlasti.
Elisa võrgus pole kuu aega teenust kasutanud, kuid pole õrna aimugi millal piirang maha võetakse.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
12.08.2014 09:59:19
|
|
|
Arvelduspäeval, lepingul kirjas see kuupäev.
_________________ Kamehameha in your face! |
|
| Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
12.08.2014 10:21:44
|
|
|
| hendrik32 kirjutas: |
| Erlendl8 kirjutas: |
Kõige huvitavam on see et 16. juulil jäi interneti kasutamine täiesti ära, kuid graafiku järgi kasutasin siiski 1.2GB netti  |
Isegi leian, et Elisa poolt rakendatav mahu jälgimine on veider ja arusaamatu, vähemalt minu jaoks.
Kogu süsteem võiks olla nagu EMT'l - kui 50GB täis tiksub, tuleb piirang peale, järgmise kuu esimesel päeval läheb piirang maha ning maht taas nulli, oleks palju loogilisem. |
Elisa graafik on logaritmiline k6ver ja seal siis arvutatakse matemaatiliselt seda langust. Kunagi tehtud katsetus näitas selgelt, et graafiku langus v6ib vabalt ka mingi 1,5-2 kuud kesta. S6ltuvalt siis sellest kaua on k6rge olnud.
Aga see matemaatiline mudel on muidu huvitav küll, erti kui vaadata kuidas loodetud kukkumise asemel graafik püsib mingil kindlal suurusel ja alles siis hakkab edasi langema.
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.08.2014 12:40:06
|
|
|
Sellisel juhul oleks võrk kuu esimestel päevadel umbes ja kuu lõpus oleks ressurssi mõnuga üle umbes samamoodi nagu supermarketis järjekorrad  |
Ei ole veel sellist olukorda EMT võrgus kohanud, aga eks see olene asukohast ja muudest asjaoludest ka kindlasti.
|
EMT on natuke teine teema kuna EMT-s ei saa isegi kõige odavama lepingulise paketiga 50G andmemahtu
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vana_urr
Kreisi kasutaja
|
15.08.2014 16:27:13
|
|
|
|
EMT on natuke teine teema kuna EMT-s ei saa isegi kõige odavama lepingulise paketiga 50G andmemahtu  |
Ja mis selle 50 GBga peale hakata?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|