Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
01.07.2014 12:53:40
|
|
|
Ei vaidle vastu, erinevaid skeeme kasutades võib ettevõtetele kuhjaga kahju teha. Lahenduse samas leiab alati, risk jääb ettevõtjale kes üritab igati juriidiliselt korrektselt asja ajada.
Küsimus algas siis sellest, kas kaks isikut saavad Elioniga interneti kaudu teenuste loovutamise teostada, ehk vastus, nagu selgus, saab.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Floppy
HV vaatleja

|
01.07.2014 13:39:34
|
|
|
Floppy kirjutas: |
Tasuta nõuda vist enam ei saa kuna ka uus liituja ei saa tasuta? Vähemalt uue ruuteri puhul on vist miski 19.- eurot vms see sümboolne maks (sümboolne võrreldes ruuteri tegelikul hinnaga). Lisaks oleksid sa seotud samamoodi jällegi tähtajalise lepinguga ehk sulle loodaks sama tingimus mis uuele kliendile. Eeldusel muidugi, et sul juba pole siduvat lepingut või võlgnevusi jne jne.
Muidugi kui see võimalus juba olemas on siis on tore, ma pole nüüd viimasel ajal uurinud.
|
Ise "küsin", ise vastan.
Käisin esinduses, 19.- euri + 2 aastat pärisorjust ning uus ruuter kapi peal. Järelikult on Elion oma poliitikat vanade klientide suhtes muutnud
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.07.2014 13:52:44
|
|
|
Tasuta nõuda vist enam ei saa kuna ka uus liituja ei saa tasuta? Vähemalt uue ruuteri puhul on vist miski 19.- eurot vms see sümboolne maks (sümboolne võrreldes ruuteri tegelikul hinnaga). Lisaks oleksid sa seotud samamoodi jällegi tähtajalise lepinguga ehk sulle loodaks sama tingimus mis uuele kliendile. Eeldusel muidugi, et sul juba pole siduvat lepingut või võlgnevusi jne jne.
Muidugi kui see võimalus juba olemas on siis on tore, ma pole nüüd viimasel ajal uurinud.
|
Ise "küsin", ise vastan.
Käisin esinduses, 19.- euri + 2 aastat pärisorjust ning uus ruuter kapi peal. Järelikult on Elion oma poliitikat vanade klientide suhtes muutnud  |
Väike aktsepteeritav skeem on olemas, kui klient liitub uue tehnoloogiaga mida olemasolev ruuter ei toeta, nagu VDSL2 siis talle sellist võimalust lubatakse. Tegelikult pole enam Elioni esinduste töötajatel vaja mõelda kas saab kliendile lepinguga seadme anda või mitte, süsteem annab selle info automaatselt vastavalt sellele mida klient juurde tellib. Reegliks jääb ikkagi see, et kes on lepinguga kord seadme saanud ja teenust ei muuda, uut seadet lepingule ei saa.
Ei välista, et 300M liitumisel lubatakse samuti vana ruuter uue vastu lepinguga vahetadasest vanad seadmed sellist kiirust läbi ei lase.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Floppy
HV vaatleja

|
01.07.2014 14:03:00
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Väike aktsepteeritav skeem on olemas, kui klient liitub uue tehnoloogiaga mida olemasolev ruuter ei toeta, nagu VDSL2 siis talle sellist võimalust lubatakse. Tegelikult pole enam Elioni esinduste töötajatel vaja mõelda kas saab kliendile lepinguga seadme anda või mitte, süsteem annab selle info automaatselt vastavalt sellele mida klient juurde tellib. Reegliks jääb ikkagi see, et kes on lepinguga kord seadme saanud ja teenust ei muuda, uut seadet lepingule ei saa.
Ei välista, et 300M liitumisel lubatakse samuti vana ruuter uue vastu lepinguga vahetadasest vanad seadmed sellist kiirust läbi ei lase. |
Ei kindlasti polnud asi selles. 300 hetkel veel ei pakuta ja 100st ühendust toetas mu vana ruuter ka. Mingit muud teenust ma juurde ei tellinud kuigi kohustuslik 'aaaga nutiTV!?' jutt oli ikka ära.
Ju ma siis olen lihtsalt nii tore inimene, et mulle süsteem selle võimaluse andis. Ilmselt muidugi plaanis minna 300 peale ka kui see ükskord jõuab aga seda süsteem ju veel ei tea
|
|
tagasi üles |
|
 |
nunnu
Kreisi kasutaja

|
01.07.2014 16:33:37
|
|
|
Ma sain just Elionilt kirja kätte, et Alates 01.08.2014 hakkavad Elioni internetiteenustele kehtima uued hinnad.
tsitaat: |
"Elion on pikka aega hoidunud hindu tõstmast, hoolimata teenuse pakkumiseks tehtavate kulude jätkuvast ja olulisest kasvust. Nüüd aga peame alates 1. augustist siiski tõstma Teie kasutatava internetiteenuse hinda 1 euro võrra kuus." |
Ometi ei ole aastaid midagi 12/1 ühenduses muutunud ja kiiremat netti ka kunagi pakkuma ei hakata vase peal nagu siinsedki foorumlased on kinnitanud. Mind pehmelt öeldes ei huvita, et kortermajadesse veetakse kiiremat netti. Hetkel tunnen, eramajad maksavad osaliselt selle kinni. Ja kui keegi tuleb ütlema, et Elion tegi kulutusi eramaja juurde kaabli vedamiseks siis ütlen kohe ära et ei teinud. Tänavalt Elioni kapist veeti minu kuludega kaabel mööda tänavat majja. Elion väitis kuid, et tehniliselt pole see võimalik. Kui kaabel oli olemas siis läks 1 päev, et ära ühendada.
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.07.2014 16:46:18
|
|
|
nunnu, Kahjuks või õnneks Eestis hinnad kallinevad, ei olegi vaja ühelt või teiselt poolt midagi vabandada, olgu see siis elekter või võrgu hoolduskulu, pole enam üldse oluline. Kirusin ka millalgi seda ZuumTV hinnatõusu kus iga kuu tagant 1€ otsa lükati, muidu ei muutunud ka seal ju midagi, tuli lihtsalt leppida. (või ka mitte leppida, vastavalt seadusele on sellise muudatuse käigus võimalik kliendil teenuseid muuta või lõpetada sõltumata lepingutest)
viimati muutis indrpo 01.07.2014 16:52:37, muudetud 1 kord |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.07.2014 16:46:22
|
|
|
koduleht maas?
ennem just töötas, nüüd ei saa lauakalt ega moblalt lehele, ei avane
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.07.2014 16:54:54
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
koduleht maas?
ennem just töötas, nüüd ei saa lauakalt ega moblalt lehele, ei avane |
refresh?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.07.2014 16:59:22
|
|
|
no nüüd lõpuks hakkas funkama.
telefoni teel saatis tädi mind vanasse keskkonda, et sõbranumbrit lisada, kõnepaketi muutuse tegi ise ära.
sorry, aga ma ei leia vanat keskkonda. valin erakliendi ja ütles, et logimisel tuleb 4 rida valida.....mis,kus?
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
01.07.2014 18:57:15
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
no nüüd lõpuks hakkas funkama.
telefoni teel saatis tädi mind vanasse keskkonda, et sõbranumbrit lisada, kõnepaketi muutuse tegi ise ära.
sorry, aga ma ei leia vanat keskkonda. valin erakliendi ja ütles, et logimisel tuleb 4 rida valida.....mis,kus? |
Teine valik iseteeninduse alt.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
Floppy
HV vaatleja

|
01.07.2014 19:09:18
|
|
|
Selline näotu lugu, et kui torrentist "vanema sünnipäeva pildid" ülikiirelt alla vuhisevad hakkab digiTV televisiooni asemel slaidi shõud näitama. Tegu 100/100 ühendusega. Mis rohi selle vastu aitaks? Ma nagu mäletaks, et enne kui mul see superhüperkiire tuli oli jutt, et kui digibox käib siis ta ise ahnitseb osa ühendusest endale mida ei saa talt ära võtta. Petab mind mälu?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
01.07.2014 19:22:01
|
|
|
Selline näotu lugu, et kui torrentist "vanema sünnipäeva pildid" ülikiirelt alla vuhisevad hakkab digiTV televisiooni asemel slaidi shõud näitama. Tegu 100/100 ühendusega. Mis rohi selle vastu aitaks? Ma nagu mäletaks, et enne kui mul see superhüperkiire tuli oli jutt, et kui digibox käib siis ta ise ahnitseb osa ühendusest endale mida ei saa talt ära võtta. Petab mind mälu? |
seadist torri klient ära/osta parem ruute/kaota ruuter üldse vahelt.
Ei ahnitse ta midagi endale, teises teemas läbi käinud, isegi ma kirjutanud. Täis laksuga lasta (max kiirused), siis 2 telekat töötavad normaalselt.
Mul ruuterit vahel pole netil
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smirn
HV kasutaja
|
04.07.2014 22:44:50
|
|
|
Kasutan detsembrist saadik 50M/50M netti ning kui kiirust kontrollin näitab pidevalt kuskil 5M-12M vahele. Helistasin siis klienditoesse ning küsisin milles probleem. Vastati, et sellise ruuteriga, mida nad mulle andisd, ei ole üle võimalik sellist kiirust välja tõmmata ja soovitasid neilt uue ruuteri osta. Kergelt öeldes sõimasin näo täis ja küsisin, miks siis alguses sellist ruuterit mulle ei pakutud, viskasin ju raha põhimõtteliselt iga kuu maha. Elionis pettunud meeletult ja kaalun tugevalt mujale ümber kolimist.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
04.07.2014 22:53:33
|
|
|
Smirn kirjutas: |
Kasutan detsembrist saadik 50M/50M netti ning kui kiirust kontrollin näitab pidevalt kuskil 5M-12M vahele. Helistasin siis klienditoesse ning küsisin milles probleem. Vastati, et sellise ruuteriga, mida nad mulle andisd, ei ole üle võimalik sellist kiirust välja tõmmata ja soovitasid neilt uue ruuteri osta. Kergelt öeldes sõimasin näo täis ja küsisin, miks siis alguses sellist ruuterit mulle ei pakutud, viskasin ju raha põhimõtteliselt iga kuu maha. Elionis pettunud meeletult ja kaalun tugevalt mujale ümber kolimist.  |
Sellist ruuterit ei ole olemas, mis ei lase kiirust täis tõmmata, küll aga on olemas võimalus, et sa ei tarbi seda õigetes tingimustes.
Kaabliga saad pikema allalaadimisega alati lubatud kiiruse (kiirusetest ei ole 100% adekvaatne näitaja).
Wifiga ei garanteerita midagi ja kõik sõltub kasutusel olevast ruuteri mudelist, wifi standardist nii ruuteris kui sinu kasutatavates seadmetes ning häiretest mis tulevad naaber korteritest/majadest.
Hangid kõige uuema ruuteri mudeli (inteno), ei saa ka siis wifi kiirust garanteerida kuid see on kindlasti parem kui eelmised mudelid ning tõenäoliselt saad 50Mbit/s kätte.
Sõim aitab alati stressi maandada, seega, go for it, selle eest sa ju maksadki Nüüd kui sul on info olemas, pole vahet kuhu sa ümber kolid, pead ka uues kohas arvestama tehnoloogia eripäradega.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smirn
HV kasutaja
|
04.07.2014 23:09:50
|
|
|
Peale seda kõnet tahtsin uuesti tagasi helistada ja vabandada, kuna sõimasin ju valet inimest - nö tech supporti. indrekp, saan su poindist täiesti aru ja mingis osas tunnistan ka enda viga, et ei kontrollinud lepingu sõlmimisel tingimusi. Kuid arvan ikkagi, et tegemist on tarbijat eskitava võttega, kuna teenust tellides ei mainitud mulle, et wifi kiirus on aeglasem ning selle tõstmiseks peaksin eraldi ruuteri ostma.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.07.2014 23:46:44
|
|
|
Peale seda kõnet tahtsin uuesti tagasi helistada ja vabandada, kuna sõimasin ju valet inimest - nö tech supporti. indrekp, saan su poindist täiesti aru ja mingis osas tunnistan ka enda viga, et ei kontrollinud lepingu sõlmimisel tingimusi. Kuid arvan ikkagi, et tegemist on tarbijat eskitava võttega, kuna teenust tellides ei mainitud mulle, et wifi kiirus on aeglasem ning selle tõstmiseks peaksin eraldi ruuteri ostma. |
rahune maha, krai mi a river...... mingit valet reklaami polnud, lubati ju 50/50, said 50/50.
Kas ma olen näinud reklaami, et üle wifi tuleb 50/50? Ei ma ei ole seda näinud.
Mõnikord satuvad sellised sinisilmed....juhtub ka parimates perekondades
Edit: kui sul on ka emt nett, siis soovitan ka helistada, et miks maksimumi ei tule 24/7
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smirn
HV kasutaja
|
05.07.2014 00:08:12
|
|
|
Jah, saan aru et viga on/oli minupoolne.
Asi on selles, inimesel kellel pole IT tausta, jääb mulje et tellides teenust saad sa ka seda mida sulle visuaalselt ette näidatakse(pean silmas teenuse tellimist läbi elion.ee). Ma arvan, et vanemaid ning spetsiifilisi teadmisi mitte omandavaid inimesi on päris piisavalt, kes arvavad, et läbi wifi on neil kiire internet olemas.
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
05.07.2014 00:18:55
|
|
|
Smirn, vanemal ja spetsiifilisi teadmisi mitte omavad inimesel pole õrna aimu ka, et mis asi see wifi on. Usu mind! Mu ämm omab arvutit ja wp telefoni ja on kõrgelt haritud raamatupidaja, aga wifi kui selline on talle mõistmatu...internet üle õhu ilma juhtmeta?
viimati muutis olafsand 05.07.2014 00:19:33, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
05.07.2014 09:16:03
|
|
|
Kasutan detsembrist saadik 50M/50M netti ning kui kiirust kontrollin näitab pidevalt kuskil 5M-12M vahele. Helistasin siis klienditoesse ning küsisin milles probleem. Vastati, et sellise ruuteriga, mida nad mulle andisd, ei ole üle võimalik sellist kiirust välja tõmmata ja soovitasid neilt uue ruuteri osta. |
Võib-olla siis kirjutad kah, mis ruuter Sul on?
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
05.07.2014 10:36:22
|
|
|
Ärge nüüd kurjustage inimese kallal, mingis osas on tal täiesti õigus. Elion on ka sellistest olukordadest õppinud ning näiteks uue 300/300 paketiga antakse kliendile kohe teada, et kiirused on saadavad ainult uue Inteno ruuteriga ja kaabliga kui seadmete vahel on võimalik Gbit LAN. Wifiga ei saa jätkuvalt midagi garanteerida, isegi siis kui 5Ghz ja AC standardid ruuterile lisatakse.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smirn
HV kasutaja
|
06.07.2014 00:24:53
|
|
|
Hetkel on siis kasutusel Thomson TG784. Kuna ise seda teemat väga ei jaga, siis oskab keegi mulle mingi konkreetse näite tuua, mis ruuteri ma juurde ostma peaksin, et nautida siis Elioni poolt pakutavat 50M WIFI netti?
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.07.2014 00:37:38
|
|
|
Kui tahad sinna Thomsoni külge mingi Access Pointi pookida lisaks, siis kärab suvaline WiFi Access Point, millel n-standardi tugi olemas.
Vastasel juhul TG789vn või Inteno.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
06.07.2014 00:42:27
|
|
|
Ära ei tohi unustada, et see seade millega netti tarbitakse peab ka ise piisavalt võimekas olema, et kiirust kätte saada - mitte asi ei ole ainult ruuteris kinni.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
06.07.2014 04:25:08
|
|
|
Renka kirjutas: |
Ära ei tohi unustada, et see seade millega netti tarbitakse peab ka ise piisavalt võimekas olema, et kiirust kätte saada - mitte asi ei ole ainult ruuteris kinni. |
Enamus juhtudel ei suuda seade kõike "ära" tarbida.
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
-KRANTS-
vitamiinidiiler

|
06.07.2014 08:52:32
|
|
|
Mis ruuter see must, kalde all, jalaga seisev Elionil on? Milline on hetkel parim nende poolt pakutav ruuter?
_________________ Kui keegi mandariini tahab, siis helistab
Ühendust saab siin: https://www.facebook.com/groups/1953700414852281/ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
243 |
|
tagasi üles |