Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 181, 182, 183 ... 438, 439, 440  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas möödasõidul ületad kiirust?
Ei, kiirus peab jääma karmilt lubatud piirkiiruse juurde
1%
 1%  [ 3 ]
Mõnikord läheb ca 5km/h üle
4%
 4%  [ 13 ]
Mõnikord läheb ca 10km/h üle
10%
 10%  [ 30 ]
Mõnikord läheb ca 15km/h üle
7%
 7%  [ 21 ]
Mõnikord läheb ca 20km/h üle
24%
 24%  [ 67 ]
Mõnikord läheb ca 30km/h üle
23%
 23%  [ 63 ]
Mõnikord läheb ca 40km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
Mõnikord läheb ca 50km/h üle
8%
 8%  [ 22 ]
Mõnikord läheb ca 70km/h üle
9%
 9%  [ 27 ]
hääli kokku : 273

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 27.06.2014 20:53:09 vasta tsitaadiga

Tundub lihtsalt, et audimees tõmbas mööda, kuid miskipärast pidurdas järsult foori ees. Rekkamees, selle asemel, et talle tagant sisse sõita, otsustas hoopis ohutussaare abil mööda pressida (pidama poleks järelikult lastiga saanud). Peale ristmiku jäi rekkamees seisma ning soovis dolbajoobiga audist juttu rääkida, kuid ilmselt pidas audimees paremaks kiirelt kõrvalteed pidi minema panna, see seletaks ka punasega parempööret...
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 15
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 27.06.2014 21:04:04 vasta tsitaadiga

Paistab sedaviisi jah, et audimees keeras ise jama kokku ja rekkajuhil oli valida kas kiire üle- või ümbersõidu vahel.
Audimees aga tegi püksid täis ning kibekähku üritas kurjast rekkamehest kaugemale hiilida. On ikka loomariigis jobusid. icon_lol.gif .

Eile tegi mingi idikas Tallinnas Betooni tänavalt punase foori taga peatunud autodest oma Volvoga vastasuuna kaudu Peterburi teele vasakpöörde.

https://www.google.ee/maps/@59.430954,24.847678,3a,75y,338.44h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sq8mVcSZi272eagCotWajSw!2e0

viimati muutis jägaja 27.06.2014 21:09:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 145 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 130
tagasi üles
Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 27.06.2014 21:07:35 vasta tsitaadiga

Videost on kenasti rekka pasun ka kuulda, seda andis ta juba pikalt enne foori...
Vähemalt on audi number videos kenasti näha ja veofirma saab kahju sisse nõuda thumbs_up.gif

EDIT: keegi audiklubi liige on? Siin on teema nimega "Teade audi coupe reg nr. 633TCT omanikule!"
http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=65454&page=1
tagasi üles
Siim159
HV Guru
Siim159

sõnum 27.06.2014 21:10:18 vasta tsitaadiga

Mulle jääb küll mulje, et rekkajuht ise oli tähelepanematu ja ei jälginud foori, kuna Audi jõudis ju ikka tükk aega enne ristmiku kenasti möödasõita veoki ette ja oleks olnud piisavalt aega aeglustada.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 21
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 27.06.2014 21:24:56 vasta tsitaadiga

Rekkal ju pikalt aega seisma jääda...
tagasi üles
brokenarm
Kreisi kasutaja
brokenarm

sõnum 27.06.2014 21:52:32 vasta tsitaadiga

Pole see vahemaa seal nii pikk midagi. Tundub jah, et Audi jäi ees suht kiirelt seisma lihtsalt, kuna enne foori rekka pidurdusjäljed ka maas ja signaali oli kuulda.
See seletab ka seda miks Audi vend paremale putku pani.

Või siis magas Audi oma pöörde maha ning jäi seejärel seisma seal järsult ning tahtis valest kohast paremale pöörata. Nägi aga, et rekka tagant lendab ja siis ei saanud enam parempööret teha. Siis seisis ja mõtles seal veidi lahti läinud põiega ning otsustas leekima panna.
Või siis ei tahtnud enam vilkuva rohelisega üle minna.

Siit kaamerapildist ei näe hästi, mis tuli seal fooris põles Audi kohale jõudes. Aga no ju see Audi miskit valesti tegi, kui punasega lausa leekima pani valest kohast.

Muidugi ka Audi äge möödasõit, kus vastutulev auto pidi lausa teepeenrale kolima.

Audil pidavat ülevaatus ka läbi olema.

Mis iganes variante icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 28.06.2014 13:40:28 vasta tsitaadiga

Pole nagu küsimustki et rekkamees magas foori maha. Audi või mitte, oleks ta ikka punasega üle pannud.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.06.2014 14:16:43 vasta tsitaadiga

oleks ja poleks. rekkavana ei osanud arvestada, et nii lähedal foorile keegi enam pressima ei hakka ja kalkuleeris oma pidurdusteekonna sinnani. audivana sõitis ette ja rekka poleks enam ära mahtunud, siis pole enam varianti, et jään seisma ohutussaarele vaid lähen sellest hooga üle, muidu jääbki sinna.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 28.06.2014 14:55:48 vasta tsitaadiga

Videot vaatasid või niisama trollid? Enne 300m märki on audi juba möödas, ülesmäge 70 ala ja rekka ei saa pidama? Audi on niigi tagaratastega stoppjoone peal, ei tea kus see rekka siis seisma plaanis jääda?
Pigem on maantee jaoks sobimatu fooritsükkel mis liiga lühikese reageerimismaa jätab ja kui sellest veel esimese silmapilgu maha magad ja samas kiirust ka ületad siis ongi retsept koos.

laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.06.2014 16:24:40 vasta tsitaadiga

ei, ma trollin niisama sellelt pinnalt, et mu tuttav vana, kes 25 tonniseid killustikukoormaid vedas seletas, et 25+ auto ja see asi kokku pidurdab kui rong.
Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Kommentaarid: 1156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 0 :: 724
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 28.06.2014 21:43:06 vasta tsitaadiga

eh, kultuur.
pärnu mnt mingi 60 või 70 ala, võtame kõik hoo maha 3-4 autot, hakkab 90 ala, ees olev skooda kaubik tõmbab keset teed nagu tahaks hakata mööda minema. ei lähe ei lähe, kedagi vastu ka ei tule, vaatad, eesolevad on ammu ära läinud juba... ahah, miks oli vaja siis keset teed tõmmata...
üldse kole palju sõidetakse kesk joone kõrval, no ei näe, lased mingi pikema vahe sisse ja kedagi ei tule siis kaas põhja ja looda et menti pole...
ajuvaba nagu...
või 110 alas. päris paljud sõidavad teises reas enamvähem 110ga. põhimõtteliselt esimene rida liigub sama kiiresti või grammi kiiremini...
et nagu eestlasele on 110 max ja rohkem ei julge ja panen kõik tee kinni...
ja siis linnas sõidad kuskil teises reas täpselt +10 üle ja tulevad igasugu debiilid kelle arust linnas ei tohi üldse teises reas sõita... või siis vähemalt +30... ja kui menti näeme siis on kohustuslik -5km...
icon_confused.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.06.2014 21:45:44 vasta tsitaadiga

iir, tean mida sa tunned icon_neutral.gif
Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 29.06.2014 01:57:15 vasta tsitaadiga

Sai täiesti rahulikult spido järgi 130'ga edasi-tagasi sõidetud Peterburi maanteel Kaberneeme ristini, alguses päeval ja õhtul tagasi. Mitte keegi ei blokkinud.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
CTR
HV vaatleja

sõnum 29.06.2014 11:07:55 vasta tsitaadiga

kaamera töötas ikka?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 29.06.2014 16:57:30 vasta tsitaadiga

Eile tulin veidi enne keskööd värskast. No johaidii, pimedas vist ei mõista keegi sõita. Terve joru läks 70ga.
KrikU
HV veteran

sõnum 29.06.2014 17:03:26 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
iir kirjutas:
laagrist käib ju buss otse linna...
Autoga sõidad õhtusesse ostlemiskohta, sealt ühistranspordiga tööle, hiljem tagasi ja siis juba mugavalt koos kaupadega autoga koju.

Laagris asi ei toimi veel nii nagu vaja, kuna ühistransport ei käi ajaga kaasas. 18. liin peaks tegema ringi läbi Rimi-Maksimarketi parkla, või peatuma seal tee ääres. Praegune lõpp-peatus on oluliselt rohkem linna poole ja kaupluse-parkla kasutajatest ebamõistlikult kaugel. Seda on ammu mitmel pool mainitud ajakirjanduses, muutunud pole miskit seni. Põhjus on ilmselt küllaltki keerukas liikluskorralduslik lahendus, et buss saaks teha tagasipöörde jms. Nüüd on eelmainitud kaubanduskeskuste taga ka rongipeatus, kust on veelgi kiirem tee linna.
Kommentaarid: 129 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 119
tagasi üles
Taavi©
Piiratud kasutaja
Taavi©

sõnum 30.06.2014 14:21:00 vasta tsitaadiga

iir, ilus oleks kasutada teist rida siis, kui esimene on hõivatud, mis mõte on punkt 50nega sõidavad masinad teineteise kõrval, kui linn tühi on.
Vahest on kiire, vaja mööda saada, siis seisavad risti jalus ees.

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 30.06.2014 15:49:15 vasta tsitaadiga

Taavi©, sellist üksteise kõrval sõitvaid autosid näeb pagana tihti. Isegi alöla lubatud kiiruse venivad.
Ja teises reas, või ka kolmandas reas veniv mölakas ei kavatsegi maha jääda või kiiremini sõita esimese rea vennast.
Seetõttu polegi mingit mõtet Tallin-Tartu kaherealisel maanteel, kuna piisab ainult kahest ühest sellisest totust, kas venib teises reas esimese rea sõiduki kõrval.
See puudutab just üsna inimtühja maanteed, kus autosid ongi kolm korraga sõitmas.

icon_evil.gif mis muud.

R3negadeX
Kreisi kasutaja

sõnum 30.06.2014 15:54:03 vasta tsitaadiga

Kunagi USAs sai kiirteel sõidetud ja seal kolmerealisel teel sõitsid 3 rekat üksteise kõrval, kulus hea 2-3 minutit enne kui sai ühe rea vabaks ja mööda sõita icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 30.06.2014 17:00:56 vasta tsitaadiga

Taavi© kirjutas:
iir, ilus oleks kasutada teist rida siis, kui esimene on hõivatud, mis mõte on punkt 50nega sõidavad masinad teineteise kõrval, kui linn tühi on.
Vahest on kiire, vaja mööda saada, siis seisavad risti jalus ees.

ma ei räägi viiekümnega sõitmisest, sõidan pea kuuekümnega, sellest peaks nagu piisama? Pluss meil tühja linna võid sa vist öösel ainult näha... Üldjuhul on nagunii mõlemad read hõivatud ja minu ees sõidab keegi nagunii sama kiirusega, mis mõte on siis mul tagastanges sõita?
...
Üldjuhul ma sõidan teises reas sest, esimene rida sõidab alla50, järvevanal alla 70. Sest ma keeran vasakule varsti. Mis ma siis pean tiksuma esimeses reas viimase hetkeni ja siis viimase foori tagant süstima risti üle kahe kolme rea vasakule? Tegelikult ma teen küll seda, õnneks keegi pole veel lindile saanud...
icon_biggrin.gif
Kui sul on kiire ja tahad linnas sõita 70-90ga siis sõida. Ei saa jälle aru probleemist, kui sa nagunii rikud siis mis vahet seal on kuidas sa seda teed? Tihti jääb silma mingi tegelane kes närviliselt sõidab kellelgi tagastanges kinni, samas on kõrval tühi pussyrida. Miks sinna ei lähe? Või järvevanal, mingi kia jeep sõitis just esimeses reas ühel sabas, kõrval olev päästeameti rada oli tühi, läinud paremalt mööda siis? Ei julge? Lihtsalt ülbe? Tema ei pea kellegist mööda minema, teised peavad tema eest ära kaduma?
icon_biggrin.gif
Nagu need foori taga kõrvalritta minejad, seisad kuskil vaatad tagant tuleb auto läheb kõrvalritta mis on tühi, mis siis, et ma olen ainuke auto foori taga, ikka lähevad. Üldjuhul see rida lõppeb kohe ära. Pärast tuleb ikka minu taha tagasi, heal juhul on minu taha veel paar autot tekkinud, kes kiirendavad siis minuga kaasa ja ta peab hoopis nende taha minema. No mis mõte sellel on?
icon_biggrin.gif
Linnas on see kõik nii mõttetu kiirendamine, kui tõesti maja põleb siis pane ohukad peale helista menti et hakkad kohe punasega igast ristmikust üle sõitma ja kiirust ületama. Üldjuhul need sellised "mul on kiire sõidud" on ikka sellised, noh, ma jään tööle hiljaks, ma pean koju lõunale minema, ülemus annab mulle liigapalju kaupa ja ma pean asjad ära viima, et ma ei peaks poole ööni tööl olema.
Lisaks ega sellised tegelased ju seda ei mõtle, et teistel võib kiire olla?
icon_wink.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:12:12 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Nagu need foori taga kõrvalritta minejad, seisad kuskil vaatad tagant tuleb auto läheb kõrvalritta mis on tühi, mis siis, et ma olen ainuke auto foori taga, ikka lähevad. Üldjuhul see rida lõpeb kohe ära. Pärast tuleb ikka minu taha tagasi, heal juhul on minu taha veel paar autot tekkinud, kes kiirendavad siis minuga kaasa ja ta peab hoopis nende taha minema. No mis mõte sellel on?

Kohe räägin mis selle mõte on. icon_biggrin.gif
Sina ja paljud teised võivad ju gaasipedaali rohelise süttides üles leida ja reipalt kiirendada, aga on paraku ka selliseid, kes rohelise süttides alles nokivad nina, hakkavad käigukangi otsima ja teo kombel vaikselt kiirendama. Ja no ei ole lõbus seal taga 40-ga tiksuda. Korduvalt seda kogenud.
Kui on vähegi normaalne liikumisvahend istumise all, siis valin samuti tühja rea, sest empiirilised andmed näitavad, et venijaid on linn täis.
Kui just mingi ehtne sportauto pole, siis just sõidan sportauto taha, et nautida silindrite müdistamist icon_cool.gif
Autopede nagu ma olen icon_redface.gif

tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 30.06.2014 17:15:49 vasta tsitaadiga

tõsi tõsi, samas kui ees on ainult üks auto...
teisalt jälle kui ladaga sõidaksid siis saaksid aru mida ma tunnen...
icon_biggrin.gif

tähendab tegelikult ma ei sõida ladaga aga selline tunne on küll... peab rallitriibud tegema ja suure TURBO kleepsu tagaaknale

E: autopede... tean tean, täna käisin üv ja kõrvale tuli selline asi...
http://www.auto24.ee/used/708339
oi kus me siis vaatasime seda V8 seal...

icon_razz1.gif

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:16:15 vasta tsitaadiga

No see üks auto võibki aeglaselt sõita.
Tiksud terve pika tee 40-ga tema taga? icon_biggrin.gif
Ilm ilus, tee puhas ja kuiv - põhjendamatult aeglane sõit icon_idea.gif

tsitaat:

teisalt jälle kui ladaga sõidaksid

Lada või misiganes muu aeglase autoga ma teise ritta ei trügikski.
Teise rea jätan alati kiirematele.

tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 30.06.2014 17:26:10 vasta tsitaadiga

close enuff, siis kui ta uimerdama hakkab ja minema ei saa siis lähen kõrvalt mööda ja ei sõida tagastanges kinni nägu punane ja kõrvust suitsu tuleb...
icon_biggrin.gif
kui ei saa siis ei saa...
No aga mõtle nüüd seda, järvavanalt tammsaarde, peale raudteed selverini, esimene rida põhim seisab, mina lähen vildesse, miks ma ei tohiks kaheksakümnega sealt teisest reast kõigist mööda panna ja olla kohe õiges reas, mis keerab veidi aja pärast vasakule vildesse?
https://www.google.co.uk/maps/@59.402932,24.728035,3a,75y,270.13h,101.33t/data=!3m4!1e1!3m2!1swASbXiuObrGJ0A_RTyYTfw!2e0?hl=en

viimati muutis iir 30.06.2014 17:29:48, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:29:31 vasta tsitaadiga

iir, paremalt möödasõit on keelatud...
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 30.06.2014 17:31:19 vasta tsitaadiga

icon_lol.gif
thumbs_up.gif
Linnas 55ga tohib sõita? 50 alas?
icon_biggrin.gif
Ma saan iga päevaga järjest targemaks.
E: Aga kohe lõppevast pussyreast mööda kiirendada tohib?

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:33:51 vasta tsitaadiga

Spido järgi küll, kui tegelik kiirus on 50 icon_biggrin.gif
Aga eks me kõik sõidame spido järgi +10

Oli kuskil USA-s või Kanadas, politsei ei hakka kinni pidama ega peedistama autokolonni, kes sõidavad stabiiliselt +10/+15 kiirusega.
Hullem ja liiklusohtlikum on 80-100 vahel tõmblemine, kui ühtlase kiirusega natuke kiiremini sõita (eeldusel, et kõik sõidavad).

tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 30.06.2014 17:36:44 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
iir, paremalt möödasõit on keelatud...
https://www.riigiteataja.ee/akt/110052014015
tsitaat:
§ 51. Möödasõit
(1) Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Kui eesliikuv sõiduk pöörab vasakule või tagasi ja see on selgelt arusaadav, tuleb sellest mööda sõita paremalt.

EDIT: Kui sõidetakse sirgel teel, siis jah - "möödasõit" on keelatud, aga kui kulged rahulikult 50-ga, siis ei ole tegemist möödasõiduga ju - lihtsalt liugled sellest aeglasest autost mööda icon_biggrin.gif

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:37:09 vasta tsitaadiga

LKits, jep, kõik õige.
Jutt on siin olnud kaherealisest tänavast, kus parempoolne rada võib ära kaduda.

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 17:38:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kui kulged rahulikult 50-ga, siis ei ole tegemist möödasõiduga ju - lihtsalt liugled sellest aeglasest autost mööda

Kui jääd samasse paremasse ritta ka edasi, on kõik OK ja tegemist on möödumisega. icon_biggrin.gif
Öeldud vist pole, mis vahemaa pärast võid uuesti vasakusse ritta reastuda? icon_razz1.gif

tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 30.06.2014 17:39:57 vasta tsitaadiga

Senikaua sõidad paremas kuniks keegi ette jääb kellest jällegi mööduda. icon_lol.gif
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 30.06.2014 19:34:29 vasta tsitaadiga

Mingi tropid Porsche 911 tolgendasid kolmerelisel Maardu suunalisel teel.
Sõitsid kolmandas reas 70kmh a siis minu ees sujuvalt vajusid keskmisesse ritta. Ikka 70kmh. No vajusin siis esimesse ritta, et lubatud 110kmh edasi kulgeda. Sinna see 911 uinuma jäigi. umbes kuus kilti hiljem, ära pöörama asudes oli see uinuv 911 jälle usna mu tahavaatepeegli lähedale jõudnud venida.

Igasugu uimerdisi sealt idapiiri tagant siia satub. Tundub, et ei kippunud nad enam sinna tagasi kiirustama.

iir
HV Guru
iir

sõnum 30.06.2014 19:59:16 vasta tsitaadiga

viru [ringi] foorid pandi tööle.
Ja mida ma näen, tramm seisis ilusti seal haljasala kõrval ja ootas, ennem ronis ringile ja pani kõik liikluse kinni kui rahvas üle läks...
icon_eek.gif
http://tv.itrotid.ee/content/tallinna-vaatega-veebikaamera-ehk-eesti-elektrooniline-visiitkaart

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 30.06.2014 20:51:17 vasta tsitaadiga

EBS-s kunagi üks majandusmatemaatika õppejõud sõitis pisikese Daewoo Matiziga.
Arvutas välja, et pidavat olema kõige praktilisem ja kuluefektiivsem auto. Eks tal kuivade numbrite suhtes õigus oligi icon_cool.gif
Ainult, et kui me eranditult kõik põristaks kõige praktilisemate ja kuluefektiivseimate autodega, oleks elu ikka paganama igav.

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.06.2014 21:04:54 vasta tsitaadiga

Tallinnas, kui elad sobivas kohas ja töötad sobivas kohas, saaks tõesti autota hakkama. Õnneks ei ela veel kõik Tallinnas.
Auto ostetakse selleks, et kuiva nahaga tööle ja koju saaks ja poes toidu järel käia. Ja ostetakse sellline, mida osta ja ülal pidada jõutakse. Igaüks sellest muidugi aru ei saagi.

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 30.06.2014 21:13:16 vasta tsitaadiga

mulle on umbes viimase kuu aja jooksul kaks korda tahetud kõrvalt reast külge sisse vajuda. ei mingit suunda ja mitte kiire reavahetus vaid just aeglane vajumine.
esimene pärast vilgutas tulesid ja käitus üldiselt ehmunult. tänane aga ei saanud pealtnäha küll aru, et oleks midagi valesti teinud.

peaks järgmine kord patrulli nähes minema küsima, kuidas õige oleks sellises vajumise olukorras käituda.

krt, ma eelistan iga hetk liiklushuligaani, kes on vähemalt otsusekindel ja teab, mida teha tahab, mingile pereemale, kes ei saa ööd ega mütsi aru, mida neljarattalise kastiga tee peal teha tuleks.
icon_evil.gif icon_evil.gif icon_evil.gif

Taavi© kirjutas:
Tänapäeval õnneks enamus autosid on juba ca 200kw, audi 3.0 diisel näiteks, kütte kulu on ca 8 linnas, mis sa veel tahad.
kui uued põlvkond vanematega võrreldes just olulist edusammu säästlikkuse osas teinud pole (mis on väga vähetõenäoline, eriti arvestades ka suurenenud max võimsust), siis on see 8 ainult paberil. reaalne ikka kuskil 10-12.
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 30.06.2014 21:32:20 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
viru [ringi] foorid pandi tööle.
Ja mida ma näen, tramm seisis ilusti seal haljasala kõrval ja ootas, ennem ronis ringile ja pani kõik liikluse kinni kui rahvas üle läks...
icon_eek.gif
http://tv.itrotid.ee/content/tallinna-vaatega-veebikaamera-ehk-eesti-elektrooniline-visiitkaart

Aga Pärnu mnt>Mere pst sõitvad autod sõidavad ikkagi ringi kinni kui punane tuli tuleb?
Kommentaarid: 131 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 114
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 30.06.2014 21:44:05 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
auto on valikute küsimus, nagu paljud teisedki asjad.
siin teemas sõna võtmine üldjuhul tähendab juba, et kasutaja hoolib oma autost ja selle valikust rohkem kui külm praktiline kaalutlus icon_razz.gif
Liikluskultuurist hoolimine ei tähenda, et auto poleks ostetud kaalutletud valiku teel.
Ja isegi kui see oleks siin autonduse teema, ei ole autondusest rääkimine ja selle tehniliste küsimuste arutamine mingi näitaja selles suhtes, milliste kaalutluste alusel endale auto on ostetud.

viimati muutis Dogbert 30.06.2014 21:47:55, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 01.07.2014 20:42:06 vasta tsitaadiga

Natuke enna kella kuute õhtul oli paras ummik peterburi-tartu maante vahelisel ringteel.
Ummiku põhjuse oli kahe veoka vahele jäänud mersu väikeauto. Miski A100 või taoline. Asukoht oli just Väo karjääri teeotsa ja raudteeviadukti ristumiskohas.
Tundus, et inimkannatanuid ei olnud.

Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 01.07.2014 21:09:45 vasta tsitaadiga

S-klassi mersu siiski, autos oli üks naine vist ainult. Sattusin sõitma ehk mingi 5-... minutit peale avariid kui politsei just jõudis. Ei teagi mis seal juhtus, kuid mersu läheb küll mahakandmisele...
Hea, et kedagi vastassuunast ei tulnud kuna üks veok oli üle vastassuuna sõitnud ja seal alles peatunud.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 01.07.2014 21:19:10 vasta tsitaadiga

See vastasuuna veok oli segamini esiosaga, seega sõitis mersule tagant sisse. Mersu oli ise kahe rea vahel ja selle ees seisis omakorda seisis killustiku raskeveok.

Naisjuht oli jah, kontsakingadel ja nojah. Terve vähemalt. Võib-olla oli naine ka tolle veokaga. Mine sa tea icon_biggrin.gif

Mingi selline auto oli:

Vähemalt peale avariid paistis ta sellisena. icon_biggrin.gif

Valvejoodik
HV veteran
Valvejoodik

sõnum 01.07.2014 22:15:21 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
See vastasuuna veok oli segamini esiosaga, seega sõitis mersule tagant sisse. Mersu oli ise kahe rea vahel ja selle ees seisis omakorda seisis killustiku raskeveok.

Naisjuht oli jah, kontsakingadel ja nojah. Terve vähemalt. Võib-olla oli naine ka tolle veokaga. Mine sa tea icon_biggrin.gif

Mingi selline auto oli:

Spoiler Spoiler Spoiler

Vähemalt peale avariid paistis ta sellisena. icon_biggrin.gif

Ikka C-klass oli, peale avariid muutus jah A-klassiks icon_lol.gif
http://tallinncity.postimees.ee/2844145/pildid-avarii-tallinna-ringteel-hairis-liiklust
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 02.07.2014 00:11:20 vasta tsitaadiga

Ja seepärast ei tasugi luukpärasid osta thumbs_up.gif
tagasi üles
Max Powers

sõnum 02.07.2014 00:14:49 vasta tsitaadiga

Väikseid luukpärasid mõtled
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 02.07.2014 00:27:49 vasta tsitaadiga

Max Powers kirjutas:
Suuri nimetatakse ju mahtuniversaalideks?
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 02.07.2014 09:47:13 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
selle üle ei ole ilmselt keegi vaielda tahtnud. üldiselt ei erine 1990nda aasta fiesta millegi poolest näiteks 1980nda aasta 01 hest. peatoed olid mõlemal ning võis kohat ajuba ka tagaigtmetel turvavöid. mõlemal 4 käiku.. icon_smile.gif tartlased, kes tahavad vana pemmi taastada siis kaunase 42/43 ees seisab 8ndate alguse kahe ukseline kolmene. sõrmega torkinud pole aga tundub ,et suht hästi säilinud. miski papi sõidab sellega.

Ei olnud peatugesid ühelgi neist - nii 2101, 21011 kui ka 21013. Samuti ka 2102, 21021 ja 21023. Tagumised turvavööd tulid 21013-l alles 87-88 aastal ehk siis viimastel tootmisaastatel (tean, sest sõbra isa, kes ka kunagi kohutav Lada fänn oli, ostis endale selle pilli mingi 92-93 aastal või suti hiljemgi).

Tolleaegsed tuuningumehed häkkisid lihtsalt 2103/06 või kõivemad mehed lausa 2105/07 istmed sisse ja nii oligi.

Tean seepärast, et peres on kõik kolm isendit originaalidena kunagi eksisteerinud.

Max Powers

sõnum 02.07.2014 10:09:09 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Max Powers kirjutas:
Suuri nimetatakse ju mahtuniversaalideks?

Mõlemad on luupärad või ei ole?

Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
iir
HV Guru
iir

sõnum 02.07.2014 13:19:09 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:

mis vahet seal on, Smart võib sama turvaline olla...
https://www.youtube.com/watch?v=9iKGfo1wmOM

tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 02.07.2014 13:26:42 vasta tsitaadiga

iir kirjutas:
mikk36 kirjutas:

mis vahet seal on, Smart võib sama turvaline olla...
https://www.youtube.com/watch?v=9iKGfo1wmOM

Jutt on sellest kui rekka tagant sisse sõidab.
Pole n.ö puhvertsooni, laks jõuab otse tagaistmel reisijateni.

tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 02.07.2014 22:22:00 vasta tsitaadiga

Homme Postimehes: Tallinna liiklusolud lähevad järgmisel nädalal veel hullemaks
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Liikluskultuuri(tuse) teema vol.2 (küsitlus möödasõidu võimaliku kiiruseületamise kohta) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 181, 182, 183 ... 438, 439, 440  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.