praegune kellaaeg 21.06.2025 18:26:07
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Cobravello
HV vaatleja
|
27.06.2014 10:48:48
Dell Vostro 3560 4gen (i7, 8gb) AMD videokaardi draiverid |
|
|
Tere,
Mul on suur mure. Ostsin siitsamast foorumist kasutatuna ülalnimetatud sülearvuti, müügi hetkel oli peale installitud Win7 trial (aegub 30 päevaga). Kuna sellest aegumisest lahti saada ei ole raske siis olin asjaga nõus. Oli tehtud puhas windowsi install, nii et draivereid jms oli vaja veel installida, mida nõustusin ka tegema.
Draiverid võtsin service tagi alusel Delli kodukalt selles järjekorras nagu Delli kodukas soovitab. Muud draiverid said installitud, aga dedicated AMD GPU oma installida ei õnnestunud, BSOD installimise hetkel. Guugeldasin ja leidsin hulga teemasid kus on inimestel olnud sama probleem - pärast puhast formatit ei olegi vist sellele arvutile kellelgi õnnestunud AMD GPU-d tööle saada, nii palju kui ma erinevaid artikleid leidsin. Tehasest tulles on arvutil juures eraldi partition n.ö. tehase seadmetega kus on toimivad draiverid olemas, nendega saab pärast formatit arvuti tööle - minu arvutil seda ei olnud, ja nagu selgus siis polegi kunagi olnud. Viisin oma masina kõigepealt max123-e, sealt öeldi et see arvuti on ostetud Ubuntuga ja tal puudub windowsi litsents, soovitati minna edasi Servisa ICT-sse kust on see arvuti algselt ostetud ja kes teostab garantiitöid. Viisin masina sinna ja kurtsin et ei saa kuidagi draivereid tööle (masinal on veel garantii nii et kõik tööd sealt tehti vähemalt tasuta). Installisin peale puhta win7 64bit trial windowsi (jälle 30 päevaks), kuhu peaks ometi olema võimalik draiverid peale lasta et veenduda et riistvara töötab. Töö sai valmis, kutsuti järele, aga asi ei toiminud ikka. Jätsin masina sinna, prooviti uuesti. Vahetati ära emaplaat ja uuendati BIOS. Täna sain jälle arvuti tagasi, tundus et kõik töötas. Tulin koju, tegin restardi - arvuti jälle ei käivitu, BSOD windowsi bootimise ajal. Arvuti tegi endale system restore, laadis vana backupi kus jälle pole AMD draiverit. Muud moodi masin ei käivitu. Olen tagasi täpselt seal kust alustasin, ainult värskema emaplaadiga (kuigi ma olen kindel et ka vana ei olnud vigane).
Netist lugedes selgub, et Deli kodukal olevate draiveritega seda GPU-d tööle ei saagi. Keegi oli pärast formatit ja seega ka tehase partitioni ära kustutamist viimases hädas saatnud oma kõvaketta Delli, kus olid installitud tehase settingud ja kõvaketas tagasi saadetud. Muud toimivat ravimit ma ei ole suutnud leida, kõik järele proovitud mis erinevates foorumites pakutud. Minule aga tehase settinguid ei installita kuna litsentsi pole.
Mida ma saaksin edasi teha? Kui mul oleks windowsi litsents siis nad saaksid mulle peale panna puhta windowsi koos tehase draiveritega, aga litsentsi mul ei ole ja ausalt öeldes on üsna tüssata saanud tunne kui pean selle veel eraldi ostma. Samas kuna ostu hetkest on möödas juba mitu kuud (tulutut üritamist minu, max123 ja servisa poolt) siis mul pole enam müüja kontakti (raha ülekande järgi saaks nime teada, aga siis läheks ilmselt ka lihtsalt kemplemiseks). Samas leidub äkki keegi kellel on olemas selle masina originaaldraiveritega plaat? Netist tirida seda ei õnnestunud, on küll mingid lehed kus müüakse aga need ei tundunud usaldusväärsed, torrentis ka ei ole.
Kui kellelgi on hea nõu mida edasi proovida, oleksin väga tänulik. Eriti tänulik oleks, kui kellelgi oleks originaaldraiveritega plaat. Või siis halvimal juhul odavalt müüa windows7 karbilitsentsi...
edit: siin pakutakse müüa seda plaati mis mind väidetavalt peaks hädast välja aitama: http://ez93.com/en/DellVostro3560/
|
|
tagasi üles |
|
 |
innu18
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.06.2014 12:27:23
|
|
|
Ei oska öelda kas selle mudeli juures sellest kasu on, kuid osade Delli AMD-läpparite korral tuleb vötta hoopis see draiver mille AMD ise oma kodulehel välja pakub.
AMD Mobility Radeon™ Notebook Drivers
http://support.amd.com/en-us/download
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
27.06.2014 12:38:06
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ei oska öelda kas selle mudeli juures sellest kasu on, kuid osade Delli AMD-läpparite korral tuleb vötta hoopis see draiver mille AMD ise oma kodulehel välja pakub. |
tänud kaasa mõtlemast! antud mudeli puhul kahjuks see teooria ei toimi - AMD draiverit ta ei suuda üldse installida (BSOD installi ajal), Delli oma installib ära ja BSOD tuleb siis kui AMD kaart peaks käivituma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
27.06.2014 21:08:16
|
|
|
Sel juhul keela AMD VGA BIOSe seadetest ära ja kasuta teist graafikakaarti. Eeldusel, et see on 2- graafikakaardiga isend, (integrated ja dedicated GPU).
Mis edasi teha... Raske pakkuda, kui Recovery ei aita, siis proovi live cd/usb bootiga. Kui mõne live linuxiga käima läheb, peaks viga veel ravitav olema, kui mitte, võib viga olla riistvaras.
Võid ka muidugi originaalinstalliplaati netist otsida.
Nt minu arvuti tuli tehasest üldse ilma recovery partitsioonita.Kaasas olid vaid win8 originaaldraiverid plaadil. W7 jaoks on kõik ainult netis saadaval. Tekitasin Win7 InstallDVD booditava partitsiooni Windowsi põhipartitsiooni kõrvale. Peale POST-i on ka bootmenüüs 2 kirjet, üks win, teine W7 installDVD. Seda selleks et probleemide korral oleks "plaat" juba kettal olemas (Plaan B). Päris tehaseseadete recoveryt pole viitsinud luua. Esiteks tahab see palju mahtu ja teiseks tuleks nagunii arvuti seisu ajakohastada seega teha mitut recoveryt,mis oleks mõttetu kettamahu või plaatide raiskamine.... Seetõttu on minu meelest loogilisem teha arhiiv ametlikust toest allatõmmatud installikatest, et ei peaks neid iga kord alla tirima ja teiseks siis ISO-st teha booditav Win installitav partitsioon. Siis saab vajadusel kasvõi netita ära installida.
Litsentsi suhtes tasuks mõelda , kas poleks mõtet teha upgrade Win8-le? Kui ostsid triali, teadmisega et "sellest saab jagu", siis tegelikult ostsid teadlikult litsentsita masina minu meelest,isegi siis, kui see oli müüja, kes sulle mesijuttu ajas.. Ise peaksid või oleksid pidanud sellest järeldused tegema,et miks läpakas maha müüdi, mingi põhjus pidi olema ju.
W7 Karbiversioon on muidugi üks lahendus, aga sul on võimalus osta ka GGK ehk legaliseeriva võtmega versioon.
Dell kindlasti müüb ka originaalinstalliplaadi koopiat, nt lenovo küsib sellise asja eest ca 60€+ postikulu, kui n.ö nurga taga osta ei julge, osta ametlikult. . Käima saad siiski koos võtmega. Arvutit taastamiseks service-sse saates ei tule sul see sugugi odavam, kui ise asja ära ajades.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mike75
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
28.06.2014 11:08:58
|
|
|
Kui ka device managerist amd gpu disableida siis arvuti töötab normaalselt ja BSOD ei tule, aga see gpu on üks peamisi põhjuseid miks ma seda arvutit tahtsin osta nii et ma tahaks selle ikkagi tööle saada.
Asi ei ole selles et Recovery ei aita, asi on just selles et recoveryt ei saa teha sest tal ei ole seda partitionit ja mul ei ole ka recovery plaati. Recovery plaadi ekvivalent on garantii meestel, aga nemad saavad selle installida ainult siis kui on litsents olemas arvutil. Originaalinstalliplaati netist otsida olen üritanud aga ei ole kuskilt leidnud...
Win8 ma ei taha, sõbranna arvutil on ja see kohe üldse ei meeldi, tahan win7 juurde jääda.
Garantiist küsisin ja nemad recovery plaati ei müü, nurgatagant osta ei oleks probleem aga ma suht kahtlen et sealt õige asja saan - kui isegi ametlikul delli kodukal üleval olevate draiveritega ei õnnestu masinat tööle saada, siis ma kahtlen et need nurgatagused tüübid palju targemad oleks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.06.2014 11:27:23
|
|
|
Cobravello kirjutas: |
Kui ka device managerist amd gpu disableida siis arvuti töötab normaalselt ja BSOD ei tule, aga see gpu on üks peamisi põhjuseid miks ma seda arvutit tahtsin osta nii et ma tahaks selle ikkagi tööle saada.
Asi ei ole selles et Recovery ei aita, asi on just selles et recoveryt ei saa teha sest tal ei ole seda partitionit ja mul ei ole ka recovery plaati. Recovery plaadi ekvivalent on garantii meestel, aga nemad saavad selle installida ainult siis kui on litsents olemas arvutil. Originaalinstalliplaati netist otsida olen üritanud aga ei ole kuskilt leidnud...
Win8 ma ei taha, sõbranna arvutil on ja see kohe üldse ei meeldi, tahan win7 juurde jääda.
Garantiist küsisin ja nemad recovery plaati ei müü, nurgatagant osta ei oleks probleem aga ma suht kahtlen et sealt õige asja saan - kui isegi ametlikul delli kodukal üleval olevate draiveritega ei õnnestu masinat tööle saada, siis ma kahtlen et need nurgatagused tüübid palju targemad oleks. |
Aga Ubuntu-variantidega masinatel polegi sellised Recover-partatsioone olemas.
Selles suhtes on Dell kriitiline, et oma asi kui ostad Linuxiga masina, siis Dell ei vastuta, et Windows selle peal üleüldse tööle hakkab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
28.06.2014 12:08:19
|
|
|
Installimeediumi osas tundub dellil huvitav müügipoliitika olevat. Ma ju räägin, et seda taastepartitsiooni saab ka ise luua, ise ei ole küll oma windowsit kuhugi arhiveerinud tõmmisekoopiana, kuid mul on vastavalt netiõpetustele tehtud 4 GB W7P installiDVD koopia. MU masinal on küll jah olemas ka Onekey recovery, aga sealt ma midagi taastada ei saa, kuna win on kloonimata,recovery tegemata. Dellil pidi kah mingi taastenupp olema?
Põhjus, miks sa käima ei saa, peab olema tegelikult mujal, kui mudelipõhised draiverid ametlikult lehelt ei aita, ei pruugi ka garantiimeeste plaat aidata. Siinkohal tuleks lasta teha riistvara diagnostikat. Äkki kaart ikkagi kalab?
LÕUAPOOLIK: Reeglina PC, olgu läpakas või lauaarvuti, hakkab tavaliselt windowsiga tööle, vastupidi, kus algselt win eelinstallitud arvutile üritad paigaldada linuxit võivad tekkida tõrked. Mina näiteks üritan oma Lenovole linuxit peale saada, aga ei saa 100% normaalselt tööle. Ühe distroga ei tööta nt wifi ja teisega ei tööta GPU.
Ubuntuga müüdavad läpakad ei erine win installitud läpakatest mitte millegipoolest, v.a tehnilise toe suhtes. Lenovo suurt tuge linuxile ei paku, vähemalt G seeria läpakatele. Selles mõttes olen natuke isegi pettunud,aga loodan, et varem või hiljem see probleem laheneb.
RECOVERY partitsioon reeglina puudub DOS versiooniga ehk installimata masinatel. See ei takista peale installimast ei linuxit ega windowsit, kui on olemas tarkvaraline tugi konkreetsele riistvarakonfiguratsioonile.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
28.06.2014 15:55:00
|
|
|
Riistvarale on diagnostikat tehtud garantiis kõvasti, isegi uus emaplaat pandi ja kõik jutud. Põhjus miks ma arvan et garantiimeeste plaat aitaks on selles, et ma olen netist lugenud teiste sama murega inimeste lugusid - näiteks nad on ostnud windowsiga Vostro, kogemata taastepartitioni ära formatinud, installinud puhta windowsi ja delli kodukalt draiverid aga ati gpud käima ei saa, samad sümptomid mis minul. Mis on aidanud neil on see, et üks saatis oma kõvaketta postiga Delli, need taastasid tehase softi ja siis hakkas asi tööle. Garantiimeestel on sama soft olemas plaadi peal, sellepärast ma usun et see on ainuke realistlik variant asi käima saada. Kui sa ütled, et riistvara poolest ei tohiks Linuxi ja Winiga masinad üksteisest erineda, ja ma tean et ise käsitsi gpu draivereid installides ei ole ka teistel õnnestunud gpud tööle saada, isegi algselt winiga ostetud masinatel, siis ma usun et litsentsi ostmine ja garantiimeeste plaadi kasutamine on ainus pääsetee. Kui ei õnnestu kuidagi seda garantiimeeste plaati pirada - aga ma ei tea et seda saaks kuna netist ei leidnud.
Vastuseks tahanteadale, tõepoolest kehtib garantii ainult riistvarale ja pole ei delli ega kohaliku servisa ict meeste asi vastutada, et ma omal windowsi tööle saan sellel masinal. Samas on nad siiski olnud väga vastutulelikud ja proovinud minu trial windowsil saada draivereid tööle, aga tulutult. Sellepärast olemegi jõudnud sinna, et nad on nõus tehase softi installima kui neile karbilitsentsi toon. Seeläbi saaksid nad mulle tekitada selle recovery partitsiooni, mis olekski see mis mind peaks hädast välja aitama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.06.2014 18:18:25
|
|
|
Üks möte - ehk tasub saata kiri otse Delli ja las siis vastavad ametlikult, et kas sellel konkreetsele mudelile on üleüldse olemas toetatud Windows 7 dravierid või ei ole.
Ja kui ikka pole, siis aja Ubuntu peale ja müü sellega see masin maha. Ning siis ostad asemele masina mis on ikkagi firmapoolse Windowsi toetusega.
---------------------------
PS: Aga Dellil neid mudelite-veidruseid jätkub - mingil ajal önnestus mäha Delli mis oli puhtalt ainult Windows 7 läppar ja millele Windows 8 peale ei läinud. Ning Delli kodulehel oi ilusti - kenasti kirjas hoiatus, et pole mötet mässata kuna Windows 8 selle masinaga tööle ei lähe.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
28.06.2014 19:58:10
|
|
|
Sellele konkreetsele mudelile pead silmas Vostro 3560 4gen? Sellele on kindlasti olemas win7 tugi, nagu ma ütlesin siis delli kodukal olevate win7 draiveritega sai kõik muud asjad tööle peale selle amd gpu, selle gpu driver sellele konkreetsele mudelile delli kodukal on lihtsalt useless. Ja kuna servisa ict inimesed on väga vastutulelikud olnud ja minu jaoks tasuta oma aega panustanud asja käima saamiseks siis see delli kinnitus pmst ei anna midagi juurde, toimivat draiverit lihtsalt ei saa mujalt kui tehase softi plaadi pealt, mida nad ei saa mulle anda muidu kui windowsi litsentsi olemasolul.
|
|
tagasi üles |
|
 |
JOKKER666
HV veteran

|
28.06.2014 23:30:28
|
|
|
Mul dellil polnud mäletamist mööda recovery partitsiooni. Kaasas oli delli oem win7 plaat hoopis. Aga plaadil oleval win polnud isegi wifi draiverit, rääkimata graafikast ja muudest pudinatest. Puhas install oli tõsisem ettevõtmine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
29.06.2014 00:32:25
|
|
|
OK.
Recovery partitsiooni mõte on tegelikult arvuti taastamine varasemale seisundile koos installeeritud programmide ja windowsiga, reaalelus see tähendab seda, et sa saad tagasi windowsi koos sellel hetkel installitud programmidega. Aga kui draiver ei tööta taastepunkti loomise hetkel, ei tööta ta ka peale selle kasutamist.
Ametlik installiplaat sisaldab kõiki draivereid sellele konkreetsele sülearvuti esmasele väljalaskele. Sõltuvalt tootjast ja mudelist ei pruugi kõik draiverid olla plaadil vaid eraldi netist alla tiritavate draiverite nimekirjas.
SA võid osta win karbitoote, aga sel juhul tekib küsimus miks ei saa draivereid tööle ilma win aktiveerimata. Kui mina tõin oma preinstalled trialiga w7hp kasti koju, töötasid kõik draiverid.
Win aktiveerimine ei ole seotud draiveritega. Win aktiveerimisega saab ainult kinnitada võtme ehtsust, draiverid minu meelest ei mõjuta mingil moel seda kas installitud win on legaalne või mitte.
Kipun ikkagi kahtlustama senituvastamata riistvaralist tõrget.kuna konkreetne draiver konkreetsele mudelile ametlikult kodukalt ka ei tööta. Viide:
Cobravello kirjutas: |
nagu ma ütlesin siis delli kodukal olevate win7 draiveritega sai kõik muud asjad tööle peale selle amd gpu, selle gpu driver sellele konkreetsele mudelile delli kodukal on lihtsalt useless. |
Tekib küsimus, MIKS EI TÖÖTA KONKREETNE DRAIVER? See ei ole normaalne tegelikult.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
29.06.2014 09:56:49
|
|
|
Su loogika on jumala õige, tegemist ongi mingi konkreetselt seda mudelit mõjutava anomaaliaga,et see draiver delli kodukal lihtsalt ei tööta. Windowsi aktiveerimine ei mõjutagi draiveri töötamist (kui ma ise kodus windowsi aktiveeriksin siis see delli koduka draiver jätkuvalt ei töötaks).Litsentsi on vaja selleks et garantii mehed saaks mulle ise peale panna ametliku installiplaadi abil puhta windowsi koos tehase draiveritega - nähtavasti see draiver erineb delli kodukal üleval olevast, kuna selllega on sarnases olukorras olnud inimesed asja käima saanud, nagu ma netist loen, aga delli kodukal oleva draiveriga on paljud hätta jäänud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
30.06.2014 07:45:46
|
|
|
Mis biose + selle firmware versioon ja inteli video draiveri versioon peal on?
_________________ CH341A EEPROM Flash BIOS teenus. |
|
tagasi üles |
|
 |
ibndaud
HV kasutaja
|
01.07.2014 13:27:31
|
|
|
Päris huvitav anomaalia sul. Mul Vostro 3560 kaks tükki kasutusel, Core i5 8 GB mälu, mitte mingit probleemi, kõik toimib. Masinates Win7 Pro 64 bit. Sai ka algselt ubuntuga ostetud, aga mingi hetk sai hulgilitsents W7 Pro soetatud.
Kas su prooviversioonid Win7 on mingi home basic või premium? 32 või 64 bit? Äkki mingi mälukasutuse teema integreeritud videol, et mälu on rohkem, kui windows kasutada oskab ja seetõttu graafikadraiver ei saa aru, mis toimub.
_________________ dumb...dumber...dumbest.......................................................microsoft |
|
tagasi üles |
|
 |
Cobravello
HV vaatleja
|
02.07.2014 02:05:03
|
|
|
Sul on siis 3gen vostro 3560, selle kohta ma ei ole ka foorumitest leidnud et kellelgi probleeme oleks. Mul on 4gen ehk i7 prosega. Olen proovinud win7 pro nii 32bit kui 64bit tulutult. Hetkel on garantiiga diil selline et nad panevad testimiseks oma tehase draiveritega täispauk windowsi peale ja kui siis asi tööle hakkab, siis ostan sinna windowsi litsentsi peale, netipoes 85 euri esimesel vaatlusel, kirves aga paistab et ei jää muud üle...
|
|
tagasi üles |
|
 |
r3nx
HV veteran
|
14.08.2014 11:07:44
|
|
|
On keegi lahenduse leidnud lõpuks?
|
|
tagasi üles |
|
 |
kjmrc
Kreisi kasutaja

|
14.08.2014 11:19:12
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Ei oska öelda kas selle mudeli juures sellest kasu on, kuid osade Delli AMD-läpparite korral tuleb vötta hoopis see draiver mille AMD ise oma kodulehel välja pakub.
AMD Mobility Radeon™ Notebook Drivers
http://support.amd.com/en-us/download |
Mul endal oli seesama mudel sülearvuti, ning samuti ei saanud Delli kodulehel oleva GPU driveriga asja tööle.
Tõmbasin siis AMD lehelt, ning sain toimima, seega soovitan seda teha.
E: Nvm, teema algatajal see ei toiminud.
Btw, sellel Vostro 3560 polnudki ühtegi draiveriplaati kaasas, vähemalt minul mitte.
E2: Mul oli ka 3rd gen cpuga, minu arust ei tulnudki 4th gen prosega seda mudelit välja, ning praegusel hetkel ei toodeta ju seda enam. Kõige uuem Vostro mudel, mis hetkel 4th gen prosega on, on Vostro 5470
See on müstika, et Sul on 3560 mudel ja 4th gen protsessor
|
|
tagasi üles |
|
 |
ehtne
HV vaatleja

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|