Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 571, 572, 573 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus?
Jah
9%
 9%  [ 51 ]
Ei
43%
 43%  [ 228 ]
Mul juba olemas
38%
 38%  [ 202 ]
Kolin mujale
9%
 9%  [ 49 ]
hääli kokku : 530

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
NATAS999
HV Guru

sõnum 24.06.2014 20:55:55 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Krt ikka täielik juust kanalivalik on - mitte pussugi pole kaeda, pooled veel takka otsas Putini toetusega kanalid thumbs_down.gif

Kahju, et maal maja 10m vales kohas on, muidu võtaks 30/10 ja striimiks sealse kanalivaliku korterisse icon_neutral.gif
mida 30/10 pussu kaemisesse puutub? see, et midagi vaadata pole, on üleüldine ikaldus.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 24.06.2014 21:02:32 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Krt ikka täielik juust kanalivalik on - mitte pussugi pole kaeda, pooled veel takka otsas Putini toetusega kanalid thumbs_down.gif

Kahju, et maal maja 10m vales kohas on, muidu võtaks 30/10 ja striimiks sealse kanalivaliku korterisse icon_neutral.gif
mida 30/10 pussu kaemisesse puutub? see, et midagi vaadata pole, on üleüldine ikaldus.

No ta striimiks ilmselt oma satikanaleid ikka
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 24.06.2014 21:06:24 vasta tsitaadiga

NATAS999 kirjutas:
salatoimik kirjutas:

Ei ütleks, ZDF kultur näitab festareid ning samuti BBC teeb see nädal ülekandeid Glastonburylt.

vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 12:49:40 vasta tsitaadiga

Elionil on uus nutiTV, kus paljud asjad on teisiti kui varasemal TVl. Ka on kasutusel uus ruuter Inteno. Lugesin põgusalt neid Mikrotiku jutte, paras jura ikka. Isegi mingi Wiki oli tehtud. Nii ei seletata asju lahti, mingi 3rd party tundmatu ruuteri konfimise näidetel. See on amatöörlik. Kui juba asja lahti seletada, siis kõige parem oleks teha põhimõtteskeemi joonis kastikestega. Ja parem oleks muidugi kui selle teeks keegi serverite adminn Elionist. Muidugi saan aru et ta ei pea ennast lõhki rabama ja odava palga eest kõiki teisi õpetama, seda võiks muidugi Elion ise teha. Aga seis on sealmaal kus ta on ja sellega tuleb leppida. Niisiis tegin kindlaks et Elioni ja Inteno vahel jookseb TV tõesti VLAN4 peal, kuid IP aadressi ta selle ühenduse kaudu ikka ei saa, DHCP server pole VLANis. IP aadresse on kaks, üks interneti kasutuseks ja teine TV jaoks. Internet siiski VLANi peal ei jookse nagu igal pool mainitud. Samuti ei võta digibox otse Elioniga ühendust, vaid Inteno teeb ka talle sisevõrgu DHCP abil. Ning digiboxi ja Inteno vahel pole mingit VLANi. Nüüd tekib küsimus et kuidas Elion siis eristab TV ühendust kui VLAN on ainult Elioni poolses otsas Intenost. Kuna mingi nipiga TVd enda sisevõrgus tööle ei saa vaid digibox tahab istuda otse Inteno taga, kuigi VLANi pole, siis tõenäoliselt on Inteons mingi progejupp mis jooksvalt ise alles loob selle virtuaalse interface. Mille järgi ta seda loob, pole teada. Igaljuhul tegin oma ruuteris VLAN4 nii WAN kui LAN pordile ja suunasin kõik LAN pordi vlan4 sisenevad ühendused WAN pordi vlan4. WAN porti sisenevad vlan4 sessioonid aga LAN pordi vlan4. NAT vahel, siis vastavalt sourceNAT ja destinationNAT. TV tööle ei hakanud. LAN pordi poole tegin kaks DHCP skoopi, ilma tagita interfacele üks subnet ja vlan4 teine subnet. IP aadressid võttis Inteno ilusti vastu, kuid digiboxi bootimisel boxi taha ei võtnud. Internet töötas küll. Müstiliseks jääb see et kui Inteno oli otse Elioni võrgus ja switchist lasin läbi ainult vlan4, siis Inteno TV-IP aadressi ei saanud. Enda ruuteri taga aga sai kui lisaks vlan4 oli ka ilma tagita ühendus lubatud. Elion on teinud mingi jube keemia kokku. Nagu mingi arvutimäng. icon_smile.gif
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 13:44:49 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, märksõnaks on IGMPproxy.

Ja mingit keemiat seal nüüd küll ei ole, suht lihtne võrgukonf...

tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 25.06.2014 13:57:36 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Elionil on uus nutiTV, kus paljud asjad on teisiti kui varasemal TVl. Ka on kasutusel uus ruuter Inteno. Lugesin põgusalt neid Mikrotiku jutte, paras jura ikka. Isegi mingi Wiki oli tehtud. Nii ei seletata asju lahti, mingi 3rd party tundmatu ruuteri konfimise näidetel. See on amatöörlik. Kui juba asja lahti seletada, siis kõige parem oleks teha põhimõtteskeemi joonis kastikestega. Ja parem oleks muidugi kui selle teeks keegi serverite adminn Elionist. Muidugi saan aru et ta ei pea ennast lõhki rabama ja odava palga eest kõiki teisi õpetama, seda võiks muidugi Elion ise teha. Aga seis on sealmaal kus ta on ja sellega tuleb leppida. Niisiis tegin kindlaks et Elioni ja Inteno vahel jookseb TV tõesti VLAN4 peal, kuid IP aadressi ta selle ühenduse kaudu ikka ei saa, DHCP server pole VLANis. IP aadresse on kaks, üks interneti kasutuseks ja teine TV jaoks. Internet siiski VLANi peal ei jookse nagu igal pool mainitud. Samuti ei võta digibox otse Elioniga ühendust, vaid Inteno teeb ka talle sisevõrgu DHCP abil. Ning digiboxi ja Inteno vahel pole mingit VLANi. Nüüd tekib küsimus et kuidas Elion siis eristab TV ühendust kui VLAN on ainult Elioni poolses otsas Intenost. Kuna mingi nipiga TVd enda sisevõrgus tööle ei saa vaid digibox tahab istuda otse Inteno taga, kuigi VLANi pole, siis tõenäoliselt on Inteons mingi progejupp mis jooksvalt ise alles loob selle virtuaalse interface. Mille järgi ta seda loob, pole teada. Igaljuhul tegin oma ruuteris VLAN4 nii WAN kui LAN pordile ja suunasin kõik LAN pordi vlan4 sisenevad ühendused WAN pordi vlan4. WAN porti sisenevad vlan4 sessioonid aga LAN pordi vlan4. NAT vahel, siis vastavalt sourceNAT ja destinationNAT. TV tööle ei hakanud. LAN pordi poole tegin kaks DHCP skoopi, ilma tagita interfacele üks subnet ja vlan4 teine subnet. IP aadressid võttis Inteno ilusti vastu, kuid digiboxi bootimisel boxi taha ei võtnud. Internet töötas küll. Müstiliseks jääb see et kui Inteno oli otse Elioni võrgus ja switchist lasin läbi ainult vlan4, siis Inteno TV-IP aadressi ei saanud. Enda ruuteri taga aga sai kui lisaks vlan4 oli ka ilma tagita ühendus lubatud. Elion on teinud mingi jube keemia kokku. Nagu mingi arvutimäng. icon_smile.gif

Õnnetuseks ei taha väga ametlikult Mikrotiki toetada, kuna seal muud müstilised firmware probleemid. Kasutusel endal 6.15. Daily build asja ei paranda.
IGMP Proxy on tõesti pakk, mida vajatakse ühenduse tööle lükkamiseks udp paketi kaudu.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 14:18:22 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Õnnetuseks ei taha väga ametlikult Mikrotiki toetada, kuna seal muud müstilised firmware probleemid. Kasutusel endal 6.15. Daily build asja ei paranda.
IGMP Proxy on tõesti pakk, mida vajatakse ühenduse tööle lükkamiseks udp paketi kaudu.

Ma pole küll siiani mingeid müstilisi probleeme täheldanud, aga see selleks, eks ma ole ka seda Purki veel liiga lühikest aega omanud.... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 14:48:46 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
vaegkuulja, märksõnaks on IGMPproxy.

Ja mingit keemiat seal nüüd küll ei ole, suht lihtne võrgukonf...

No aga miks Inteno siis ei kasuta seda IGMP proxit? Ega mina ei pea seda tegema, see ju Elioni stuff. Ma tegin nii: Elioni kaabel läks minu Kerio Control gatewaysse. WAN pordis oli ilma tagita interface ja vlan4 interface, mõlemad DHCPga. Ilusti said mõlemad kohe IPd kätte. Ilma tagita interface sai minu staatilise IP ja vlan4 sai selle TV ip algusega 10.x.x.x. LAN porti tegin lisaks tagita interfacele ka vlan4 interface, mõlemad erinevates subnetides. DHCP serveris tegin kaks skoopi, kummagile LAN pordi interfacele. Kuna gateways kasutan DNS forwardid ja mõlemal WAN interfacel olid erinevad DNS serverid, siis kirjutasin ka skoopi käsitsi DNS serverid kummagile eraldi. IPd sai Inteno mõlemad ilusti kätte minu gatewaylt. Kerio Control on multi-WAN gateway mis töötab load-balance reziimis, kuid kui reeglisse kirjutada et sourceNATi tehakse mingi konkreetse WAN interfacega, siis loadbalance asemel saadab ta jõuga paketid välja sellelt interfacelt ja kasutab ka selle interface default gatewayd ja DNSe. Tegin siis reeglid et ilma tagita LAN pordi interfacele saabuvad paketid suunatakse sourceNAT abil WAN pordi ilma tagita interfacele ja LAN pordi vlan4 interfacele saabuvad paketid suunatakse sourceNAT abil WAN pordi vlan4 interfacele. Kerio Controlis ei pea reeglisse tingimata kurjutama IPsid vaid võib panna ka kogu interface tähise ja reegel kehtib kõikidele pakettidele mis sinna interface jõuavad. Ilma tagita ühendusele destinationNATi ei teinud (it tea kas ongi tarvis ja mis pordid sellisel juhul üldse). VLAN4 ühendusele tegin ka destinationNATi vastavalt siis reegel WAN pordi vlan4 interfacele saabuvad paketid destinationiga tulemüüri suunata edasi Inteno vlan4 interfacele (suunamine IP aadressi alusel). Kerio Controlis, kui kõike suunad siis kas source või destination NATiga või muidu reegel "any" servicele, siis pole probleemi et ainult TCP või UDP suunatakse, vaid ta oskab suunata igasugust IP protokolli, kõik läheb arvesse. Nüüd aga oli katse ajal mul Kerio ja Inteno vahel switch, mis lubas läbi nii tagimata pakette kui vlan4 pakette. Switch töötab nii et kui on tagimata paketid, siis määran tingliku vlani numbri, seda kasutatakse ainult reeglis, paketile külge ei märgistata. Vlan4 jaoks aga oli switchis eraldi reegel. Seega switch lasi Kerio ja Inteno vahelt läbi nii vlan4 kui tagimata pakette. Inteno taga aga oli otse kaabliga digibox. TV tööle ei hakanud. Ma ei tea miks. Peaks switchi üldse vahelt ära võtma vist ja ühendama Keri otse Intenoga. Kuigi ma ei näe selles pointi. IGMP proxit peaks tegema Inteno. Läbi minu Kerio gateway on talle antud kätte kõik ühendused mis üldse olla saavad. Ma ei tea mida ta veel tahab.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 15:04:21 vasta tsitaadiga

Inteno Lan poolel on sul tagimata paketid, vlan4jast pole seal enam haisugi...

PS: Kui sa viitsiks kasutada taandridu, jms...siis isegi viitsiks su probleemi rohkem süveneda.
Hetkel seda, putru küll lugeda ei viitsi.

tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 25.06.2014 15:06:11 vasta tsitaadiga

Kas praegu seda vlani asja üldse tarvis on?
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 15:10:47 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Kas praegu seda vlani asja üldse tarvis on?

WAN pool on, seal on endiselt trunk, internet native ja multicast vlan4 peal.

Ehk siis vaja on sul seda siis, kui oma seadmed otse elioni uplingi külge poogid...

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 15:57:04 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
Inteno Lan poolel on sul tagimata paketid, vlan4jast pole seal enam haisugi...

Ma tean seda, sai just läbi manageeritava switchi testitud ja polnud jah VLANe. Nüüd aga tekib huvitav küsimus. Elion peab ju bandwithi reguleerima interneti ja TV jaoks eraldi, kuna internet peab jooksma ikka sama kiirusega, sõltumata sellest kas TV vaatan või mitte. Nüüd kuidas Elion teab et see miski mis LAN sisevõrgus võrguliiklust koormab on TV või mõni muu proge? VLANe ju pole LAN poolel ning digiboxi võib ühendada Inteno suvalisse LAN porti mis kõik on bridgetud. Ja sama huvitav küsimus on et miks digibox peab olema otse Inteno LAN pesas? Proovisin ruuteri vahele pista, kuid TV siis tööle ei hakanud. Tundub kuidagi nii et mingi tarkvara Intenos tunneb mingite X-reeglite alusel ära et mingisse LAN porti on ühendatud digibox ja siis reseveerib selle pordi VLAN4 jaoks mis on Inteno WAN poolel. Nüüd aga huvitaks milliste reeglite alusel ta seda teeb?

p.s. Minu eelmises postis ma üritasin oma gatewayd toppida Inteno WAN poolele ja digibox oli otse kaabiga Inteno LAN pordis. Internetist sain vist teada miks mul TV tööle ei hakanud. Kerio Control ei oska multicasti läbi lasta. Switch laseb igaljuhul kindlalt mul multicasti läbi ja mul oli isegi multicasti starm-control välja lülitatud. Seega pean jätma Inteno vist ikkagi esimeseks ruuteriks. Mul on veel mingid DD-WRT ruuterid, ma ei tea kas nad lasevad multicasti läbi aga neid ei saa kasutada juba seepärast et nad pole multi-WAN. Neil ma saan teha WAN pordi kas tagivabaks võik siis vlaniks, kuid mitte korraga mõlemat. See Inteno on jube kekats ruuter. Esiteks ei saa WAN IPd panna staatiliseks, kuigi mul on tellitud staatiline IP, lihtsalt pole seadistuse kohtagi. Teiseks DMZ zone ei toimi, ikka tahab et oleks käsitsi pordid forwarditud. Kolmandaks ma ei näe kusagil connectionite limiidi seadistust. Neljandaks pole eriti usku tema Intrusion detection mehhanismi, seadistus puudub. Viiendaks on seal mingi Elioni tagauks. Ega väga ei kardagi, nagunii on peale Intenot veel enda tulemüür-gateway aga ikkagi kahtlane. Aga vähemalt see on hea et Thomsonist peaks tal jõudlust rohkem olema, kuigi minu arvutil baseeruva gateway jõudlusele ei saa ta tõenäoliselt lähedalegi.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 18:31:15 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Nüüd aga huvitaks milliste reeglite alusel ta seda teeb?

Thomsoni puhul tehti seda igatahes MAC aadressi järgi (ma arvan et ka Inteno puhul, milleks jalgratast uuesti leiutada?), esimesed 3 oktetti, tuvastavad seadme tootja (Motorola, Amino)... icon_wink.gif
Ja WAN poolel minu teada ei reserveerita üldse midagi, see konf on seal suht staatiline ja ühesugune IPTV puhul.

vaegkuulja kirjutas:
p.s. Minu eelmises postis ma üritasin oma gatewayd toppida Inteno WAN poolele ja digibox oli otse kaabiga Inteno LAN pordis. Internetist sain vist teada miks mul TV tööle ei hakanud. Kerio Control ei oska multicasti läbi lasta. Switch laseb igaljuhul kindlalt mul multicasti läbi ja mul oli isegi multicasti starm-control välja lülitatud. Seega pean jätma Inteno vist ikkagi esimeseks ruuteriks. Mul on veel mingid DD-WRT ruuterid, ma ei tea kas nad lasevad multicasti läbi aga neid ei saa kasutada juba seepärast et nad pole multi-WAN. Neil ma saan teha WAN pordi kas tagivabaks võik siis vlaniks, kuid mitte korraga mõlemat. See Inteno on jube kekats ruuter. Esiteks ei saa WAN IPd panna staatiliseks, kuigi mul on tellitud staatiline IP, lihtsalt pole seadistuse kohtagi. Teiseks DMZ zone ei toimi, ikka tahab et oleks käsitsi pordid forwarditud. Kolmandaks ma ei näe kusagil connectionite limiidi seadistust. Neljandaks pole eriti usku tema Intrusion detection mehhanismi, seadistus puudub. Viiendaks on seal mingi Elioni tagauks. Ega väga ei kardagi, nagunii on peale Intenot veel enda tulemüür-gateway aga ikkagi kahtlane. Aga vähemalt see on hea et Thomsonist peaks tal jõudlust rohkem olema, kuigi minu arvutil baseeruva gateway jõudlusele ei saa ta tõenäoliselt lähedalegi.

Seda viimast lõiku ma parem ei kommentaari...palun ära rohkem enam peale võta ja tee endale tiba võrgundust selgeks... icon_lol.gif
Storm-control ei puutu antud juhul absoluutselt asjasse.

WAN IP`d pole sul vaja staatiliseks ise panna, Elion lihtsalt annab sulle "tellitud staatilise" korral DHCP`ga iga kord sama IP, nagu muuseas näeb ette ka vastav RFC.

Kõik muu on taas täielik puder ja kapsad, millest on raske sotti saada, mida sa taaskord saavutada üritad.

EDIT: Kõige lihtsam (kui ma nüüd õieti aru sain, mida sa teha üritad), on võtta manageeritav switch, seal siis vlan`id ära splittida ja internet oma Keriosse lasta ja IPTV otse switchist välja võtta, acces portidena ja puhta L2`ena ja kõik oma DigiBoxi`d siis switchi külge ühendada. Ei mingit IGMPProxy`t ega muud keemiat, ainus asi on see, et hea oleks kui Switch IGMP Snoopingut oskaks.
Siis ei pea sa ka enam mingite "tagauste" pärast muret tundma, "tagauks" on ainult box`idesse ja elioni enda IPTV võrgust.

Kui sa aga Samsungi SmartTV appi kasutada tahad, siis pole enam asi nii lihtne ja ilma NAT`imata, ruutingute ja IGMPproxyta sa enam ei pääse.

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 18:45:53 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:
Nüüd aga huvitaks milliste reeglite alusel ta seda teeb?

Thomsoni puhul tehti seda igatahes MAC aadressi järgi (ma arvan et ka Inteno puhul, milleks jalgratast uuesti leiutada?), esimesed 3 oktetti, tuvastavad seadme tootja (Motorola, Amino)... icon_wink.gif
Ja WAN poolel minu teada ei reserveerita üldse midagi, see konf on seal suht staatiline ja ühesugune IPTV puhul.

Tundub et ei ole MAC aadressi järgi. Ma testisin, toppisin kaks ruuterit Inteno ja digiboxi vahele. Inteno poolse ruuteri wan MACi panin sama mis digiboxil, ikka pilti ei tulnud.

Etz kirjutas:

vaegkuulja kirjutas:

Seda viimast lõiku ma parem ei kommentaari...palun ära rohkem enam peale võta ja tee endale tiba võrgundust selgeks... icon_lol.gif
Storm-control ei puutu antud juhul absoluutselt asjasse.

WAN IP`d pole sul vaja staatiliseks ise panna, Elion lihtsalt annab sulle "tellitud staatilise" korral DHCP`ga iga kord sama IP, nagu muuseas näeb ette ka vastav RFC.

Mulle ei meeldi DHCP.

Etz kirjutas:

Kõik muu on taas täielik puder ja kapsad, millest on raske sotti saada, mida sa taaskord saavutada üritad.

No järelikult siis hoopis sina ei jaga ja võtad palju peale.

Etz kirjutas:

EDIT: Kõige lihtsam (kui ma nüüd õieti aru sain, mida sa teha üritad), on võtta manageeritav switch, seal siis vlan`id ära splittida ja internet oma Keriosse lasta ja IPTV otse switchist välja võtta, acces portidena ja puhta L2`ena ja kõik oma DigiBoxi`d siis switchi külge ühendada. Ei mingit IGMPProxy`t ega muud keemiat, ainus asi on see, et hea oleks kui Switch IGMP Snoopingut oskaks.

Ei toimi selline asi, juba proovitud. Manageeritavas switchis mul mingit "accessi" polegi. Switch on TP-LINK TL-SG2109WEB 1.0. Seal on nii, et global reeglites määrad seda mis juhtub kui pakett pole tagitud. Et kas blokida või lasta läbi ja määrata virtuaalne vlan id (ainult switchi enda reeglite jaoks). Reeglite jaotuses valin vlan id ja iga vlani kohta on tabel kus määran linnukestega ära prdid ning selle järgi lahtrisse kas siis "unchanged", "add tag" või "remove tag".....Nii, just proovisin et lasen tagimata ühenduse enda gatewaysse. Sai IP ilusti kätte. VLAN4 aga lubasin switchist Intenosse, kus taga oli otse kaabliga digibox. Inteno tuled läksid põlema kuni DECTini (kaasa arvatud), kuid TV tuli põlema ei läinud. Digibox samuti ei restartinud pildini.
Siis seadistasin switchi nii et ka tagimata ühendus jõuab Elionilt Intenosse. Tuled läksid põlema kuni "Internet" (kaasa arvatud), pilti ikka pole.......Varasemalt sai ka nii proovitud et lasin switchist otse lan4 digiboxi, nii nagu just soovitasid. Muidugi pilti ei tulnud. Elioni tehnik enda officest vaatas mingit monitooringut ja ütles et ta näeb nagu oleks hoopis interneti aadressi küsinud või midagi sarnast. Elioni enda tehnik (tehniline tugi) ütles ka et ta ei tea milles viga, et ta pole ise sellist asja katsetanud, ta ei teadnud ka seda et Intenost LAN poolel uuema ruuteriga enam vlani pole.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 18:56:10 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:

Ma tänan, sellega loen antud teema enda jaoks ammendunuks...
Ilmselgelt pole ma piisavalt kvalifitseeritud, härra poolt genereeritud Hi-Tech pseudoprobleemile lahendust leidma... icon_lol.gif

PS: Intenosse pole sul vaja enam midagi lasta, võid selle kapiotsa ära panna, kui uplink switchi küljes on ja seal juba vlan4 ja interneti eraldi portidesse lased, tagimata otseloomulikult (Access port).
Ja see töötab vägagi edukalt ja on ka korduvalt tehtud kui on olnud tarvis IPTV erilahendusi teha, 40 või enama vaatajakoha tarbeks.

Muusas uplingi pead switchil ikkagi Trunk`i konfima, internet native ja IPTV vlan4, vastasel korral juhtubki see, mis sa kirjeldasid...Box läheb küsib endale elionist Public IP, interneti vlan`ist.

tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 19:38:13 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
vaegkuulja kirjutas:

Ma tänan, sellega loen antud teema enda jaoks ammendunuks...
Ilmselgelt pole ma piisavalt kvalifitseeritud, härra poolt genereeritud Hi-Tech pseudoprobleemile lahendust leidma... icon_lol.gif

PS: Intenosse pole sul vaja enam midagi lasta, võid selle kapiotsa ära panna, kui uplink switchi küljes on ja seal juba vlan4 ja interneti eraldi portidesse lased, tagimata otseloomulikult (Access port).
Ja see töötab vägagi edukalt ja on ka korduvalt tehtud kui on olnud tarvis IPTV erilahendusi teha, 40 või enama vaatajakoha tarbeks.

Muusas uplingi pead switchil ikkagi Trunk`i konfima, internet native ja IPTV vlan4, vastasel korral juhtubki see, mis sa kirjeldasid...Box läheb küsib endale elionist Public IP, interneti vlan`ist.

Ei toimi selline asi. Inteno ruuter näitab mul pilti ainult siis kui switchist on Intenole lubatud nii VLAN4 kui tagimata ühendus. Kui luban ainult VLAN4, siis pilti ei tule ja TV tuli põlema ei lähe. Kui aga luban switchist tagimata ühenduse nii Intenosse kui enda gatewaysse, siis tekib IP konflikt. Ja see et otse switchist digiboxi lasta, see sai juba varem testitud, see ei toiminud P.S. Trunkimist mul pole sisse lülitatud. Miks ma peaksin trunkima kui switchist tuleb niigi pilt telekasse ja on internet, ainus tingimus et Inteno tahab saada ka tagimata ühendust pildi näitamiseks, lisaks VLAN4-le.
.....Teen kohe uue testi...Lasen VLAN4 switchist Intenosse ja tagimata ühenduse enda gatewaysse ning enda gateway LANist lasen Inteno WANi......... ei toiminud ka. Inteno sai selle interneti wan IP minu gatewaylt kätte küll, kuid TV tuli põlema ei läinud ja pilti pole. Tõenäoliselt ei võtnud nutiTV VLAN4 IPd külge, kuigi mingit takistust switchi poolt polnud selleks.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 19:47:32 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 25.06.2014 19:53:49 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, äkki palun kirjeldad lihtrahvale ka maakeeli, et mida Sa teha soovid üldse ja miks Elioni poolt ettenähtud skeemi järgi seadmeid ei kasuta? icon_smile.gif
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 20:09:23 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
vaegkuulja, äkki palun kirjeldad lihtrahvale ka maakeeli, et mida Sa teha soovid üldse ja miks Elioni poolt ettenähtud skeemi järgi seadmeid ei kasuta? icon_smile.gif

Peamine põhjus on selles et DHCP katkeb aegajalt aga staatilist Inteno ei lase panna, et ei käiks koguaeg IPd küsimas. P.S. Trunkimist ei saa ju panna. Mismoodi ma siis tagimata pakette switchis enda gatewayle saadan kui Elioni ots on trunkitud.

Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 20:31:57 vasta tsitaadiga

vaegkuulja, lihtsalt, internet`i vlan on ju tagimata, selle forwardid swicthi suva porti, kuhu siis ühendad oma Kerio.
Samamoodi switchis korjad ka vlan4`jalt tagi küljest (väljuvatel ehk Access portidel) kuhu Box`id ühendad sest need ei oska sul Tag`itud vlan`iga midagi peale hakata.

Trunk on sul ainult Elioni poolne ots, kogu vlan`ide majanduse teed lihtsalt switchis ära... eusa_wall.gif

Tulemuseks see, et osadest switchi portidest tuleb sul seesama Elioni Internet, teistest portidest Multicast...mis siin nii keerulist on... icon_rolleyes.gif

Või ei oska sa seda TP-Linki lihtsalt niimoodi konfida?

Rohkem populaarteaduslikumalt ma kahjuks enam seletada ei oska, samuti puudub mul igasugune kogemus TP-Linkidega.

Mikrotik`i, Cisco, Juniperi või HP`ga võiks selle sul käima panna, või vähemalt step-by-step juhendi teha.

viimati muutis Etz 25.06.2014 20:52:01, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 236 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 196
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 25.06.2014 20:48:57 vasta tsitaadiga

Keegi seda tuletulemise kanali ip-d teab või on see krüptitud kanal?
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.06.2014 20:51:42 vasta tsitaadiga

udp://@239.3.1.71:1234 ja mõni aeg tagasi oli küll krüpteeritud.
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 25.06.2014 20:55:59 vasta tsitaadiga

A.S., tänud!

Igave jämps ikka. Igalpool delfis ja mobiiliäpiga jne saab vabalt vaadata ja VLC tarbeks peab asi krüptitud olema icon_eek.gif icon_neutral.gif
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.06.2014 20:58:50 vasta tsitaadiga

Keegi ju ei taha, et väärt kraam kontrollimatult juutuubi lekiks, ega ju?
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 21:01:41 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
vaegkuulja, lihtsalt, internet`i vlan on ju tagimata, selle forwardid swicthi suva porti, kuhu siis ühendad oma Kerio.
Samamoodi switchis korjad ka vlan4`jalt tagi küljest (väljuvatel ehk Access portidel) kuhu Box`id ühendad sest need ei oska sul Tag`itud vlan`iga midagi peale hakata.

See on õige küll. Pole proovinud seda. Aga mõtlesin et las see Elioni purk esialgu olla digiboxide ees. Digiboxide ees ta mind ei sega ju. Pealegi ta teeb digiboxidele ide DHCPd, pole endal jamamist ja parem ongi kui on eraldi subnetis. Momendil üritan hoopis enda gatewayd Inteno ette tööle sundida.

Etz kirjutas:

Trunk on sul ainult Elioni poolne ots, kogu vlan`ide majanduse teed lihtsalt switchis ära... eusa_wall.gif

Ongi tehtud ju aga see ei toimi.

Etz kirjutas:

Tulemuseks see, et osadest switchi portidest tuleb sul seesama Elioni Internet, teistest portidest Multicast...mis siin nii keerulist on... icon_rolleyes.gif

Ma tahan digiboxide jaoks Intenot kasutada aga probleem ongi selles et Inteno ei hakka TV pilti digiboxidele edastama kui tema WAN porti ei tule lisaks VLAN4-le ka seda ilma tagita ühendust. Aga ma ei saa ju korraga seda mõlemile anda (Intenole ja enda gatewayle), nad ju küsivad omale mõlemad sama IP. Inteno vajab TV näitemiseks nii oma virtuaalset VLAN4 interfacet (10.x.x.x), kui ka virtuaalse ilma tagita Internet interfacet (minu staatiline IP). Kui ta pole mõlemaid IPsi saanud, siis TV tuli ei lähe põlemagi.

olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 25.06.2014 21:03:20 vasta tsitaadiga

A.S. kirjutas:

Väärt kraam? icon_lol.gif
Heal juhul 360p resoga hakkiv pilt.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 25.06.2014 21:10:06 vasta tsitaadiga

vaegkuulja kirjutas:
Pealegi ta teeb digiboxidele ide DHCPd, pole endal jamamist ja parem ongi kui on eraldi subnetis. Momendil üritan hoopis enda gatewayd Inteno ette tööle sundida.

DHCP töötab ka elionis, boxid võivad sul ju IP ka otse sealt saada 10.x.x.x vahemikust... (ehk siis seesama mis inteno endale vlan4 subinterfacele saab)... icon_wink.gif

vaegkuulja kirjutas:
Ma tahan digiboxide jaoks Intenot kasutada aga probleem ongi selles et Inteno ei hakka TV pilti digiboxidele edastama kui tema WAN porti ei tule lisaks VLAN4-le ka seda ilma tagita ühendust. Aga ma ei saa ju korraga seda mõlemile anda (Intenole ja enda gatewayle), nad ju küsivad omale mõlemad sama IP. Inteno vajab TV näitemiseks nii oma virtuaalset VLAN4 interfacet (10.x.x.x), kui ka virtuaalse ilma tagita Internet interfacet (minu staatiline IP). Kui ta pole mõlemaid IPsi saanud, siis TV tuli ei lähe põlemagi.

Eks sa ise tead, mina viskaks selle Inteno sealt vahelt üldse välja ja seletasin ka kuidas seda sel juhul teha.

Valik on sinu, kas pusid edasi või paned asja lihtsalt tööle... icon_wink.gif

vaegkuulja kirjutas:
Momendil üritan hoopis enda gatewayd Inteno ette tööle sundida.

Sel juhul peaksid oma gatewayst selle vlan4 lihtsalt läbi bridgema, Inteno jaoks, ei mingit keemat puhas L2 ja samamodi tagituna.
Iseasi kas Kerio sul seda teha võimaldab.

tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 25.06.2014 21:19:12 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
A.S. kirjutas:

Väärt kraam? icon_lol.gif
Heal juhul 360p resoga hakkiv pilt.

No mis sa nüüd räägid, 4500 kb/s (+ 256 kb/s heli) tavamõõdus (720x576) striim tuleb, nii mõnelegi pornokanalile teeb ära. thumbs_up.gif

tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 25.06.2014 21:35:01 vasta tsitaadiga

A.S., siis on asi paranenud. Enne jaani vaatasin viimati ja siis oli ruudumeri ja stoppkaadrid icon_rolleyes.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 25.06.2014 21:44:48 vasta tsitaadiga

Eristage ülekannet sündmuskohast "stuudioni"ja väljastusest läbi teenusepakkuja kliendini.

Tehnikat tundev foorumlane mõistab vast, et isegi 4G ei suuda liikvel olevast kaamerast igal ajahetkel stabiilset pilti edastada. Ilusti on näha kui teed kulgevad läbi orgude mida ümbritseb kõrge mets, et pilt hakkab hakkima, sealt väljudes läheb kõik sujuvalt edasi.
Tegijatel on hea meel maailmas ainulaadset katsetust teha, kuidas avalikku internetivõrku kasutades, liikvel olles, otseülekannet nii mitmes meedias teha.

Pilt võiks tõesti teravam olla, ilmselt on ülekandebussist siiski mingi müstilise põhjusega piiratud. 10Mbit upload suudab ka 2xHD turvakaameraga paremat pilti manada.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
vaegkuulja
Aeg maha 30

sõnum 25.06.2014 22:08:44 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:

Eks sa ise tead, mina viskaks selle Inteno sealt vahelt üldse välja ja seletasin ka kuidas seda sel juhul teha.

Yesss, Ja tegingi lõpuks nii ja kõik toimib, Inteno võtsin maha üldse. Aga suured tänud. Kui nii palju testid ja katsetad, siis läheb juba segamine mis sai teistitud ja mis ei saanud. Asi polnud tegelt seda pulli üldse väärt ja Inteno on ka mõttetu Elioni peale surumine. Asi on ju väga lihtne. Ainus mida Elion oleks võinud mulle kohe öelda või kasvõi oma webisaidile üles kirja panna, oleks et, Internet pole VLAN ja TV on Elioni pool VLAN4 ning digiboxi peab ilma tagita minema ja Elioni poole tagi lisama ning kogulugu.

Etz kirjutas:

Sel juhul peaksid oma gatewayst selle vlan4 lihtsalt läbi bridgema, Inteno jaoks, ei mingit keemat puhas L2 ja samamodi tagituna.
Iseasi kas Kerio sul seda teha võimaldab.

Ei võimalda puhast bridget. Sai tehtud kummassegi otsa VLAN4 ja vahele NAT, aga see ei toiminud. Inteno sees on midagi kahtlast ja müstilist......Võibolla ainult digiboxid otse gateway taga toimiksid aga pole proovinud, loogilisem on otse switchist võtta. Proovin edasi kas saan nüüd digiboxe ka üle VPNi tööle, võibolla tarvis EoIP kasutusele võtta aga üritan ise, säästan HV sellest keemiast.

P.S. Aga Elion on ikka kaval ka. Kuigi on tellitud staatiline IP, siis kui DHCP staatiliseks panen, kukub ühendus ikka maha.

ivokas
HV veteran
ivokas

sõnum 25.06.2014 23:10:04 vasta tsitaadiga

ivokas kirjutas:
Samsung F6400 ärkab peale nupu pressimist jälle kummaliselt kaua, täpsemalt minut ja natuke peale. Äpi versioon oli midagi 4.0 jne
Peale mingit uuendust oli nagu startupi kestvus suht mõistlik, misasi see nüüd jälle hapuks on läinud icon_question.gif icon_rolleyes.gif

Tunneks jätkuvalt huvi, millest selline hapnemine?

tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 26.06.2014 06:09:25 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Tegijatel on hea meel maailmas ainulaadset katsetust teha, kuidas avalikku internetivõrku kasutades, liikvel olles, otseülekannet nii mitmes meedias teha.

Kas neil on ka hea meel, et Elion seda ainulaadset katsetust krüptib, et jumala eest arvutis VLC-ga vaadata ei saaks?
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 26.06.2014 09:39:53 vasta tsitaadiga

seeru kirjutas:
indrekp kirjutas:

Kas neil on ka hea meel, et Elion seda ainulaadset katsetust krüptib, et jumala eest arvutis VLC-ga vaadata ei saaks?

Vabatahtlikult ei krüptita midagi, Elionil oleks ilmselt kama kaks kuidas sa seda kanalit vaatad. Ei pea mainima, et nii tühine asi ei vääri vaeva, et uurida, miks just see kanal on krüptitud. Ilmselt siis peab, ei taheta mõne seadusega vastuollu minna või on see krüpt ennetavalt peale pandud, et tulevane HD kvaliteedis ülekanne laulu- ja tantsupeolt ei võimaldaks kasutajatel minna vastuollu autorikaitseõigustega (edasi edastamise võimalus internetis) või sellega, et mõni teine operaator sealt oma feedi piraadina naksaks vms. Põhiline, et klient näeb seda selliste vahenditega, millega nägema peab.
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 26.06.2014 11:06:55 vasta tsitaadiga

indrekp, JAWN. Pigem tahaks Windows 8 rakendust ja vaadata digitv'd üle selle. Ja telefonid. Ja tegelt oleks viisakas kui teised platvormid ka olemas oleks, nt. Xbox One ja Android ning WP.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 26.06.2014 11:10:57 vasta tsitaadiga

d3t kirjutas:
indrekp, JAWN. Pigem tahaks Windows 8 rakendust ja vaadata digitv'd üle selle. Ja telefonid. Ja tegelt oleks viisakas kui teised platvormid ka olemas oleks, nt. Xbox One ja Android ning WP.

Sul on selleks ajaks lapselapsed ja Windowsist versioon 20 väljas kui need asjad tehtud saavad. icon_smile.gif Kui 5 aasta jooksul 25 kanalit salvestama saab on ka hästi läinud.
Kommentaarid: 25 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 26.06.2014 15:29:59 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
seeru kirjutas:
indrekp kirjutas:

Vabatahtlikult ei krüptita midagi, Elionil oleks ilmselt kama kaks kuidas sa seda kanalit vaatad. Ei pea mainima, et nii tühine asi ei vääri vaeva, et uurida, miks just see kanal on krüptitud. Ilmselt siis peab, ei taheta mõne seadusega vastuollu minna või on see krüpt ennetavalt peale pandud, et tulevane HD kvaliteedis ülekanne laulu- ja tantsupeolt ei võimaldaks kasutajatel minna vastuollu autorikaitseõigustega (edasi edastamise võimalus internetis) või sellega, et mõni teine operaator sealt oma feedi piraadina naksaks vms. Põhiline, et klient näeb seda selliste vahenditega, millega nägema peab.
köh-köh, tanstu-laulupeo ülekannet toodetakse rahva raha eest. Seega peaks olema rahval vägagi vaba valik, kust ja kuidas ta seda vahib.
A noh, elion - nagu krypt miskit takistaks icon_lol.gif
(ime et seda krypti lahti pole murtud - bitcoin minerite poweriga peaks suht lõdvalt see käima)

indrpo
HV Guru

sõnum 26.06.2014 17:14:08 vasta tsitaadiga

Ment töötab ka rahva raha eest, trahvi teeb ikka kui kiirust ületad. Igasuguseid asju on välja mõeldud, et inimest piinata.
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 26.06.2014 20:02:40 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Ilmselt siis peab, ...
et mõni teine operaator sealt oma feedi piraadina naksaks vms. Põhiline, et klient näeb seda selliste vahenditega, millega nägema peab.

Sa pead jätkuvalt teisi siin nõrgamõistuslikeks?
Päris haige jutt ikka.
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 26.06.2014 20:51:49 vasta tsitaadiga

Vaadake, ISP-d kryptivad, piiravad ja ei tea mis möllu veel teevad, et telekanalid netti vms ei lekiks.
Mis on reaalsus? Ülekannete, saadete jne valik netis on metsik.

Hoolimata kryptidest ja asjadest on meil endiselt netis jooksmas igasuguste poppide kanalite striimid...

Ei need ISPd õpi, ajavad oma laulu edasi, et krypt = netistriime pole

Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 26.06.2014 21:21:51 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:

(ime et seda krypti lahti pole murtud - bitcoin minerite poweriga peaks suht lõdvalt see käima)

kudistamise teine tulemine? icon_biggrin.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
inah
HV kasutaja

sõnum 26.06.2014 22:20:05 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
salatoimik kirjutas:

kudistamise teine tulemine? icon_biggrin.gif

nii sita kanali kvaliteedi ja valiku pärast ei hakka keegi seda nuusutamagi. thumbs_down.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
mixman
HV kasutaja
mixman

sõnum 26.06.2014 23:11:39 vasta tsitaadiga

Striimidest rääkides, tänapäeval saab oma smart-tv listi üsna lihtsalt ja odavalt 500+ kanalit laiast maailmast, mis sisaldab ka korralikus koguses HD kanaleid. Arvestades , et netikiirused on normaalses tõusvas trendis, siis see ongi tulevik ilmselt. Elion ja muud providerid ainult soosivad seda oma hindade ja naeruväärse kanalivalikuga.
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 25
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.06.2014 10:08:08 vasta tsitaadiga

seeru kirjutas:
indrekp kirjutas:
Ilmselt siis peab, ...
et mõni teine operaator sealt oma feedi piraadina naksaks vms. Põhiline, et klient näeb seda selliste vahenditega, millega nägema peab.

Sa pead jätkuvalt teisi siin nõrgamõistuslikeks?
Päris haige jutt ikka.

Eks enamik teavad, et viga on minus, samas, kas ma ei või siis oma arvamust avaldada.

salatoimik kirjutas:
Vaadake, ISP-d kryptivad, piiravad ja ei tea mis möllu veel teevad, et telekanalid netti vms ei lekiks.
Mis on reaalsus? Ülekannete, saadete jne valik netis on metsik.
Hoolimata kryptidest ja asjadest on meil endiselt netis jooksmas igasuguste poppide kanalite striimid...
Ei need ISPd õpi, ajavad oma laulu edasi, et krypt = netistriime pole

Justnimelt, tegelikult toob internet kõik kohale sõltumata KANALITOOTJATE NÕUDEST, edastajatel kanalid krüpteerida. ISP on kõigest lepinguline vahendaja, arvad, et nad heameelega maksavad lisaks krüpteeringu litsenside eest tasusid?

mixman kirjutas:
Striimidest rääkides, tänapäeval saab oma smart-tv listi üsna lihtsalt ja odavalt 500+ kanalit laiast maailmast, mis sisaldab ka korralikus koguses HD kanaleid. Arvestades , et netikiirused on normaalses tõusvas trendis, siis see ongi tulevik ilmselt. Elion ja muud providerid ainult soosivad seda oma hindade ja naeruväärse kanalivalikuga.

Justnimelt, internet on selles osas piiramatu, piraadina saab kõik kätte tasuta, kellelegi maksmata. Võimalik, et kasutaja lihtsalt ei tea, kuskohast need kanalid tulevad ja kas nende eest on keegi maksnud või mitte. TV teenuste hind on Eestis suhteliselt tühine võrreldes kasvõi Soomes lihtsalt teleri omamise maksu, hind pole küll argument. Nõustun, et sisu ja kvaliteet võiks järele tulla kuid eestis on saada see, mis on pakkumisel. Tuleb ehk hakata ise hd kanaleid koostama ja euro kaupa klientidele müüma, tea kas oleks turgu? (samal ajal kui sõbrad vihjavad tasuta internetist tulevale kraamile)

viimati muutis indrpo 27.06.2014 10:09:20, muudetud 1 kord
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 27.06.2014 10:38:49 vasta tsitaadiga

Mis see Toomas Luhats teil seal elionis aasta otsa teinud on, saab palka niisama või teeb ikka tööd ka, pole nagu tulemusi, aasta möödas icon_rolleyes.gif

tsitaat:

Alates juunist on Elioni uue nutiTV lisa-, muusika- ja HD-kanalite valikus maailma parimad muusikakanalid DJAZZ.tv HD, Brava HD ning Mezzo Live HD.

Või selle eest teenis juba palga välja?

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 27.06.2014 13:23:20 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Mis see Toomas Luhats teil seal elionis aasta otsa teinud on, saab palka niisama või teeb ikka tööd ka, pole nagu tulemusi, aasta möödas icon_rolleyes.gif

tsitaat:

Alates juunist on Elioni uue nutiTV lisa-, muusika- ja HD-kanalite valikus maailma parimad muusikakanalid DJAZZ.tv HD, Brava HD ning Mezzo Live HD.

Või selle eest teenis juba palga välja?

Eks kysi ta enda k2est. Igasugused autorikaitseyhinguid viskavad pidevalt kaikaid kodarasse.

jannp
HV kasutaja
jannp

sõnum 27.06.2014 14:33:06 vasta tsitaadiga

Tegelikult on tänapäeva televisioon ennast osaliselt ammendanud ja sobivat sisu tuleb HD-s ja 4K-s juba täna internetist ning tõenäoliselt see äri läheb tavatelevisioonist peagi mööda, välja arvatud omatoodetud saated, mida siin kohapeal valmis tehakse (kodumaised seebid, dokksaated jne). Minu soov oleks, et ainult ETV oleks sisu ja pildikvaliteedi poolelt võrreldav muu maailma tehnoloogiaga. Välismaal võib ju telekamaks olla, aga nad saavad DVB-T kaudu ka kvaliteetsemat kraami (loe: paljud kanalid on juba vabalt õhu kaudu kättesaadavad HD formaadis) ja selle luksuse eest ei pea eraldi peale maksma.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
seeru
HV veteran

sõnum 27.06.2014 14:45:09 vasta tsitaadiga

Jah, kuid meie riigis mindi peale sotsialismi lõppu üle röövkapitalismile (arenenud maailm on sellest staaduimist välja jõudnud) ja selle lõppu ei paista üldise rahva vaesuse taustal.
Laialt elavad enamasti need firmad, kes oma põhikasumi Rootsi kühveldavad ja Liive firma. icon_smile.gif
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.06.2014 16:07:21 vasta tsitaadiga

Hetkel ei ole ametlikust reklaamivabast kordusTVst paremat lahendust eesti saadetele ja seriaalidelele leidnud. Kui nüüd suudaks kuidagi tähtsamad seriaalid ka näiteks aastaks säilitada ning tulevases mobiilses minutvs näidata siis on see lahendus mille eest võib juba maksta. (vaataks hea meelega igal kevadel kogu seriaali hooaja korraga ära)
Olen sellel arvamusel alati olnud, et tasu eest vaadatav televisioon/teenus võiks olla reklaamivaba.

See aeg kus midagi tasuta sai, oli võibolla kolhoosi aeg kus lüpsjale korter anti ning pisut ka palka maksti, tänapäeval kõik maksab kuid saadav teenus ja sisu peavad olema väärt seda tasu. Siinkohal on aga võimalus kas maksta ja tarbida, või mitte, ka valik on olemas, vene ajal oli ainult kesktelevisioon ja muud rõõmud, kuigi lõpupoole sai ka taldrikuga saksa kanaleid vaadatud. Soome näitel piisab sellest, kui teler on majas ja maks peal, diisel jeep õues ja maks peal, valikuvabadust põmst ei ole, kas pürgime siis edasi "röövkapitalismi" poole?
tagasi üles
jannp
HV kasutaja
jannp

sõnum 27.06.2014 20:12:41 vasta tsitaadiga

Maksu maksavad kõik, küsimus on selles, millist teenust selle summa eest saab. Küsimus ei ole kommunismis või röövkapitalismis. Küsimus on selles, et Eesti inimesed peaksid konkreetsemalt nõudma selle papi eest samaväärset teenust nagu välismaal. Kui teistes riikides on maks enamvähem sama või isegi väiksem (näiteks internetiteenuste puhul), siis saavad nad selle eest rohkem HD kanaleid ja kiirema interneti. Samas tuleb asja reaalselt võtta ning riik peaks vähemalt enda rahvustelevisiooni rohkem raha pumpama ja seejärel on sunnitud ka teised järgi tulema. Hetkel on Eestis HD kanalite tekkeks puudu konkrurents, mida ETV HD näol saaks tekitada. Kummaline on see, et isegi lisaraha eest ei saa täna tellida normaalseid välismaa tuntuid HD kanaleid - turgu ju peaks selleks olema?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 571, 572, 573 ... 1184, 1185, 1186  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.