Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
P2ppin
HV vaatleja
|
22.06.2014 15:10:23
PSU - tagasi garantiisse ? |
|
|
Lugu siis selline, et olen juba Arvutitargast saanud kolmanda järjestikuse vigase PSU. Esimesel korral ostsin endale sealt Corsair CX750W, mis töötas mul ühe päeva ja hakkas kohutavaid hääli tegema. Viisin siis selle garantiisse ning lasin SeaSonic M12II series 620W vastu välja vahetada. Sain sellega siis paar päeva oldud ja hakkas koormuse all samuti mingit madalat hõõruvat häält tegema ning kui panin kõrva toiteploki vastu, siis oli sees kuulda elektrilist suminat/praksumist. Peale kuud aega garantiid vahetati ta mul jälle samasuguse vastu välja ning sellel uuel jälle täpselt samasugune probleem. No ei viitsi enam seal Arvutitarga garantiis olevate inimestega üldse tegeleda ja otsin siit abi. Olen arvutist GPU välja võtnud, case ventid ja HDD lahti ühendanud jne, ja ei ole kahtlustki, et PSU teeb neid hääli.
Kas tõesti selline ebaõnn ,et kolmas kord järjest mulle mingi kräpp toode antud või võib mõni muu põhjus olla, et kõik need PSU'd vigased tunduvad ?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
22.06.2014 15:14:13
|
|
|
Enda arvutist pole viga otsinud?
Mis sul muud jubinad on üldse?
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
Kommentaarid: 356 loe/lisa |
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
22.06.2014 15:17:31
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Enda arvutist pole viga otsinud?
Mis sul muud jubinad on üldse? |
Kirjutasin ju, et olen videokaardi välja võtnud, HDD jne ning hääled on ikka samad. Pmst jätsin ainult emaplaadi ja PSU sisse ning ei midagi.
Muidu raal on selline:
Videokaart - GTX 760
CPU - i3 3220
Emaplaat - Asrock B75 pro 3.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
22.06.2014 15:18:55
|
|
|
Ma ei mõelnudki seda, et mingi teine jupp seda häält võib teha, vaid seda, et midagi muud võib panna toiteka seda häält tegema.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
22.06.2014 15:31:06
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
Ma ei mõelnudki seda, et mingi teine jupp seda häält võib teha, vaid seda, et midagi muud võib panna toiteka seda häält tegema. |
Kuidas ma veel seda selgeks teha saan siis ? Võtsingi kasti peaaegu tühjaks ja hääled olid samad. Ainuke variant siis, et emaplaat.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
The_Boss
HV Guru

|
22.06.2014 15:37:04
|
|
|
Eks pead teises arvutis testima.
Või kui toitekas teeb häält ka siis kui koormust pole peal, proovi rohelise-musta ühendamise trikiga ainult toitekat ennast.
|
   |
282 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
22.06.2014 16:51:38
|
|
|
Suminat/praksumist on ka ilma koormuseta idles kuulda. Eks üritan kellegi teise arvutis PSU ära testida.
E: Laenasin sõbralt power supply testerit ning sumin/pragin oli vaiksem, aga ikkagi alles. Ilmselt siis ikkagi kolmas kord järjest vigase toote saanud...what are the odds ?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Helseth
HV kasutaja
|
23.06.2014 12:30:29
|
|
|
Pigem tundub, et miskit sööb neid toiteplokke sul seal.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
23.06.2014 13:43:21
|
|
|
Mis see nii süüa saaks ? Kõik jupid on ostetud viimase 1.5a jooksul ning selle raali jaoks peaks 620W kenasti piisama. Corsair CX750M kohta kuulsin hiljem, et peale seda kui mina enda oma garantiisse tagasi viisin, hakati neid järjest tagasi tooma esindusse. Esimese Seasonicu puhul kuulsin juba esimesel päeval veidraid helisid (pragin/sumin toitekas + mingi muu kahtlane heli). Nii kiirelt ei saa ju miski mul arvutis neid toitekaid süüa. Esimene Corsair töötas paar tundi ja siis hakkas juba märku andma, et midagi viga, Seasonicu puhul siis päevake ja teise samasuguse Seasonicu puhul võttis natukene rohkem aega.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
23.06.2014 13:56:03
|
|
|
P2ppin kirjutas: |
Mis see nii süüa saaks ? Kõik jupid on ostetud viimase 1.5a jooksul ning selle raali jaoks peaks 620W kenasti piisama. Corsair CX750M kohta kuulsin hiljem, et peale seda kui mina enda oma garantiisse tagasi viisin, hakati neid järjest tagasi tooma esindusse. Esimese Seasonicu puhul kuulsin juba esimesel päeval veidraid helisid (pragin/sumin toitekas + mingi muu kahtlane heli). Nii kiirelt ei saa ju miski mul arvutis neid toitekaid süüa. Esimene Corsair töötas paar tundi ja siis hakkas juba märku andma, et midagi viga, Seasonicu puhul siis päevake ja teise samasuguse Seasonicu puhul võttis natukene rohkem aega. |
Aga kas vooluvörk ise on korras ja kas on olemas ka ettenähtud 3-juhtmeline, maandusega, vooluvörk?
Selised ragisemised ja praksumised viitaks justnimelt vooluvörgu probleemidele, mitte sellele, et erinevad tootjad omavad ideed toota sinu tarbeks spetsiaalselt, ühtmoodi, katkised toiteplokid.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
23.06.2014 14:26:40
|
|
|
Vooluvõrgul küll midagi viga ei ole. 2005 aastal kõik korteris vastavalt vahetatud ning kui mingi viga oleks, siis vaevalt ainult toiteplokis viga esineks. Olen proovinud arvutit tööle panna üle korteri pea kõigist pistikutest, kasutanud kahte erinevat pikendust jne, aga ikka sumiseb. Eile ju proovisin toiteka testeriga ka ära ning sumin oli juures. Kuidas saab siis mul vooluvõrgu või muu arvutikomponendi viga olla ? Samas kui panen oma vana toiteploki sisse, siis see ei tee ühtegi surinat ega praginat ning ei ole kunagi teinudki.
E: Märgiks veel ära, et esimene Corsair ei surisenud või ei täheldanud üldse mingit vooluga seotud viga. Ainult need 2 viimast Seasonicut sellise probleemiga. Corsair hakkas üldse peale 2h kasutust sellist häält tegema nagu keegi oleks kruvikeeraja vahele löönud sinna ventilaatorile.
viimati muutis P2ppin 23.06.2014 14:29:50, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
pwn13
HV veteran

|
23.06.2014 14:28:31
|
|
|
Vii toide tagasi ikka.
maanduse kohta pole kunagi halba kuulnud, väga paljud lasevad ilma selleta probleemideta ringi.
_________________ pWn |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
02.07.2014 23:13:09
|
|
|
Sai täna ümber vahetatud g-series vastu. Poes juhataja vaatas koha peal üle ja kuulis samuti suminat ning ventika lärmakat käitumist. Uue puhul alguses ei täheldanud ühtegi vooluga seonduvat heli, aga nüüd õhtuks juba madalat suminat sees kuulda (kõrv vastu pannes). Poes muidugi öeldi, et paljude toitekate puhul see täiesti tavaline ja kahjutu. On see nii või peaksin ikka muretsema ?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
02.07.2014 23:22:21
|
|
|
Sai täna ümber vahetatud g-series vastu. Poes juhataja vaatas koha peal üle ja kuulis samuti suminat ning ventika lärmakat käitumist. Uue puhul alguses ei täheldanud ühtegi vooluga seonduvat heli, aga nüüd õhtuks juba madalat suminat sees kuulda (kõrv vastu pannes). Poes muidugi öeldi, et paljude toitekate puhul see täiesti tavaline ja kahjutu. On see nii või peaksin ikka muretsema ? |
Koormuse all teevad ikka toited mingit häält, mul zalman 1kwt teeb kerget sirinat suure koormuse all, tühikäigul (200 -300w) pole miskit kuulda. Enermax platimax 1350 w teeb koormuse all kerget surinat mingi 500-700 w kandis hakkab pihta, tühikäigul on vaikus, vent käib muidugi ringi.
Kui niisama põriseb, siis vist õige asi pole.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
1 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
02.07.2014 23:27:49
|
|
|
Siriseb niisama ka. Kast mul endal kõrval ja niisama seda häält pole võimalik kuulda, aga kui kõrv toiteka ligi panna, siis selgelt muust eristatav.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
02.07.2014 23:31:42
|
|
|
tsitaat: |
Kast mul endal kõrval ja niisama seda häält pole võimalik kuulda
|
Sellisel juhul oleks mul sügavalt bohhui. Aga kuna sul 4-jas toide juba, siis selge see et viga kas elektrivõrgus või arvutis.
_________________ So, at the end of the day, after I have butchered all the nvidiots all around me, standing alone in a pool of blood surrounded by the corpses of my victims, a horrible truth reveals itself to me: I am an amd\ati fänboy...and I must do my dark masters bidding, for I am damned for all eternity... |
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
02.07.2014 23:37:41
|
|
|
sant kirjutas: |
|
Sellisel juhul oleks mul sügavalt bohhui. Aga kuna sul 4-jas toide juba, siis selge see et viga kas elektrivõrgus või arvutis. |
Võib see kuidagi ohtlik olla ? Pean just seda silmas, et üks kord annab nii otsad, et võtab kogu mu kasti kaasa . Olen veendunud, et elektrivõrgus asi ei ole ning power supply testeriga sai eelmine toitekas ära proovitud ja arvutis asi ei olnud. Niisama teda jooksutades tegi sama häält.
E: Nüüd ma juba kuulen selliseid helisid nagu keegi ketraks seda toiteka venti. Võrrr-võrrr-võrr. Kuidas see on lihtsalt võimalik ,et neljas kord ? Lisaks kui karbi lahti teen, siis tuleb juba vägagi kuuldavat suminat sealt (kuigi ei ole selline "electrical popping" nagu kõrv juurde pannes).
viimati muutis P2ppin 02.07.2014 23:53:30, muudetud 1 kord |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
sant
HV veteran

|
02.07.2014 23:52:49
|
|
|
sant kirjutas: |
|
Sellisel juhul oleks mul sügavalt bohhui. Aga kuna sul 4-jas toide juba, siis selge see et viga kas elektrivõrgus või arvutis. |
Võib see kuidagi ohtlik olla ? Pean just seda silmas, et üks kord annab nii otsad, et võtab kogu mu kasti kaasa . Olen veendunud, et elektrivõrgus asi ei ole ning power supply testeriga sai eelmine toitekas ära proovitud ja arvutis asi ei olnud. Niisama teda jooksutades tegi sama häält. |
Kvaliteet toitel ei tohiks selline asi võimalik olla, neil on üle ja alapinge kaitse sees, lühise ja liigse voolu kaitse samuti.
|
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
crashromeo
HV Guru

|
03.07.2014 01:43:53
|
|
|
pakuksin ka viga vooluvõrgus.
kui uue toiteka võtad mine pane see tööle sõbra korteris kõigepealt, et seda mitte sinu kodus ära rikkuda kohe.
|
|
Kommentaarid: 165 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
03.07.2014 03:19:29
|
|
|
Leidsin hetkel internetis tuhlates väga palju sarnaseid juhtumeid, kus inimene pidi 3-5x välja vahetama Seasonicu/Corsairi toiteploki. Corsairi ametlikust foorumist võib päris mitmeid selliseid leida ja mujalt ka. Tundub just 2013/2014 aasta juhtumid.
Kuidas vooluvõrgus saab üldse miski toiteka ventika sellist häält tegema panna, nagu minu üles laetud videos seitsmendal sekundil ? Iga mingi natukese aja tagant teeb sedasi. Meeldetuletuseks, et esimene toitekas üldse, mis ma ostsin oli Corsair ning selle tagastasin üldse selle, et keset filmi vaatamist oleks justkui keegi kruvikeeraja ventika vahele löönud. Poes öeldi ka täna, et neid Corsaire on peale minu veel mitmed tagasi toonud. Pole mingi ekspert, aga minu mõistus ei seleta ära kuidas sellised asjad saavad vooluvõrguga seoses juhtuda. Lisaks mul vana 600w Seasonic töötas siin korteris 7 aastat.
Lähen homme kindlasti ja viin tagasi.
E: Täna poes juhataja proovis enne müüki selle uue PSU paperclip meetodiga ära ja täheldas ise, et ventikas töötab kõvemini kui peaks. Samas kinnitas, et selline asi täiesti tavaline ja ei tohiks probleeme olla. Kuna endal juba niivõrd kõrini sellest, siis arvasin, et täiesti savi mingi valjem fani puhumise hääl.
E2: Googeldades "psu coil whine" leiab tuhandeid vastuseid sarnasele probleemile. Olen vist lihtsalt nende õnnelike seas, keda see järjepidevalt kimbutab.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
traks
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
304 |
|
tagasi üles |
|
 |
P2ppin
HV vaatleja
|
03.07.2014 18:29:20
|
|
|
1. Kui minu arvuti neid toitekaid perse keerab, siis kuidas mu eelmine toitekas 7 aastat vastu pidas ? Lisaks tundub kuidagi kahtlane, et arvuti ise jookseb perfektselt, temperatuurid paigas jne. Kas poleks loogiline, et see pahategija oleks ise juba kuidagi selle aja peale märku endast andnud ?
2. Kui tegu mul korteris vooluvõrguga, siis kuidas ainult nendes toitekates probleem ilmneb ? Kas ei peaks siis kusagil muus tehnikas ka probleeme ilmnema ? Mul läpakad, telefonid laevad, telekad jne pidevalt seinas ja ükski asi ei anna otsi.
3. Kahel neljast toitekast on fan hakanud tegema jubedaid kriiksuvaid ja takerduvaid hääli. Justkui käiks kusagil mille vastu või vent ei käi üldse õige telje peal.
Igaljuhul plaanis elektrik kutsuda ja asi üle vaadata.
E: Rääkisin tlf otsas elektrikuga antud probleemist ja tema oli täiesti kindel, et kui vooluvõrgus probleem, siis jumpsiks kõik elektroonika mul korteris. Igaljuhul tahtsin, et ta ikkagi täna ise koha peal käiks ja üle vaataks. Eks hiljem näha siis.
E2: Nii, elektrik käis siin. Voolukõikumist ei täheldanud, vaatasime pistikute taha ning maandus ilusti olemas ja kõik tipptopp. Kõige veidram ikka see, et iga natukese aja tagant teeb ventikas sellist häält nagu keegi ketraks vokki ja siis jääb vait. Selle pinina elaks veel üle, aga sellised ventika jõmpsimised tähendavad ilmselgelt ,et see on omadega õhtal.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|